BMW 8-serie Gran Coupé: Design, informasjon, data og utstyr

THE 8

BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Oppdag de tallrike attraktive funksjonene og tekniske nyhetene til BMW 8-serie Gran Coupé. La deg begeistre av unikt design, innovative dynamikk-funksjoner samt topp moderne Driver Assistant-systemer og digitale tjenester. Kort sagt: Finn ut alt som er verd å vite om denne luksuriøse sportsbilen, som er uovertruffen når det gjelder sportslighet, innovasjon og romfølelse - og som tar kjøreglede til et nytt nivå.

Les mer
THE 8BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

UTTRYKKSFULLE DESIGNVERSJONER

UTSTYRSVARIENTER AV BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

BMW 8-serie Gran Coupé

Fremtoning møter eleganse: Utstyrsvarianten "Impulsive Heat" er med sin spektakulære Aventurin-røde metallic lakk og sportslige 20" lettmetallhjul spesielt temperamentsfull. I interiøret er det utvidete skinninteriøret i merinoskinn i strålende elfenbenhvitt, noe som gir en eksklusiv stemning. Dette fascinerende samspillet mellom et fengslende eksteriør og et stilig interiør gjør denne BMW 8-serie Gran Coupé til noe helt spesielt.

BMW 8-serie Gran Coupé, Standardmodell

Fremtoning møter eleganse: Utstyrsvarianten "Impulsive Heat" er med sin spektakulære Aventurin-røde metallic lakk og sportslige 20" lettmetallhjul spesielt temperamentsfull. I interiøret er det utvidete skinninteriøret i merinoskinn i strålende elfenbenhvitt, noe som gir en eksklusiv stemning. Dette fascinerende samspillet mellom et fengslende eksteriør og et stilig interiør gjør denne BMW 8-serie Gran Coupé til noe helt spesielt.

  • Eksteriør

  • Interiør

M Sportspakke

Svart, sterk, sportslig: Utstyrsvarianten 'Dark Seduction' med lakkfarge Safirsort metallic og 20'' M lettmetallhjul i Jetblack er tvers igjennom dynamisk. BMW 8-serie Gran Coupé med svarte designelementer fra BMW Individual i høyglanset sort Shadow Line med ekstra elementer på grillen, Air Breather og eksos-stussene. Den kontrastfylte BMW Individual-skinninnredningen Merino i en temperamentsfull tofarget Fionarød/Svart i interiøret forsterker ytterligere inntrykket av ekstragavant sportslighet.

BMW 8-serie Gran Coupé: M Sportspakke

Svart, sterk, sportslig: Utstyrsvarianten 'Dark Seduction' med lakkfarge Safirsort metallic og 20'' M lettmetallhjul i Jetblack er tvers igjennom dynamisk. BMW 8-serie Gran Coupé med svarte designelementer fra BMW Individual i høyglanset sort Shadow Line med ekstra elementer på grillen, Air Breather og eksos-stussene. Den kontrastfylte BMW Individual-skinninnredningen Merino i en temperamentsfull tofarget Fionarød/Svart i interiøret forsterker ytterligere inntrykket av ekstragavant sportslighet.

  • Eksteriør

  • Interiør

DESIGN

UTVENDIG OG INNVENDIG DESIGN TIL BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Unikt design setter nye standarder - i mange konfigurasjoner. Oppdag de eksklusive utstyrsalternativene for eksteriør og interiør i BMW 8-serie Gran Coupé. Uansett hvilken du velger, så imponerer den luksuriøse karakteren til denne sportsbilen i hver detalj og variant.

BMW 8-serie Gran Coupé. Design
BMW 8-serie Gran Coupé, C-stolpen med finnedesign

C-stolpen med finnedesign.

C-stolpen med finnedesign, og den nye, moderne tolkningen av BMW hofmeisterknekk i sidevinduet bidrar til bilens flytende silhuett. Finnene i overgangen mellom tak og hekkparti minner om designet til håndlagde klassiske biler, Samtidig demonstrerer de kraftige søylene status og eleganse.
BMW 8-serie Gran Coupé, Panorama glasstak

Panoramatak i glass.

Når panoramataket i glass med elektrisk betjening og skyve-/hevefunksjon er åpent, slipper masse friskluft inn i kupéen, og når det er lukket, skaper det en lys og innbydende stemning i kupéen. Du åpner og lukker det ved å trykke på en knapp eller med bilnøkkelen. Det har rullegardin og vindavviser. I tillegg sørger det for et gjennomgående glassdesign fra frontrute til bakrute.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Laserlys

BMW laserlys.

I laserfjernlysmodus har BMW laserlys en lyslengde på inntil 600 meter og lyser nesten dobbelt så langt som vanlige lykter. Det gir bedre sikt og dermed økt sikkerhet. Blå detaljer og BMW Laser-signaturen i lyktene fremhever bilens avanserte teknologi og sportslige preg.
BMW 8-serie Gran Coupé, Active Air Stream-grill

Active air stream-nyregrill.

