BMW felger og dekk

KOM DEG SIKKERT FRAM I VINTER.

BMW felger og dekk.
Spesielt utviklet for vårt nordiske klima.

Kom deg sikkert frem i vinter. Velg BMW vinterhjul som er tilpasset din BMW og opplev ren kjøreglede, kvalitet og sikkerhet – uansett føre.

Finn ut mer
KOM DEG SIKKERT FRAM I VINTER.BMW felger og dekk.<br>Spesielt utviklet for vårt nordiske klima.

TRE GODE ÅRSAKER.

Turning rim with fender, BMW M

SKREDDERSYDDE.

Close-up shot of star marking, BMW wheel

TESTEDE.

Roterende BMW felger med BMW-logo

SIKRE.

Turning rim with fender, BMW M
Turning rim with fender, BMW M
Close-up shot of star marking, BMW wheel
Close-up shot of star marking, BMW wheel
Roterende BMW felger med BMW-logo
Roterende BMW felger med BMW-logo

BMW FELGER OG DEKK MED STJERNEMERKING.

BMW felger og dekk med stjernemerking.

Stjernemerkingen viser at et dekk er produsert spesielt for BMW i tråd med BMWs høye standarder. Utviklingen av dekkene starter tidlig under utviklingen av bilen. Prosessen tar inntil tre år og avsluttes med omfattende tester. Dekk med stjernemerking testes i seks hovedegenskaper: sikkerhet, slitasje, komfort, effektivitet og – typisk for BMW – i to egenskaper for kjøreglede (kjøreegenskaper og sportslig respons). Dekkene produseres i samarbeid med utvalgte kvalitetsprodusenter (f.eks. Bridgestone, Michelin og Pirelli). Det er bare å spørre ditt BMW-verksted om stjernemerkede dekk – skreddersydde, testede og sikre.

Nærbilde av BMW dekk med stjernemerking
Mann og jente som løfter hendene i skogen

Skreddersydde.

Alle BMW felger og dekk er utviklet for kjøredynamikken og formspråket til en spesiell BMW modell.
Mann og jente sett bakfra i skogen

Testede.

Alle dekkene gjennomgår tester med inntil 50 ulike kvalitetskriterier.
Jente som ler foran fjellandskap

Sikre.

Dekk med stjernemerking overbeviser med ekstra lang levetid, høye sikkerhetsvurderinger og toppmoderne runflat-teknologi.

SIKRE OG STILSIKRE.

Komplette BMW-hjulsett.

Hvorfor velge når du kan få alt? Med komplett BMW-hjulsett får du både sikkerhet og design som passer bilen. Komplette BMW-hjulsett testes grundig før de får betegnelsen original BMW. Dette inkluderer omfattende simuleringer og praktisk bruk i tøffe situasjoner. Det store designutvalget gjør det enkelt å finne et komplett hjulsett som passer deg og din bil.

Nærbilde av BMW felger
18" M Performance lettmetallfelg Dobbelteke 796 M

796 M.

18" M Performance lettmetallfelg Dobbelteke 796 M i matt dypsort som kan brukes med kjettinger. Komplett vinterhjulsett med dekktrykkontroll, nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
20" M lettmetallfelg Dobbelteke 648 M

648 M.

20" M lettmetallfelg Dobbelteke 648 M i høy kvalitet i tofarget orbitgrått med maskinert finish. Komplett vinterhjulsett med dekktrykkontroll, nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
Smidde 19" M Performance felger Dobbelteke 786 M

786 M.

Smidd 19" M Performance felg Dobbelteke 786 M i matt dypsort med dekk med nødkjøringsegenskaper, kan brukes med kjettinger. Komplett BMW vinterhjulsett med dekktrykkontroll.
Til produktet
19" M lettmetallfelg Dobbelteke 727 M

727 M.

19" M lettmetallfelg Dobbelteke 727 M i høy kvalitet i tofarget orbitgrått med maskinert finish. Komplett vinterhjulsett med dekktrykkontroll, nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
20" M lettmetallfelg Stjerneeke 748 M

