BMW Vision M NEXT, sett skrått bakfra, stående

BMW VISION M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT gir en oversikt over hvordan den elektriske framtiden til BMW M kan se ut. I motsetning til BMW Vision iNEXT, som har vist hvordan autonom kjøring vil forandre livet om bord, så viser BMW Vision M NEXT hvordan digital intelligens kan gjøre en egendefinert kjøreopplevelse mer unik og følelsesmessig. Eksteriøret understreket proporsjonene av en sportsbil, mens interiøret fokuserer seg konstant på sjåføren. Finn ut her hvordan BMW Vision M NEXT legger opp til en ny dimensjon med sportslig kjøreglede.

Les mer
BMW VISION M NEXT.

THE FUTURE IS WOW.

Høydepunktene til BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, topview, i fart

DEN ULTIMATE KJØREOPPLEVELSEN.

Med en elektrisk sportsbil som denne gir BMW M et perspektiv på merkets kompromissløse sportslige fremtidsløfte.

BMW Vision M NEXT er en progressiv sportsbil som setter en klar profil med sin selvsikre tilstedeværelse.

BMW Vision M NEXT, innvendig design, cockpit med ratt, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up Display

ENTUSIASTISK KJØREGLEDE.

BMW Vision M NEXT setter sjåføren i sentrum.

BOOST Pod er det sentrale elementet i interiøret. Intelligent teknologi støtter opp om sjåføren, og leverer rett informasjon til riktig tid. Fordypt og fokusert blir han den ultimate sjåføren.

BMW Vision M NEXT, sett fra siden, stående, åpne vingedører

FULLKOMMEN SPORTSBILESTETIKK.

Et klart formspråk og proporsjoner tilhørende en sportsbil.

BMW Vision M NEXT viser en sterk karakter med sine sportslige proporsjoner og presise linjer. Idéen om redusert enkelthet bringer eksteriør og interiør sammen.

THE POWER OF ATTRACTION.

Designet til BMW Vision M NEXT.

For BMW Vision M NEXT har BMW sitt designteam brukt elementer fra den ikoniske BMW Turbo og den innovative BMW i8, og tolket disse elementene på en banebrytende måte. BMW Vision M NEXT viser en sterk karakter med sine sportslige proporsjoner og presise linjer, dette passer rett inn i BMW sin nye designstrategi.
BMW Vision M NEXT, nærbilde utvendig, BMW dobbeltgrill
BMW Vision M NEXT, sett forfra, i fart
BMW Vision M NEXT, sett fra siden, stående
BMW Vision M NEXT, sett skrått bakfra, hofmeisterknekk
BMW Vision M NEXT, sett bakfra, BMW M1
BMW Vision M NEXT, sett bakfra, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, sett fra siden, stående, felger
BMW Vision M NEXT, nærbilde utvendig, BMW dobbeltgrill

DYNAMISK VEKTLØSHET.

Den myke, ytre rammen til BMW dobbelgrillen minner om luftinntaket til en turbin. Dobbelgrillen er omsluttet av et opplyst, lasergravert mønster som kommer frem ved andre øyekast.

BMW Vision M NEXT, sett forfra, i fart

EN RADIKAL KRAFTPAKKE.

Den prominente grillen er omrammet av trekantede elementer i Thrilling Orange, noe som fremhever luftinntakene på sidene og de integrerte frontlyktene. Oppspente flater drar seg muskuløst over panseret.

BMW Vision M NEXT, sett fra siden, stående

FLEKSIBILITET MENS BILEN STÅR I RO.

Den diagonale fargedelingen forsterker dynamikken til den kileformede silhuetten. Den selvsikre og grafiske Colour Blocking med den matte og høypigmenterte fargen Thrilling Orange står i skarp kontrast til den silkematte utvendige fargen Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, sett skrått bakfra, hofmeisterknekk

IKONER TOLKET PÅ EN BANEBRYTENDE MÅTE.

Linjene på de markante skulderpartiene avtegner den ikoniske hofmeisterknekken. Innsnevringen av vindusflaten mot hekken kan minne om gjeller og gir kjøretøyet en visuelt større lengde.