Active air stream-nyregrillen åpner og lukker luftspjeldene i grillen etter kjølebehovet til motor, bremser og klimaanlegg. Når de bevegelige ribbene er lukket, reduseres også luftmotstanden, slik at bilens aerodynamiske egenskaper bedres.
BMW 8-serie Gran Coupé: M Sport frontspoiler

M Sport frontspoiler.

M sportsfrontskjørt med spoilerleppe forsterker det sportslige uttrykket og forbedrer bilens aerodynamiske egenskaper. Gjennom åpningene ledes luftstrømmen mot forhjulenes ytterside. Luften danner en gardin (air curtain) som hindrer turbulens ved hjulhusene, slik at luftmotstanden reduseres.
BMW 8-serie Gran Coupé: spesielle eksos-stusser

Spesielle eksos-stusser.

De doble eksos-stussene i Ceriumgrått.er både et markant og eksklusivt designelement på bilens hekk. Signaturfargen virker samtidig både sportslig og luksuriøs.
BMW 8-serie Gran Coupé. 4+1 seter

4+1 seter.

De ytre setene bak er utformet som sportslige enkeltseter med integrerte nakkeputer. I tillegg er det et midtre sete bak som gjør det mulig å tranportere fem personer over kortere avstander. Baksetet har selvfølgelig tre-punkts belter på alle tre plasser.
BMW 8-serie Gran Coupé: Bakgrunnsbelysning

Bakgrunnsbelysning.

Bakgrunnsbelysningen består av en rekke lysdioder som skaper en avslappet stemning og romfølelse i kupeen i mørket. Du kan stille inn farger, lysstyrke og fargetemaer. Utstyret omfatter kontur- og kartlommebelysning pluss lysledere i midtkonsollen.
BMW Gran Coupé, multifunksjonsseter for fører og passasjer

Multifunksjonsseter foran.

Multifunksjonssetene foran har mange justeringsmuligheter og sørger for høy komfort og sikkerhet. Setene har elektrisk justering av seteryggbredden, variabel korsryggstøtte og manuell innstilling av setedybden, slik at du finner den perfekte sittestillingen.
BMW 8-serie Gran Coupé: CraftedClarity glassdetaljer

CraftedClarity glassdetaljer.

Eksklusive CraftedClarity glassapplikasjoner hever kvaliteten på kupeen. De omfatter håndlagde elementer på velgerspaken, volumkontrollen, iDrive-multikontrollen og start/stopp-knappen.
BMW 8-serie Gran Coupé, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System

Bowers & Wilkins Diamond surroundlydsystem.

Bowers & Wilkins surroundlydsystem med tre diamant-diskanthøyttalerne byr på fremragende lydkvalitet på alle sitteplassene i bilen. 16 presist plasserte høyttalere sørger for førsteklasses lydopplevelser. Høyttalerne er belyste, slik at systemets design står i stil med lydkvaliteten.
BMW 8-serie Gran Coupé. Klimaautomatikk med firesoners regulering

Klimaautomatikk med firesoners regulering.

Med klimaautomatikken med firesoners regulering kan temperaturen på alle fire sitteplassene reguleres separat. Klimaet for de fremre setene regulerer du med betjeningsenheten med konfigurerbar TFT-skjerm i limt glass i instrumentpanelet. Passasjerene bak stiller inn ønsket temperatur med betjeningsenheten under luftdysen i enden av midtkonsollen.

YTELSE

MOTOR- OG UNDERSTELLSTEKNOLOGI I BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

BMW 8-serie Gran Coupé fascinerer med imponerende smidighet og utilslørt dynamikk. Fra den kraftige Bi-Turbo bensinmotoren via det adaptive M understellet og integrert Active Steering og til den intelligente firehjulsdriften xDrive - det optimalt koordinerte samspillet mellom tallrike innovative drifts- og chassisskomponenter sørger for ekte spenning. Fremfor alt på svingete veier kommer denne sportsbilen til sin fulle rett, med et maksimum av presisjon, veigrep og stabilitet.

BMW 8-serie Gran Coupé, 8-sylindret BMW TwinPower Turbo Bensinmotor.

8-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor.

Den 8-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren kombinerer to turboladere med Valvetronic variabel ventilstyring, og High Precision Injection direkteinnsprøytning. Den har en toppytelse på 390 kW (530 hk), og det maksimale dreiemomentet er på 750 Nm. To turboladere er plassert mellom sylinderrekkene.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW xDrive

BMW xDrive.

xDrive, det intelligente firehjulsdriftsystemet fra BMW, fordeler drivkraften fleksibelt og trinnløst mellom for- og bakaksel. Det gir bedre veigrep, kjøredynamikk og sikkerhet i alle situasjoner. Den nye tilknytningen til alle bilens reguleringsfunksjoner for tverrgående dynamikk muliggjør innstillinger som spenner fra prioritert veigrep til maksimal sportslig kjøredynamikk.
BMW 8-serie Gran Coupé, 6-sylindret BMW TwinPower Turbo Bensinmotor.

