Bilnøkkel foran en bil om vinteren

PARKERINGSVARMER – 14 SVAR PÅ VANLIGE SPØRSMÅL.

Parkeringsvarmer – 14 svar på vanlige spørsmål.

GUIDE FOR PARKERINGSVARMER FOR DEG MED ELLER UTEN BMW.

En parkeringsvarmer kan være god å ha for å unngå en kald bil om vinteren. Lær mer om hvordan en parkeringsvarmer fungerer, hvordan den installeres og hvilke forskjellige typer som er tilgjengelige. På denne siden svarer vi på vanlige spørsmål om parkeringsvarmere.

Les mer

Hva er en parkeringsvarmer?

Parkeringsvarmer er en varmeanordning som varmer opp bilens kupé. Den hindrer kulde inne i bilen og frost på rutene, og øker komforten i kupéen ved kjøring i kaldt vær. Det finnes forskjellige typer parkeringsvarmere. En variant av parkeringsvarmeren er fast montert i bilen, enten som bensinvarmer eller dieselvarmer. Den vanligste typen parkeringsvarmer er en elektrisk parkeringsvarmer som kobles til et vegguttak (220 v) og plasseres på gulvet på passasjersiden. De elektriske parkeringsvarmerne finnes i forskjellige størrelser med forskjellig effekt. En større bil trenger en større parkeringsvarmer med større effekt. Effekten måles i watt.

Les mer

Hvordan fungerer en parkeringsvarmer, sammenlignet med motorvarmere?

Det er vanlig å installere både en parkeringsvarmer og en motorvarmer samtidig. Parkeringsvarmer er en varmeanordning som varmer opp bilens kupé. Motorvarmere varmer opp motoren, vanligvis ved å varme opp oljepannen slik at oljen deretter varmer opp motoren. Det finnes også motorvarmere der vannet i motoren varmes opp. En fordel med en motorvarmer er at den varmer opp motoren i kaldt vær, noe som senker drivstofforbruket ved kaldstart.

Les mer

Anbefales det at ledningen til parkeringsvarmeren går gjennom døren?

Det anbefales absolutt ikke å føre ledningen gjennom bildøren. Da er det fare for at kabelen blir skadet, noe som kan føre til personskade på grunn av elektrisk støt, eller at en sikring går.  

Les mer

Hvor lenge må parkeringsvarmeren gå for å varme bilen?

Er det under minusgrader ute, tar det ca en time før parkeringsvarmeren varmer opp bilen. Ved litt varmere temperatur tar oppvarmingen ca. 30 minutter. Om du har en liten parkeringsvarmer (med lavere effekt) i en større bil, vil oppvarmingen ta lengre tid.

Parkeringsvarmeren kan teoretisk sett stå på så lenge man ønsker. Det er imidlertid unødvendig å ha parkeringsvarmeren på lenger enn tiden det tar å varme opp bilen. Å ha parkeringsvarmeren unødvendig påslått gir et forbruk av energi, noe som koster penger og kan være dårlig for miljøet.

Les mer

Hvordan fungerer bruk av parkeringsvarmer?

For å kunne bruke en parkeringsvarmer må den først og fremst installeres i bilen. De fleste parkeringsvarmere fjernstyres via GPS eller Bluetooth og kan styres via en mobilapp. Med GPS-tilkobling kan du fjernstarte parkeringsvarmeren, for eksempel hjemmefra. Bluetooth-løsningen krever at du er nær bilen for å styre parkeringsvarmeren. Hvis parkeringsvarmeren ikke er fjernstyrt, må du selv koble ledningen fra bilen til en stikkontakt for å starte parkeringsvarmeren.

Les mer

Hvor mye strøm drar en parkeringsvarmer?

Hvor mye strøm parkeringsvarmeren trekker avhenger av effekten den har. Har du en parkeringsvarmer med høyere effekt, som måles i watt, vil den også trekke mer strøm. Parkeringsvarmere kan ha en effekt på mellom 800 watt og 2100 watt. For å beregne hvor mye strøm din parkeringsvarmer bruker per time, multipliserer du parkeringsvarmerens effekt i watt med tiden for oppvarming. Del svaret på 1000 for å få kilowattimer og gang det svaret med strømprisen i kroner per kilowattime.

Regneeksempel:

  • Effekt 800 watt x 0,5 t oppvarming = 400 wattimer.
  • Divider med 1000 for å få frem kilowattimer = 0,4 kilowattimer.
  • 0,4 kilowattimer x 1,50 kroner i strømpris = 1 krone for en halvtimes oppvarming.
Les mer

Hvordan installerer jeg en parkeringsvarmer?

Installasjon av en parkeringsvarmer består av flere trinn og komponenter. Du trenger en stikkontakt på husveggen eller på en stolpe ved din parkeringsplass. Bilen trenger inntak for strømforsyning fra vegg/stolpe. Den er vanligvis montert foran på bilen, for eksempel ved støtfangeren. Inntaket på fronten leder videre til et uttak inne i bilen på passasjersetet, hvor parkeringsvarmeren er plassert og koblet til. Parkeringsvarmer er et ekstrautstyr/tilbehør som kan bestilles og monteres hos din lokale forhandler ved kjøp av ny eller brukt bil. I nordlige Norge er det mest vanlig at den monteres når ny bil leveres. Kontakt et serviceverksted for å få hjelp med montering av parkeringsvarmer.

Les mer

Hva er galt hvis parkeringsvarmeren ikke starter eller blåser kaldt?

