BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi rød metallic med kalesjen nede, sett skrått bakfra, stående under stjernehimmel.

THE M8

BMW M8 CABRIOLET

THE M8BMW M8 CABRIOLET

BMW M850i xDRIVE CABRIOLET, BMW M8 CABRIOLET OG BMW M8 COMPETITION CABRIOLET – UTSTYR OG FAKTA

For BMW 8-serie Cabriolet M-modellene er en bemerkelsesverdig variasjon av utstyr tilgjengelig i form av design, kjøredynamikk og tekniske nyvinninger – alt designet for å løfte kjøreglede til et nytt nivå. Tross alt tilbyr disse imponerende luksuriøse sportsbilene ikke bare fremragende ytelser basert på teknologiske ferdigheter, men også en luksuriøs atmosfære, førsteklasses digitale tjenester og innovative førerassistentsystemer.

Les mer

SAMMENLIGNING MELLOM BMW 8-SERIE CABRIOLET M-MODELLENE

OVERSIKT FAKTA: TRE GANGER SPORTSLIG-LUKSURIØS FASCINASJON

BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

Dynamiske kjøreytelser og eksklusiv design
 • 8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor med toppytelse
 • M xDrive med aktiv M differensial og 8-trinns M automatgirkasse med Drivelogic
 • Eksklusive designelementer og utstyr
 • 460 kW (625 hk), 750 Nm, 0–100 km/t på 3,3 s
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi rød metallic.

BMW M8 CABRIOLET

Dynamiske kjøreytelser og luksus fra øverste hylle
 • 8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor med toppytelse
 • M xDrive med aktiv M differensial
 • 8-trinns M automatgirkasse med Drivelogic
 • 441 kW (600 hk), 750 Nm, 0–100 km/t på 3,4 s
BMW M8 Cabriolet i mørk frostsølv.

BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

Kraftfulle kjøreytelser med luksuriøs stil
 • 8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor
 • 8-trinns automatgirkasse Sport girkasse
 • BMW xDrive med M sportsdifferensial
 • 390 kW (530 hk), 750 Nm, 0–100 km/t på 3,9 s
BMW M850i xDrive Cabriolet i dravittgrå metallic.
 • BMW M8 COMPETITION CABRIOLET
 • BMW M8 CABRIOLET
 • BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

BMW M8 COMPETITION CABRIOLET OG BMW M8 CABRIOLET

INSPIRASJON FRA MOTORSPORT: OVERSIKT OVER MOTOR- OG UNDERSTELLSTEKNOLOGIEN

Tallrike avanserte motorsportinspirerte motor- og understellskomponenter gir høyere ytelse, mer smidighet og mer presisjon – og dermed økt adrenalinfylt kjøreglede.

BMW M8 Competition Cabriolet, med 8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor med toppytelse.

8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor med toppytelse.

Tilstrekkelig effekt garanteres av det aktuelle utviklingstrinnet for den 8-sylindrede M TwinPower Turbo bensinmotoren med toppytelse. Høyturtallsmotoren yter 460 kW (625 hk). Takket være eksosmanifold i midten av V-en er responsen for begge turboladerne optimal. V8-motoren er også designet for ekstreme belastninger på banen.
BMW M8 Competition Cabriolet med adaptivt M understell.

Adaptivt M understell.

Adaptivt M understell lar deg tilpasse demperegenskapene til kjøresituasjonen, slik at bilen får bedre kjøredynamikk og rullekomfort. I tillegg til standardinnstillingen COMFORT som gir høy kjørekomfort, kan du velge innstillingen SPORT som tilpasser dempingen for en mer kontant kjørestil og SPORT+ f.eks. for banekjøring.
BMW M8 Competition Cabriolet med M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive med aktiv M differensial garanterer maksimalt veigrep og maksimal kjøredynamikk i hverdagen og på banen. M-teknologien kombinerer den smidige bakhjulsdriften med fremkommeligheten til firehjulsdriften. Du kan velge mellom driftsvariantene 4WD, 4WD Sport og – i DSC-off-modus – velge 2WD.
BMW M8 Competition Cabriolet med 8-trinns M automatgirkasse.

