BMW EfficientDynamics effektiv kjøring

EFFEKTIV KJØRING.

Senke forbruk og øke rekkevidden med BMW EfficientDynamics.

EFFEKTIV KJØRING.Senke forbruk og øke rekkevidden med BMW EfficientDynamics.

For å redusere forbruket har BMW de siste årene brakt mange tekniske løsninger inn i kjøretøy gjennom BMW EfficientDynamics. Imidlertid er du som bilbruker også en sentral påvirkningsfaktor. Med en effektiv kjørestil kan du spare opptil 25% drivstoff eller energi, avhengig av strekning og trafikksituasjon. Denne tommelverdien gjelder for diesel- og bensinmodeller, så vel som for kjøretøyer med elektrisk, hybrid eller hydrogendrift. Som eier av en elbil eller plug-in hybrid kan du øke kjøretøyets elektriske rekkevidde med opptil 30%.
Med BMW-biler utstyrt med Intelligent Personal Assistant*, kan du nå stille din BMW spørsmål om effektiv kjøring. Til spørsmålet: “Hvor høyt er mitt aktuelle forbruk?” Assistenten gir deg tips om hvordan du sparer drivstoff – og aktiverer funksjonene for å øke effektiviteten hvis du ønsker det.


*En del av betjeningskonseptet ID 7 og spesialutstyret BMW Live Cockpit Professional

Les mer

5 FAKTA OM EFFEKTIV KJØRING.

  • 01 Enten forbrenningsmotor, Plug-in hybrid eller elbil: Den personlige kjørestilen kan senke forbruket i ECO PRO kjøremodus med opptil 25 %.
  • 02 De som kjører med framsyn sparer kostnader og ankommer målet mer avslappet – ECO PRO støtter deg i dette.
  • 03 I elektrifiserte kjøretøy øker forhåndsklimatisering rekkevidden og komforten.
  • 04 I din BMW Plug-in hybrid støtter den forutseende hybridmodusen deg i å kjøre effektivt med aktiv ruteveiledning.
  • 05 Fra aerodynamikk til lettvektskonstruksjon: BMW tilbyr mange teknologier i sine kjøretøy som øker effektiviteten.

FØR KJØRINGEN: ØKE KJØREEFFEKTIVITET.

Spar drivstoff og strøm gjennom forberedende tiltak før reisen.

Effektivitet begynner allerede før kjøreturen. Uansett om din BMW har en bensin- eller dieselmotor, hybriddrift eller om det er et rent elektrisk kjøretøy: Senk drivstoff- eller strømforbruket ved å forberede bilen optimalt. Finn ut her hvilke enkle tiltak du kan gjøre selv for å øke effektiviteten til din BMW før du starter kjøringen.

Les mer

FJERN LAST OG PÅBYGGINGSDELER.

BMW EfficientDynamics fjern last og påbyggingsdeler

Siden tilleggsvekt øker drivstofforbruket, bør last som ikke er nødvendig, fjernes fra kjøretøyet før kjøring starter. I tillegg bør tilbehør som takbokser eller sykkelstativ fjernes etter bruk, da disse svekker aerodynamikken og dermed også fører til økt forbruk. Med disse forberedende tiltakene kan du selv enkelt øke effektiviteten til din BMW før kjøringen starter.

OPTIMALT DEKKTRYKK.

BMW EfficientDynamics Optimalt dekktrykk

Et annet tiltak for å forberede en effektiv reise er å sjekke dekktrykk og korrigere det om nødvendig. For lavt dekktrykk i forhold til anbefalt verdi øker dekkslitasjen og drivstofforbruket. Ved dellastede kjøretøy kan man oppnå lavest mulig drivstofforbruk med ECO dekkfylletrykk*.

*Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig i EU og Storbritannia.

KLIMATISERING FREM TIL AVREISE.

BMW EffiicientDynamics Klimatisering frem til avreisetidspunkt

Med funksjonen Klimatisering frem til avreisetidspunkt* kan du holde kjøretøyet med elektrisk- eller hybrid-drift med en behagelig temperatur før reisen starter. I løpet av ladeprosessen kan dette tiltaket øke den elektriske rekkevidden betydelig, da det nødvendige energibehovet spares under kjøring. På denne måten kombineres effektivitet og bekvemmelighet i like mengder.

*Denne funksjonen er bare tilgjengelig for BMW-biler med elektrisk eller hybriddrift.

 

UNDER KJØRING: REDUSERE FORBRUK.

Reduser drivstoff- og energiforbruk under kjøring med intelligente funksjoner fra BMW EfficientDynamics.

Forbrenningsmotor, Plug-in hybrid eller elbil: Uansett hvilken drivverkstype du har valgt, støtter din BMW deg med intelligente funksjoner som f.eks. Proactive Driving Assistant i ECO PRO-modus for en effektiv kjørestil. Generelt gjelder: Sjeldne og små akselerasjons- og retardasjonssituasjoner reduserer drivstofforbruket betydelig. Dette betyr betydelig økt rekkevidde, spesielt for helelektriske kjøretøy. Du bør derfor prøve å ha forutseende kjøring slik at bremsing unngås eller minimeres. Spesielt ved kjøring på motorvei er kjørehastigheten den største faktoren som påvirker forbruket. En reduksjon i hastighet på 20 km/t betyr allerede en forbruksbesparelse på opptil 20%. Med BMW EfficientDynamics kombinerer du lavere drivstofforbruk med en avslappet kjørestil.

Les mer
BMW EfficientDynamics Tips for effektiv kjøring

TIPS TIL EFFEKTIV KJØRING.

Kjør mer effektivt med intelligent BMW-teknologi og drivstoffbesparende tiltak.

BMW BENSIN- OG DIESELBILER: SLIK KAN DU SPARE DRIVSTOFF.

Innovative funksjoner fra BMW EfficientDynamics hjelper deg med å redusere drivstofforbruket betydelig mens du er underveis.

Fra ECO PRO-modus til Proactive Driving Assistant og seilefunksjon til kjørestilanalyse: Din BMW er utstyrt med mange smarte funksjoner som hjelper deg å kjøre effektivt og spare drivstoff.

Les mer
BMW EfficientDynamics ECO PRO Modus

ECO PRO-modus.

ECO PRO omfatter en intelligent tiltakspakke som gjør at du kan redusere drivstofforbruket med opptil 25 prosent. Den reduserer strømforbrukere, som klimaanlegg og setevarme, nesten uten av passasjerene merker det.
I ECO PRO-modus forandres karakteristikken for gasspedal og automatgirkasse. Disse tiltakene fremmer en avslappet og økonomisk kjørestil. Tråkkes gasspedalen ved behov helt inn, er likevel full ytelse tilgjengelig.
Den viste bonusrekkevidden informerer deg dessuten om hvor mange kilometer som er spart inn takket være ECO PRO-modusen. Det kombinerte forbruksdisplayet setter gjennomsnittlig forbruk og strømforbruk i forhold.

Les mer
BMW EfficientDynamics Proactive Driving Assistant til ECO PRO Modus

Proactive Driving Assistant.

Proactive Driving Assistant er en funksjon i ECO PRO-modus og hjelper med å kjøre ekstra økonomisk. I kombinasjon med navigasjonssystemet registrerer din BMW fartsgrenser, tettsteder, svinger, rundkjøringer, avkjøringer og motorveiavkjøringer og tipser i god tid om når det lønner seg å redusere hastigheten for å unngå ineffektiv bremsing. Forutseende tips i form av en blå "fot av gasspedalen" -symbol vises i kombiinstrumentet avhengig av situasjonen.

Les mer
BMW EfficientDynamics Mild-hybrid-teknologi

Mild-hybrid-teknologi.

Mild-hybrid-teknologien gjør det mulig å gjenvinne energi når kjøretøyet bremser opp og å bruke den til å støtte forbrenningsmotoren ved akselerasjon. Dette reduserer drivstofforbruket og utslippene – med samtidig forbedret dynamikk. Med mild-hybrid-teknologien blir Auto Start Stopp-funksjonen enda raskere og mer praktisk og er tilgjengelig i et utvidet hastighetsområde. Takket være Mild-hybrid-teknologi kan motoren slås av og være klar til bruk under seiling, noe som muliggjør drivstoff- og utslippsfri rulling.

Les mer
BMW EfficientDynamics seiling-med-motor-av

Seiling-med-motor-av.

Motor-av-seiling muliggjør forbruk- og utslippsfri rulling av kjøretøyet med maksimal bevaring av kinetisk energi. Etter å ha sluppet gasspedalen, justerer funksjonen seg adaptivt mellom seiling og gjenvinning basert på omgivelsesdata. Motor-av-seiling er tilgjengelig i biler med mild-hybrid-teknologi. På kjøretøy uten mild hybrid-teknologi går motoren på tomgang under seiling. Seiling kan foregå i kjøremodus COMFORT og ECO PRO, med utvidet tilgjengelighet. "Seilingstelleren" viser avstanden tilbakelagt i seilingsmodus.

Les mer
BMW EfficientDynamics Kjørestilanalyse

Kjørestilanalyse.

Funksjonen kjørestilanalyse bidrar gjennom situasjonsbetingede tips til en effektiv kjørestil som sparer drivstoff. Kjørestilen blir analysert og vurdert i forskjellige kategorier. Evalueringen og tilhørende informasjon vises på kontrolldisplayet i ECO PRO kjøremodus.

Les mer
BMW EfficientDynamics Energiflyt-visning

Energiflyt-visning.

BMW EfficientDynamics-teknologier som seiling, gjenvinning eller intelligent Auto Start Stopp-funksjon vises oversiktlig på energiflyt-visningen på kontrolldisplayet.

Les mer

BMW PLUG-IN HYBRIDER: MER ØKONOMISK KJØRING MED HJELP AV BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Din BMW Plug-in hybrid støtter den deg i å kjøre effektivt.

