Slik du ser likheter og forskjeller mellom elbil og ladbar hybrid

SLIK DU SER LIKHETER OG FORSKJELLER MELLOM
ELBIL OG LADBAR HYBRID.

Slik du ser likheter og forskjeller mellom<br> elbil og ladbar hybrid.

VI GUIDER DEG RETT.

Ønsker du å kjøpe en ladbar bil? Vi forstår, du er ikke alene. Men det kan være vanskelig og tungvint å sette seg inn i alt og finne det som passer deg. Før du velger elbil eller ladbar hybrid, er det noen ting som er viktige å ha svar på. Men ta det med ro, vi hjelper deg å se både likheter og forskjeller.

Les mer
BMW iX3

Motorene.

Først og fremst drives en elbil av 100% elektrisitet og trenger ikke noe annet drivstoff for å rulle på veiene. En ladbar hybrid har både en forbrenningsmotor og en elektrisk motor som kan fungere sammen eller hver for seg.

Les mer

Rekkevidde.

Batteriet i en elbil er kraftigere og har lengre rekkevidde enn et batteri i en ladbar hybrid, for eksempel kan vår elbil BMW i4 kjøre opp til 590 km* på en lading, mens den ladbare hybriden BMW 330e Sedan har en rekkevidde på opptil 58 km*. Men der elbilen må lades for å fortsette, tar forbrenningsmotoren i en ladbar hybrid over og du kan fortsette så lenge du har bensin i tanken.

Les mer

Kjøreegenskaper.

Når vi snakker om kjøreegenskaper, er likhetene flere enn forskjellene, for eksempel:

 

  • Når den ladbare hybriden drives av strøm, får du et jevnt dreiemoment som i likhet med elbilen akselererer både raskt og smidig, ganske enkelt fordi alle hestekrefter utnyttes fra starten, i motsetning til en bil med forbrenningsmotor.

  • Begge er også stillegående (når du kjører på strøm i ladbar hybrid) som bidrar til en hyggelig kjøreopplevelse i kupéen og til et generelt roligere utemiljø.
Les mer
BMW X1

Miljø.

Elbilen drives kun av en elektrisk motor og avgir derfor ikke noe karbondioksid, sammenlignet med når den ladbare hybriden bruker sin forbrenningsmotor til fremdrift. Men i en ladbar hybrid er batteriet konstant i bakgrunnen og reduserer karbondioksidutslipp sammenlignet med en bil med forbrenningsmotor.

Men den positive miljøpåvirkningen begynner allerede med produksjonen av våre biler. I dag er alle BMW-fabrikker i Europa drevet av fornybar energi og fra 2020 vil alle BMW-fabrikker i verden gjøre det samme.

Les mer

Service.

Siden elbilen ikke har en forbrenningsmotor, er antall bevegelige deler i bilen betydelig mindre sammenlignet med en ladbar hybrid. Derfor er servicekostnadene ofte betydelig lavere for en elbil sammenlignet med en ladbar hybrid.

Les mer

Lading.

Du lader en elbil og ladbar hybrid på samme måte, enten gjennom en vanlig stikkontakt eller en ladestasjon. Fordelen med elbilen er at den raskt kan lades på hurtigladestasjoner, siden batteriet kan motta større kraft, et batteri i en ladbar hybrid har ikke det alternativet. For elbilen BMW iX3 tar det for eksempel bare 45 minutter å lade 80% av batteriet.


Ulempen er det begrensede tilbudet av hurtigladestasjoner i Norge, men utviklingen går raskt og pådrives av alle bilprodusenter.

Les mer
BMW iX3

Vil du vite mer om lading?

Ta en titt på siden vår lastet med informasjon om lading.

Les mer
ladbar hybrid.

Våre ladbare hybrider for 2022.

BMW iX3

Se våre elbiler for 2022.

  • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

    Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr.

    * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

    Fra 1. januar 2020 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. WLTP, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.