8-trinns M automatgirkasse.

Den 8-trinns M automatgirkassen med Drivelogic har flere giringsmuligheter fra ekstremt sportslig og dynamisk til komfortabel og økonomisk. Du kan gire manuelt med velgerspaken eller girhendlene på rattet eller la girkassen gire automatisk i automatmodus.
BMW M8 Competition Cabriolet med M karbon-keramiske bremser.

Karbon-keramiske M bremser.

I de karbon-keramiske M-bremsene, som er ekstrautstyr, er bruken av bremsekraft enda mer direkte. Bremsene har betraktelig redusert slitasje, er korrosjonsfrie, tåler høyere temperaturer og bidrar til bedre smidighet, dynamikk og akselerasjon takket være lavere vekt. Bremsene fremheves av bremsekalipere i matt gullfarge med M-logo. Avhengig av de material-spesifikke egenskapene kan det oppstå økt funksjonsstøy ved bremsing, f.eks. etter en lengre periode med lite belastning eller spesielt når det er vått, kort tid før kjøretøyet stopper. Denne konstruksjonsbetingede støyutviklingen kan unngås ved å bremse tørr bremsen etter at den er blitt fuktig, eller ved å belaste bremsen kraftigere igjen etter lengre tids lav bremsebelastning. På grunn av påvirkning av fuktighet eller veisalt, f.eks. etter bruk av vaskeanlegg, dugg om natten, kjøring i regn osv. kan bremseeffekten tilsvare den til et konvensjonelt bremseanlegg. Denne reduserte bremseeffekten kan kompenseres med økt pedaltrykk, om nødvendig. Funksjonsstøy har ingen innflytelse på effekten, driftssikkerheten og stabiliteten til bremsen.
BMW M8 Competition Cabriolet med M MODE.

M MODE.

Med M MODE-knappen på midtkonsollen kan du justere reguleringsgraden til førerassistentsystemene. ROAD-modus tilbyr alle funksjonene til de elektroniske førerassistentsystemene. I innstillingen SPORT blir du advart av disse, men de griper ikke inn. Med TRACK kan du fullstendig deaktivere assistentsystemene, for eksempel ved banekjøring. Avhengig av hvilken modus som er valgt, viser skjermsystemet også passende kjøreinformasjon i forgrunnen.
BMW M8 Competition Cabriolet med konfigurerbare M bremser.

Konfigurerbare M bremser.

Integrert bremsesystem med presis pedalfølelse og M spesifikk konfigurasjonsmulighet. Det nye systemet kombinerer funksjonene bremsebetjening, bremsekraftforsterkning og bremseregulering i en kompakt modul. I COMFORT- og SPORT-modus genereres forskjellige forhold mellom bilens forsinkelse og pedalkraften som føreren merker.
BMW M8 Competition Cabriolet med M sportseksosanlegg.

M sportseksosanlegg.

M sportseksosanlegget påvirker motorlyden ved hjelp av den integrerte eksosspjeldteknikken. Når kjøremodusene SPORT og SPORT+ velges med kjøredynamikktasten, blir motorlyden mer intens, mens modusen med mer komfortable innstillinger gir en mer diskré lyd.

BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

M SPESIFIKKE DESIGNELEMENTER I UTVENDIG OG INNVENDIG DESIGN

BMW M8 Competition Cabriolet skaper et nytt designspråk for luksus-kabrioleter og er et uttrykk for toppytelser samt grenseløs åpen kjøreglede. Perfekt koordinerte M designelementer i høyglanset sort fremhever det enorme potensialet til denne ekstraordinære høyytelses kabrioleten. Interiøret er dominert av svært luksuriøst utstyr, med eksklusive M spesifikke detaljer som ytterligere understreker den sportslige karakteren til BMW M8 Competition Cabriolet.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi rød metallic med kalesjen nede, sett fra siden, stående på en kystvei under stjernehimmel.
BMW M8 Competition Cabriolet med M spesifikk grill.

M spesifikk grill.

