BMW 7-serie sedan, luksuslimousin, luksusklasse, informasjon

THE 7

BMW 7-SERIE SEDAN

BMW 7-serie sedan står for eksklusiv luksus og følelsen av å definere grenseområdene på nytt. En rekke utvalgte utstyrsalternativer fra områdene kjøredynamikk, design for eksteriør og interiør, så vel som teknologiske nyvinninger og tilkoblingsmuligheter, gir optimale alternativer for individuell tilpasning.

Les mer
THE 7BMW 7-SERIE SEDAN

SUVERENE PIONERER

BLI KJENT MED MODELL- OG UTSTYRSVERSJONER AV BMW 7-SERIE SEDAN

PURE EXCELLENCE UTVENDIG DESIGN

BMW 7-serie Sedan i Pure Excellence utvendig design har berninagrå lakk med skimrende raveffekt og 20" lettmetallfelger i Multiekedesign. En kraftig 8-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor med en toppeffekt på 390 kW (530 hk) og et maksimalt dreiemoment på 750 Nm sørger for høye ytelser. Kupeen er utstyrt med eksklusive materialer, som utvidet nappaskinninteriør med sømmer i konjakkfarge eller dekorlister i mørk amerikansk eik.

Grå BMW 7-serie Sedan med Pure Excellence utvendig design sett skrått forfra

BMW 7-serie Sedan i Pure Excellence utvendig design har berninagrå lakk med skimrende raveffekt og 20" lettmetallfelger i Multiekedesign. En kraftig 8-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor med en toppeffekt på 390 kW (530 hk) og et maksimalt dreiemoment på 750 Nm sørger for høye ytelser. Kupeen er utstyrt med eksklusive materialer, som utvidet nappaskinninteriør med sømmer i konjakkfarge eller dekorlister i mørk amerikansk eik.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

M SPORTSPAKKE

M Sportspakke forsterker bilens sportslige preg. De sportslige elementene på fronten og hekken gjør at den virker enda mer kraftfull. Det hele rundes av med eksklusive lakkfarger, sportslige M lettmetallfelger og mange lekre detaljer i kupeen.

Grå BMW 7-serie Sedan med M Sportspakke sett skrått forfra

M Sportspakke forsterker bilens sportslige preg. De sportslige elementene på fronten og hekken gjør at den virker enda mer kraftfull. Det hele rundes av med eksklusive lakkfarger, sportslige M lettmetallfelger og mange lekre detaljer i kupeen.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

IMPONERENDE ELEGANT

EKSTERIØR OG INTERIØR TIL BMW 7-SERIE SEDAN

BMW 7-serie Sedan utstråler kraft. De markante hovedlyktene og den store nyregrillen dominerer bilens front. En designlinje strekker seg fra de fremre luftinntakene over air breather på hver side og videre til hekken. Det gir BMW 7-serie Sedan en langstrakt og elegant form. Kupeen til BMW 7-serie Sedan er ryddig og preget av høy kvalitet. Innvendig design i luksuriøst skinn og et allsidig betjeningskonsept gir førsteklasses komfort. Designkonseptet rundes av med bakgrunnsbelysningen som skaper en egen stemning i kupeen.

BMW 7-serie Sedan som står med åpen dør foran belyst hotell, sett fra siden
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av frontskjørtet sett forfra

Frontskjørt

Frontskjørtet med den store BMW-grillen gir bilen et markant utseende. I tillegg rammes de nedre luftinntakene inn av dynamiske air blades. De optimerer de aerodynamiske egenskapene og fremhever bilens sportslige, elegante stil.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av BMW laserlys

BMW laserlys

I hastighetsavhengig laserfjernlysmodus lyser BMW-laserlys nesten dobbelt så langt som andre lykter. Det gir bedre sikt foran bilen og øker dermed sikkerheten. Blå detaljer og en BMW Laser-signatur viser at bilen er utstyrt med denne teknologien. Utstyret omfatter adaptive kjørelys og BMW Selective Beam (fjernlysassistent som ikke blender).
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av air breather

Air Breather

Air Breather understreker bilens elegante, sportslige preg og sørger for optimal luftføring rundt hjulbuene. Sammen med frontskjørtet og den store BMW-grillen gir den sedanen et markant utseende.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av hekkskjørtet

