LADBAR KJØREGLEDE.

Vanlige spørsmål om BMW Plug-in-Hybrid-modellene.

BMW iPerformance

Oppdag de bærekraftige BMW iPerformance-modellene og en ny form for kjøreglede.

Med imponerende kjøredynamikk og mulighet til å kjøre utelukkende på strøm uten utslipp viser BMWs plug-in-hybrider hva vi kan få til. Takket være den nyutviklede elektriske synkronmotoren har iPerformance-modellene et enormt dreiemoment fra start til topphastighet.

Like spreke er BMW i-modellene, som er designet som elbiler. De har en futuristisk design og et smart elektrisk konsept som ikke levner noen tvil om at disse bilene vil prege fremtidens mobilitet. På denne siden får du svar på de vanligste spørsmålene om plug-in-hybridene fra BMW. Informasjon om BMW i-modellene finner du her.

Les mer
LADBAR KJØREGLEDE.Vanlige spørsmål om BMW Plug-in-Hybrid-modellene.

GENERELL INFORMASJON OG DESIGN.

BMW plug-in hybrider drives av en kraftig elmotor og en effektiv forbrenningsmotor i optimalt samspill. Dette gir en perfekt kombinasjon av dynamiske kjøreytelser og effektiv energiutnyttelse. Her finner du generell informasjon om BMW plug-in hybrider.


Opplysninger for BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,27–0,23
CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 61–52
Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 14,2 til 13,4

 • Hva er en plug-in hybrid?

  En plug-in hybrid har et motorsystem som består av en kraftig elmotor og en effektiv forbrenningsmotor. Denne kombinasjonen gir bilen en høy samlet effekt, som er mer miljøvennlig enn tradisjonell motorteknologi.


  I tillegg kan plug-in hybrider kobles til strømnettet og lades hjemme eller når du er på farten. Det gjør det mulig å kjøre mange strekninger uten lokale utslipp i urbane områder, og med lavt forbruk på langkjøring.

   

 • Hva er de største fordelene med en plug-in hybrid i forhold til en vanlig bil?

  En plug-in hybrid har lave utslipp samtidig som den er perfekt til langkjøring og har funksjoner på høyde med tradisjonelle modeller. De største fordelene er at bilen kan kjøre nesten lydløst, og den elektriske boost-funksjonen. Den øker hastigheten for en kort stund ved at elmotoren hjelper forbrenningsmotoren, for eksempel ved forbikjøringer. Dette gir enda mer dynamisk kjøring. Kjøring i elektrisk modus og lading av batteriet fra strømnettet gir lave driftskostnader.


  En funksjon det er verdt å nevne spesielt, er muligheten til å styre kupévarmen/-ventilasjonen (standardutstyr) i plug-in hybrider med BMW ConnectedDrive-appen, fra ConnectedDrive-portalen eller i bilen.

   

 • Hva skal til for at det skal være fordelaktig for meg å kjøre en plug-in hybrid?

  En avgjørende faktor er om du har mulighet til å lade bilen hjemme. Den kan lades fra en vanlig stikkontakt, med din egen BMW i-Wallbox eller på et annet sted i nærheten. Videre kan driftskostnadene til en plug-in hybrid bli ekstra lave (strøm- vs. drivstoffpris) hvis du kan kjøre mange strekninger i elektrisk modus. Hvis du i tillegg kan lade bilen mens du er på jobb, blir fordelen enda større.

 • Er sikkerheten og kjørefølelsen like god som med en bil med vanlig forbrenningsmotor?

  BMW plug-in hybrider er utformet etter høye tekniske standarder, basert på samme sikre konstruksjon som de tradisjonelle modellene. Sikkerheten i en plug-in hybrid med høyspentbatteri er også bekreftet av uavhengige institutter.

  Ved hjelp av elmotoren kan en BMW plug-in hybrid tilby både ren elektrisk kjøring og økt effekt. Det høye dreiemomentet helt fra start gir disse modellene en spontan kraftutfoldelse som er typisk for elmotorer. Elmotoren har en boost-funksjon som støtter forbrenningsmotoren ved akselerasjon og dynamiske hastighetsøkninger. Det er også verdt å nevne at BMW plug-in hybrider kjører uten motorstøy og lokale utslipp i elektrisk modus.

 • Hvilke ulike kjøremodi finnes?

  BMW plug-in hybrider har selvsagt de vanlige kjøremodiene ECO PRO, Comfort og Sport for ulike kjøresituasjoner og -betingelser. I tillegg gir eDrive-tasten deg flere spesielle eDrive-kjøremodi for plug-in hybrider:

  − AUTO eDRIVE: Systemet velger den mest effektive driftsmodusen avhengig av kjøresituasjonen: elmotor, kombinert eller forbrenningsmotor.

