Endelig, en bilferie

ENDELIG,
EN BILFERIE.

Endelig, <br> en bilferie.

Husker du sommerferiene der veien var målet, hele familien var samlet og fulle av forventning: Hva venter rundt neste sving? Hva skjer ved neste stopp? Hvor opplever vi solnedgangen i kveld? Bilen var fullstappet og kupeen var fylt av gamle slagere, vinduene stod på gløtt og håret til værs!

Finn ut mer

I sommer skal det endelig skje igjen. Bare mye mer behagelig, tryggere og mer underholdende enn noen gang før.

 

Vi vet hva du føler. Når du setter deg bak rattet i din BMW, er reisen alltid vel så viktig som destinasjonen. Her gir vi deg tipsene til hvordan du best mulig kan nyte sommerens road trip, med alt fra gode råd til hvordan du gjør bilen ferieklar og pakker den mest effektivt, til hvordan du holder deg selv og familien trygge, friske og glade. Slik at dere kan lene dere tilbake og nyte sommer og ren kjøreglede.

Finn ut mer
Mer plass, mer glede

MER PLASS,
MER GLEDE.

MER PLASS,
MER GLEDE.

Mer plass, mer glede.

Bilferie er frihet. Frihet til å bruke tiden til det du har aller mest lyst til. Akkurat der du vil. Med gode transportløsninger kan ikke noe legge begrensninger på drømmene dine. Slik får du med deg favorittlekene dine – i tillegg til alt det andre. Plasseffektivt og trygt.

 

Din BMW er som skapt for å kjøre med mye bagasje. Sørg for å pakke bilen på en trygg måte, slik at turen blir mer behagelig for alle. Her forteller vi deg hvordan du pakker din BMW:

 

1. Start med å få en oversikt over hva dere har tenkt å ha med. Ikke bli overrasket om dere finner ut at det er en bag eller to for mye. Vent med å stable bagasjen til du har fått en oversikt over alt som skal med.

 

2. Når du er klar: Start med de tyngste tingene først, de bør legges så nær midten av bilen som mulig. Pass på at bagasjen er jevnt fordelt. En balansert bil er en trygg bil.

 

3. Fyll deretter opp med annen bagasje. Vær bevisst på hva du trenger først, og hva du trenger senere. Gleder du deg til noen timer på stranden om fire dager, er det ikke strandbagen du trenger tilgang til nå de første dagene. Sørg alltid for at utstyret du trenger ved et eventuelt uhell eller ulykke er lett tilgjengelig.

 

4. Aldri blokker utsynet i bakspeilet med bagasje. Det er mye tryggere og mer komfortabelt å la en av våre strømlinjeformede ​takbokser ​ta seg av det. ​​

 

5. Landet vårt er et mekka for aktiviteter. Hvorfor ikke ta med syklene for noen eventyr på to hjul langs veien? Du kan stole på ​BMWs Bike Carrier​. De er enkle å håndtere, sikre og smarte. ​

 

6. Det er alltid smart å ha en veske med ting du kan få behov for underveis tilgjengelig i bilen. Ikke minst gjelder dette noen leker og utstyr til barna. ​BMW Seatback Storage Holder​ har mange smarte lommer – det har aldri vært så lett å holde orden i baksetet før.

 

7. Sørg for å ha kald drikke og litt snacks tilgjengelig. Med ​BMWs egendesignede kjølebag​, er det nesten som å ha med seg kjøleskapet på tur!

 

Ta kontakt med din nærmeste forhandler for mer informasjon om produktene.

Finn ut mer
bilferie med barna

Fra «Er det lenge til vi er framme?» Til «Er vi allerede her?»

La selve bilreisen bli noe også barna gleder til! La de få sysle med litt underholdning, noen leker og aktiviteter på egenhånd i baksetet, men benytt også timene på veien til å skape gode familieminner, for kjøretid er leketid!