BMW Vision M NEXT, sett bakfra, BMW M1

INSPIRIERT AV LEGENDEN.

Bakrutens design er hentet fra BMW M1. De tredelte lamellene er laget av glass preger det horisontale bildet av hekken. Det underliggende området er laget av resirkulert karbon og omfatter diffusoren, noe som også bekrefter bilens aerodynamikk.

BMW Vision M NEXT, sett bakfra, BMW Turbo

FÅR PULSEN TIL Å ØKE.

Syltynn glassfiber på hver side av baklysene kan minne om et abstrakt hjertefrekvensdisplay. Laser Wire teknologien danner i fronten en presis tolkning av den typiske BMW-fronten med fire øyne.

BMW Vision M NEXT, sett fra siden, stående, felger

ATLETISK TOPPYTELSE.

Presist utformede felger i tredimensjonalt multi-eike design fremhever det estetiske og sørger for lav vekt på felgene. De fargede innsatsene er ikke bare et visuelt høydepunkt på de bakre felgene, men de gir også optimal aerodynamisk effektivitet.

I BMW Vision M NEXT støttes sjåføren av intelligent teknologi som leverer rett informasjon til rett tid. Betjeningen er intuitiv og entydig, alle detaljer vises i sjåførens umiddelbare synsfelt.
Domagoj Dukec, designsjef hos BMW.
BMW Vision M NEXT, sett bakfra, modell

A STATEMENT FOR THE DRIVER.

Visjonen av morgendagens kjøreglede.

BMW Vision M NEXT

UTVENDIG DESIGN.

UTVENDIG DESIGN.

I fronten drar oransje Air Blades fra begge sider inn mot midten av bilen, og i forbindelse med det bladformede luftinntaket under grillen er bilen sikret estetikk fra racerbanen. I profil viser BMW Vision M NEXT sin kileformede sportsbil-silhuett, og med de stigende skrålinjene og den diagonale, oransje fargespredningen er den også tydelig fremoverlent. Utformingen av hekken forsterker bilens bredde. Den teknisk utformede diffusoren er laget av resirkulert karbon og understreker tydelig bilens aerodynamikk.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Med den kraftige PHEV-motoren til BMW Vision M NEXT kan du enten kjøre med elektrisk drevne hjul eller med puristisk bakhjulsdrift – rent elektrisk eller drevet av en turboladet 4-sylindret bensinmotor. En systemeffekt på 441 kW (600 hk) gir en toppfart på opptil 300 km/t og akselererer BMW Vision M NEXT fra 0 til 100 km/t på 3 sekunder. Rekkevidden ved ren elektrisk kjøring er opptil 100 km – i de fleste tilfellene tilstrekkelig til å kjøre mesteparten av strekningen rent elektrisk. Derfor er BMW Vision M NEXT også en fremtidsrettet sportsbil for bysentrum med potensielle nullutslippssoner.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

TA ET DYPDYKK.

TA ET DYPDYKK.

For at konsentrasjonen skal skjerpes ved økende hastighet, tilpasses informasjonen som vises i BMW Vision M NEXT til den såkalte Focus Logic of Speed: Når kjøretøyet står stille, så tennes skjermene i rattet. Kjører bilen avgårde, så viser det buede glassdisplayet nødvendig informasjon. Hvis kjøreforholdene krever det, så flyttes informasjonen opp til Head-Up displayet for å få sjåførens fulle oppmerksomhet. Det er gjennomgående mulig å kommunisere med BMW Intelligent Personal Assitant.
BMW Vision M NEXT
Innovative materialer har blitt brukt for å skape et moderne og luksuriøst interiør. Geometrien er klar og tilbakeholden, men enkelte detaljer brukes også som tilbehør av høy kvalitet.
Domagoj Dukec, designsjef hos BMW.

NY DEFINISJON AV KJØREGLEDE.

BMW Vision M NEXT viser fremtiden med den BMW-typiske orienteringen rundt sjåføren.