Den svarte grillen med ramme i sort krom og M8 emblem i høyglanset sort understreker den ytterligere økte sportslige karakteren til bilen.
BMW M8 Competition Cabriolet med sorte speilhus.

Speilhus i høyglanset sort.

Speilhusene i høyglanset sort setter et sportslig preg på M8 Competition. Med M Carbon utvendig designpakke (ekstrautstyr) er speilhusene laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP).
BMW M8 Competition Cabriolet med M spesifikk gjelle i sort.

M spesifikk gjelle i sort.

Den M spesifikke gjellen på siden foran er sort, den integrerte rammen med M8-emblem i sort krom. Med M Carbon utvendig designpakke (ekstrautstyr) er det brukt karbonfiberforsterket plast (CFRP).
BMW M8 Competition Cabriolet med 20 tommers M spesifikke lettmetallfelger 811 M i tofarget design.

20 tommers M lettmetallfelger 811 M i tofarget design.

20 tommers M lettmetallfelger stjerneeke 811 M i tofarget jetblack med glansfrest finish og ulik dekkdimensjon foran og bak. 9,5J x 20 med dekkdimensjon 275/35 R20 foran og 10,5J x 20 med dekkdimensjon 285/35 R20 bak.
BMW M8 Competition Cabriolet med M hekkspoiler i sort.

M hekkspoiler i sort.

M hekkspoiler i høyglanset sort fremhever bilens sportslige profil og reduserer uønsket oppdrift merkbart. Med M Carbon utvendig designpakke (ekstrautstyr) er M hekkspoileren laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP).
M8 Competition signatur til BMW M8 Competition Cabriolet.

M8 Competition signatur.

Den sorte M8 Competition signaturen bak på bilen avslører bilens dynamiske kjøreegenskaper.
BMW M8 Competition Cabriolet med sort stoffkalesje.

Sort stoffkalesje.

Den sorte stoffkalesjen føyer seg harmonisk inn i bilens design. Den kan lukkes på 15 sekunder med den elektriske betjeningen, selv mens du kjører i hastigheter opptil 50 km/t. Denne kvalitetskalesjen har utmerket støydemping.
BMW M8 Competition Cabriolet med merinoskinn/Alcantara.

Merinoskinn/Alcantara.

Eksklusivt forbeholdt for M8 Competition er den tofargede varianten sort merinoskinn med kontrast i midrandbeige. Denne utrustningen suppleres av sidevanger og en kledning av midtkonsollen i Alcantara.
BMW M8 Competition Cabriolet, midtkonsoll med M8 Competition emblem.

Competition emblem.

Et Competition emblem foran på midtkonsollen understreker det sportslige preget i kupéen og bilens kjøredynamikk.
M sikkerhetsbelter i BMW M8 Competition Cabriolet.

M sikkerhetsbelter.

M sikkerhetsbeltene med beltestrammere og beltekraftbegrensere har innvevd dekor i typiske M-farger. De fremhever kvaliteten og det sportslige preget på kupéen.
Innstigningslisten til BMW M8 Competition Cabriolet med M8 Competition signatur.

Innstigningsliste med M8 Competition signatur.

Innstigningslister med M8 Competition signatur møter deg og passasjeren din når du åpner dørene. Signaturen på sorte innlegg i innstigningslistene foran setter et eksklusivt preg på bilen.
M velgerspak BMW M8 Competition Cabriolet.

M velgerspak.

M velgerspaken i nytt design kjennetegnes av et M spesifikt giringsskjema og utmerket betjening. I manuell S-modus utføres girskift manuelt med velgerspaken eller girhendlene på rattet, i D-modus skjer giringen automatisk. Vippebryteren for Drivelogic-valg av de tre girprogrammene og P-tasten for parkeringsbremsen er plassert under M logoen.
M spesifikt kombiinstrument BMW M8 Competition Cabriolet.

M spesifikt kombiinstrument.

