Gjør din BMW klar for vinteren

GJØR DIN BMW KLAR FOR VINTEREN.

Tips for sikker og effektiv vinterkjøring.

GJØR DIN BMW KLAR FOR VINTEREN.Tips for sikker og effektiv vinterkjøring.

KUNNSKAPEN, PRODUKTENE OG TJENESTENE SOM GJØR VINTEREVENTYRENE BÅDE MORSOMMERE OG TRYGGERE.

Skal du kjøre bil om vinteren, er det viktig å være forberedt, for snø, is og vinterføre er utfordrende både for deg som fører og for bilen. Her ser vi nærmere på hva du må ha i bilen om vinteren, hvordan du kjører trygt på vinterføre, hva du skal gjøre i en nødsituasjon og hvordan du best forbereder bilen for vinteren.

 

Happy reading – happy driving!

Les mer
Bremsene - Tips for en vinter full av kjøreglede.

BRA Å HA MED I BILEN OM VINTEREN.

Mange bileiere starter kjøreturen med å skrape is og børste snø av bilen, men det finnes også andre ting som er gode å ha i bilen i tilfelle du kjører deg fast et sted langs veien eller får startproblemer. Se vår liste nedenfor for sikker vinterkjøring.

Tips til hva du bør ha i bilen om vinteren:

 • Isskrape, snøkost og snøskuffe
 • Startkabler
 • Varseltrekant
 • Refleksvest
 • Ekstra teppe og varme klær
 • Førstehjelpsskrin
 • Lommelykt og ekstra batterier
 • Powerbank til mobilen
 • Slepetau
 • Flaske med grus
Les mer
BMW höst- och vintertillbehör BMW Däckreparationssats

BMW Isskrape.

Praktisk hjelp for den kalde årstiden: Bruk den lille isskrapen til å fjerne is raskt og grundig fra vinduene. De forskjellige komponentene hjelper til med spesielt gjenstridige islag.

Til produktet
BMW fälgborstar

BMW Felgbørste.

For enkel rengjøring av alle BMW-lettmetallfelger.

Til produktet
 BMW Førstehjelpsveske.

BMW Førstehjelpsveske.

Det kompakte førstehjelpssettet inneholder alt du trenger til å utføre førstehjelp ved en ulykke. Det har en praktisk borrelås på baksiden, og med glidelås på tre sider er det er lett å få tak i det du trenger.

Liknende utstyr er avbildet.
Ta kontakt med din BMW-forhandler for nærmere informasjon produkter som leveres i Norge.

Til produktet
 BMW varseltrekant.

BMW Varseltrekant.

Varseltrekanten er et viktig hjelpemiddel som øker sikkerheten hvis du har et uhell med bilen. Den er stabil og enkel å bruke. En oppbevaringseske følger med.

Til produktet
 BMW Refleksvester.

BMW Refleksvester.

BMW-refleksvest øker sikkerheten hvis du har et uhell med bilen. Vesten i høy kvalitet gjør deg godt synlig både i dagslys og i mørket.

To refleksvester i én størrelse. Oppbevares i en liten stoffpose.

Til produktet
BMW Vinterdekk

BMW VINTERDEKK.

BMW VINTERDEKK.

STATING THE OBVIOUS: BYTT TIL VINTERDEKK.

En forutsetning for sikker kjøring i vinter er å bytte til vinterdekk i god tid Men når er det riktig tidspunkt å bytte? Det riktige tidspunktet er når utetemperaturen er 7 °C. Ved lavere temperaturer er vinterdekk å foretrekke fordi de gir bedre veigrep.

 

Pass på å sjekke tilstanden og mønsterdybden når du bytter til vinterdekk. Det er lovpålagt at mønsterdybden på dekkene skal være mer enn 3 mm, for selv da begynner dekket å miste mye av bremsekraften og styreegenskapene. Det anbefales imidlertid å ha en mønsterdybde på minst 4 mm.

