BMW Z4 Roadster på tur i fjellandskap

THE Z4

BMW Z4: MODELLER OG UTSTYR

THE Z4BMW Z4: MODELLER OG UTSTYR

MODELLVERSJONER.

BMW Z4 Roadster – modeller og utstyrsversjoner.

Modell Sport Line

Modell Sport Line har et ekstra dynamisk utseende. Markante utvendige og innvendige elementer i høyglanset sort og satinert aluminium understreker den sportslige stilen. Utstyr som M sportsseter foran i sort Vernasca-skinn og tosoners klimaautomatikk øker komforten.

Silhuetten til BMW Z4 Roadster som Modell Sport Line

Modell Sport Line har et ekstra dynamisk utseende. Markante utvendige og innvendige elementer i høyglanset sort og satinert aluminium understreker den sportslige stilen. Utstyr som M sportsseter foran i sort Vernasca-skinn og tosoners klimaautomatikk øker komforten.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

Modell M Sport

Modell M Sport forsterker bilens sportslige preg. Mange innvendige og utvendige elementer preger utseendet til modell M Sport og bidrar til å øke kjøregleden. M sportsunderstell, M sportsbremser og M aerodynamikkpakke optimerer bilens kjøredynamikk.

Silhuetten til BMW Z4 Roadster som Modell M Sport

Modell M Sport forsterker bilens sportslige preg. Mange innvendige og utvendige elementer preger utseendet til modell M Sport og bidrar til å øke kjøregleden. M sportsunderstell, M sportsbremser og M aerodynamikkpakke optimerer bilens kjøredynamikk.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

DESIGN.

Den utvendige og innvendige designen til BMW Z4 Roadster.

Både den innvendige og utvendige designen til BMW Z4 Roadster har en avslappet sportslig stil. BMW-grillen i nettingdesign, den elegante kalesjen og BMW Individual Shadow Line-elementer dominerer bilens dynamiske utseende. Designkonseptet videreføres i kupeen med ekstrautstyr som M sportsseter og bakgrunnsbelysning.
BMW Z4 Roadster i bevegelse sett ovenfra
BMW Z4 Roadster med nyregrill i nettingdesign

BMW nyregrill i nettingdesign.

Avhengig av motor leveres forskjellige BMW-griller i nettingdesign som understreker bilens dynamiske utseende. På grunnversjonen er nettinggitteret i høyglanset sort, på Sport Line og M Sportspakke er det i matt aluminium. Begge har grillramme i krom. Toppmodellen M40i er lett gjenkjennelig på BMW-grillen i ceriumgrått.
BMW Z4 Roadster med air breather og forhjul

Air breather.

Sammen med air curtain i frontskjørtet, kanaliserer air breather, som er plassert bak de fremre hjulbuene, fartsvinden og sørger for merkbar reduksjon i turbulensen i hjulhusene. Dette reduserer luftmotstanden. Samtidig er de dekorelementer som understreker bilens sportslige stil.
BMW Z4 Roadster i profil med lukket stoffkalesje

Stoffkalesje.

Den sorte stoffkalesjen føyer seg harmonisk inn i bilens design. Den kan lukkes på 10 sekunder med den elektriske betjeningen, selv mens du kjører i hastigheter opptil 50 km/t. Denne kvalitetskalesjen har utmerket støydemping.
BMW Z4 Roadster med sidespeil i høyglanset Individual Shadow Line

BMW Individual høyglanset Shadow Line.

Høyglanset BMW Individual Shadow Line med ekstra elementer inneholder utstyrsdetaljer i sort: grillramme og BMW-grill i høyglanset sort nettingdesign og enderørsdeksler i sort krom.
BMW Z4 Roadster med fritt formede enderørsdeksler

Fritt formede enderørsdeksler.

Fritt formede enderør på høyre og venstre side bak fremhever bilens ytelse.
Kupeen til BMW Z4 Roadster med bakgrunnsbelysning

Bakgrunnsbelysning.

Bakgrunnsbelysningen skaper en avslappet og behagelig stemning i kupeen. Du kan velge mellom 11 forhåndsdefinerte lysinnstillinger i seks farger med kontur- og bakgrunnsbelysning i instrumentpanelet, dørkledningene og midtkonsollen.
Høyttaler på førerplassen i BMW Z4 Roadster

Harman Kardon surroundlydsystem.

Harman Kardon surroundlydsystemet utmerker seg med 408-watts digitalforsterker, syv kanaler og 12 høyttalere. Det skaper et differensiert lydbilde som fyller hele kupeen. En bilspesifikk og hastighetsavhengig equalizer kompenserer effektivt for kjørestøy.
M sportsseter i BMW Z4 Roadster

M sportsseter foran.