Med M spesifikt kombiinstrument kan du se ytterligere informasjon for spesielt sportslig kjøring. Hvis du har valgt TRACK-modus for banebruk, kan du bruke kombiinstrumentet til å se f.eks. ladetrykket, dekktrykkene og temperaturene, samt g-kreftene for tverr- og langsgående akselerasjon.
BMW M8 Cabriolet i mørk frostsølv, sett skrått fra siden forfra.
BMW M8 Cabriolet i mørk frostsølv, sett skrått fra siden bakfra.
BMW M8 Cabriolet, førerplass med M skinnratt med røde M1/M2-knapper.
BMW M8 Cabriolet, interiør, M velgerspak.
BMW M8 Cabriolet, interiør med M sportsseter i merinoskinn Taruma brun
Innstigningslisten til BMW M8 Cabriolet med M8 signatur.

BMW M8 CABRIOLET DESIGN HØYDEPUNKTER

Designet til BMW M8 Cabriolet imponerer med en syntese av kompromissløs dynamikk og forførende eleganse. Markante M spesifikke designelementer som grillrammen eller sportseksosanlegget i høyglanset krom er karakteristiske trekk i det utvendige designet. I tillegg peker dekoren i de store luftinntakene og frontsplitter i høyglanset sort, M sidespeil og M hekkspoiler – begge i bilens farge – på den høye yteevnen til BMW M8 Cabriolet. De uttrykksfulle 20 tommers lettmetallfelgene understreker ytterligere den dynamiske karakteren. Denne imponerende sportsligheten fortsetter i interiøret: M sportsseter i merinoskinn, M skinnrattet og ekstravagante detaljer som de eksklusive interiørlistene i sort pianolakk formidler en stilfull luksuriøs følelse.

BMW Individual M8 Cabriolet i BMW Individual pure metal silver metallic, sett skrått forfra.
BMW Individual M8 Cabriolet i BMW Individual Brands Hatch grå, sett skrått forfra.
BMW Individual M8 Cabriolet i BMW Individual ametrin metallic, sett skrått forfra.
BMW Individual M8 Cabriolet i BMW Individual tanzanittblå metallic, sett skrått forfra.
BMW Individual M8 Cabriolet, interiør i merinoskinn Taruma brun.
BMW M8 Competition Cabriolet, interiør i merinoskinn | Silverstone og BMW Individual interiørliste i sort pianolakk.
BMW M8 Competition Cabriolet, interiør i merinoskinn | sort og BMW Individual interiørliste i sort pianolakk.
BMW M8 Competition Cabriolet, interiør i merinoskinn | Sakhir Orange og BMW Individual interiørliste i sort pianolakk.

BMW INDIVIDUAL.

BMW M8 Cabriolet er et uttrykk for en sterk personlighet. BMW Individual tilbyr eksklusive utstyrsalternativer og gir denne luksuriøse høyytelses kabrioleten en unik karakter. Velg fra en rekke unike farger som tydelig markerer eksklusiviteten til denne luksus-kabrioleten, for eksempel fargene som er avbildet her “Dravittgrå metallic”, “Pure metal silver”, “Brands Hatch grå” eller “Ametrin metallic”. Håndsydde sportsseter i merinoskinn av høyeste kvalitet i mange fargevariasjoner og med tynne kontrastsømmer gir det elegante interiøret en luksuriøs atmosfære. Som for eksempel merinoskinn “Taruma brun”, “Sort” samt “Silverstone” og “Sakhir Orange” – alle med et raffinert sekskantet mønster. Den sportslige og luksuriøse atmosfæren avrundes av BMW Individual interiørlister, som her er avbildet i sort pianolakk.

BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

UTVALGT DESIGN- OG KJØREDYNAMIKK-UTRUSTNING FOR BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

Det progressive utvendige designet til BMW M850i xDrive Cabriolet fascinerer med en dynamisk stil og edle designelementer i ceriumgrått eller Chrome Line eksteriør (ekstrautstyr). Denne eksklusive stilen fortsetter i interiøret: med en sportslig atmosfære som oppfyller svært luksuriøse forventninger. I tillegg garanterer kraftige drivverks- og understellskomponenter en fremragende sportslig og komfortabel kjøreopplevelse – og adrenalinfylt kjøreglede på alle veier.