  − MAX eDRIVE: I MAX eDRIVE-modus (modellavhengig) kan du kjøre i inntil 140 km/t bare med elmotoren. I høyere hastigheter og ved maksimal akselerasjon, kobles forbrenningsmotoren automatisk inn.

  − I SAVE BATTERY-modus eller Battery Control-modus (BMW 7-serie) lader forbrenningsmotoren batteriet eller opprettholder ladenivået. Dette sparer aktivt batterikapasitet for senere elektrisk kjøring.

 • Hvordan kjenner du igjen en BMW plug-in hybrid?

  Designen på BMW plug-in hybrider skiller seg i liten grad fra den velkjente og lett gjenkjennelige designen på tradisjonelle BMW-modeller. BMW plug-in hybrider har imidlertid noen kjennetegn, avhengig av modell, som gjør at du kan kjenne dem igjen:

  Utvendig design:
  − eDrive-emblem på begge sider av C-stolpen
  − i-emblem på sidene foran
  − Blå grillribber og blå hjulnav
  − eDrive-logo på panseret
  − En "e" i modellbetegnelsen
  − Ladekontakt foran på førersiden
  Innvendig design:
  – Innstigningslister med eDrive-logo
  − eDrive-tasten i midtkonsollen
  – Spesiell grafikk på kombiinstrumentet og kontrolldisplayet

BATTERI OG REKKEVIDDE.

I BMW plug-in hybrider er forbrenningsmotoren kombinert med et litiumionbatteri med lang levetid. Det gjør det mulig å kjøre videre med tom drivstofftank i nødstilfeller. Du finner mer informasjon om batteriet her.

 • Kan jeg fortsette å kjøre med elmotoren når drivstofftanken er tom?

  Ja. Det vises en advarsel i kombiinstrumentet når den totale rekkevidden til elmotoren og forbrenningsmotoren er 8 mil. Når den totale rekkevidden synker til 5 mil, vises rekkeviddeadvarselen kontinuerlig. Hvis drivstofftanken går tom, kan du kjøre videre til nærmeste bensinstasjon i elektrisk modus, men bare dersom bilen har nok strøm og systemet tillater kjøring i elektrisk modus.

 • Hvor lenge holder høyspentbatteriet i en BMW plug-in hybrid?

  Høyspentbatteriene som vi bruker i BMW plug-in hybrider, er litiumionbatterier. I motsetning til tradisjonelle nikkel-, bly- og kadmiumbatterier er disse batteriene optimert for bruk i kjøretøyer. Din BMW-forhandler sørger for gratis utbedring av feil på høyspentbatteriet innenfor vilkårene til BMW Battery Certificate. Det gjelder de første 100 000 km i inntil seks år (det som først inntreffer) etter at ny bil utleveres første gang. Ta kontakt med din BMW-forhandler for informasjon om hvilke vilkår som gjelder for BMW Battery Certificate.

   

 • Hvor lang er den elektriske rekkevidden?

  Hver BMW plug-in hybrid har en spesifikk syklisk rekkevidde. Den faktiske elektriske rekkevidden er avhengig av flere faktorer. Hovedfaktorene er oppvarming/kjøling, generell belastning av bilen elektriske anlegg (f.eks. navigasjonssystem, radio, oppvarming av seter og vinduer, utetemperatur om sommeren/vinteren) og kjørestilen din.


  Når høyspentbatteriet er tomt, kan du ikke bruke elmotoren, men du kan fortsatt kjøre som vanlig med forbrenningsmotoren. Et intelligent energistyringssystem gjør at høyspentbatteriet aldri blir skadet, selv ikke når det lades ut mens du kjører.

 • Gjør høyspentbatteriet at bagasjerommet blir mindre?

  BMW plug-in hybrider har nesten like stort bagasjeromsvolum som de tradisjonelle BMW-modellene. Vi har utviklet smarte løsninger som gjør lasteflaten jevn, samtidig som bagasjerommet er dypt nok til å kunne frakte større gjenstander. I tillegg kan alle gjennomlastingssystemene (f.eks. delt bakseterygg i forholdet 40:20:40) også leveres til BMW plug-in hybridene.

 • Hva må jeg passe på når en BMW plug-in hybrid skal stå over lengre tid?

  Du kan la bilen stå over lengre tid (f.eks. flere uker), men det kan hende at batteriets ladestatus svekkes hvis bilen blir stående lenge.

  Derfor anbefaler vi at du parkerer bilen med nesten fulladet batteri hvis du ikke skal bruke den på en stund, eller at du kobler bilen til en passende ladestasjon, slik at batteriet automatisk blir ladet ved behov.

  Se også bilens instruksjonsbok for mer informasjon om hva du bør gjøre når bilen skal stå i ro i lengre perioder.

LADING OG LADEINFRASTRUKTUR.