Det er flere ting du kan sjekke for å finne ut hvorfor parkeringsvarmeren ikke starter. Du kan først prøve å fjerne parkeringsvarmeren fra bilen og koble den til en vanlig stikkontakt hjemme. Hvis parkeringsvarmeren da starter, betyr det at noe er galt med koblingen til eller i bilen. I så fall er neste steg at du må sjekke at strømforsyningen er i orden til og i bilen. Det betyr at du sjekker at alle kabler er riktig montert og tilkoblet og at kupéviften er slått på. Har du tidsur kan du sjekke at tidsuret er riktig innstilt, slik at oppvarmingen ikke stilles inn til et senere tidspunkt. Hvis alt virker riktig tilkoblet, kan det være en sikring som må skiftes.

Hvis det blåser kaldt kan det være varmeelementet i parkeringsvarmeren som er ødelagt.

Les mer

Hva er risikoen med å bruke en parkeringsvarmer?

Det er fare for brann hvis du legger papir eller andre brennbare gjenstander på eller i nærheten av parkeringsvarmeren. En annen risiko er hvis du trekker ledningen gjennom bildøren, noe som kan forårsake skader på kabelen og elektrisk støt. Det kan skje at parkeringsvarmeren lukter brent når du starter den opp etter at den har stått ubrukt en periode. Lukten er vanligvis forårsaket av støv som samler seg på elementet inne i parkeringsvarmeren. Lukten går vanligvis bort ganske fort og er normalt ikke noe farlig.

Les mer

Hvilken sikring trenger jeg til parkeringsvarmeren og motorvarmeren?

Motorvarmere har ingen sikring. Sikringen til parkeringsvarmeren kan enten kobles til påmonterte kabler for strømforsyningen, eller skjules under dekselet på selve varmeren. Sikringer har forskjellig strømstyrke som kan håndtere ulike effekter på parkeringsvarmere. Har du mistanke om at det er sikringen som gjør at parkeringsvarmeren ikke virker, bør du kontakte et serviceverksted.

Les mer

Kan jeg installere parkeringsvarmer i min bil?

Ja, det er mulig å installere parkeringsvarmer i alle biler. Parkeringsvarmeren er vanligvis montert og plassert på gulvet på passasjersiden. Det er fordi det er den beste overflaten som er tilgjengelig, uten pedaler i veien som på førersiden. Parkeringsvarmere kommer i forskjellige størrelser – så pass på å velge riktig størrelse på en parkeringsvarmer som passer til din bil. Flere store leverandører av parkeringsvarmere har manualer tilgjengelig for nedlasting dersom du ønsker å gjøre installasjonen selv. Det kan imidlertid være vanskelig hvis du ikke er vant til installasjoner i bil. Ta gjerne kontakt med et serviceverksted dersom du ønsker å montere parkeringsvarmer.

Les mer

Hvor mye koster det å installere en parkeringsvarmer?

Prisen for å installere parkeringsvarmer varierer avhengig av flere faktorer. Parkeringsvarmere finnes i ulike varianter, med ulike avanserte funksjoner og i ulike prisklasser. Hvor avanserte funksjoner du ønsker eller trenger påvirker prisen, samt hvilke komponenter du trenger til installasjonen. Benytter du et serviceverksted for installasjonen kommer også arbeidstiden i tillegg. Ta kontakt med et serviceverksted for å få et oppdatert tilbud på montering av parkeringsvarmer i din bil.

Les mer

Hva er risikoen ved å installere parkeringsvarmer selv?

Skal du gjøre en komplett installasjon selv, er det en risiko for at du utfører installasjonen feil. Installasjonen krever for eksempel at du borer i deler av bilen. Hvis du tilfeldigvis borer feil, risikerer du å skade underliggende, usynlige komponenter som er viktige for bilens funksjon. Ved selvinstallasjon som går galt, må du selv stå for reparasjonskostnadene og kostnadene dekkes ikke av garantien.

Les mer

Hva betyr en parkeringsvarmer med innebygd tidsur?

Tidsur er tilgjengelig å kjøpe som tilleggsprodukt for parkeringsvarmere. Tidsur brukes til å stille inn tiden parkeringsvarmeren skal varme opp kupéen. Tidsuret kan kobles til en mobilapp via GPS eller Bluetooth. GPS-tilkobling muliggjør fjernkontroll av tidsuret, for eksempel hjemmefra eller et annet sted. Tilkobling via Bluetooth begrenser fjernkontrollen til bilens umiddelbare område. Noen parkeringsvarmere lar deg også overvåke og kontrollere temperaturen i og utenfor bilen. Noen parkeringsvarmere har en termostatfunksjon hvor man kan velge ulike effekter på parkeringsvarmeren etter ønsket temperatur i bilen og aktuell utetemperatur. For å installere et tidsur for din parkeringsvarmer, må du kontakte et serviceverksted.

Les mer
BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Slipp deg løs og fokuser få på det som er viktig – kjøregleden. Med BMW Service Inclusive er det mulig. Det holder at du betaler en gang for at all service- og reparasjonsarbeid skal være inkludert i løpet av den tiden som du velger. Din BMW er i de beste hender på alle BMW Serviceverksteder over hele verden.

Oppdag mer
BMW Service 5+

BMW Service 5+.

Når du har kjørt mange mil og vært på så mange eventyr at du kjenner din BMW ut og inn. Da trenger du et serviceverksted som kjenner din BMW like godt som deg og vet hva den trenger. Det ordner BMW Service 5+: Service for BMW modeller som er 4 år eller eldre.

Oppdag mer
BMW Originaldelar

BMW Originaldeler.

Den høye ytelsen til din BMW avhenger av samspillet mellom alle komponenter. Derfor skal du alltid velge BMW Originaldeler: Perfekt funksjon for hver enkelt BMW modell kan kun oppnås når alle komponentene i bilen samarbeider. Det være seg nye eller fabrikkoverhalte BMW Originaldeler.

Oppdag mer