 

Slik gjør du kjøreturen til en lek:

 

1. Gi barna tilgang til underholdning og aktiviteter gjennom underholdningssystemet i ​BMW Connected Drive​. Her finner dere også lydbøker, og kanskje finner dere en bok hele familien har lyst til å lytte til sammen? Ta kontakt med din nærmeste forhandler for mer informasjon om produktet. ​

 

2. Gi barna en feriegave som de ønsker seg til bilturen, slik at de har noe spennende å se fram til: Det kan være en ny leke, en aktivitetsbok eller et nytt spill de har ønsket seg. For de minste barna er det lurt å tenke på leker som kan festes til setet med en kort snor, slik at de lett får tak i dem på egenhånd. 

 

3. Noen leker går aldri av moten: «Hvem er jeg», «Hvem tenker jeg på» og kunnskapsspørsmål er alltid en god idé på lange bilturer. Kjøp en quizbok for hele familien, og sett i gang. Barna kan aktiviseres lenge med for eksempel å lage seg et skjema og krysse av for andre biler på veien etter farge eller merke.

 

4. La veien være målet. Ikke tenk på at det handler om å komme fortest mulig fram. Dere skal ha det hyggelig underveis! Planlegg stopp før avreise, både for å dele opp dagen og for å overnatte. Det er mange fine familieparker og aktiviteter over hele landet.

 

5. Særlig for de minste barna kan det være smart å prøve å korte ned turen ved å kjøre når de sover. Pakk bilen kvelden før, stå opp ved soloppgang og bær barna ut i bilen. Er dere heldige, får dere et par timer på veien før de våkner – uthvilte og i godt humør. En ekstra bonus ved å komme seg tidlig av gårde er at det gjerne er færre på veien.

 

6. Barn er lettere å samarbeide med når de får være med på planleggingen, og har tydelige forestillinger om hva som skal skje. Er de ikke store nok til å forstå hvor mye en halvtime er, prøv å beskrive tid med noe de har et forhold til. For eksempel: «Nå er det like lenge som tre episoder Brannmann Sam igjen til neste stopp!»

 

7. Forebygg bilsyke: Noen blir lettere bilsyke enn andre, og det er ikke så lett å planlegge. Men noen forholdsregler kan dere ta:

 

  • Kjør pent og jevnt.
  • Er veien veldig svingete, ta et ekstra stopp.
  • Oppfordre barna til å se ut, ikke bare ned på skjerm eller bok.
  • Hold barna mette, men begrens mengden med snacks. Det kan bli for mye av det gode!
Finn ut mer
Nyt en frisk og sunn sommer

NYT EN FRISK OG
SUNN SOMMER.

NYT EN FRISK OG
SUNN SOMMER.

Nyt en frisk og sunn sommer.

Den perfekte sommeren i BMW-en din kommer med null bekymringer. Dette er våre beste tips til hvordan du sørger for en ren og frisk bilferie – både i bilen, og på stoppene underveis.

 

Svevestøv, bakterier og pollen i luften finner veien gjennom ventilasjonssystemet ditt og infiltrerer luften du puster i. I verste fall kan det være til skade for både deg og passasjerene dine.

 

Men det trenger ikke være slik lenger! Takket være banebrytende teknologi, har BMW utviklet et nytt filter, som filtrerer ut opp til 70 prosent av det fineste svevestøvet og opptil 99.5 prosent av bakterier. Vi snakker altså om filtrering som aldri før: Den beste luften er nå i din BMW.

 

Men, som vi alle har erfart, er det ikke bare usynlige partikler som finner veien inn i bilen. Den gode nyheten er at rengjøring aldri har vært så enkelt. Med et sett med glass- og vindusvask, samt interiørvask, holder du bilen frisk og ren hele turen. Produktene du finner hos din BMW forhandler eller Service Partner er snille mot interiøret i bilen, både skinn, stoff og plast. Hvis du har vært på biltur med små barn, vet du nok allerede at et ​Backrest Cover And Child Seat Underlay ​kan være en smart investering for å beskytte din BMWs interiør mot skitne sko og matrester.

 

Og når vi først er inne på det med mat, som jo er en viktig del av feriegleden: I sommer oppfordrer vi deg til å benytte deg av en av de mange flotte rasteplassene i landet vårt. Mange av disse er plassert midt i eventyrlige omgivelser. Det er vanligvis ikke så mye folk der, sammenlignet med restauranter og spisesteder langs veien. Lag dine favoritt-sandwicher og salater hjemme og ta dem med i din ​BMW Cooler Bag​, som sørger for at maten er like frisk som da du dro. Bon appétit!