748 M.

20" M lettmetallfelg Stjerneeke 748 M i matt dypsort som kan brukes med kjettinger. Komplett vinterhjulsett med dekktrykkontroll og nødkjøringsegenskaper.
Til produktet
Smidde 20" M Performance felger Y-eke 795 M

795 M.

Smidde 20" M Performance felger Y-eke 795 M i matt dypsort med høy kvalitet. Komplett sommerhjulsett med dekktrykkontroll, nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
20" BMW M Performance lettmetallfelg

624 M.

Smidde 20" BMW M Performance lettmetallfelger i tofarget matt sort design med frest finish. Med BMW M-logo. Komplett hjulsett med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
20" BMW M Performance lettmetallfelg

669 M.

Smidde, maskinerte 20" BMW M Performance lettmetallfelger i tofarget matt sort design med frest finish på den synlige siden Komplett hjulsett med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
Smidde 20" M Performance felger Multieke 732 M

732 M.

Smidde 20" M Performance felger Multieke 732 M i høy kvalitet med tofarget Night Gold design og glansfrest finish. Komplett sommerhjulsett med dekktrykkontroll, nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
22" M Performance lettmetallfelg Stjerneeke 749 M

749 M.

22" M Performance lettmetallfelger Stjerneeke 749 M i tofarget dypsort med maskinert finish er optimert for lavest mulig vekt. Komplett sommerhjulsett med dekktrykkontroll og ulik dekkdimensjon foran og bak.
Til produktet
BMW ventilhetter i aluminium

Ventilhetter.

Ventilhettene i aluminium holder høy kvalitet og beskytter effektivt aluminiumsventilene med dekktrykkontroll. Med BMW-logo.
Til produktet
Navkaplser

Navkapsler.

Den faste navkapselen består av BMW-logoen, som ikke roterer med hjulet, men blir stående vannrett.
Til produktet
Hjulbolter med tyverisikring

Hjulbolter med tyverisikring.

Hjulbolter i høy kvalitet med pålitelig tyverisikring omfatter fire hjulbolter med spesiell BMW-kode.
Til produktet
Kjettinger

Kjettinger.

Disc kjettinger har en fjærstålbøyle og automatisk lukking som gjør det enkelt å sette dem på hjulene.
Til produktet
 • Fordeler med komplette hjul

  • Stort designutvalg (farger, overflater, materialer, eker og dimensjoner), også for vinterfelger
  • Perfekt avstemming av lettmetallfelg, dekk og dekktrykksensor
  • Attraktive tilbud i ulike dimensjoner
  • Garantert levering av reservedeler i 10 år (etter lansering)
  • Strenge krav til produksjon og testing, bl.a. testmetodene: spruttesting med saltvann, røntgen, lekkasjetest, testbenk for belastning under ekstreme forhold, praktisk testing på Nürburgring

 • Fordeler med lettmetallfelger

  • Lav vekt
  • Kjøredynamikk og manøvrering
  • Eksklusivitet og design
  • Lang levetid

SLIK DU ØNSKER.

Velg felger og dekk med en design som gir din BMW det lille ekstra.

Finn ut mer
Man and girl jumping on meadow in mountain valley, rear view

SIKKERHET MØTER DYNAMIKK.

Komplette BMW-hjulsett med felger og dekk.

Alle er enige om at veigrep er det viktigste uansett underlag. Alle bilmodeller oppfører seg forskjellig og krever forskjellige løsninger. Det er bare BMW som har detaljkunnskap om de fysiske betingelsene og formspråket til hver BMW modell og kan tilpasse utviklingen av dekkene tilsvarende. Det du kan gjøre, er å bytte dekk regelmessig. Ta kontakt med ditt BMW-verksted hvis du har spørsmål, de hjelper deg gjerne.

Finn ut mer

SIKKERHET MØTER DYNAMIKK.

Komplette BMW-hjulsett med felger og dekk.

Veiskisse for vinter- og sommerdekk

Vinterdekk.

Vinterdekk er perfekt for kjøring på vinterføre. De har en spesiell gummiblanding som gjør det tryggere å kjøre når temperaturen synker under 7 °C. Langs- og tverrgående lameller åpner seg når dekkene ruller. Dette skaper gripekanter som gir bedre veigrep og retningsstabilitet på snø- og slapseføre, og det er avgjørende for sikkerheten. En annen faktor som øker sikkerheten, er at de har kortere bremselengde enn sommerdekk. På våt vei er den inntil 10 prosent kortere, og på is og snø er den inntil 50 prosent kortere.