BMW Vision M NEXT viser neste steg med den BMW-typiske orienteringen rundt sjåføren. Hele interiøret er fokusert på BOOST.Pod. Geometrien er tilbakeholden, slik at sjåføren kan konsentrere seg fullt rundt kjøreopplevelsen.
BMW Vision M NEXT, sett fra siden, innvendig, åpne vingedører, modell
BMW Vision M NEXT, innvendig design, dashboard
BMW Vision M NEXT, innvendig design, cockpit, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, innvendig design, Boost Pod, Curved Glass Display
BMW Vision M NEXT, innvendig design, Boost Pod, Full AR Head-Up Display
BMW Vision M NEXT, kupé, design, barnesete
BMW Vision M NEXT, sett fra siden, innvendig, åpne vingedører, modell

HELSTØPT.

Hvis begge vingedørene åpnes, fremkommer et interiør som lar sjåfør og bil smelte sammen som én enhet. Den dominerende fargen er den mørke Midnight blue. Som på utsiden viser fargen Thrilling Orange tydelige kontraster.

BMW Vision M NEXT, innvendig design, dashboard

MENGDER AV MINIMALISME.

Det koniske og førerorienterte dashbordet er minimalistisk og flatt utformet. Alle funksjonelle elementer slik som lufteventiler og oppbevaringslommer er nesten usynlig effektivt integrert.

BMW Vision M NEXT, innvendig design, cockpit, Boost Pod

BOOST POD.

Juvelen er BOOST.Pod. Består av et horisontalt orientert ratt, et gjennomsiktig buet glassdisplay og et fullverdig AR Head-Up display, som igjen kombinerer alle betjeningselementer og informasjon til sjåføren. BOOST+-modus gir ekstra effekt ved å trykke på en knapp. BMW Vision M NEXT vekkes til live med BMW-logoen i rattet.

BMW Vision M NEXT, innvendig design, Boost Pod, Curved Glass Display

KURVET GLASSDISPLAY.

Det gjennomsiktige kurvete glassdisplayet danner det andre nivået. Som et visir utspent foran sjåføren gir det informasjon om bilens turtall, hastighet, energiflyt og også sjåførens hjertefrekvens.

BMW Vision M NEXT, innvendig design, Boost Pod, Full AR Head-Up Display

FULLT AR HEAD-UP DISPLAY.

Det tredje nivået er det store Head-Up Displayet. Med økende hastighet forskyves den kjøre-relevante informasjonen opp til Head-Up displayet, slik at sjåføren har alt i sitt synsfelt. Takket være Augmented Reality Technologie overlappes det reelle bildet med informasjon. Slik kan man kjøre den perfekte ideallinjen med en virtuell Ghostcar,

BMW Vision M NEXT, kupé, design, barnesete

SOM EN EKSTRA HUD.

De to seteskallene er del av en flytende seteskulptur som er fôret med Shape-Memory Effekt, som formes optimalt etter kroppen. Over de to setene er nakkeputene plassert svevende, dette for å understreke lettvekts-konstruksjonen.

BMW Vision M NEXT, utviklingsprosess, utvendig design, sett bakfra, skisse
BMW Vision M NEXT, utviklingsprosess, utvendig design, sett fra siden, skisse
BMW Vision M NEXT, utviklingsprosess, innvendig design, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, utviklingsprosess, innvendig design, ingeniører i samtale
BMW Vision M NEXT, utviklingsprosess, Boost Pod, design, ingeniører i samtale

PÅ OPPDRAG FOR FREMTIDEN.

Designet til BMW Vision M NEXT er et resultat av en intern konkurranse. BMW-designerne kjempet mot hverandre med skisser og modeller. De beste forslagene ble valgt ut i flere runder inntil vinnerutkastet ble plukket ut. Prosessen fra første idé til ferdig Vision-modell tok 18 måneder. Denne måten å gjennomføre ting på fungerer bare når alle involverte følger det samme målet. Derfor er jeg svært stolt av teamet mitt, som de siste månedene har jobbet intensivt med dette prosjektet, sier Domagoj Dukec, leder for BMW Design.

BMW Vision iNEXT, sett bakfra

BMW Vision iNEXT.