EN BMW ER IKKE EVIG UNG. MEN DELER AV DEN KOMMER TIL Å LEVE VIDERE I EN EVIGHET.

BMW i VISION CIRCULAR.

EN BMW ER IKKE EVIG UNG. MEN DELER AV DEN KOMMER TIL Å LEVE VIDERE I EN EVIGHET. BMW i VISION CIRCULAR.

SIRKULARITET OG KONSEPTET BMW i VISION CIRCULAR.

Ett av BMW sine hovedmål har alltid vært å være i forkant av utviklingen. Når det gjelder teknologi, kvalitet og kjøreglede har vi for lengst innfridd målene med god margin. Dette har også gitt oss et stort forsprang på veien mot redusert klimapåvirkning.

Det handler ikke bare om utslipp. Vi må også tenke sirkulært. BMW sitt mål er kun å produsere biler av 100 prosent resirkulerte materialer innen 2040, som også senere kan gjenbrukes. Å tenke sirkulært betyr i praksis at den nye klassens BMW-biler så langt det er mulig bygges ved hjelp av gjenvunne materialer, som stål, aluminium og plast. De er også modulært utformet for å kunne demonteres og gjenvinnes når tiden for det er inne. Det er dette vi mener med sirkularitet.

BMW i Vision Circular står for de planer vi har om å bli den mest bærekraftige produsenten av individuell premiummobilitet. Visjonskjøretøyet har gjennom hele design-, utviklings- og produksjonsprosessen blitt designet i henhold til prinsippene for kretsløpsøkonomi. Designet til Vision gir et fremtidsrettet blikk på et kompakt, helelektrisk kjøretøy med fokus på bærekraft og luksus for år 2040.

Les mer
BMW Cirkuläritet

SE FILMEN OM SIRKULARITET OG BMW i VISION CIRCULAR.

SE FILMEN OM SIRKULARITET OG BMW i VISION CIRCULAR.
RE:BMW Circular Lab bærekraftige løsninger Circular Design

RE:BMW CIRCULAR LAB – OPPDRAG BÆREKRAFT.

Bli med oss til RE:BMW CIRCULAR LAB på reisen til en bærekraftig fremtid – og oppdag detaljer og dybdeinformasjon om Circular Design og grunnprinsippene: Re:think, Re:duce, Re:use og Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 designhøydepunkter, video

DET VISJONÆRE DESIGN I BMW i VISION CIRCULAR.

DET VISJONÆRE DESIGN I BMW i VISION CIRCULAR.

EKSTERIØR-HØYDEPUNKTENE TIL BMW i VISION CIRCULAR.

Utvendig design i BMW i Vision Circular gir fasong til bærekraftens engasjerende estetikk. Mono-kroppen består av kun få deler og antall ulike materialer er redusert til et minimum. Formspråket er tegnet klart og forståelig. Rene materialer og enkel overflatebehandling gir et moderne og luksuriøst utseende.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil utvendig design
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil utvendig design sett skrått forfra

Klassiske symboler tolket på nytt - fronten.

Med sitt klare Onebox-design, den markerte skulderen og den bredbente stillingen gjør BMW i Vision Circular emosjonell, sportslig og elegant på samme tid. Det puristiske frontpartiet på BMW i Vision Circular er et symbol på Circular Design. Kompleksiteten er her konsekvent redusert og unngår pynteelementer som nyrerammer, nyrestaver eller ekstra merker. Det umiskjennelige høydepunktet er nyren, som er tolket på nytt som digital flate og forent med lyssignaturen til et dobbelt symbol. Den digitale flaten blir først synlig når kjøretøyet "vekkes opp", og skaper et grafisk grensesnitt som transporterer BMW-symbolene til den digitale tidsalderen.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil utvendig design, sett fra siden

En ny silhuett for BMW – sett fra siden.

BMW i Vision Circular strekker seg i et gjennomgående volum fra for- til bakaksel og gir romslig interiør på en liten flate. Den typiske "Hofmeister"-knekken simuleres med en animert flate, som ikke bare fungerer som et designelement, men også fungerer som en interaksjonsflate. To-farge konseptet på bilen understreker kravet om estetikk og bærekraft. Karosseriet består av resirkulert sekundær-aluminium og sekundær-stål. Ved første blikk er det påfallende at det ikke er benyttet klassisk lakkering av eksteriøret. Mens det bronseelokserte aluminiumet understreker elegansen, skaper stålet behandlet under ulike temperaturer et enestående utseende på hekken.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil utvendig design sett skrått bakfra

Monolittisk og moderne – hekken.