Finn ut mer
Nærbilde av dekkmønster på sommerdekk

Sommerdekk.

Sommerdekkene er ideelle for sommerhalvåret og gir maksimal komfort og minimal veistøy og rullemotstand. De har en spesiell struktur på dekkmønstret med en gummiblanding som ikke blir for varm ved svært høye temperaturer. Med større mønsterknaster og mindre lamellstruktur forhindrer de vannplaning og sørger for høy retningsstabilitet og styrepresisjon selv i høye hastigheter. Det øker sikkerheten og gir fremragende komfort og manøvrering selv i høye hastigheter.

Finn ut mer
Bremselengdeskisser for ulike dekkmønstre

Bremselengde.

De store forskjellene i bremselengden til én modell, skyldes ikke bare produktegenskaper, men også underlaget. Det kan forlenge bremselengden, f.eks. kan den tidobles på isete vei. For å holde bremselengden så kort som mulig anbefaler vi originale komplette BMW-hjulsett for sesongen med felger og stjernemerkede dekk som er perfekt tilpasset hver BMW modell. Mønsterdybden er spesielt viktig for dekkets egenskaper. Ekspertene anbefaler å bytte ut dekket når mønsterdybden er under 4 mm.

Finn ut mer
Mann med solbriller foran blå BMW

36 MÅNEDERS BMW DEKKFORSIKRING.

36 måneders dekkforsikring på alle BMW-godkjente dekk. Når du kjøper en ny BMW med registreringsdato fra og med 01.03.2020 (alternativ kjøp av BMW-godkjente hjul eller dekk) inkluderes automatisk en 36 måneders dekkforsikring uten ekstra kostnad. BMW dekkforsikring gjelder over hele Europa (unntatt Tyskland, Baltikum, Storbritannia, Sveits og Belgia).

 • Dekning

  Dekkforsikringen dekker følgende:

  • Skader som skyldes spisse gjenstander som spiker og glasskår
  • Skader etter å ha kjørt på fortauskanten
  • Tyveri
  • Hærverk 

  BMW dekkforsikring er gyldig for alle dekk og komplette hjul kjøpt fra en autorisert BMW forhandler og levert av BMW Group Nord-Europa (gyldig fra kjøpsdato) samt originale dekk montert på bilen fra fabrikken med registreringsdato fra og med 01.03.2020. Felger og monteringskostnader er ekskludert.

 • Kompensasjon for skader

  Med BMW dekkforsikring får du dekket inntil 100 prosent av kostnaden ved skade på dekk.*

  1. år 100 %
  2. år 75 %
  3. år 50 %

  * Montering er ikke inkludert.

  Dekkene er kun forsikret for privat- og bedriftskunder. Ingen kompensasjon blir gitt for sommerdekk som har en mønsterdybde mindre enn 3 mm eller et vinterdekk med mønsterdybde mindre enn 4 mm. For mer informasjon om BMW dekkforsikring kontakt en autorisert BMW forhandler eller lese gjennom dekkforsikrings vilkår. BMW dekkforsikring er en tjeneste fra Allianz Versicherungs-AG.

BMW FELG- OG DEKKLEKSIKON.

Leksikonet gir deg definisjoner på alt i forbindelse med felger og dekk.

 • Dekkets oppbygning

  Originale BMW dekk med stjernemerking gir mange fordeler fordi de er utviklet for å passe en spesiell BMW modell. Veigrep, retningsstabilitet, styreegenskaper, komfort og lydbilde er optimalt tilpasset. Dermed sørger dekkets slitebane for godt veigrep og fortrenging av vann, bedre egenskaper i høye hastigheter, optimert kjørestabilitet og ideell rullemotstand. Formende lag inne i dekket holder det stabilt selv ved høyt innvendig trykk. Sidestripene beskytter dekket mot skader på sidene og gir forbedret styring og komfort. Stålkjernen bidrar til at dekket sitter godt på felgen. Alt i alt gir den spesifikke oppbygningen av dekket klart bedre sikkerhet og kjøredynamikk.