Hekkskjørt

Det nydesignede hekkskjørtet, de smale baklyktene og de trapesformede enderørsdekslene som er plassert langt ut på hver side, får hekken til å virke enda bredere og kraftigere. De flate LED-baklyktene og den smale lysstripen mellom lykteenhetene understreker bilens bredde.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av baklyktene med lysstripe

Baklykter med lysstripe

De todelte baklyktene inneholder baklys, bremselys, ryggelys, tåkebaklys og blinklys med lysdioder. Baklyktene er integrert i venstre og høyre støtfangersegment. En smal lysstripe mellom lykteenhetene understreker bilens bredde.
BMW Individual 7-serie Sedan: Panoramatak i glass sett ovenfra

Panoramatak i glass

Når panoramataket i glass er åpent, slipper masse friskluft inn i kupeen, og når det er lukket, skaper det en lys og innbydende stemning i kupeen. Taket åpnes og lukkes automatisk med et trykk på en knapp eller med bilnøkkelen. Det har en skyve- og hevefunksjon, rullegardin og vindavviser.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av seter i nappaskinn

Konjakkfarget nappaskinn med utvidet skinninteriør og sømmer

Eksklusivt nappaskinn med utvidet skinninteriør/sømmer NMRI Konjakkfarget, sort interiørfarge.
BMW 7-serie Sedan: Detalj i bakgrunnsbelysning i kupeen

Detalj i bakgrunnsbelysningen

Bakgrunnsbelysningen langs B-stolpene skaper en behagelig stemning for baksetepassasjerene. Det dempede lyset kan slås av og på med en tast, og gir stemningsfullt lys, uansett hvor lyst det er ute. Lyset blender ikke skjermene i baksetet når det er på.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av lastekant i rustfritt stål med åpen bakluke

Lastekant i rustfritt stål

Den brede lastekanten i rustfritt stål er en pen detalj i bagasjerommet.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av BMW Individual kjøleboks

BMW Individual kjøleboks

Den elektriske kjøleboksen fra BMW Individual er plassert i bagasjerommet. Den kan åpnes fra kupeen når midtarmlenet i bak er lagt ned. Med et volum på ca. 15 liter har den plass til f.eks. to flasker på 0,5 liter og en champagneflaske. Du tar den raskt og enkelt ut av bilen, slik at du kan bruke hele bagasjerommet til bagasje.
BMW 7-serie Sedan Executive Lounge: baksetet med ekstra komfort

Executive Lounge

Executive Lounge byr på høy sittekomfort og god utsikt til alle kanter for passasjeren som sitter bak passasjersetet foran. Setet har massasjefunksjon og mange justeringsmuligheter som gjør kjøreturen ekstra avslappet. Det er god benplass, og det er en fotstøtte i ryggen på forsetet som muliggjør en bekvem hvileposisjon.

FREMTIDSRETTET TEKNOLOGI

BANEBRYTENDE INNOVASJONER I BMW 7-SERIE SEDAN

I nær fremtid vil du kunne velge om du kjører selv eller lar bilen kjøre selv. BMW Personal CoPilot førerassistentsystemer gir en forsmak på hvordan bilkjøring kan bli i fremtiden. De hjelper deg og kan overta noen oppgaver fullstendig. I BMW 7-serie Sedan er alt utformet med tanke på førerens behov. Du kan blant annet enkelt tilpasse visningene til BMW Live Cockpit Professional. BMW Intelligent Personal Assistant gir enkel og rask betjening av enkelte funksjoner (ikke tilgjengelig på norsk).

BMW 7-serie Sedan: Displayet viser BMW Operating System 7.0

BMW Operating System 7.0

Det innovative betjeningskonseptet til BMW Operating System 7.0 gjør betjeningen av bilfunksjonene enda enklere, f.eks. med håndbevegelser, stemmestyring, berøringsskjerm og iDrive-multikontroll. I den forbindelse har multikontrollen fått nye funksjoner. Nå er det f.eks. mulig å velge alle digitale tjenester, som apper, direkte.
BMW 7-serie Sedan: Displayet og kombiinstrumentet viser Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional byr på optimal komfort og sikkerhet i mange kritiske og monotone trafikksituasjoner med styre- og kjørefeltassistent inkludert passeringsassistent, nødstoppassistent, varsling om lokale farer, Lane Assist med aktiv sidekollisjonsbeskyttelse og andre sikkerhetsfunksjoner.
BMW 7-serie Sedan: Displayet viser parkeringsassistent Plus