Finn ut mer
BMW Fine Dust Filter

BMW Fine Dust Filter - Ren luft, for en bedre, mer behagelig kjøretur.

 

Gjør du oppgraderingen innen 20. august 2020 får du et sett nye vindusviskere på kjøpet. Rene vinduer er jo også et must! ​

 

For absolutt ren kjøreglede: Ta kontakt med din BMW Service Partner, som gladelig hjelper deg med å oppgradere fra mikrofilter til det nye og bedre Fine Dust-filteret.

Finn ut mer
Slik blir bilen hundens beste venn

SLIK BLIR BILEN HUNDENS
BESTE VENN.

SLIK BLIR BILEN HUNDENS
BESTE VENN.

Slik blir bilen hundens beste venn

Slik blir bilen hundens beste venn.

Vi vet at hunder kan være vanskelige. Spesielt når det er transport involvert. Akkurat som mennesker, kan hunder oppleve bilturer som ubehagelige. Men hvis du forbereder både hunden og bilen på at de skal på ferie sammen, kan du forebygge en vanskelig tur. Her er våre beste tips til at også hunden skal få oppleve ren kjøreglede.

 

Å føle seg trygg er viktig. Tar du hundens sikkerhet på alvor og føler deg trygg, vil hunden merke dette. Følg alltid sikkerhetsreglene når det kommer til å ha hund i bil. På norske veier skal hund alltid sikres i bil. Det innebærer at hunden må sitte i et transportbur, oppholde seg bak et gitter eller nett, eller være fastspent i en sele.​ Et godt tips er å kjøpe et bur som er litt større enn det som er nødvendig, slik at hunden din også kan få en komfortabel tur og mulighet til å røre litt på seg.

 

Ta også med hundens favorittleketøy slik at den lettere føler seg trygg og avslappet. Å oppnå øyekontakt med hunden langs veien er også viktig for at din beste venn skal føle seg trygg!

 

Tenk på kjøretid og ta pauser. Hunder trenger luft og bevegelse i intervaller. Planlegg fine steder å stoppe, hvor det er enkelt å leke. Da skaper dere også minner sammen langs veien.

 

Husk nok vann til både deg og hunden, slik at alle er hydrerte. Sist men ikke minst, se utover landskapet, åpne vinduene, nyt kjøreturen og skap opplevelser for hele familien — inkludert hunden.

Finn ut mer
Sørg for at alt stemmer

SØRG FOR AT ALT STEMMER.

SØRG FOR AT ALT STEMMER.

Sørg for at alt stemmer.

Veier og kjøremønstre er alltid i endring. Gamle veier stenges og nye veier bygges. Det kan være lurt å sørge for at du har oppdatert ditt BMW Navigasjonssystem før du kjører, for harmoni og full kontroll over veien.

 

For mer informasjon om navigasjonsoppdatering, kontakt din nærmeste forhandler.

 

Visste du at?

Da BMW ble grunnlagt I 1916 (under første verdenskrig), var det for å produsere motorer for fly. Vi produserte vår første bil i 1929, og har siden sørget for mye kjøreglede!

Finn ut mer
Slik holder du deg våken hele veien

SLIK HOLDER DU DEG
VÅKEN HELE VEIEN.

SLIK HOLDER DU DEG
VÅKEN HELE VEIEN.

Slik holder du deg våken hele veien.

Å sovne mens du kjører er farlig, og det kan skje, at også den beste BMW-sjåfør mil etter mil etter mil, blir trøtt. For å unngå en søvnig kjøretur har vi kommet opp med noen tips til deg som sjåfør.

 

Å føle seg frisk og rask er prioritet nummer én når man skal kjøre langt. Hvis du begynner å telle sauer langs veien eller merker at øyelokkene danser, er det på tide å kjøre til siden og ta en liten hvil.

 

Om du kjører i selskap kan det være lurt å bytte på førersetet. Slik klarer dere flere kilometer på veien, og kan lade batteriene om hverandre.

 

Musikk er alltid en energi-boost. Spill dine favorittlåter eller hør på gamle klassikere og arranger karaoke. Syng for full hals og quiz hverandre om låter og artister.