Den rene og puristisk utformede hekken på BMW i Vision Circular oppfyller våre krav om Circular Design. Tilsvarende for fronten, er merker og lysfunksjoner integrert i hekken som digitale flater. Gjennomgåede glassflater av resirkulert glass, som strekker seg fra taket over hekken til de digitale flatene, understreker derved det reduserte, monolittiske uttrykket – og forsterkes enda mer av Black Panel-effekten av displayene i kald tilstand. Den minimalistiske og aerodynamisk utformede støtfangeren av resirkulert plast avslutter hekkens utforming mot gaten. Dekkene består av slitesterkt oppbygget naturgummi og er utformet med en lett gjennomsiktig optikk. Som forsterkning er det tilsatt farvede gummipartikler i dekkblandingen, som gir en spennende Terrazzo-effekt.

INTERIØR-HØYDEPUNKTENE TIL BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i Vision Circular har som mål for interiøret å skaffe en luksuriøs omgivelse, der materialer og produksjonsprosesser gjenspeiler et ansvarlig forhold til miljø og ressurser.  

BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil interiørdesign
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil interiørdesign fremtidsrettet materialestetikk

Fremtidsrettet materialestetikk.

På BMW i Vision Circular er det foretatt en konsekvent reduksjon av komponenter, materialgrupper og overflatebehandlinger. Her brukes det utelukkende gjenvinningsbare eller fornybare råstoffer sin treverk, samtidig uten å gi slipp på luksusfølelsen og verdien. Lær er erstattet med tekstiler og behandlet med overflater som begeistrer og forteller sine egne historier. Interiøret gjør tydelig hva som i fremtiden blir mulig når det gjelder sirkulær økonomi og bevisst materialvalg – og hva slags spennende estetikk som da kan oppstå.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil interiørdesign svevende instrumentpanel som skulptur

Svevende skulptur som adaptivt høydepunkt.

Instrumentpanelet på BMW i Vision Circular presenterer seg som en svevende, V-formet skulptur som stikker inn i interiøret og som består av kun få materialer. Designmessige detaljer er den 3D-printede, krystalliske kroppen, som er gjenomstrømmet av nervelignende strukturer og som har en spennende lyssetting. Men instrumentpanelet er ikke bare et blikkfang i interiøret. Det fungerer samtidig som interaksjonsflate med adaptiv intelligens.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil interiørdesign enkel demontering, hurtigfester

Enkel demontering.

Et viktig aspekt ved BMW i Vision Circular er begrepet "Joyful Fusion" bevisst iscenesettelse av demonteringen. Diverse komponenter på bilen kan raskt og enkelt demonteres ved hjelp av avtakbare fester og de ulike materialene kan enkelt adskilles og tilbakeføres til materialkretsløpet. De avtakbare festene er ikke bare relevant for slutten av produktenes levetid. Under levetiden forenkler hurtigfestene også skifte av materialer og komponenter.
BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil interiørdesign Shy Tech

Neste generasjon Shy Tech.

All relevant informasjon vises over hele bilens bredde i nedre del av frontruten. Dette kan etter ønske flyttes opp direkte til synsfeltet eller også bevisst slukkes. Slik danner frontruten den viktigste flaten for informasjon, og gjør - i tråd med ønsket om forenkling - andre display i interiøret overflødige. Dette er slik vi tolker Shy Tech - usynlig adaptiv intelligens hviler i bakgrunnen til den trengs eller eksplisitt ønskes.

SMART TRAFFIC – DEN INTELLIGENTE FREMTIDEN FOR URBAN MOBILITET.

BMW Smart Traffic fremtidens mobilitet

FLERE TEMA OM BMW i VISION CIRCULAR OG BÆREKRAFT HOS BMW.

BMW i Vision Circular 2021 visjonsbil artikkel BMW.com

KRAFTIG YTELSE FOR EN STOR VISJON.

Finn ut mer om BMW i Vision Circular og våre krav til Circular Design.
BMW Elektromobilitet

BMW ELEKTRI-
FISERING.

Vil du finne ut mer om det fremtidsrettede elektriske mobilitetskonseptet fra BMW, og bli kjent med dine personlige fordeler og muligheter? Her finner du informasjon om temaene elektrisk mobilitet, plug-in hybrider, BMW i, lading, rekkevidde og mye mer.
BMW JOYTOPIA virtuell opplevelsesverden om morgendagens mobilitet

JOYTOPIA – VÅR VISJON FOR MORGENDAGEN.

Besøk den virtuelle opplevelsesverden JOYTOPIA og lær med om BMWs visjon om morgendagens mobilitet og veien til en bærekraftig fremtid.