BMW - Intelligent lading

INTELLIGENT LADING FOR REDUSERT BELASTNING PÅ STRØMNETTET.

Intelligent lading for redusert belastning på strømnettet.

LADING FOR MILJØET.

Nå testes den nyeste teknologien med intelligent lading i BMW i3-biler for å redusere belastningen på strømnettet og dermed redusere avhengigheten av kraftverk med fossilt brensel. BMW samarbeider derfor med den tyske leverandøren av strømnett TenneT for å utvikle den nyeste ladeteknologien.


Flere og flere elbiler og ladbare hybrider kjører på veiene og utviklingen ser ikke ut til å stoppe, tvert imot. Etter hvert som flere biler må lades, øker også belastningen på strømnettet, noe som kan føre til mangel på grønn strøm, og fossile kraftverk må hjelpe til.


Jobber sammen med strømnettet.
Derfor utvikler BMW den nyeste teknologien for intelligent lading som fungerer sammen med strømnettet og føler når det blir overbelastning.

 

Slik fungerer det:

  • Strømmen i batteriet tilpasses og reduseres, for så å øke så snart belastningen i strømnettet blir normal igjen.
  • I stedet kan strømmen som frigjøres brukes til å balansere strømnettet. På denne måten hjelper den nye ladeteknologien til med å minimere avhengigheten av fossile kraftverk.


Vellykket i USA.
Den nyeste intelligente ladeteknologien har vært vellykket i USA og skal nå testes i Tyskland. Teknologien er standard i BMW i3, men målet er å tilby intelligent lading i enda større skala.


Vil du vite mer? Følg lenken og fordyp deg (obs. engelsk tekst).

Les mer
Alt om lading.

BLI FULLADET.

Vi fjerner spørsmålstegnene dine og gir deg alt du trenger å vite om lading.
eAcademy

eACADEMY.

Lysten på mer? Samle noen gode tips og siste nytt om elbiler og ladbare hybrider.