M sportsseter foran med integrerte hodestøtter har dype sitteflater og høye sete- og ryggvanger som gir god sidestøtte selv i krappe svinger. Forsetene har integrert justering av seteryggbredden, slik at du og passasjeren i det andre forsetet kan tilpasse setene etter kroppsstørrelsen.

KJØREDYNAMIKK.

Kjøredynamikken til BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster er dynamisk og smidig, med en sportslig arv som kommer til sin rett på veien. Toppmoderne teknikk samt innovative motor- og chassiskomponenter bidrar til imponerende ytelsesverdier og kjøredynamikk utenom det vanlige.
Hekken på BMW Z4 Roadster sett ovenfra

M sportsdifferensial.

M sportsdifferensial gir økt veigrep og kjørestabilitet når du skifter kjørefelt, akselererer ut av svinger eller holder høy hastighet gjennom svinger, og når du kjører på ulike underlag. Det økte veigrepet skyldes en elektronisk lamellsperre som reduserer turtallsforskjeller mellom bakhjulene.
Nærbilde av M sportsbremser

M sportsbremser.

M sportsbremser med faste 4-stemplers bremsekalipere foran og ettstempels kalipere bak i blått med M-logo har større bremseskiver og dermed større bremseeffekt.
BMW Z4 Roadster med adaptivt M sportsunderstell

Adaptivt M sportsunderstell.

Adaptivt M sportsunderstell tilpasses elektronisk etter kjøreforholdene og kjøresituasjonen. Du kan også tilpasse chassiskarakteristikken til en komfortabel eller sportslig kjørestil med Driving experience-knappen.
BMW Z4 Roadster sett bakfra på fjellvei

Variabel sportsstyring.

Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må bruke så mye kraft når du dreier på rattet. Styringen tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette gjør det lettere å manøvrere ved sportslig kjøring og reduserer den nødvendige styrekraften når du parkerer og svinger av veien.
Sports-automatgirkasse, nærbilde av midtkonsollen

Sports-automatgirkasse.

8-trinns sports-automatgirkasse med launch control gir sportslige girskift. Du kan velge automatisk giring eller gire manuelt med girhendlene eller velgerspaken for en ekstra sportslig kjørestil. I SPORT- og SPORT+-modus og med velgerspaken i S/M-sporet til venstre er giringen optimert for maksimal ytelse.
6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor.

Den 6-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren på 3,0 liter fra den nye BMW EfficientDynamics-generasjonen kjennetegnes av suveren kraftutfoldelse, silkemyk motorgange og en herlig motorlyd. Dobbel-Vanos, Valvetronic, High Precision Injection og TwinScroll turbolader gir den en effekt på 250 kW (340 hk) og et forbruk ved blandet kjøring på kun 0,74–0,71 liter per mil.

FØRERASSISTENTSYSTEMER.

Smarte førerassistentsystemer i BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster gir deg tilgang til en rekke intelligente assistentsystemer. Innovativ teknologi, fra parkeringsassistenten til den personlige stemmestyringen, øker komforten og sikkerheten når du kjører. Samtidig åpner de muligheten for delvis automatisert kjøring i noen situasjoner.
Kupeen til BMW Z4 Roadster sett gjennom frontruten

Driving Assistant.

Sikkerhetspakken Driving Assistant omfatter de kamerabaserte systemene sammenstøt- og fotgjengervarsling med City-funksjon med full nedbremsing, Speed Limit Assist inkludert Speed Limit Info med visning av forbikjøringsforbud og proaktiv funksjon samt Lane Departure Warning. I tillegg inneholder den det radarbaserte utstyret varsling om kryssende trafikk bak, Lane Change Warning og varsling om påkjørsel bakfra.
Driving Assistant på kontrolldisplayet i BMW Z4 Roadster

Parking Assistant.

Parking Assistant gjør det enklere å parkere bilen. Ryggekameraet gir bedre sikt bakover. Parking Assistant parkerer bilen automatisk parallelt med veibanen. Ryggeassistenten hjelper deg under rygging, f.eks. i trange gater.
Ratt med taster i BMW Z4 Roadster

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon.

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran inkludert å stanse og kjøre videre i kø. Speed Limit Assist gjør det mulig å overføre fartsgrenser til cruise control. Sammenstøtvarsling med bremsefunksjon reagerer på biler som står i ro, fotgjengere og syklister.
BMW Z4 Roadster med ratt, Head-Up Display og kontrolldisplay

BMW Head-Up Display.

BMW Head-Up Display i farger projiserer relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet og, utstyrsavhengig, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningsinformasjon vises.
BMW Z4 Roadster med skjerm med intelligent personlig assistent

Intelligent Personal Assistant.