 • Dekkveggene

  Profilforholdet er forholdet mellom dekkhøyden og -bredden i prosent (H/B). Det blir oppgitt i dekkenes dimensjon. For eksempel har et dekk med dimensjon 175/70 R 13 en bredde på 175 mm og sidehøyden er 70 prosent av bredden.

  Produksjonsdatoen er oppgitt i DOT-nummeret på dekkveggen. Dette DOT-nummeret inneholder blant annet en kode med dekkets alder. For eksempel betyr 2413 at et dekk er produsert i uke 24 i 2013.

 • Dekktrykksensorer

  Dekktrykkontrollen er en elektronisk dekktrykkontroll, også kjent som RDC eller TPMS (tyre pressure monitoring system). I motsetning til en dekktrykkindikator, som bare varsler passivt om trykkfall ved hjelp av dekkenes rotasjonshastighet, bruker dette systemet elektroniske sensorer. Disse sensorene sitter i ventilen (på innsiden) og har konstant trådløs forbindelse til bilen.

  Dekktrykkontrollen viser lufttrykket på informasjonsdisplayet og varsler når lufttrykket synker i et dekk. Siden 2015 har det vært påbudt med dekktrykkontroll på alle biler i EU. Pass på at det blir brukt riktige dekktrykksensorer på bilen (ulike modeller og produksjonsår har forskjellige sensorer).

 • Helårsdekk

  For noen kan helårsdekk synes å være den beste løsningen. De unngår dekkskift og lagring av hjul. Men de påvirker sikkerheten fordi de er utviklet for bruk under moderate vær- og føreforhold uten snø, kraftig regn og minusgrader. De har alltid lengre bremselengde enn sommer- eller vinterdekk. Derfor anbefaler vi alltid vinter-/sommerdekk med stjernemerking. Helårsdekk brukes vanligvis i små dimensjoner og på biler med lav motoreffekt, men ikke av BMW. Slike dekk gir ikke den kjøregleden du forventer av en BMW.

 • Mønsterdybde

  Dekkene slites automatisk under kjøring, derfor bør dekkenes mønsterdybde kontrolleres jevnlig. Vinterdekk bør ha en dybde på minst 4 mm og sommerdekk en dybde på minst 3 mm. I Norge er den lovpålagte mønsterdybden 1,6 mm for sommerdekk og 3 mm for vinterdekk.

 • Runflat/nødkjøringsegenskaper

  Du kan stole på dekk med nødkjøringsegenskaper. Med dem kan du fortsette å kjøre selv om et dekk har punktert. Du kan kjøre inntil 8 mil i hastigheter opptil 80 km/t. Det at du kan fortsette å kjøre, betyr økt sikkerhet og komfort. De forsterkede sidene i dekk med runflat-teknologi holder bilen stabil, slik at du ikke må stoppe på uegnede steder for å bytte dekk. I stedet kan du fortsette å kjøre til nærmeste BMW-verksted.

 • Dekktyper

  For første gang kan kunder med spesielt høye krav på og utenfor veien kjøpe et spesielt hjulsett fra BMW, for bedre terrengegenskaper. Det er utstyrt med de nyeste terrengdekkene Grabber AT3 og leveres til den nye BMW X5. I tillegg kan det brukes som vanlig komplett vinterhjulsett, siden det er merket med både M+S og Three Peak Mountain Snowflake-symbolet. Hjulsettet leveres kun som tilbehør gjennom BMW ettermarked.

  Fra 2018 må vinterdekk være merket med et Three Peak Mountain Snowflake-symbol. Hittil har dekk vært merket med dette symbolet eller med M+S. Det er bare Three Peak Mountain Snowflake-symbolet som identifiserer moderne vinterdekk. Dekk merket med M+S er lovlig godkjente som vinterdekk frem til 2024.

  I utvalgte markeder leverer BMW piggdekk og soft-compound-dekk (piggfrie dekk) og komplette hjulsett med disse dekktypene for spesielle kjøreforhold. Piggdekk gir best veigrep på isete vei, mens soft-compound-dekk har en spesiell gummiblanding som gjør at de egner seg best på snø.