BMW Vision iNEXT sett skrått forfra foran stenmur

MIN FAVORITT.

BMW Vision iNEXT.

MIN FAVORITT.BMW Vision iNEXT.

BMW Vision iNEXT er det beste stedet å tilbringe reisen. Denne visjonen av en bil gir deg en trygg og avslappet følelse, en følelse du ellers bare har hjemme. BMW Vision iNEXT er en elbil for fremtiden med mange automatiserte funksjoner og full nettilgang, som åpner mange muligheter. Den definerer selvkjørende biler og kupédesign på nytt. Kupeen blir ikke bare et sted innovativt og behagelig rom. Den blir et sted der du selv kan velge hvordan du vil tilbringe tiden. Det er visjonær kjøreglede som gjør hver veistrekning til din favoritt.

Finn ut mer

FIRE NYSKAPENDE IDEER.

  • 01 Mobilitet med nettilgang setter mennesket i sentrum
  • 02 Mitt nye favorittsted med høy livskvalitet
  • 03 En elbil med mange automatiserte funksjoner og full nettilgang
  • 04 Shy-tech – diskré og intuitiv teknologi
Bilde av førerplassen og bordet i BMW Vision iNEXT
Kupeen i BMW Vision iNEXT med ratt og instrumentpanel
Mørkhåret kvinne i passasjersetet i BMW Vision iNEXT snur seg mot baksetet

EN INNBYDENDE KUPÉ.

Når det gjelder kupeen til BMW Vision iNEXT, har vi tenkt helt nytt. Den bryter bevisst med alle tradisjoner for å skape en nytolkning av mobil livskvalitet. I kupeen skaper edeltre, jacquardvevd stoff og Alcantara i fargen Purus Rosé som dekker de møbelliknende elementene, en innbydende atmosfære. Et element som utmerker seg, er bordet med svevende design. Det har en fin overflate i tre med åpne porer og jacquardvevd stoff på et underlag av belyst krystallglass. Det strekker seg inn i baksetet og fremhever loungestilen i kupeen.

BMW Vision iNEXT sett ovenfra ved vannet med tre
BMW Vision iNEXT sett bakfra i solen på en lysning
BMW Vision iNEXT sett fra siden i parken ved veikryss
BMW Vision iNEXT sett forfra i oppkjørsel
BMW Vision iNEXT sett bakfra i mørket med røde baklykter
Fronten på BMW Vision iNEXT med nyregrill

Å SKAPE EN VISJON.

Utseendet avslører at BMW Vision iNEXT er forut for sin tid. Store flater og presise linjer, som delvis betones av blå konturer, får det til å se ut som karosseriet er støpt i én del. Den nedstrippede formspråket står i en spennende kontrast til de markante detaljene og lakken. Lakkfargen Liquid Greyrose Copper har sjatteringer fra varm kobber til mørk rosé og gir SAV-en et dynamisk utseende. Frontruten går sømløst over i det store panoramataket. Det får karosseriet til å virke ekstra lett og åpner opp kupeen. Den sammensmeltede nyregrillen, den ikoniske sidevindusdesignen og de blå konturene viser tydelig bilens BMW i-gener.

FRA HIGH-TECH TIL SHY-TECH.

Banebrytende teknologi i BMW Vision iNEXT.

Ved første øyekast ser du bare skjermene i instrumentpanelet, de andre betjeningselementene og berøringsfeltene er ikke synlige. I fremtiden vil mennesket ikke teknologien stå i sentrum. Overflater av for eksempel tre og stoff, kan brukes ved hjelp av håndbevegelse og stemmestyring når du og passasjerene dine ønsker det.

Finn ut mer
Baksetet i BMW Vision iNEXT med hånd og grønt stoff

Smart material.

BMW Vision iNEXT kan lese av ønsker fra fingertuppene dine. I Boost-modus betjener du kontrolldisplayet med berøringsfunksjonen. I Ease-modus kan det også betjenes fra treoverflaten på bordet i midtkonsollen. Når du gir kommandoer, følger lyspunkter fingeren og gir visuell tilbakemelding. Det jacquardvevde stoffet bak våkner også til liv når det berøres med en finger, slik at det er mulig å styre blant annet musikkavspillingen med håndbevegelser som følges av lysdioder som tennes under stoffet. Ved hjelp av shy-tech kan uventede overflater forvandles til unike betjeningselementer.

Finn ut mer
BMW Vision iNEXT fra siden med kvinne ved åpen dør og mann i bakgrunnen

Smart personlig assistent.

Du har enkel tilgang til den smarte personlige assistenten med stemmestyringen. Denne kreative teknologien kjenner alle bilfunksjonene og gir deg interaktive råd. Samtidig lærer den av deg og tilpasser seg vanene dine. I tillegg er den smarte personlige assistenten sømløst tilknyttet det digitale økosystemet til BMW. Det betyr at den for eksempel kan brukes til å styre smarthussystemer.

Finn ut mer
Kvinne i BMW Vision iNEXT med lysgrafikk

Intelligent beam.

Intelligent beam i BMW Vision iNEXT er en helt ny type skjerm. Den skaper interaktive projiserte flater inne i kupeen, og teknologien kan erstatte vanlige skjermer om ikke lenge. Det intelligente lyset gjenkjenner objekter og følger dem. For eksempel kan teksten i en trykt bok suppleres av bilder, animasjoner og interaktiv grafikk, og alt dette kan kontrolleres med berøring. Dynamisk projeksjonstilordning sikrer at innholdet alltid vises korrekt selv om overflaten er i bevegelse.

Finn ut mer
Førerplassen i BMW Vision iNEXT med ratt og instrumentpanel

OPPLEV FORSKJELLEN.

Kjøremodiene Ease og Boost i BMW Vision iNEXT.

Ved hjelp av den innovative BMW Personal CoPilot-teknologien i BMW Vision iNEXT kan du kjøre selv eller la bilens selvkjørende funksjoner overta. I Boost-modus er det du som har kontrollen. I Ease-modus overtar BMW Vision iNEXT og kjører automatisert. Når du bruker stemmestyringen eller berører BMW-logoen på rattet, endrer kupeen seg. Rattet går tilbake og gir mer rom. Pedalene trekkes inn, slik at gulvet blir jevnt. Du og passasjeren ved siden av deg, kan vende dere mot passasjerene i baksetet. I tillegg blir det nå vist informasjon om omgivelsene på skjermene.
Finger berører grønt stoff med lysende sirkel
Hender holder flerfarget krystall
Hender tegner skisse av BMW Vision iNEXT på notislapp
Mann foran vegg med skisser av BMW Vision iNEXT
BMW-designer og Adrian van Hooydonk i BMW Vision iNEXT

PÅ OPPDRAG FOR FREMTIDEN.

Bak BMW Vision iNEXT ligger et ønske om å skape en ny bil fra grunnen av, en bil med fremtidsrettet teknologi i et nytt miljø. Designen er utviklet i en intern konkurranse. BMW-designerne kjempet mot hverandre med skisser og modeller. De beste forslagene ble valgt ut i flere runder inntil vinnerutkastet ble realisert. Prosessen fra første idé til ferdig Vision-modell tok inntil 18 måneder. Adrian van Hooydonk, senior vice president for BMW Group Design sier: «BMW i utvikler kreative, nyskapende ideer, som endrer vårt syn på mobilitet. BMW Vision iNEXT er et stort skritt på veien mot endring og viser hvordan smarte biler gjør livet enklere og bedre.»