 

I Norge er det ikke påbudt å ha vinterdekk på bilen, men du må ha dekk som er tilpasset føreforholdene. Det anbefales å bytte til vinterdekk når temperaturen er under 7 grader, for ved 5-7 grader begynner sommerdekkene å bli harde og du får mye dårligere grep på bilen selv når veibanen er tørr.

 

Hvis du bytter hjul selv, er det lurt å merke av hvor dekkene har sittet på bilen. Hvis du leverer inn bilen for hjulbytte , sørger de for at de beste dekkene plasseres bak og at dekkene ruller i samme retning. Verkstedet balanserer også hjulene for deg, noe som gjør kjøreturen mer komfortabel og reduserer slitasjen på bilen.

 

Tips!

Visste du at hver modellserie fra BMW har godkjente komplette vinterhjul som er spesielt utviklet for den aktuelle serien, for å gi maksimalt grep og effekt? Her kombineres sikkerhet med matchende design.

Les mer
BMW Vinterdäck
Smidde 18'' BMW lettmetallfelger Multieke 619.

Smidde 18'' BMW lettmetallfelger Multieke 619.

Den smidde 18'' lettmetallfelgen holder høy kvalitet og har en finish som understreker bilens eksklusive og sportslige preg.

Til produktet
17'' BMW lettmetallfelg V-eke 776.

17'' BMW lettmetallfelg V-eke 776.

17'' lettmetallfelgen i ferrisgrått holder høy kvalitet og understreker bilens eksklusive og sportslige preg.

Til produktet
18'' M lettmetallfelger Dobbelteke 790 M.

18'' M lettmetallfelger Dobbelteke 790 M.

Høykvalitets 18'' M lettmetallfelg dobbelteke 790 M i glanspolert tofarget Orbit Grey gir kjøretøyet et svært sporty vinteruttrykk.

Til produktet
19'' BMW Aerodynamikkfelger dobbelteke 842.

19'' BMW Aerodynamikkfelger dobbelteke 842.

Høykvalitets 19'' BMW aerodynamiske lettmetallhjul dobbelteke 842 i Jet Black gir kjøretøyet et veldig sporty uttrykk med sitt utseende.

Til produktet
18'' M Aerodynamikkfelger dobbelteke 858 M.

18'' M Aerodynamikkfelger dobbelteke 858 M.

18'' M Aerodynamikkfelg dobbelteke 858 M i tofarget Midnight Grey og maskinert finish holder høy kvalitet og understreker med sitt utseende bilens sportslige preg.

Til produktet
17'' BMW lettmetallfelger Y-eke 896.

17'' BMW lettmetallfelger Y-eke 896.

Markant 17'' BMW lettmetallfelg Y-eke 896 i Refined Silver gir kjøretøyet et veldig unike utseende.

Til produktet
21'' BMW Aerodynamikkfelger stjerneeke 1011.

21'' BMW Aerodynamikkfelger stjerneeke 1011.

21'' BMW Aerodynamikkfelg stjerneeke 1011 i Jet Black holder høy kvalitet og har en finish som understreker bilens sportslige preg.

Til produktet
19'' BMW i lettmetallfelg Turbinstyling 428.

19'' BMW i lettmetallfelg Turbinstyling 428.

19'' lettmetallfelger, smidde.

5J x 19 foran, 5,5J x 19 bak. Kun felg, uten dekk. Leveres ikke til BMW i3s.
Hjul- og dekkkombinasjonene som er godkjent for kjøretøyet din, er tilgjengelige ved forespørsel.

Til produktet

FØR DU KJØRER.

Før du legger ut på vinterføre med din BMW er det visse forberedelser du må gjøre. Hvis det for eksempel har snødd, må du børste snø av alle rutene, taket og sidespeil. 