Parking Assistent Plus

Parking Assistent Plus gjør det enklere å parkere og manøvrere bilen. Den omfatter Surround View-systemet inkl. Top View, Panorama View, parkeringshjelp på siden, nødbremsfunksjonen active park distance control og parkeringsassistent som parkerer bilen automatisk parallelt med og på tvers av veibanen, og ryggeassistent.
BMW 7-serie Sedan: Display og kombiinstrument viser Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade

Ønsker du å holde din BMW oppdatert med den nyeste programvaren? Med Remote Software Upgrade er din BMW alltid oppdatert, du trenger ikke å besøke din BMW forhandler. Oppdateringene installeres trådløst akkurat som på smarttelefonen. På denne måten kan også andre funksjoner i bilen din låses opp.
BMW 7-serie Sedan: Displayet viser BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigasjonsfunksjon viser informasjon på et 10,25-tommers kontrolldisplay med høy oppløsning og berøringsfunksjon samt et digitalt kombiinstrument på 12,3 tommer. BMW Operating System 7.0 kan blant annet betjenes med iDrive-multikontrollen med touchfunksjon.

EFFEKTIVITET OG DYNAMIKK PÅ HØYESTE NIVÅ

MOTORENE I BMW 7-SERIE SEDAN

BMW 7-serie Sedan kan leveres med flere forskjellige motorer. I tillegg til den 6-sylindrede BMW TwinPower Turbo rekkemotoren skiller de kraftige V8- og V12-motorene seg ut fra mengden. Som plug-in-hybrid har bilen ekstra effektiv energiutnyttelse. Samspillet mellom den 6-sylindrede motoren og nyeste generasjon høyenergibatteri gir toppytelser og samtidig reduserte forbruksverdier. Det innovative firehjulsdriftsystemet BMW xDrive overfører kreftene til BMW 7-serie Sedan til veien uansett forhold.

Grå BMW 7-serie Sedan som kjører i bylandskap, sett skrått forfra
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av 4-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

4-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

Den nye generasjonen 4-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor har et slagvolum på 2,0 liter og gir garantert maksimal kjøreglede. Motoren har temperamentsfull kraftutfoldelse og spontan respons helt fra det lave turtallsområdet. I tillegg er den økonomisk og har lave utslipp av skadestoffer.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av 6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotor

6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotor

Den 6-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren fra den nyeste BMW EfficientDynamics-generasjonen kjennetegnes av suveren kraftutfoldelse, silkemyk motorgange og en herlig motorlyd. Dobbel-Vanos, Valvetronic, High Precision Injection og TwinScroll turbolader gir den en effekt på 250 kW (340 hk) og et forbruk ved blandet kjøring på kun 7,5 liter per mil.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av 8-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

8-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

Den 8-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren kombinerer to turboladere med Valvetronic variabel ventilstyring, og High Precision Injection direkteinnsprøytning. Den har en toppytelse på 390 kW (530 hk), og det maksimale dreiemomentet er på 750 Nm. To turboladere er plassert mellom sylinderrekkene.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av M760Li-emblemet på hekken

12-sylindret M Performance TwinPower Turbo bensinmotor

Den 12-sylindrede M Performance TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren er toppmotoren. Den utmerker seg med suveren kraftutfoldelse og eksepsjonelt jevn motorgange, som bare er mulig med en V12-motor. Disse motoregenskapene skaper en unik kjøreopplevelse.
BMW 7-serie Sedan: Nærbilde av elmotoren med eDrive-signatur

Elmotor

Elmotoren er den sentrale komponenten i hybriddriften. Hybridfunksjonen gjør at du kan kjøre kun med elmotoren (eDrive) i opptil 140 km/t, i tillegg til å kjøre med den 6-sylindrede forbrenningsmotoren. Under bremsing og kjøring uten gasspådrag omdanner elmotoren bremseenergien til elektrisk energi og lagrer den i høyenergibatteriet. Det gir et perfekt samspill mellom energiutnyttelse og smidighet.
BMW 7-serie sedan tekniske data

BMW 7-SERIE SEDAN TEKNISKE DATA