Elbil - Maksimer rekkevidden i vinterkulden.

MAKSIMER REKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

MAKSIMER REKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

7 TIPS FOR BEST REKKEVIDDE I VINTER.

Det er ingen hemmelighet at Norske vintre byr på minusgrader og snødekte veier.  Hvordan fungerer din elbil eller Plug-in Hybrid når vinterkulden kommer luskende? Vi har samlet 7 tips som er gode å ta med seg når vinteren er her.

Les mer
BMW i4

1. PARKERING INNENDØRS - HVIS MULIG.

Har du muligheten til å parkere bilen innendørs? Med et oppvarmet batteri kan du maksimere kjørelengden på bilen. Hvis du starter elbilen eller Plug-in Hybriden i kalde omgivelser, går det mye strøm bare for å varme opp batteriet, derfor er det en fordel å starte bilen innendørs.

Les mer

2. HA BILEN FERDIGLADET LIKE FØR AVREISE.

Forsikre deg om at batteriet er ladet og klart før avreise, da er batteriet varmt og det trenger å påvirke kjørelengden like mye. Den enkleste måten å lade elbilen din på, er hjemme. Sørg derfor for å ha godt ladeutstyr tilgjengelig.

Les mer

3. VARM OPP BILEN MENS DEN LADES.

Slå på varmen i bilen mens den lades, da vil det ikke gå unødvendig strøm med på å varme opp bilen. Dette kan du sette av god tid til, slik at du kommer til en varm og kjøreklar bil.

I My BMW-appen kan du både planlegge ladingen og skru på varmen i bilen.

Les mer

4. LAD HELLER OFTE ENN SJELDENT.

Hyppig lading betyr at batteriet holder en jevn og god temperatur, noe som er gunstig for rekkevidden. Stopp derfor gjerne flere steder på turen og lad bilen. Er du usikker på hvor du finner ulike ladestasjoner? Frykt ikke, vi har en enkel måte som gjør det lett å holde oversikten over de mange utvalgene i hele Norge. Besøk BMW Charging og bli med i et av de største offentlige ladenettverkene i Europa.  

 

Les mer

5. SATS PÅ RATT- OG SETEVARME.

Du bruker mye energi hvis du slår kupévarmeren på full styrke så fort du setter deg i bilen. Et godt tips kan være å slå på ratt- og setevarmen i stedet, så sparer du energi og trenger ikke sette kupévarmeren på maks.

Les mer

6. AKSELERASJON, DEKKTRYKK OG RULLEMOTSTAND.

Å sørge for at elbilen eller den Plug-in Hybriden er tipp topp før vinterkulden kommer er bra for både sikkerhet og rekkevidde, de små tingene før og under kjøring kan utgjøre stor forskjell.

 

Tenk på at

  • akselerasjon og kraftig bremsing gjør at den elektriske motoren jobber hardere. Jevn kjøring vil både gi en tryggere sjåfør og skåner batteriet mot ekstra belastning
  • snø gir større rullemotstand og vinterdekk ruller dårligere enn sommerdekk, noe som påvirker batterilengden
  • ha kontroll på dekktrykket. Lavt dekktrykk øker både motstand og energiforbruk
  • vær helt sikker på at bilen har vinterdekk i god tilstand, og vask dekkene for salt og asfalt-rester, slik at gripeevnen er på sitt beste. Bruk ordentlig dekksåpe
Les mer

7. LA BILEN GJØRE JOBBEN.

Vi avslutter med et generelt tips som gjelder året rundt. Hvis du kjører en Plug-in Hybrid fra BMW, er et tips å angi reisemålet i navigasjonen og la bilens hybridmodus styre når den kjører på strøm. Bilen optimaliserer kjøremønsteret og maksimerer kjøringen når det er mest effektivt å kjøre på strøm.

Når det gjelder elbil, er det viktigste tipset å gå inn på våre nettsider og lese om råd for akkurat din modell.  

Les mer
Alt om lading.

BLI FULLADET.

Vi fjerner spørsmålstegnene dine og gir deg alt du trenger å vite om lading.
BMW iX

KOMPROMISSLØS REKKEVIDDE FOR LADBARE BILER.

Alt du trenger å vite om rekkevidde for elbiler og Plug-in hybrider.