 

Det er viktig at sikten er god, så finn frem isskrapen og skrap alle rutene. En kupévarmer gir god kjørekomfort og hjelper også til med å fjerne dugg som lett dannes på frontruten. Husk å børste av snøen på taket på din BMW, ellers risikerer du at all snøen faller ned på frontruten og skjuler sikten hvis du bremser kraftig.

Det er også ulovlig å la snøen ligge på biltaket når du er ute og kjører i trafikken og du kan få bot, men fremfor alt kan det være til fare for andre da snøen kan være til fare for andre trafikanter. 

Les mer
BMW på vinterväg
Bytt vindusviskere

SPYLEVÆSKE OG KJØLEMIDDEL.

Is og kulde er en utfordring for bilen og for å unngå isdannelse på frontruten eller i radiatoren, sørg for at spylervæske og kjølemiddel er fylt i henhold til manualen. Husk at spylervæske er svært brannfarlig, så la beholderen med spylervæske være hjemme. Når du uansett fyller på kjølemiddel, kan du også sjekke viskerbladene, og bytte dem om nødvendig for bedre sikt vinterstid.

Les mer

FRONTRUTE.

Husk at en frontrute som har steinsprut eller sprekker, reduserer både sikten og sikkerheten, spesielt om vinteren da dette er ekstra viktig når man lett kan bli blendet, for eksempel ved mørkekjøring. Sørg for å utbedre eventuelle feil og mangler på frontruten så snart som mulig, da temperaturendringer kan føre til at frontruten sprekker. Ditt autoriserte BMW Serviceverksted hjelper deg gjerne med dette.

Les mer
Frontruten - Tips for en vinter full av kjøreglede.
BMW bilbatteri

BATTERIET.

Batteriets levetid påvirkes også av kulde, så kontroller batteriets tilstand, og hvis du reiser korte avstander, kan det være nødvendig å vedlikeholdslade batteriet. Om vinteren er det lett å belaste batteriet mer når bilen skal startes – det kreves mer strøm for å starte når det er kaldt. Vifte, setevarme og elektrisk oppvarmede vinduer bruker mer energi, så batteriet må være i topp stand når vinteren kommer. Du får en feilmelding i din BMW når det er på tide å skifte batteri, ellers kan du oppsøke et autorisert BMW Serviceverksted og teste batteriets kapasitet.

 

Ha gjerne en lommelykt i nærheten i tilfelle du av en eller annen grunn må stoppe i veikanten. Vi har en LED-lampe som du plugger inn i 12V-kontakten. Det betyr at den alltid er ladet. Finnes i tilbehørskonfiguratoren. 

Les mer

MOTORVARMER OG PARKERINGSVARMER.

Spar energi ved å installere en motorvarmer som varmer opp motoren når det er kaldt, og som også reduserer drivstofforbruket ved kaldstart. For behagelig kjørekomfort kan du installere en parkeringsvarmer som regulerer temperaturen i kupéen og forhindrer at vinduene dugger. Slå også på avrimingsfunksjonen for frontruten i klimaanlegget.

 

Med My BMW appen kan du fjernstyre oppvarmingen i din hybrid- eller elbil, og i vintermånedene er det en god idé å slå på varmen mens bilen lades, slik at du ikke sløser med batteristrøm til oppvarming. Med BMW appen kan du for eksempel både planlegge ladingen og sette på varmen i bilen, det beste verktøyet ditt under vinterkulden.

Les mer
BMW kupévärmare
BMW kupévarmer.

BMW kupévarmer.

Den effektive kupévarmeren for bensin- og dieselmotorer sørger for at det er en behagelig temperatur i kupeen, og at rutene er frie for is og dugg når du setter deg inn i bilen. Kupévarmeren kan aktiveres via hovedenheten med iDrive-multikontrollen, skjermen i bilen eller en fjernkontroll som kan leveres som ekstrautstyr.

Til produktet
 BMW LED-lommelykt, oppladbar.

BMW LED-lommelykt, oppladbar.