6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotor.

Den 6-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren fra den nyeste BMW EfficientDynamics-generasjonen kjennetegnes av suveren kraftutfoldelse, silkemyk motorgange og en herlig motorlyd. Takket være Dobbel-Vanos, Valvetronic, High Precision Injection og TwinScroll turbolader, yter den en effekt på 250 kW (340 hk) og da med et maksimalt dreiemoment på hele 500 Nm.
BMW 8-serie Gran Coupé med adaptivt M Professional understell

Professional adaptivt M sportsunderstell.

Adaptivt M Professional sportsunderstell legger aktiv krengningsstabilisering til adaptivt M chassis og integrert active steering. Resultatet er enestående kjørestabilitet og -dynamikk.
BMW 8-serie Gran Coupé: M sportsdifferensial

M sportsdifferensial.

M sportsdifferensial gir økt veigrep og kjørestabilitet når du skifter kjørefelt, akselererer ut av svinger eller holder høy hastighet gjennom svinger, og når du kjører på ulike underlag. Det økte veigrepet skyldes en elektronisk lamellsperre som reduserer turtallsforskjeller mellom bakhjulene.
BMW 8-serie Gran Coupé: Integrert Active Steering

Integrert Active Steering.

Integrert Active Steering kombinerer variabel styreutveksling på forhjulene med svingbare bakhjul. I lave hastigheter svinger bakhjulene i motsatt retning av forhjulene, slik at bilen blir smidigere og lettere å manøvrere. I høyere hastigheter svinger bakhjulene samme vei som forhjulene, og øker dermed kjørestabiliteten og komforten.
BMW 8-serie Gran Coupé, Sportseksos

Sportseksos.

Det originale sportseksosanlegget har et kraftfullt og sportslig lydbilde som kan tilpasses etter kjøresituasjon og førerens ønske. Dermed blir kjøreturen ved sportslig kjøring også en emosjonell lydopplevelse.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW sDrive

sDrive Drivverk.

Bakhjulsdriften gir sammenlignet med firehjulstrekk en betydelig vektbesparelse, og samtidig en upåvirket og presis styring med spesielt fintfølende tilbakemelding i rattet. Dermed virker bilen lettere og mer smidig. Den lavere vekten og den reduserte friksjonen sammenlignet med firehjulsdrift gir lavere forbruk og redusert CO2-utslipp.

INNOVASJON

INNOVATIV TEKNOLOGI I BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Sportslighet og innovativ luksus er ingen motsetninger. Derfor er BMW 8-serie Gran Coupé utstyrt med et vell av banebrytende teknologier, som man selv i luksusklassen skal lete lenge etter for å finne maken. Kommunisér med den selvlærende digitale BMW Personal Intelligent Assistant med bruk av stemme, eller benytt iDrive, bevegelse eller berøringsskjerm, og under krevende kjøreforhold assisteres du av delvis autonome førerassistentsystemer. Dette gjør hver tur enda tryggere, mer komfortabel og mer avslappet.

BMW 8-serie Gran Coupé, Innovasjoner
BMW 8-serie Gran Coupé med BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigasjonsfunksjon omfatter visninger på et 10,25-tommers kontrolldisplay med høy oppløsning og berøringsfunksjon samt et digitalt kombiinstrument på 12,3 tommer.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, who are you?“ Ville det ikke vært fantastisk hvis din BMW også var din personlige assistent? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunisere med din BMW. Den gjenkjenner deg, og blir stadig bedre, og hjelper deg i mange situasjoner. Du kan gi den et eget aktiveringsord. Den kan forklare alt om bilen og hjelper deg å bli bedre kjent med din BMW.
BMW 8-serie Gran Coupé, In-Car Experiences

In-Car Experiences.

Din BMW Personal Assistant passer på deg. Den holder deg opplagt når du er trøtt, får deg til å slappe av etter en stresset dag og tilpasser kupeen til stemningen din. Med In-Car Experiences, som inkluderer Caring Car-programmene og Experience-modusene, får bilen deg til å føle deg bedre.
BMW 8-serie Coupé, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional byr på optimal komfort og sikkerhet i mange kritiske og monotone trafikksituasjoner med styre- og kjørefeltassistent inkludert passeringsassistent, nødstoppassistent, varsling om lokale farer, Lane Assist med aktiv sidekollisjonsbeskyttelse og andre sikkerhetsfunksjoner.
BMW 8-serie Gran Coupé: Parkeringsassistent Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus gjør det enklere å parkere og manøvrere bilen. Den omfatter Surround View-systemet inkl. Top View, Panorama View, parkeringshjelp på siden, nødbremsfunksjonen active park distance control og parkeringsassistent som parkerer bilen automatisk parallelt med og på tvers av veibanen, og ryggeassistent.
BMW 8-serie Gran Coupé Tekniske data

BMW 8-serie GRAN COUPÉ TEKNISKE DATA