Du må fylle på batteriet også, ikke bare tanken. En BMW plug-in hybrid kan du også lade hjemme. Her finner du nærmere opplysninger om lading av plug-in hybrider.

Finn ut mer om full elektrisk mobilitet.

 • Hvilke ladeløsninger har BMW for plug-in hybrider?

  En BMW plug-in hybrid kan lades fra en helt vanlig stikkontakt. Vi anbefaler at en elektriker først kontrollerer om stikkontakten egner seg til lading (om den tåler belastningen over tid). Kontroll av stikkontakten eller installasjon og aktivering av Wallbox (da er lading av BMW plug-in hybrider med maks. 3,7 kW mulig) kan for eksempel utføres av en elektriker fra en BMW i-installasjonspartner.

  Bilen kan også lades når du er på farten. ChargeNow-programmet gir deg tilgang til et stadig større nettverk av offentlige ladestasjoner. I mange byer kan BMW-kunder også finne langtidsparkering med lademulighet i et parkeringshus nær hjemmet eller jobben ved hjelp av ParkNow-systemet.

  Når du vil vite hvor du finner nærmeste ladestasjon, har du flere muligheter:

  − Du kan søke i navigasjonssystemet i din BMW plug-in hybrid. Ved hjelp av søk etter spesialmål i BMW ConnectedDrive-appen finner du alle ladestasjoner i nærheten.

  − Du kan se etter på smarttelefonen. Det er bare å bruke BMW ConnectedDrive-appen for plug-in hybrider.

  − På nettsidene til ChargeNow finner du alle ladestasjonene til alle BMW i-samarbeidspartnere.

   

 • Hvor ofte kan/må en BMW plug-in hybrid lades?

  Du bør lade din BMW plug-in hybrid hver gang du har mulighet til det, både hjemme og når du er på farten. Da vil du alltid ha størst mulig elektrisk rekkevidde, slik at bilen bruker minst mulig drivstoff.

 • Hvor lang tid tar det før høyspentbatteriet er ladet? Er hurtiglading med likestrøm mulig?

  Ladetiden er avhengig av flere faktorer. Hvis høyspentbatteriet er utladet, kan du for eksempel hvis du har en BMW X5 plug-in hybrid, regne med en ladetid på ca. 2,5 timer med Wallbox eller en offentlig ladestasjon og ca. 4 timer med en vanlig stikkontakt.


  Siden batteriet i en BMW plug-in hybrid er lite sammenlignet med batteriet i en elbil, tar det kortere tid til det er fulladet. Derfor kan en BMW plug-in hybrid ikke hurtiglades med likestrøm.

 • Trenger jeg en annen ladekabel i utlandet?

  Standardladekabelen i bilen har en vanlig kontakt som passer i Norge. Du kan kjøpe en tilsvarende ladekabel med en kontakt som passer i stikkontakter i andre land, hos din BMW-forhandler

 • Gjelder 360° ELECTRIC-tilbudene fra BMW i også for BMW plug-in hybrider?

  Ja, selvsagt kan eiere av en BMW plug-in hybrid bruke alle relevante tjenester fra 360° ELECTRIC-tilbudet fra BMW i.
   

 • Hvor mye koster det å få en BMW ladestasjon hjemme?

  Du finner prisene på Wallbox under BMW Originaltilbehør.
   

NETTILGANG.

Innovative eDrive-tjenester gjør at BMW plug-in hybridene er på nett. En av de mange eDrive-tjenestene er BMW ConnectedDrive-appen. Den gir deg blant annet viktig informasjon om bilens ladestatus.

 • Hvordan er BMW ConnectedDrive-tilbudet til BMW plug-in hybridene?

  eDrive-tjenestene er spesielt tilpasset BMW plug-in hybridene og er tilgjengelige gjennom en app, navigasjonssystemet eller kundeportalen. BMW ConnectedDrive-appen omfatter følgende funksjoner:

  − visning av ladestatus og innstilling av ladeur
  − fjernstyring av klimaanlegget (oppvarming/kjøling) og tidsinnstilling
  − søk etter og visning av ladestasjoner
  − statistikk over egen kjøring, opplæring i økonomisk kjøring og sammenligning i nettforum
  − visning av kilometerstand, bilens tilstand og servicebehov

 • Hvilke operativsystemer for smarttelefoner støttes?

  Apple iOS og Google Android.

 • Er funksjonene ovenfor også tilgjengelige via Internett?

  Ja, du har tilgang til utvalgte funksjoner i BMW ConnectedDrive-portalen.
   

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

Verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk er avhengige av den valgte felg- og dekkdimensjonen. Forbruksverdiene er basert på EU-kjøresyklusen.


Rekkevidden avhenger av ulike faktorer, fremfor alt kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.


Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk.

Les mer