BMW M850i xDrive Cabriolet i dravittgrå metallic med kalesjen oppe, sett fra siden foran fjellkjede.
BMW M850i xDrive Cabriolet i dravittgrå metallic med kalesjen nede, sett forfra med grill i galvanisert ceriumgrått.

M sportsfrontskjørt.

M sportsfrontskjørt med spoilerleppe forsterker det sportslige uttrykket og forbedrer bilens aerodynamiske egenskaper. Gjennom åpningene ledes luftstrømmen mot forhjulenes ytterside. Luften danner en gardin (air curtain) som hindrer turbulens ved hjulhusene, slik at luftmotstanden reduseres.
BMW M850i xDrive Cabriolet i dravittgrå metallic, speilhus i galvanisert ceriumgrått.

BMW M850i xDrive utvendige designelementer.

Utvendige designelementer som speilhus, signaturer, enderørsdeksler, deksler til Air Breather, grillramme og -ribber er som kontrast til bilens farge utført i galvanisert ceriumgrått eller høyglanset krom (ekstrautstyr). De føyer seg harmonisk inn i det dynamiske helhetsbildet og understreker den sportslige stilen til bilen.
BMW M850i xDrive Cabriolet i dravittgrå metallic med M aerodynamikkpakke, luftinntak.

M aerodynamikkpakke.

M aerodynamikkpakke understreker bilens sportslige utseende og endrer luftstrømmen. Den inneholder et frontskjørt med større luftinntak, spesielle sideskjørt og hekkskjørt med diffusorinnsats i Dark Shadow metallic.
BMW M850i xDrive Cabriolet med enderør på hver side.

Enderør på hver side.

To enderør er integrert i hekkskjørtet på høyre og venstre side og disse er omkranset av et ruteformet deksel i ceriumgrått.
Innstigningslisten til BMW M850i xDrive Cabriolet med M850i signatur.

Innstigningsliste med M850i signatur.

Innstigningslistene med belyst M850i signatur samt referansen til Carbon Core fremhever den sportslige og elegante karakteren til bilen. De edle innleggene med matt aluminiumoverflate gir en forsmak på kjøreopplevelsen når døren er åpen.
Førerplassen til BMW M850i xDrive Cabriolet med M skinnratt.

M skinnratt.

M skinnratt med multifunksjonstaster har sportslig 3-ekersdesign. Rattkransen i sort nappaskinn med tommelstøtter ligger perfekt i hendene og sørger for en sportslig og direkte styrerespons. Multifunksjonstaster gjør at du enkelt kan betjene mange av funksjonene i bilen uten å ta hendene fra rattet. M-logoen på rattkransen viser tydelig bilens sportslige ytelse.
8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor i BMW M850i xDrive Cabriolet.

8-sylindret M TwinPower Turbo bensinmotor.

Den 8-sylindrede M TwinPower Turbo bensinmotoren kombinerer to turboladere med Valvetronic variabel ventilstyring og High Precision Injection direkteinnsprøytning. Den har en toppytelse på 390 kW (530 hk), og det maksimale dreiemomentet er på 750 Nm. To turboladere er plassert mellom sylinderrekkene.
BMW M850i xDrive Cabriolet med M sportsbremser.

M sportsbremser.

Bilen er utstyrt med kraftige M sportsbremser som er tilpasset de dynamiske kjøreegenskapene. Disse bremsene har en utmerket bremseevne også ved sportslig kjøring og på vått underlag. Bremsekaliperne i en eksklusiv blå lakkfarge med M-logo er et blikkfang. De faste aluminiumskaliperne foran har fire stempler, stålkaliperne bak har ett. De ekstra store innvendig ventilerte bremseskivene gir utmerket bremseeffekt.
BMW M850i xDrive Cabriolet med M sportseksosanlegg.

M sportseksosanlegg.