 

Ikke glem at frisk luft er viktig og at en lang kjøretur kan gjøre kroppen stiv. Planlegg stoppesteder langs veien, og trekk inn den friske sjø- og fjell-luften der dere passerer. Ta gjerne en piknik før neste strekning. Men tenk på hva du spiser: Sunn og lett mat gir energi, mens de tyngre måltidene kan vente til du har parkert bilen for kvelden.

Finn ut mer
Den heftigste veien

DEN HEFTIGSTE VEIEN.

DEN HEFTIGSTE VEIEN.

Den heftigste veien.

Noen veier er bedre enn andre. Ikke fordi de er mindre krevende å kjøre, men fordi omgivelsene er så uimotståelige at det kan være vanskelig å holde blikket på veien. Noen av disse rutene og veistrekningene krever også litt mer av deg, og av samspillet mellom deg og bilen. Dette er én av veistrekningene hvor det er umulig å ikke oppleve ren kjøreglede.

 

Atlanterhavsvegen

Hva er 8274 meter langt, vilt, vakkert – og venter helt vest i Norge? Det er selvfølgelig Atlanterhavsvegen, som bilentusiaster fra hele verden kommer for å kjøre på.

 

Du har sett bildene av veien hvor ingeniørkunst virkelig spiller på lag med naturen. Veistrekningen består blant annet av åtte broer som snor seg i buer over bølgene, holmene og skjærene. Utover og utover i Atlanterhavet. Du har kontroll på hestekreftene. Men føler at naturkreftene når som helst kan spille deg et puss.

 

Fakta er at veien, som ble åpnet i 1989, forbinder vakre Averøy med fastlandet, og ble bygd som en viktig åre for fiskeindustrien.

 

Selv om den drøyt åtte kilometer lange veistrekningen er hovedmålet, kjører du hele strekningen mellom Bud og Kristiansund – som er et sammenhengende eventyr av kyst, kultur og natur.

 

Er du hobbyfisker, er det også mange gode muligheter for å prøve lykken, både fra land og fra båt. Parker bilen og ta deg god tid til å oppleve den helt unike naturen her ute – og er du heldig får du et glimt av havørna.

 

Husk også å stoppe underveis for bilder. Storseisundbrua er den lengste broen og selve symbolet på veien. I Askevågen finner du et utkikkspunkt bak glassvegger, som beskytter mot havsprøyten og været. Et annet utkikkspunkt som kan ta pusten fra deg, finner du ved Kjeksa, ikke langt fra Bud.

Finn ut mer
BMWs huskeliste for bilferie

BMWs HUSKELISTE
TIL DEN PERFEKTE BILFERIEN.

BMWs HUSKELISTE
TIL DEN PERFEKTE BILFERIEN.

BMWs huskeliste for bilferie

BMWs huskeliste til den perfekte bilferien.

Lite slår den følelsen du kjenner på når du legger ut på bilferie i en BMW. Men til tross for friheten en bilferie innebærer, er vi nødt til å planlegge noe. Kanskje er det ikke helt sant at planlegging er halve moroa, men noe er viktigere enn annet å huske på. Sjekk av for disse tingene, og du er klar for sommereventyr på veien!

 

Dokumenter:

Forsikre deg om at bilforsikringen din er i orden. I tillegg til forsikringsbevis, må du ha med førerkort, vognkort og bilens manual.

 

Førstehjelp til bilen:

Utstyr for å reparere dekk, inkludert jekk, og eventuelt et reservehjul.

 

For sikkerhets skyld:

Forsikre deg om at du har et utstyrt førstehjelpsskrin, samt ting du vil trenge i tilfelle bilhavari eller ulykke, som varseltrekant og refleksvest. Les mer om hva du trenger her. ​

 

Kart:

Vær sikker på at du alltid vet hvor du er og hvor du skal. Et papirkart er fortsatt kjekt å ha i bakhånd, i tillegg til en velfungerende GPS. Vårt beste tips er å oppdatere ditt BMW Navigasjonssystem i forkant av reisen. 

 

Visste du at?