Den elegante BMW LED-lommelykten i rustfritt stål bruker svært lite strøm, har en levetid på inntil 3000 ladinger og lang lysrekkevidde. Lykten kobles til 12-voltskontakten i bilen når batteriet skal lades.

Til produktet
 BMW batterilader.

BMW batterilader.

BMW batteriladeren egner seg til vedlikeholdslading ved 1,2–160 amperetimer (Ah) og optimert lading av 12-volts AGM-batterier, blybatterier og litiumionbatterier. Kan brukes til alle BMW-, BMW M- og MINI- modeller. En spesiell adapter og ladeprogrammer for motorsykler gjør at den også kan brukes til å lade motorsykler fra BMW Motorrad uten at du må ta ut batteriet. Laderen har en automatisk ladeprosess på åtte trinn, slik at også utladede batterier kan lades med korrekt spenning og ladestrøm. Den har også effektiv beskyttelse mot gnister, kortslutning, feil poltilkobling, støv og vannsprut (IP65). Laderen er enkel å bruke og viser ladestatusen, slik at du kan følge med på ladeprosessen.

Til produktet
 BMW Spolarvätska

BMW spylervæske med frostbeskyttelse, 1000 ml.

Vindusrenskonsentrat for bruk om vinteren. Forhindrer at vindusspyleranlegget fryser til og at frontruten iser til igjen. Fjerner snøslaps og veisalt i løpet av sekunder og gir en ren frontrute og god sikt. Frostbeskyttelse ufortynnet inntil -63°C. Egnet for spylerdyser.

Til produktet

VEDLIKEHOLD AV BILEN I VINTERHALVÅRET.

Saltede veier er bra for trafikksikkerheten, ettersom det fjerner snø og is. Men veisalt må fjernes fra alle biler i løpet av vinteren, ettersom det sliter på bilen og forårsaker rust. Sørg for at du tar best mulig vare på din BMW ved å bruke de riktige produktene.

 

Beskytt og plei din BMW mot vinterværet ved å vaske og vokse bilen regelmessig. Hvis du bruker din BMW daglig, anbefaler vi at du vasker bilen minst én gang i måneden, men om vinteren bør du vaske bilen oftere ettersom veisaltet sliter på lakken.

 

Har du problemer med å komme deg inn i bilen om vinteren? For å hindre at dørene fryser, tørk av dørlistene og smør dem med listbeskyttelse som er spesielt utviklet for dette formålet. 

Les mer
 BMW bilpleiesett for vinteren.

BMW bilpleiesett for vinteren.

Produktene i bilpleiesettet er spesielt tilpasset vedlikeholdsbehovet om vinteren. Den pene vesken kan brukes til det meste. Den er laget av lettstelt presenningstoff. Den enkle, og samtidig dynamiske veskedesignen understreker kvaliteten på settet med originale bilpleieprodukter fra BMW. I tillegg er vesken utformet slik at den også kan brukes som laptopveske.

Til produktet
 Spesialsjampo for matt lakk, 500 ml.

Spesialsjampo for matt lakk, 500 ml.

Konsentrert vaskemiddel for effektiv og skånsom vask av bilen for hånd. De aktive ingrediensene i vaskemidlet angriper ikke den beskyttende lakkonserveringen. Dette gjør at beskyttelsen holder lenger.

Til produktet
 BMW renseskum for skinn, 300 ml.

BMW renseskum for skinn, 300 ml.

For grundig rengjøring av alt skinninteriør. Også egnet for semsket skinn og tekstiler. Innhold: 300 ml.

Til produktet
BMW elbil

KJØRE ELBIL OM VINTEREN.

Når det blir kaldere, går det med mer energi til alle elbilens funksjoner, og rekkevidden blir kortere. Men hvis du planlegger reisen, er det ikke noe problem å kjøre elbil om vinteren. Her er noen tips for sikker og effektiv vinterkjøring med elbil.