M sportseksosanlegget har to elektrisk styrte spjeld og lager en kraftfull, sportslig motorlyd som kan tilpasses etter kjøresituasjon og etter ønske. Dermed får du den perfekte motorlyden uansett om du kjører i et bedagelig tempo eller tester bilens sportslige sider.
BMW M850i xDrive Cabriolet med adaptivt M understell.

Adaptivt M understell.

Adaptivt M understell lar deg tilpasse demperegenskapene til kjøresituasjonen, slik at bilen får bedre kjøredynamikk og rullekomfort. Standardinnstillingen COMFORT gir høy kjørekomfort. I tillegg kan du velge innstillingen SPORT som tilpasser dempingen for en mer kontant kjørestil.
BMW M850i xDrive Cabriolet med M sportsdifferensial.

M sportsdifferensial.

M sportsdifferensial gir økt veigrep og kjørestabilitet når du skifter kjørefelt, akselererer ut av svinger eller holder høy hastighet gjennom svinger, og når du kjører på ulike underlag. Det økte veigrepet skyldes en elektronisk lamellsperre som reduserer turtallsforskjeller mellom bakhjulene.
BMW M850i xDrive Cabriolet med integrert Active Steering.

Integrert Active Steering.

Integrert Active Steering kombinerer variabel styreutveksling på forhjulene med svingbare bakhjul. I lave hastigheter svinger bakhjulene i motsatt retning av forhjulene, slik at bilen blir smidigere og lettere å manøvrere. I høyere hastigheter svinger bakhjulene samme vei som forhjulene, og øker dermed kjørestabiliteten og komforten.

BMW 8-SERIE CABRIOLET M-MODELLER

FØRERASSISTENTSYSTEMER OG TILKOBLINGSMULIGHETER

Fokus på det viktige: Med innovative førerassistentsystemer, komfortfunksjoner og tilkoblingsmuligheter i kupéen er BMW 8-serie Cabriolet M-modellene stappfulle av toppmoderne teknologi.

BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med parkeringsassistent Plus.

Parkeringsassistent Plus.

Parkeringsassistent Plus gjør det enklere å parkere og manøvrere bilen. Den omfatter Surround View-systemet inkl. Top View, Panorama View, parkeringshjelp på siden, nødbremsfunksjonen active park distance control og parkeringsassistent som parkerer bilen automatisk parallelt med og på tvers av veibanen, og ryggeassistent.
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional byr på optimal komfort og sikkerhet i mange kritiske og monotone trafikksituasjoner med styre- og kjørefeltassistent inkludert passeringsassistent, nødstoppassistent, varsling om lokale farer, Lane Assist med aktiv sidekollisjonsbeskyttelse og andre sikkerhetsfunksjoner.
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

”Hey BMW”* Språkfunksjonen er per i dag ikke tilgjengelig på norsk. Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunisere med din BMW. Den gjenkjenner deg, og blir stadig bedre, og hjelper deg i mange situasjoner. Du kan gi den et eget aktiveringsord. Den kan forklare alt om bilen og hjelper deg å bli bedre kjent med din BMW.
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med M spesifikt Head-Up Display.

M spesifikt Head-Up Display.

M spesifikt Head-Up Display* med konfigurerbart innhold fokuserer på relevant informasjon ved sportslig kjørestil, slik som turtallsmåler med advarselområde og girskiftlys, samt visning av aktuelt gir. * kun tilgjengelig i BMW M8 Competiton Cabriolet og BMW M8 Cabriolet
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigasjonsfunksjon viser digital informasjon på et 10,25 tommers Control Display med berøringsfunksjon og høy oppløsning, et 12,3 tommers instrumentdisplay og M-spesifikt Head-Up Display.
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller med Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade.

Ønsker du å holde din BMW oppdatert med den nyeste programvaren? Med Remote Software Upgrade er din BMW alltid oppdatert, du trenger ikke å besøke din BMW forhandler. Oppdateringene installeres trådløst akkurat som på smarttelefonen. På denne måten kan også andre funksjoner i bilen din låses opp.
BMW 8-serie Cabriolet M-modeller tekniske data.

BMW 8-SERIE CABRIOLET M-MODELLER TEKNISKE DATA