BMWs første elektriske bil slo følge med maraton-løperne under OL i 1972. Siden den ikke hadde utslipp, kunne den kjøre foran løperne som kamera-bil.

Finn ut mer

Sikkerhet hele veien.

I din BMW er reisen alltid et mål i seg selv. Men spesielt på bilferie om sommeren kan det være lurt å minne seg selv på at du ikke har det travelt. Det viktigste nå er å nyte bilen og veien. Trygg kjøring gir kjøreglede. Så uansett hvor erfaren sjåfør du er, tenk litt over hva du kan gjøre for å gjøre veien enda tryggere, både for deg selv, dine passasjerer og andre.

 

Følg trafikkreglene

Det er en selvfølge. Men vi vet hvordan det er, når sola skinner, veien ligger åpen foran deg, og du og bilen blir som én. Derfor minner vi deg på det: Hold fartsgrensene og hold avstand til bilen foran.

 

Sørg for trygg pakking.

Følg våre pakketips, og pass på å ikke ha løse gjenstander i bilen. Ved en bråstopp kan disse være veldig farlige! Husk dette når dere velger hvilke leker barna skal ha med, og sørg for at alle nettbrett og lignende er forsvarlig festet. Med ​BMWs universal-holdere​, kjører hele familien trygt. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for mer informasjon om produktene. 

 

Unngå distraksjoner

Gjør unna tastingen mens bilen står stille, som for eksempel å legge inn nytt reisemål i navigasjonssystemet. Er utålmodige barn i baksetet i ferd med å gå deg på nervene; ta en pause eller stopp for å sette på en ny film. Se våre tips til en bilferie barna elsker her slik at hele familien kan dele ren kjøreglede.

 

Sjekk at din BMW er i toppform

Selv om du jevnlig benytter deg av BMW Service,​ er det enkelte ting det er lurt å sjekke før du legger ut på bilferie: Lufttrykket i dekkene, dekkmønsteret, lysene og blinklysene.

Finn ut mer
Sikkerhet hele veien

Om uhellet er ute.

Vi tror ikke at du gjør det. Men skulle du havne i en skadesituasjon, eller komme først til et ulykkessted, med store eller mindre skader – er det essensielt å være bevisst på hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det. 

 

Hvis bilen havarerer eller du kommer i en ulykke:

Om det er mulig, bør du få bilen til et trygt område, stoppe den og gå ut. Sjekk de andre involverte og, hvis du er i den minste tvil om det er nødvendig, ring nødetatene. Ta på deg refleksvest og sett opp varseltrekant. Ved større ulykke, følg om mulig stegene som forklart under. 

 

Hvis du er blant de første som kommer til et ulykkessted:

Evaluer stedet fort, og ring nødetatene (ikke forvent at andre allerede har gjort det). Fortell effektivt og presist hva du ser. 

 

Sett telefonen på høyttaler og ha kontakt med nødetatene, så veileder de deg.

 

Er det mennesker med alvorlig skader? Ikke beveg på dem, om du ikke må. Ser du skader, kan du prøve å stoppe store blødninger. Legg mennesker uten bevissthet i stabilt sideleie. Dersom de ikke puster, utfør hjerte-lunge-redning med kompresjoner og innblåsinger til den proffe hjelpen kommer. 

 

Sørg for at noen tar ansvar for å holde veien og området ryddet for biler, slik at nødetatene kommer fram. Når de er på plass, så gir du dem en kort oppdatering – og overlater jobben til dem. 

 

Dersom du kjører forbi et hendelsessted

Er hjelpen allerede på plass, skal du bare kjøre rolig forbi uten å skape kø. Ikke ta bilder eller film.

Finn ut mer
Nødnummer
  • Politi: 112
  • Ambulanse: 113
  • Brann/redning: 110

Med BMW Mobile Care-ordningen er du sikret assistanse dersom din BMW får uventede problemer på veien. Ring: 800 32 062

Finn ut mer

På tide med en BMW Service?

Det kan være lurt med en service før en lengre bilferie. BMW serviceløsninger tilbyr kvalitetsservice til alle BMW-modeller for dine individuelle behov og for de mange bekymringsfrie kilometerne som fremdeles ligger foran deg. 

Finn ut mer