 

 • Forvarming: Plugg inn ladekabelen og still inn forvarming på både kupé og batteri før du kjører.
 • Kaldt vær: La laderen alltid være tilkoblet i ekstrem kulde.
 • Energiforbruk: Reduser kupévarmen og bruk sete- og rattvarme.
 • Dekktrykk: Kontroller den regelmessig, spesielt i kulde.
 • Parker innendørs: Hvis batteriet er oppvarmet kan du best maksimere kjørelengden på bilen.
 • Lade ofte: Å lade ofte gjør at batteriet holder en jevn og god temperatur, noe som er gunstig for rekkevidden.
Les mer

FØR VINTERENS ROADTRIP.

Vi anbefaler å oppdatere det innebygde navigasjonssystemet før du drar på vinterferie med din BMW. Med tjenesten Map Update er kartene dine alltid er oppdaterte. Les mer og skaff Map Update her.

Les mer
Så här använder du BMW Maps, BMW Maps instruktionsvideo

Dagene er kortere om vinteren, så prøv å planlegge reisen ved å kjøre når det er lyst. Mørkekjøring stiller høyere krav til deg som fører. I skumringen kan det dukke opp dyr på veien, så sørg for å være uthvilt og oppmerksom. Hvis dere er to som kjører, anbefales det at dere bytter på å kjøre, tar pauser og tilpasser kjøringen til vær- og føreforhold.

Les mer
BMW takbox

PAKKETIPS FOR VINTERFERIEN.

Det kan være en utfordring å pakke smart og trygt før du legger ut på vinterens eventyr. Her er våre beste tips.

 

 • Planlegg pakkingen nøye før du begynner å laste bilen.
 • Begynn med den tyngste lasten nær midten av bilen, og sørg for at lasten er jevnt fordelt av hensyn til sikkerheten.
 • Sørg for at viktige ting som verktøy og førstehjelpsutstyr for vinterforhold er lett tilgjengelig.
 • Unngå å blokkere sikten bakover. Om nødvendig, vurder en takboks for ekstra lasteplass.
 • Ha en bag med ting du og passasjerene dine kan trenge under reisen, for eksempel ekstra varme klær eller varm drikke.
 • Ha alltid litt drikke og snacks for hånden, og bruk gjerne en kjølebag for å holde drikke og mat kaldt.
 • Husk sikkerhet når du kjører under vinterforhold og forbered deg på uventede situasjoner.

 

Har du en BMW? Da finnes det spesiallaget tilbehør som takbokser i forskjellige størrelser, holdere til ski og snowboard, bagasjeromsmatte og beskyttelsesmatter til lastekanten (perfekt om du skal ta på deg skiene eller snowboard).

 

Kontakt din nærmeste autoriserte BMW Forhandler/Serviceverksted for mer informasjon om produktene eller les mer nedenfor.

Les mer
 BMW takboks 520, sort/titansølv.

BMW takboks 520, sort/titansølv.

Den moderne takboksen med sidedeksler i titansølv rommer 520 liter. Takboksen passer til alle takstativsystemer fra BMW. Den kan åpnes fra begge sider og har trippel sentrallås på begge sider som gir ekstra tyverisikring.

Til produktet
 BMW ski- og snowboardstativ som kan trekkes ut til siden.

BMW ski- og snowboardstativ som kan trekkes ut til siden.

Det låsbare ski- og snowboardstativet kan trekkes ut til siden, slik at det er lett å laste/losse spesielt på høye biler. Det brukes til sikker transport av inntil fem par ski eller fire snowboard. Stativet passer på alle takstativer fra BMW og kan også brukes til staver.

Til produktet
 BMW vendbar bagasjeromsmatte med festepunkter for bagasje.

BMW vendbar bagasjeromsmatte med festepunkter for bagasje.

Den vendbare BMW bagasjeromsmatten med festepunkter for bagasje kan brukes etter ditt behov. Du kan feste gjenstander til det øverste teppet, og smuss er nesten usynlig ved første øyekast. Den andre siden av matten er derimot egnet for transport av våt og skitten last. Som sådan er den designet for enkel rengjøring med vann.

