KJØREGLEDE UTEN UTSLIPP.

Bærekraftige løsninger i den nye BMW i3 og den nye BMW i3s.

KJØREGLEDE UTEN UTSLIPP.Bærekraftige løsninger i den nye BMW i3 og den nye BMW i3s.

BMW i3 er et eksempel på en ny holdning til bilkjøring. Bilen er basert på en helhetlig tilnærming, fra utvikling og produksjon til gjenbruk. Mange av materialene er laget av fornybare råstoffer, og BMW i3 produseres 100 prosent ved hjelp av strøm fra fornybare kilder. Bedre kjøreglede får du ikke.

Finn ut mer

GJENNOMTENKTE BÆREKRAFTIGE LØSNINGER.

UENDELIG VERDISKAPING.

Bærekraftige løsninger er ikke bare et uttrykk, det er grunnprinsippet for BMW i. Derfor er hele livssyklusen til BMW i3 basert på ressursbesparende og bærekraftige løsninger.
Finn ut mer

UTVIKLING.

Hele modellkonseptet er utviklet for elektrisk mobilitet. Innovative aerodynamiske tiltak reduserer luftmotstanden og energiforbruket, mens bruken av fornybare og resirkulerte materialer erstatter tradisjonelle materialer som plast, og skåner miljøet.
Finn ut mer

PRODUKSJON.

Karbonfibrene i BMW i3 produseres bærekraftig ved hjelp av 100 prosent vannkraft. Ved fabrikken i Leipzig produserer vi BMW i3 ved hjelp av 100 prosent vindkraft. Energibehovet under produksjonen er redusert med 50 prosent i forhold til energibehovet ved produksjon av andre BMW-modeller.
Finn ut mer

BRUK.

Du kjører uten utslipp, lyd og lukt med BMW i3. Det reduserer luftforurensningen i byene. I tillegg er det mulig å lade med grønn strøm eller strøm fra eget solcelleanlegg. ECO PRO-modus øker rekkevidden og reduserer strømforbruket.

Finn ut mer

RESIRKULERING.

Inntil 95 prosent av BMW i3 kan resirkuleres. Batterimodulene kan gjenbrukes som batteri i solcelleanlegg. Overflødige karbonfibre kan tilbakeføres til produksjonen.
Finn ut mer

MATERIALER FOR FREMTIDEN.

ELEMENTER AV NATURFIBER.

Den utstrakte bruken av kenaf gjør det mulig å erstatte petroleumsbasert plast og redusere vekten til BMW i3. Kenaffibrene er inntil 30 prosent lettere enn tradisjonelle materialer. Kenaf består av bastfiber fra gambohamp som omdanner ekstra mye CO₂.
Finn ut mer

SETER I 40 PROSENT ULL.

Ull er et fornybart råstoff med høy komfort. Det er 40 prosent sertifisert ull i setetrekkene i Lodge innvendig design. Det fuktighetstransporterende materialet regulerer temperaturen på en naturlig måte og sørger for at setene er kjølige også når det er varmt i været.
Finn ut mer

INTERIØRLISTER AV EUKALYPTUSTRE.

Eukalyptus er mykt å ta på og har naturlige porer som gjør at det trenger ca. 90 prosent mindre overflatebehandling enn de tradisjonelle treslagene. Eukalyptusen som brukes i interiørlistene, stammer fra FSC®-sertifiserte plantasjer som sikrer bærekraftig utnyttelse av skogen.

Finn ut mer

SKINN GARVET MED OLIVENBLADER.

Skinnet i BMW i3 er temperaturregulerende og er miljøvennlig garvet med et 100 prosent naturlig ekstrakt av olivenblader. Det gjør at skinnet beholder sin naturlige glans. Etter olivenhøsten blir bladene til overs som avfall, og på denne måten blir de også utnyttet.

Finn ut mer

GREEN ENERGY.

BMW i3 gjør det lett å leve bærekraftig i hverdagen, for den har ingen utslipp når du kjører. Det reduserer luftforurensningen i byene og gir deg friskere luft å puste inn. Hvis du lader med grønn strøm eller med strøm fra solceller, reduseres utslippene ytterligere. ECO PRO-modus øker rekkevidden og reduserer strømforbruket.

BMW i3s.

  • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

    Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr. Verdiene for kjøretøyet er allerede basert på den nye WLTP-reguleringen.

    * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.


    Elektrisk rekkevidde avhenger av kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

    Fra 1. september 2018 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. I løpet av 2019 er NEDC-verdiene juridisk bindende. WLTP, og ekvivalente NEDC, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.