DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 6-serie Coupé.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere ene og alene på kjøreglede.

Les mer

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving assistant Plus omfatter ikke bare assistentsystemene driving assistant, Lane Departure Warning og sammenstøt- og fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon, men også Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon.
Aktiv Cruise Control holder den innstilte hastigheten og avstanden til kjøretøyet foran i hastigheter opptil 210 km/t. Bilen overtar igangkjøring og bremsing og holder automatisk den innstilte avstanden også i saktegående trafikk og køer helt til bilen står stille. Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Til slutt bremser systemet kraftig ned.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer alle relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises.
Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at føreren oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert.
Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen kan justeres. Dessuten har den en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

BMW Head-Up Display.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet parkeringsluker. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke. Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

BMW NIGHT VISION MED PERSONREGISTRERING.

Ved kjøring i mørket sørger BMW Night Vision med personregistrering for at du ser forbi lyktenes lyskjegle og kan oppdage personer og store dyr på lang avstand. Et varmesøkende kamera i BWM-grillen overfører bilder fra området foran bilen til kontrolldisplayet. Systemet kan oppdage personer og dyr på opptil 300 meters avstand.
På bakgrunn av bilens hastighet og styrevinkel beregner systemet om det registrerte objektet utgjør en risiko. Ved akutt fare blinker et rødt symbol (en person et eller dyr) i bildet og på BMW Head-Up Display (ekstrautstyr). I tillegg høres et lydsignal, og bremsene settes i bremseberedskap.
Varselfunksjonen aktiveres automatisk når bilen starter. Systemet varsler dermed også i faresituasjoner selv om bildet ikke er aktivert. BMW Night Vision med personregistrering er en innovasjon fra BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket. Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktenes rekkevidde på over 400 meter sørger for at farlige situasjoner registreres på et tidlig tidspunkt.

SURROUND VIEW.

Surround View omfatter de kamerabaserte funksjonene Top View, Side View og ryggekamera. Kameraer i sidespeilene samt ryggekameraet gir 270°-visning av området rundt bilen.
Top View viser området ved siden av bilen, slik at det blir enklere å manøvrere. Side View gir økt sikkerhet på uoversiktlige steder, for eksempel utkjøringer og uoversiktlige kryss. To digitale kameraer på høyre og venstre side foran registrerer situasjonen foran bilen. Du får dermed god oversikt over den kryssende trafikken og kan ta hensyn til den. Når du kjører raskere enn 15 km/t, blir Side View-funksjonen deaktivert automatisk. Du kan velge mellom de tre funksjonene ryggekamera, Top View og Side View og aktivere den funksjonen du ønsker.
Kamerasystemene aktiveres når du velger kjøretrinn R eller trykker på PDC- eller Side View-tasten. Bildene vises på kontrolldisplayet.

Navigasjonssystem Professional med iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Navigasjonssystem Professional imponerer med design og ytelse i særklasse. Navigasjonssystemet med iDrive-multikontroll med touchfunksjon og kontrolldisplay er enkelt å bruke. Det omfatter handsfreeanlegg med USB-grensesnitt og stemmestyring. I tillegg inneholder det radio BMW Professional med DVDspiller og 20 GB minnekapasitet for lydfiler inkludert musikkdatabase. Det er også mulig å vise online alternative ruter. De mest brukte spesialmålene (POI = Points of Interest), som bensinstasjoner, hoteller og lignende, vises som symboler i POI-menyen, rangert etter søkefrekvens. En fastmontert 10,2-tommers fargeskjermmed høy oppløsning og todelt skjermvisning gjør systemet oversiktlig med godt lesbarhet. Systemet betjenes intuitivt med iDrive-multikontrollen med touchfunksjon. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet. Du kan også betjene systemet ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringssystemet. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn, og viser severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en visuell opplevelse.

Navigasjonssystem Professional.

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon