Endelig, en bilferie

PLANLEGGER DU BILFERIE I NORGE I SOMMER?

BMW har samlet tipsene du må få med deg.

Planlegger du bilferie i Norge i sommer? BMW har samlet tipsene du må få med deg.

Husker du da sommeferien stort sett var bilferie? Reisen var målet, og hele familien var fylte med forventninger. Hva ventet rundt neste sving? Hvor skulle man se på solnedgangen i kveld? Bilen var fullpakket, og bilradioen spilte sanger det var lett å synge med på. Håret flagret i vinden når sidevinduene ble rullet ned, og alt kjentes som en drøm.

Les mer
BMW i sommermiljø

I sommer skjer det igjen, endelig! Bare mer bekvemt, sikrere og bilferien kan nytes mer enn noen sinne.

 

Vi deler tankene dine. Reisen bør være like viktig som selve målet. Les videre for å se våre beste tips til hvordan du kan gjøre sommerens bilferie til ren kjøreglede: Alt fra hvordan du klargjør bilen og hva du må ha med deg, til hvordan du kan sikre at hele familien kjører sikkert, har det bra og er glade. Så bare len deg tilbake og gjør deg klar for en sommer med ren lykke.

Les mer
Mer plass, mer glede

MER PLASS,
MER MORO.

MER PLASS,
MER MORO.

7 PAKKETIPS TIL BILFERIEN.

En tom vei er frihet. Frihet til å bruke tiden på det du ønsker, der du vil. Med de beste transportløsningene finnes det ingenting som setter begrensninger for drømmene dine. Slik tar du med deg favoritt tingene dine, og flere andre ting. Smart og sikkert.

 

Sørg for at bilen blir pakket på en sikker og smart måte, siden det gjør reisen mye mer bekvem for alle. Les videre, når vi forteller om hvordan du kan pakke bilen optimalt.

 

1. Tenk igjennom hva du skal ha med deg. Ikke bli overrasket om du oppdager at du har tatt med deg et par bager eller kofferter for mye. Vent med å stable bilen frem til du vet hva du vil ha med deg.

 

2. Når du er klar til å starte å pakke bilen: Start med den tyngste enheten. Den bør plasseres så nært midten av bilen som mulig. Sørg for at lasten er jevnt fordelt. En bil som er rett lastet er en sikker bil.

 

3. Fyll på med annen bagasje der det er plass. Men husk hva du trenger først og sist på turen. Hvis du ser fram til å tilbringe mange timer på stranden om fire dager, så er det kanskje ikke viktigst at du har tilgang til redningsvesten de første dagene. Sørg for at ting du trenger hvis en eventuel ulykke eller nødssituasjon skulle oppstå er lett tilgjengelig.

 

4. Ikke blokker sikten bakover ved at du stabler bagasjen for høyt. Det er mye sikrere og enklere, hvis du f.eks. heller bruker en takboks.

 

5. Våre land er rene himmelriker når det gjelder friluftsaktiviteter. Hvorfor ikke ta med dere syklene, så kan dere oppleve eventyr på to hjul mens dere er på reise? En sykkelholder er ofte lett, sikker og smart.

 

6. Sørg for at du har en ryggsekk eller veske tilgjengelig med ting som du og passasjerene kan trenge på reisen. Som utstyr og leker til barna. Ryggsekker har ofte smarte lommer til tingene dine – det har aldri vært enklere å holde orden i baksetet.

 

7. Sørg for at du alltid har drikke og snacks tilgjengelig. Bruk gjerne en smart kjølebag, da er det nesten som du har med deg et kjøleskap i bilen.

Har du en BMW? Da finnes det spesialtilpasset tilbehør, som sykkelholdere, takbokser og kjølebokser. Ta kontakt med nærmeste forhandler for mer informasjon om produktene. 

Les mer
BMW roadtrip
bilferie med barna

TRE TIPS OM LEKER I BILEN:

Hvem tenker jeg på?

En person i bilen tenker på en spesifikk person eller karakter. Det behøver ikke være noen som finnes i virkeligheten, men personen/karakteren må være velkjent for de andre i bilen. Hver person stiller ett spørsmål i tur, for å finne ut hvilken person/karakter personen tenker på. Den som svarer på spørsmålene kan bare svare med ja eller nei.

 

Gjett dyret:

Hvis du har yngre barn i bilen kan kanskje «gjett dyret» enklere. Prinsippet er det samme som «hvem tenker jeg på», men her byttes personer eller karakterer ut med dyr.

 

Bokstavleken:

Denne leken starter med at dere velger et emne, og deretter starter en i bilen med å si et ord relatert til emnet. Deretter skal dere i tur og orden si et ord som starter på den siste bokstaven i ordet før.

Les mer

BILFERIE MED BARN.

Fra «er vi framme snart?» Til «er vi allerede framme?»

Gjør bilferien til noe som selv barna ser fram til! La barna leke med underholdningssystemene, leker og andre aktiviteter i baksetet. Med tanke på at timene du tilbringer på veien også kan bli familieminner, og ikke bare er tid som skal gå. Kjøretid er leketid.

 

1. Gi barna noe de har ønsket seg i gave før reisen, noe spennende de kan se fram til. Det kan være en ny leke, en tegnebok, eller et nytt spill de har lyst til å spille. For de yngre kan det være smart å ta med leker som kan festes på stolen med et kort snøre, slik at de lett kan få tak i de.

 

2. En del leker blir aldri umoderne, gjettelekene «hvem er jeg», «hvem tenker jeg på» eller quiz fungerer også på biltur. Kjøp en quizbok til familien, og sett i gang. Barn kan også kose seg lenge med en tabell der de kan sortere bilene dere møter på veien, f.eks. etter farge eller bilmerke.

 

3. La reisen bli målet! Unngå kjøring som bare handler om å komme fra A til B. Nyt også selve kjøringen og omgivelsene rundt! Planlegg stoppene før dere legger ut på tur, både for å dele opp dagen, og for å overnatte langs veien. Det finner lekeparker og familieaktiviteter over hele landet.

 

4. Det er spesielt bra for de yngste at reisetiden kortes ned, ved at dere kjører mens de sover. Forbered bilen kvelden før dere skal reise, stå opp tidlig og bær barna til bilen mens de sover. Hvis du er heldig vil dere rekke å kjøre et par timer før de våkner – utvilte og med godt humør. Tidlig om morgenen bruker det også være mindre trafikk.

 

5. Det bruker å være enklere å få med seg barna på reiser hvis de får være med på planleggingen, så de vet hva som skjer. Hvis de ikke er store nok til å forstå hvor lang tid en halvtime er, kan det være smart å prøve å relatere det med noe de kan kjenne seg igjen i.

 

6. Unngå at barna blir reisesyke – en del barn blir raskere syke enn andre barn, så dette er noe som ikke er lett å forutsi. Men det finnes noen tommelfingerregler som du kan forholde deg til.

  • Kjør i jevn hastighet, og unngå at du kjører for raskt i svingene.
  • Legg gjerne inn et ekstra stopp på veien hvis det er en kronglete vei.
  • Be barna følge med på landskapet utenfor bilden, framfor å hele tiden se ned i en skjerm eller en bok.

 

Les mer
Nyt en frisk og sunn sommer

NYT EN FRISK OG
SUNN SOMMER.

NYT EN FRISK OG
SUNN SOMMER.

Nyt en frisk og sunn sommer.

Den perfekte sommeren i BMW-en din kommer med null bekymringer. Dette er våre beste tips til hvordan du sørger for en ren og frisk bilferie – både i bilen, og på stoppene underveis.

 

Svevestøv, bakterier og pollen i luften finner veien gjennom ventilasjonssystemet ditt og infiltrerer luften du puster i. I verste fall kan det være til skade for både deg og passasjerene dine.

 

Men det trenger ikke være slik lenger! Takket være banebrytende teknologi, har BMW utviklet et nytt filter, som filtrerer ut opp til 70 prosent av det fineste svevestøvet og opptil 99.5 prosent av bakterier. Vi snakker altså om filtrering som aldri før: Den beste luften er nå i din BMW.

 

Men, som vi alle har erfart, er det ikke bare usynlige partikler som finner veien inn i bilen. Den gode nyheten er at rengjøring aldri har vært så enkelt. Med et sett med glass- og vindusvask, samt interiørvask, holder du bilen frisk og ren hele turen. Produktene du finner hos din BMW forhandler eller Service Partner er snille mot interiøret i bilen, både skinn, stoff og plast. Hvis du har vært på biltur med små barn, vet du nok allerede at et ​Backrest Cover And Child Seat Underlay ​kan være en smart investering for å beskytte din BMWs interiør mot skitne sko og matrester.

 

Og når vi først er inne på det med mat, som jo er en viktig del av feriegleden: I sommer oppfordrer vi deg til å benytte deg av en av de mange flotte rasteplassene i landet vårt. Mange av disse er plassert midt i eventyrlige omgivelser. Det er vanligvis ikke så mye folk der, sammenlignet med restauranter og spisesteder langs veien. Lag dine favoritt-sandwicher og salater hjemme og ta dem med i din ​BMW Cooler Bag​, som sørger for at maten er like frisk som da du dro. Bon appétit!

Les mer
BMW Fine Dust Filter

BMW Fine Dust Filter - Ren luft, for en bedre, mer behagelig kjøretur.

 

Gjør du oppgraderingen innen 20. august 2020 får du et sett nye vindusviskere på kjøpet. Rene vinduer er jo også et must! ​

 

For absolutt ren kjøreglede: Ta kontakt med din BMW Service Partner, som gladelig hjelper deg med å oppgradere fra mikrofilter til det nye og bedre Fine Dust-filteret.

Les mer
Slik blir bilen hundens beste venn

SLIK BLIR BILEN HUNDENS
BESTE VENN.

SLIK BLIR BILEN HUNDENS
BESTE VENN.

Slik blir bilen hundens beste venn

HUND I BIL.

SØRG FOR AT BILEN OG HUNDEN BLIR BESTEVENNER.

Vi vet at hund og bil kan være en vanskelig kombinasjon. Spesielt på lengre reiser. Akkurat som vi mennesker, kan hunder føle seg ubekvemme på reisen. Men hvis du forbereder hunden før bilferien, kan du forebygge problemene. Les mer for å se våre beste tips om hvordan du kan få hunden til å nyte bilreisen.

 

Det er viktig å kjenne seg sikker og trygg. Hvis du prioriterer at hunden har det bekvemt, og reiser sikkert, vil den merke det. Husk at følgende sikkerhetsregler gjelder for hunder i bil. Sørg for at hunden er beskyttet. Det finnes flere forskjellige alternativer: Et hundebur, la hunden sitte bak et gitter, eller bruk et sikkerhetsbelte for hunder. 

 

Ta med favorittlekene til hunden på reisen, da føler den seg beskyttet og kan koble av. Ved å få øyekontakt med din beste venn når du er ute og kjører, sikrer du at hunden føler seg trygg.

 

Tenk på hvor lenge dere kjører, og legg inn pauser langs veien. Hunden trenger luft og mulighet til å bevege seg. Finn koselige steder dere kan stoppe for en pause, og lek med hunden. Hvis du gjør dette kan og vil du skape minner langs veien.

 

Akkurat som med barn kan det være smart å reise på tidspunkt der hunden som regel sover, da får du sikkert et par timer med kjøring før du trenger å stoppe.

 

Husk at dere må drikke tilstrekkelig. Både du og hunden din trenger vann, spesielt på varme sommerdager. Sist, men ikke minst må du huske å se ut på landskapet, rulle ned rutene og skape et eventyr for hele familien – inkludert familiens hund.

 

Har du en BMW? Det finnes mye smart tilbehør til hunden din. For eksempel beskyttelsestrekk til baksetet, sikkerhetsbelte og vannskål. Ta kontakt med nærmeste forhandler for mer informasjon om produktene. 

Les mer
Sørg for at alt stemmer

SØRG FOR AT ALT STEMMER.

SØRG FOR AT ALT STEMMER.

SØRG FOR AT KARTENE DINE STEMMER MED VEIENE.

Veier forandres hele tiden. Gamle veier stenges for trafikk. Nye bygges for å ta imot deg og bilen din. To filer blir til fire filer. Det er gode nyheter. Men det er ingenting som er så irriterende som når kartet ikke stemmer med terrenget. Oppdater navigasjonssystemet før du reiser, og kjenn på følelsen av å ha full kontroll.

 

Har du en BMW? Med tjenesten USB Map Update er kartene dine alltid oppdatert med aktuelle rekonstruksjoner og andre faktorer som kan endre din rute. Ekstra smart for deg som skal på bilferie i Europa. Les mer og få UBS MAP update her.

 

Visste du dette?
BMW ble grunnlagt i 1916 (under første verdenskrig) for å lage motorer til fly. Vi produserte vår første bil i 1929 og har skapt mye kjøreglede siden den gang!

Les mer
BMW Navigasjon
Slik holder du deg våken hele veien

SLIK HOLDER DU DEG
VÅKEN HELE VEIEN.

SLIK HOLDER DU DEG
VÅKEN HELE VEIEN.

BMW på vei

SLIK HOLDER DU DEG VÅKEN UNDER KJØRING.

Det er farlig å sovne bak rattet, men selv de mest erfarne bilførerne kan bli trøtte etter mange mil på veien. Her ser du våre tips til hvordan du kan holde deg våken.

 

Det er høyeste prioritet at du føler deg pigg og utvilt når du skal kjøre på lange turer. Hvis du begynner å telle sauer, eller merker at øyenlokkene begynner å kjennes tunge, er det på tide med en hvil.

 

Hvis dere er to som kan kjøre, er det smart å bytte på å kjøre. Ved å hvile kan du kjøre lengre og lade batteriene underveis.

 

Musikk er alltid oppfriskende. Spill favorittlåtene dine, eller lytt på gamle klassikere på radioen, og syng med. Syng med full kraft og ha quiz med familien for å se hva de kan om musikk.

 

Ikke glem at mange timer med kjøring kan gjøre at kroppen føles stiv og gjør deg trøtt. Stopp bilen, kjenn den friske luften og se på det vakre landskapet rundt deg. Planlegg stopp, og tilpass ankomsttiden til at du skal kan oppleve med av naturen som du passerer. Ta en piknik før dere fortsetter kjøreturen, og husk at sunn mat får deg til å føle deg bedre og piggere. Vent med den tyngre maten til etter at dere har parkert bilen for natten.

Les mer
Den heftigste veien

DEN HEFTIGSTE VEIEN.

DEN HEFTIGSTE VEIEN.

DEN HEFTIGSTE VEIEN.

Noen veier er bedre enn andre. Ikke fordi de er mindre krevende å kjøre, men fordi omgivelsene er så vakre at det kan være vanskelig å holde blikket på veien. Noen av disse rutene og veistrekningene krever også litt mer av deg, og av samspillet mellom deg og bilen. Dette er én av veistrekningene hvor det er umulig å ikke oppleve ren kjøreglede.

 

Atlanterhavsvegen.

Hva er 8274 meter langt, vilt, vakkert – og finnes helt vest i Norge? Det er selvfølgelig Atlanterhavsvegen, som bilentusiaster fra hele verden kommer for å kjøre på.

 

Du har sett bildene av veien hvor ingeniørkunst virkelig spiller på lag med naturen. Veistrekningen består blant annet av åtte broer som snor seg i buer over bølgene, holmene og skjærene. Utover og utover i Atlanterhavet. Du har kontroll på hestekreftene, men føler at naturkreftene når som helst kan spille deg et puss.

 

Fakta er at veien, som ble åpnet i 1989, forbinder vakre Averøy med fastlandet, og ble bygd som en viktig åre for fiskeindustrien.

 

Selv om den drøyt åtte kilometer lange veistrekningen er hovedmålet, kjører du hele strekningen mellom Bud og Kristiansund – som er et sammenhengende eventyr av kyst, kultur og natur.

 

Er du hobbyfisker, er det også mange gode muligheter for å prøve lykken, både fra land og fra båt. Parker bilen og ta deg god tid til å oppleve den helt unike naturen her ute – og er du heldig får du et glimt av havørna.

 

Husk også å stoppe underveis for bilder. Storseisundbrua er den lengste broen og selve symbolet på veien. I Askevågen finner du et utkikkspunkt bak glassvegger, som beskytter mot havsprøyten og været. Et annet utkikkspunkt som kan ta pusten fra deg, finner du ved Kjeksa, ikke langt fra Bud.

Les mer
Den bästa resrutten i Sverige

BILTUR I NORDEN.

BILTUR I NORDEN.

OPPLEV ET BILEVENTYR PÅ DE NORDISKE VEIENE VÅRE.

Etter et par år med sommerferie tilbrakt hjemme, kan det være et godt tidspunkt å benytte anledningen til å besøke et av nabolandene våre. Sjarmen til Norden som helhet er noe du hverken vil gå glipp av eller glemme.

 

En biltur på den svenske kystveien mellom Kalmar og Simrishamn vil by på mye grøntområder, men også bred utsikt over havet. Marguerite-ruten i Danmark tar deg med på et sjarmerende eventyr fullt av severdigheter, og den finske Harju of Puumala tar deg med på en magisk reise bland Finlands vakreste innsjøer. Start motoren og la oss lede deg på din neste biltur gjennom Nordens praktfulle landskap.

Les mer
BMW roadtrip
Checklista för långresan med din BMW

DEN DANSKE MARGUERITE-RUTEN.

Du har sikkert hørt om Marguerite-ruten, Danmarks nasjonale og mest naturskjønne veistrekning. I sommer har du ingen unnskyldning, det er på tide å utforske den omtalte veien.

 

Den totale lengden på ruten er 4.218 km. Den slynger seg gjennom en stor del av Danmark, og kanskje viktigst av alt: ruten tar deg og din BMW bort fra travle veier, og tar deg i stedet ut på små landeveier som fører deg til de vakreste og mest sjarmerende stedene - gjennom naturskjønne landskap og pittoreske steder der du sannsynligvis aldri har vært før og kanskje aldri kommer igjen.

 

Det karakteristiske veiskiltet med den hvite tusenfryd på den brune bakgrunnen viser deg veien gjennom et Danmark hvor du passerer ca. 1000 av landets mest berømte severdigheter, historiske steder og attraksjoner.

 

Vel, vi skal ikke fortelle deg hva du skal velge å se nærmere på. Du bestemmer selv. Men vi er sikre på at du får et fantastisk sommereventyr og masse ren kjøreglede på vei til naturlige perler som Vadehavet, Rubjerg Knude og Møns Klint.

Les mer

DEN SVENSKE KYSTVEIEN MELLOM KALMAR OG SIMRISHAMN.

Unn deg selv å ta bilen og familien til Sveriges egen Provence!

 

Den vakre naturen i Sørøst-Sverige, med sine bølgende enger og grønne felt er kanskje mer sjarmerende enn noe annet sted. Hvis du velger veien mellom Kalmar og Ystad via Simrishamn, vil du få mer enn bare et glimt av kysten og havet under bileventyret ditt.

 

Avstanden er 284 km, men del gjerne turen opp i flere dager, ta inn landskapet langs veien og nyt sjarmerende og pittoreske landsbyer og byer.

 

Kalmar er en middelalderby med en rik historie, og du vil sannsynligvis besøke Kalmar slott. Strekningen langs Blekinge-kysten er fantastisk vakker! Ta en stopp i verdensarvbyen Karlskrona før du fortsetter til Sveriges sørligste deler. Den svenske sommeren er best i Skåne, med sjarmerende byer som Simrishamn og Ystad. Når du først er i Skåne, vil du også oppdage at du aldri har lang vei til stranden.

Les mer
Svensk gator
Checklista för långresan med din BMW

DEN FINSKE PUUMALAN HARJU.

Finland er et land med tusenvis av innsjøer og disse kan du oppleve i din BMW.

 

Harju av Puumala, også kjent som Lietvedens landskapsvei, tar deg til legendariske Puumala i det ikoniske innsjøområdet Saimen. Veien går gjennom små grønne øyer i nærheten av praktfulle innsjøer.

 

Helsinki er det perfekte området for å starte reisen, og du kan velge forskjellige ruter for å komme til Puumala-området på omtrent halvannen times kjøretur. Mange ønsker å kjøre gjennom Michel - reisen derfra til Puumala er et ekte eventyr. Bilreisen ser ikke lenge ut på kartet, men ta deg tid til flere fotostopp underveis! Hvis du er på farten, velg en pause i nærheten av Pistohiekan Lava. Der finner du perfekte steder for piknik.

 

Hvis du vil friske deg opp og dra til stranden for å se den hvite sanden og oppleve ferskvannet, anbefaler vi den gamle campingplassen Pistohiekka.

 

Etter hvert kommer du til Puumala, hjertet av Saimaa Lake District. Du vil sannsynligvis tilbringe en natt eller to (eller mer) her. Parker bilen og gå på vandre- eller sykkeltur. Du kan også ta en båt eller kajakk, eller bare sitte på stranden og nyt omgivelsene og begynn å drømme om en flott kjøretur tilbake til byen.

Les mer
BMWs huskeliste for bilferie

SJEKKLISTE FØR BILFERIEN.

SJEKKLISTE FØR BILFERIEN.

BMWs huskeliste for bilferie

SJEKKLISTE FØR BILFERIEN.

Det er ingenting som kan måle seg med følelsen av frihet. Men på tross av frihetsfølelsen som den lange bilturen gir, må den planlegges. Kanskje er det faktisk halve gleden. Men det er svært viktig at du tar med deg en del greier. Huk av for at du har med disse tingene, og du er klar for sommereventyret langs veiene!

Dokument: Kontroller at bilforsikringen fortsatt gjelder. I tillegg til forsikringsbeviset må du også ha med deg førerkortet, vognkortet og førerhåndboken.

 

Førstehjelp til bilen: Et sett for reparasjon av dekk eller et reservehjul. En jekk må du også ha. Har du en BMW er det allerede plassert et sett for reparasjon av dekk i bilen.

 

For din sikkerhet: Sørg for at du har et velutrustet førstehjelpssett, og et sett for nødsituasjoner med varseltrekant og refleksvest som en del av tingene. Se her for mer informasjon om hva du trenger.

 

Kart: Sørg for at du alltid vet hvor du er, og hvor du skal. Det er fremdeles en god idé å ha et papirkart tilgjengelig, som et komplement til GPS-utstyret. Og sørg for at du har oppdatert navigasjonssystemet ganske nylig.

 

Har du en BMW? Da anbefaler vi sterkeste at du oppdaterer ditt BMW Navigation System før du gir deg i vei. 

 

Visste du dette?
Den første helt elektriske BMW modellen ledet løperne under maratonløpet i OL 1972.  Siden bilen ikke hadde noen utslipp, fikk den kjøre foran løperne som kamerabil.

 

Les mer

SIKKERHET HELE VEIEN UNDER BILTUREN.

Husk at reisen nesten alltid er et mål i seg selv, og spesielt på bilferien på sommeren er det viktig å bli minnet på dette. Du har det jo ikke travelt. Du skal bare nyte kjøreturen og veien. Sikker kjøring betyr kjøreglede. Uavhengig av hvor erfaren du er som sjåfør, kan du forsøke å tenke på hva du kan gjøre for at veien skal bli enda sikrere for deg, passasjerene dine, og medtrafikantene.

 

Følg trafikkreglene.
Det er faktisk ganske selvklart. Men vi vet hvordan det kan føles nå solen skinner, veien er åpen og du blir ett med bilen. Så bare en liten påminnelse: Hold fartsgrensene og tilstrekkelig avstand til kjøretøyet foran deg.

