Familie med hund foran en BMW, som er parkert foran et hus om sommeren.

TAKBOKSER FRA BMW.

Skal du kjøpe en takboks? Vi gir deg tips på veien.

TAKBOKSER FRA BMW.Skal du kjøpe en takboks? Vi gir deg tips på veien.

EN TAKBOKS GIR DEG MER PLASS.

Takboksen er den perfekte pakkepartneren for både vinterens og sommerens eventyr. Her har vi laget en oversikt over hva du bør tenke på før du begir deg ut på veiene – alt fra sikkerhet og valg av takboks til montering og hvordan du pakker den på riktig måte.

Les mer
BMW med takboks parkert foran en innsjø.

HVILKEN TAKBOKS SKAL JEG VELGE?

Først må du tenke gjennom hva som skal pakkes i den. Skal du for eksempel ha med deg ski, må du ha en lang takboks, og antall skipar avgjør hvor bred den må være. De brede skiboksene er også praktiske til andre ting, bl.a. barnevogn eller golfbag. Trenger du en låsbar variant? Må den kunne åpnes fra siden? Tenk deg godt om slik at du velger en som passer til ditt liv og akkurat din BMW. 

Les mer
BMW takboks 320, sort/titansølv.

BMW takboks 320, sort/titansølv.

Den moderne takboksen med sidedeksler i titansølv rommer 320 liter. Takboksen passer alle takstativsystemer fra BMW. Den kan åpnes fra begge sider og har trippel sentrallås på begge sider som gir ekstra tyverisikring.

Til produktet
BMW takboks 420, sort/titansølv.

BMW takboks 420, sort/titansølv.

Den moderne takboksen med sidedeksler i titansølv rommer 420 liter. Takboksen passer alle takstativsystemer fra BMW. Den kan åpnes fra begge sider og har trippel sentrallås på begge sider som gir ekstra tyverisikring.

Til produktet
BMW takboks 520, sort/titansølv.

BMW takboks 520, sort/titansølv.

Den moderne takboksen med sidedeksler i titansølv rommer 520 liter. Takboksen passer til alle takstativsystemer fra BMW. Den kan åpnes fra begge sider og har trippel sentrallås på begge sider som gir ekstra tyverisikring.

Til produktet
Dame som monterer en takboks på sin BMW.

MONTER TAKBOKSEN PÅ RIKTIG MÅTE.

Takstativ eller takrelinger har en maksimalt tillatt vekt. De må tåle belastningen du planlegger at takboksen vil påføre. Følg instruksjonene nøye, og pass også på at den ikke havner for langt bak på bilen. Du vil jo at det skal være enkelt å åpne bagasjeromsluken. Takbokser fra BMW er selvsagt kompatible med alle takstativ fra BMW. Ditt BMW Serviceverksted hjelper deg gjerne med monteringen hvis du ikke vil gjøre det selv.

Les mer

HVORDAN PAKKER JEG TAKBOKSEN?

Takboksen er for lette og omfangsrike ting, og når du pakker, må du fordele vekten jevnt over hele overflaten. Det er viktig at lasten ligger i ro, så bruk spennbåndene i takboksen.  For at bilens kjøreegenskaper ikke skal påvirkes for mye, må bilen ha et så lavt tyngdepunkt som mulig. Å laste mange tunge ting på taket endrer rett og slett forutsetningene for en unnamanøver, noe du helst vil unngå på glatte vinterveier. Last derfor den tyngste oppakningen i bilens bagasjerom og velg lettere ting å plassere i takboksen. Du kan legge familiens jakker oppå oppakningen eller skiene, slik at alt ligger i ro ved kraftig oppbremsing eller når du tråkker på gassen. Det kan også være store temperaturforskjeller i takboksen, så ikke legg temperaturfølsomme ting der.

Les mer
Mann som åpner sin BMW takboks.
BMW med takboks og sykkelholder parkert på en parkeringsplass.

HVOR MYE KAN DU LASTE?

Hvor mye du kan pakke i boksen varierer avhengig av hvilken bil du kjører. Det skal fremgå av bilens instruksjonsbok hva som er maksimalt tillatt last for en takboks. Husk at maksimalt tillatt vekt er inkludert takboksens vekt med holdere og takstativ. Takboksen har også en maksimal tillatt vekt for hvor mye last den tåler.

Les mer

HVORDAN REGNER DU UT MAKSIMAL VEKT PÅ LASTEN?

Si at takboksen veier 27 kg og takstativene 5 kg, som blir 32 kg totalt. Hvis det er lov å ha 75 kg på bilens tak, trekker du ganske enkelt fra utstyrets totalvekt for å få tallet for hvor mye lasten kan veie. I dette tilfellet blir det 75 kg minus 32 kg. Lasten kan altså maksimalt veie 43 kg hvis du skal kjøre trygt og lovlig.

Les mer
Mann som går ut av sin BMW om sommeren.
BMW med takboks.

VELG EN TRYGG TAKBOKS.

Det er store krefter involvert hvis du må panikkbremse, så velg en takboks som er trygg og fremfor alt kollisjonstestet. BMW kollisjonstester alle takbokser slik at du kan være sikker på at du får et trygt produkt. Ifølge bransjestandarden skal takboksen tåle en kollisjon i 30 km/t.

Les mer

HVOR FORT KAN DU KJØRE MED TAKBOKS?

I Norge kan du kjøre i maksimalt 110 km/t hvis du har takboks montert på biltaket. Hvis du kjører over hastighetsbegrensningen, blir takboksens garanti ugyldig. Les nøye gjennom monteringsanvisningen og bilens instruksjonsbok slik at du vet hvilken hastighet du bør kjøre i når du har takboksen montert.

Les mer
BMW med takboks på en landevei.
BMW med takboks sett ovenfra.

HVOR MYE MER FORBRUKER BILEN MED TAKBOKS?

Energiforbruket kan øke når du kjører rundt med takboks, og derfor bør du fjerne både den og takstativene hvis du ikke bruker dem på en stund. Takboksens utforming kan også påvirke luftmotstanden, så velg en strømlinjeformet variant.

Les mer

FJERN TAKBOKSEN NÅR DU IKKE BRUKER DEN.

Det er flere grunner til å demontere takboksen når du ikke bruker den. I tillegg til det allerede nevnte energiforbruket, er fare for tyveri også et moment å forholde seg til. Tøm alltid takboksen før natten. Har du garasje, kan du kanskje montere et kjøpt eller selvlaget oppheng i taket eller på en vegg som gjør at du enkelt kan oppbevare takboksen når den ikke er i bruk.

Les mer
BMW med takboks sett forfra.
BMW Veihjelp.

BMW VEIHJELP.

Hjelper deg ved eventuell nedetid.
BMW Service.

BMW SERVICE.

Våre servicetjenester for din BMW.