Til produktet
 BMW bagasjeromsmatte.

BMW bagasjeromsmatte.

Den slitesterke bagasjeromsmatten har en tiltalende design med tilpasset form og høye kanter. Den er sklisikker og vannavstøtende og beskytter bagasjerommet mot skitt og fuktighet. Matten er i sort med et høykvalitets emblem i rustfritt stål med BMW-logo, og er perfekt tilpasset bagasjerommet.

Til produktet
 BMW beskyttelsesmatte for lastekanten.

BMW beskyttelsesmatte for lastekanten.

Den slitesterke BMW-matten beskytter lastekarmen under lasting og lossing, og holder bagasjerommet fritt for riper og smuss. Den festes ved hjelp av bevegelige krok- og sløyfelister til de bakre festepunktene i bagasjerommet, hvor den også kan brukes som en sklisikker matte.

Til produktet

TILPASS DIN KJØRESTIL OM VINTEREN.

Om vinteren må du være forberedt på glatt føre, så sørg for å tilpasse kjøringen til vær- og føreforholdene, så kommer du trygt frem.

 

Ved å gjøre en sikker bremsetest, der du bremser kraftig når det ikke er noen bak deg, kan du fastslå veiforholdene. Hvis ABS-systemet aktiveres umiddelbart, er det et tegn på at veien er svært glatt.

 

Selv om biler i dag har antisklisystemer, bør ikke dette brukes som en unnskyldning for å kjøre for fort. Hvis du slipper gassen i panikk, kan det føre til at bilen sklir ukontrollert. I stedet bør du slippe gassen sakte, styre imot sklien og bremse forsiktig. Unngå panikkbremsing, akselerer forsiktig, unngå plutselige rattbevegelser og hold alltid avstand til bilen foran.

Les mer
BMW på svensk vinterväg
Däck i vintermiljö

HER BØR DU VÆRE EKSTRA OPPMERKSOM.

Vær ekstra oppmerksom på steder der det kan være glatt:

 

 • broer
 • skyggefulle områder
 • daler
 • områder nær vann
 • åpne landskap

Tegn på glatte veier kan inkludere is på bilvinduer, frost på trær og gjenskinn i veibanen. Hvis du legger merke til at andre sjåfører kjører saktere enn deg, kan det være et tegn på glatt føre. Vær alltid forberedt og se langt frem i trafikken for å forutse og forberede deg på potensielle farer.

 

Har du kjørt deg fast eller mistet grepet? Motbakker kan være en utfordring om vinteren. Hvis du føler at bilen plutselig begynner å skli, unngå plutselige bevegelser med rattet, for eksempel å akselerere eller bremse hardt. Dette kan føre til at hjulene skraper frem mer is. Et tips er å veksle mellom å kjøre forover (i 2. gir) og bakover og forsøke å skape nye spor for å gjenvinne veigrepet. Det er nå du tar ut din flaske med sand eller grus og strør foran dekkene for å få bedre veigrep. Du kan også bruke en bilmatte og plassere den foran dekket.

Les mer

VED EN NØDSITUASJON – BMW VEIHJELP.

Hvis uhellet er ute og du havner i en ulykke eller blir sittende fast i grøften på grunn av glatt føre, står BMW Veihjelp til din disposisjon. Vi samarbeider med utvalgte teknikere og redningstjenester, for å få din BMW på veien igjen. Slik fungerer BMW Veihjelp

Les mer
BMW Vägassistans
BMW Felger og Dekk.

BMW FELGER OG DEKK.

BMW høst- og vintertilbehør.

BMW HØST- OG VINTERTILBEHØR.

Livet skjer utenfor. Også i den kalde årstiden.
BMW Veihjelp.

BMW VEIHJELP.

Hjelper deg ved eventuell nedetid.
BMW Service.

BMW SERVICE.

Våre servicetjenester for din BMW.