De kjente ECO PRO-funksjonene er også tilgjengelig for deg som fører av en BMW Plug-in hybrid. Disse blir supplert med hybridspesifikke funksjoner som forutseende hybriddrift eller adaptiv gjenvinning.

Les mer
BMW EfficientDynamics HYBRID ECO PRO Modus

HYBRID ECO PRO Modus.

HYBRID ECO PRO omfatter en intelligent tiltakspakke som gjør at du kan redusere drivstofforbruket med opptil 25 prosent. Den reduserer strømforbrukere som klimaanlegg eller setevarme, nesten uten av passasjerene merker det.
I HYBRID ECO PRO-modus endres egenskapene til gasspedalen og automatgiret. Dette fremmer en rolig og drivstoffeffektiv kjørestil.
Den integrerte eDRIVE-telleren informerer deg også om hvor mange kilometer som har blitt tilbakelagt uten forbrenningsmotor og som dermed er utslippsfrie.

Les mer
BMW EfficientDynamics Forutseende hybriddrift

Forutseende hybriddrift.

Forutseende hybriddrift muliggjør en optimal fordeling av den tilgjengelige elektriske energien, slik at det med aktiv ruteveiledning i navigasjonssystemet er mulig å kjøre elektrisk i byen og i destinasjonsområdet. Hvis høyvoltbatteriet er tilstrekkelig ladet, velges deler av ruten som passer for elektrisk kjøring. For effektiv energigjenvinning blir det f.eks. tatt hensyn til nedoverbakker. Avhengig av strekningen slås forbrenningsmotoren automatisk av eller på, noe som støtter effektiv kjøring og utslippsfri kjøring i sentrumsnære områder.

Les mer
BMW EfficientDynamics Adaptiv gjenvinning

Adaptiv gjenvinning.

Adaptiv gjenvinning brukes i nyere BMW-biler med hybriddrift (f.eks. BMW X5 xDrive45e). Dette gir en kvikk og effektiv kjørestil og støtter i HYBRID ECO PRO-modus ved forutseende kjøring. Ved hjelp av en intelligent og situasjonsadaptiv styring bestemmer kjøretøyet automatisk mellom seiling eller gjenvinning når gasspedalen slippes. Enten med kjøretøy foran, fartsgrenser, rundkjøringer, svinger eller tettsteder – systemet tilpasser retardasjonskraften optimalt til trafikksituasjonen. Som et resultat kan bruk av bremsepedalen reduseres og kjørekomforten økes – og det på en effektiv måte.

Les mer
BMW EfficientDynamics Kvinne foran BMW i3

BMW ELBILER: SPARE STRØM UNDERVEIS OG ØKE REKKEVIDDEN.

BMW elbiler tilbyr deg forskjellige alternativer for å redusere strømforbruket under kjøring og dermed øke rekkevidden. Den forbruksoptimaliserte kjøremodusen ECO PRO spiller en viktig rolle her. Som en sentral komponent i BMW EfficientDynamics inkluderer ECO PRO en intelligent pakke med tiltak som gjør det mulig for sjåføren å spare energi gjennom en effektiv kjørestil og dermed øke den elektriske rekkevidden med opptil 30%. Disse effektivitetsforbedrende funksjonene inkluderer for eksempel Proactive Driving Assistant. I kombinasjon med navigasjonssystemet registreres fartsgrenser, tettsteder, svinger, rundkjøringer, avkjøringer og motorveiavkjøringer og tipser i god tid om når det lønner seg å redusere hastigheten for å unngå ineffektiv bremsing. Funksjonen kjørestilanalyse bidrar gjennom situasjonsbetingede tips til en effektiv kjørestil som sparer energi. For en optimal oversikt, viser energiflyt-visningen bruken av BMW EfficientDynamics-tiltak som eksempelvis gjenvinning under kjøring. Etter kjøringen blir ladeprosessen visualisert.

  • Individuell og adaptiv gjenvinning i BMW iX3
BMW EfficientDynamics kjøredataanalyse i BMW Control Display

ETTER TUREN: ANALYSER DINE KJØREDATA.

Enten forbrenningsmotor eller hybrid: Finn ut hvor økonomisk du har kjørt etter reisen. For å få en oversikt over effektiviteten til din reise, kan du etter reisen vise kjørelengde og forbruksverdier for reisen i menyen til kontrollskjermen via Car / Kjøreinfo / Reisedata. Visningen av strekningen som dekkes under seiling og tidsperioden når Auto Start Stopp-funksjonen har slått av motoren, fungerer som en indikator for effektiv kjøring i biler med bensin- eller dieselmotorer. I tillegg er andeler i ECO PRO-modus markert med blått i diagrammet. Med din BMW Hybrid vises blant annet de kjørte kilometerne i ren elektrisk modus her.

BMW EfficientDynamics forbruk og utslipp

FORBRUK, UTSLIPP & TESTMETODER.

BMW EfficientDynamics Innovative teknologier fra BMW EfficientDynamics

INNOVATIVE TEKNOLOGIER FRA BMW EFFICIENT DYNAMICS.