Hey BMW, who are you? Hadde det ikke vært fantastisk om din BMW var som en personlig assistent? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunisere med din BMW på en ny og enkel måte. Den gjenkjenner deg, lærer, slik at den blir stadig bedre, og hjelper deg i alle situasjoner. Du kan gi den et eget aktiveringsord. Den kan forklare alt om bilen og hjelper deg å bli bedre kjent med din BMW.

NETTILGANG.

Teknologi for nettilgang og digitale tjenester i BMW Z4 Roadster.

Den innovative teknologien i BMW Z4 Roadster kobler deg enkelt til omverdenen. Smart utstyr sørger for at du kan nyte toppmoderne komfort, blant annet med et gjennomtenkt betjeningskonsept med berøringsfunksjon og stemmestyring samt digital nøkkel.
Førerplassen i BMW Z4 Roadster

WiFi-hotspot.

Du kan delta på videokonferanser med nettbrettet eller strømme siste episode av yndlingsserien din på smarttelefonen. WiFi-hotspot gir deg internettilgang med LTE-hastighet (avhenger av det tilgjengelige nettverket) via SIM-kortet som er integrert i bilen. Dermed kan du og passasjerene dine surfe med inntil ti enheter samtidig.
Kontrolldisplayet i BMW Z4 Roadster med WiFi-hotspot

Betjeningskonsept.

Det innovative betjeningskonseptet BMW operativsystem 7.0 legger til rette for enkel og intuitiv betjening av bilens funksjoner med stemmestyring, berøringsskjerm og iDrive-multikontroll. I den forbindelse har multikontrollen fått nye funksjoner. Når er det f.eks. mulig å velge alle digitale tjenester, som apper, direkte.
Bilde i stort format av håndtaket på førerdøren til BMW Z4 Roadster

Comfort Access.

Comfort Access gjør det mulig å låse opp fordørene og å starte bilen med et tastetrykk mens du har nøkkelen i lommen eller vesken. Du kan åpne bakluken med en liten fotbevegelse under støtfangeren bak. I tillegg kan digital nøkkel på smarttelefonen brukes til å åpne og starte bilen.
Apple Watch med Connected-app for BMW Z4 Roadster

BMW Connected.

På nett med din BMW. BMW Connected-appen er en digital assistent som hjelper deg før og under kjøring. Den gir deg tilgang til bilen med smarttelefonen, en kompatibel smartklokke eller Amazon Echo. Du kan bruke den til å sende reisemål til navigasjonssystemet eller få påminnelser om avtaler, slik at du komme frem i tide.
BMW Z4 Roadster med BMW Live Cockpit

BMW Live Cockpit.

BMW Live Cockpit inkluderer en skjerm på 5,7 tommer i kombiinstrumentet og en høyoppløselig informasjonsskjerm i farger på 8,8 tommer med berøringsfunksjon. Utstyrspakken inkluderer også to ekstra USB-porter, Bluetooth-tilkobling, FM-radio og en funksjon for lydstrømming.
Grå BMW Z4 Roadster i fart sett ovenfra

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirert av motorsport.

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirert av motorsport.

  • Motorer
  • Chassis/motor
  • Utvendig design
  • Innvendig design

TEKNISKE DATA. (WLTP*)

Velg modell
Velg girtype

Motor

Sylindre/ Ventiler per sylinder 4 / 4
Teknisk kapasitet i cm³ 1 998
Slag/boring i mm 94,6 / 82
Effekt på forbrenningsmotoren i kW (hk) 145 (197) / 4500-6500
Maks. dreiemoment (Nm) ved o/min 320 / 1450-4200
Kompresjon:1 10,2

Ytelse

Topphastighet (km/h) 241
Akselerasjon (sek 0-100 km/h) 6,8

Målinger

Lengde/bredde/høyde 4 324 / 1 864 / 1 304
Bredde inkl. speil (fører / passasjerside) i mm 2024 (1018 / 1006)
Akselavstand i mm/Svingradius i m 2 470 / 11
Ground clearance in mm 117

Vekt

Vekt uten last i kg 1 495
Maks vekt i kg 1 725
Tillatt last i kg 305
Tillatt aksellast foran/bak i kg 830 / 935
Bagasjeromskapasitet min. -maks i l 281

Felger

Dekk foran 225/50 R17 94 W
Dekk bak 255/45 R17 98 W
Felg, foran 7,5Jx17 LM
Felg, bak 8,5Jx17 LM

Forbruk

Kombinert i l/100km 7,1 - 7,3
Tankinnhold i l 52

CO₂-utslipp

Kombinert i g/km 161 - 165

Sammenligne kjøretøy