 

Sikker pakking av bilen.

Følg rådene våre om hvordan du kan laste inn i bilen på best måte, og sørg for at du ikke har noen løse gjenstander i bilen. Ved kraftig nedbremsing kan de utgjøre en reell fare! Tenk på det når du velger hvilke leker barna skal få ha med seg i baksetet. Og sørg for at alle nettbrett og mobiltelefoner sitter i en holder. En universalholder gjør reisen trygg for hele familien.

 

Unngå forstyrrelser.

Skriv inn neste stopp i navigasjonssystemet mens bilen står. Har du utålmodige barn i baksetet, som gjør deg gal? Ta en pause, eller et kort stopp slik at de kan laste inn neste film. Les tipsene våre om hvordan du bevarer familiefreden. For du vil jo at det å kjøre på biltur er like kult som du selv synes.

 

Sørg for at bilen er i bra stand.

Selv om du bruker å levere bilen til service med jevne mellomrom, er det et par ting du bør sjekke før bilferien: Dekktrykket, mønsterdybden til dekkene, lyskasterne, baklysene, blinklysene og tilstanden til vindusviskerne.

Les mer
Sikkerhet hele veien

FOR DIN EGEN SIKKERHET.

Det er ikke det at vi tror du vil bli utsatt for noen ulykke. Men hvis det skulle skje, eller om du er først fremme på et ulykkessted, er det viktig at du vet hva du skal gjøre, og hvordan.

 

Hvis bilen går i stykker, eller om du blir utsatt for en ulykke.
Flytt bilen, hvis det er mulig, til et sikker sted, stopp den og gå ut. Kontroller tilstanden til de andre som er innblandet. Ta på deg refleksvesten og sett opp varseltrekanten. Du bør ringe en redningstjeneste selv om du er bare litt usikker (og følg trinnene nedenfor).

 

Hvis du er en av de første bilene på et ulykkessted.
Få et overblikk over hvor alvorlig ulykken er og ring ambulanse (113) eller politi (112) - Ikke anta at noen allerede har gjort det. Fortell raskt og konsist hva du ser.

 

Sett mobilen på høyttaler, og la de profesjonelle veilede deg. Er det noen som er alvorlig skadet? Ikke flytt denne/disse personene, hvis det ikke er absolutt nødvendig. Se om det er mulig å stoppe større blødninger hvis du ser skader. Legg bevisstløse personer i sideleie, hvis de har problemer med å puste. Hvis de ikke puster, må du utføre hjerte- og lungeredning for å hjelpe de til å puste helt til hjelpen ankommer.

 

Sørg for at redningstjenesten kan komme frem, så langt det er mulig. Når de ankommer må gi de en kort informasjon, og deretter sørge for at du ikke er i veien.


Hvis du passerer en trafikkhendelse:
Hvis hjelpen allerede er på plass, må du passere uten at du forårsaker stopp i trafikken. Ikke ta bilder eller film fra ulykken.

Les mer
Nødnummer
  • Politi: 112
  • Ambulanse: 113
  • Brann/redning: 110

Med BMW Veihjelp er du sikret assistanse dersom din BMW får uventede problemer på veien. Ring: 800 32 062

Les mer

ER DET PÅ TIDE MED BMW SERVICE?

Det kan være smart å levere bilen inn til en BMW Service før reisen. Vi kan tilby et omfattende utvalg av premiumtjenester – for alle BMW modeller, for akkurat dine krav og for mange bekymringsfrie mil foran deg. 

Les mer
BMW Service
Tilbehør for vår- og sommersesongen.

BMW ORIGINAL TILBEHØR.

Tilbehør for vår- og sommersesongen.
BMW Veihjelp.

BMW VEIHJELP.

Hjelper deg ved eventuell nedetid.
BMW Service: BMW Teleservices

BMW TELE-
SERVICES.

BMW Service My BMW App

DEN NYE
MY BMW APP.

Funksjoner direkte fra smarttelefonen.