ELEKTRISK KJØREDYNAMIKK.

BMW 2-serie Active Tourer Plug-in-Hybrid.

ELEKTRISK KJØREDYNAMIKK.

BMW 2-serie Active Tourer Plug-in-Hybrid.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer med en kombinasjon av BMW eDrive og BMW TwinPower turbomotor gir deg elektriske kjøreopplevelser og ubegrenset mobilitet. Det intelligente samspillet mellom de to motorene gir deg elektrisk xDrive. Systemet styres automatisk og gir best mulig veigrep og smidige kjøreegenskaper i alle kjøresituasjoner kombinert med optimerte forbruks- og utslippsverdier på 0,21–0,20 l/mil og 49–46 g/km.

ELEKTRISK KJØREDYNAMIKK.BMW 2-serie Active Tourer Plug-in-Hybrid.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer med en kombinasjon av BMW eDrive og BMW TwinPower turbomotor gir deg elektriske kjøreopplevelser og ubegrenset mobilitet. Det intelligente samspillet mellom de to motorene gir deg elektrisk xDrive. Systemet styres automatisk og gir best mulig veigrep og smidige kjøreegenskaper i alle kjøresituasjoner kombinert med optimerte forbruks- og utslippsverdier på 0,21–0,20 l/mil og 49–46 g/km.

MODELLKONSEPT.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer byr på kjøreglede med en kombinasjon av fleksible løsninger, økonomisk forbruk og typisk BMW-kjøredynamikk. Takket være eDrive-teknologien fra BMW EfficientDynamics kan du kjøre kun med elmotoren i inntil 41 kilometer, uten lokale utslipp og uten å bruke drivstoff.

eDrive-drivkomponentene er utformet og plassert slik at de tar liten plass og ikke begrenser komforten, funksjonene eller plassen. På utsiden skiller iPerformance-modellen seg fra modellen med konvensjonell motor, blant annet med eDrive-emblemet på C-stolpen på begge sider og i-emblemet på sidene foran. I tillegg viser blå grillribber og blå hjulnav at bilen er full av innovativ motorteknologi. Innvendig går eDrive-logoen igjen på kjøremodusbryteren, girspakkulen og i kombiinstrumentet, der den vises under hele kjøreturen.

INDIVIDUELL KJØRESTIL.

Som plug-in hybrid har BMW 225xe iPerformance Active Tourer ulike driftsmodi som gir deg store muligheter til å påvirke bilens forbruk. Forbruket avhenger på den ene siden av hvilken kjøremodus du velger. På den andre siden avhenger det av hvordan du bruker bilen. Når batteriet er fulladet, kan du kjøre inntil 41 kilometer uten å bruke en dråpe drivstoff. AUTO eDrive-modus fokuserer på en mest mulig effektiv energiutnyttelse med en optimal kombinasjon av el- og forbrenningsmotoren.

 • Bykjøring

  Ved bykjøring kan du virkelig utnytte fordelene ved plug-in hybriden BMW 225xe iPerformance Active Tourer. Med fulladet batteri kan du kjøre kortere strekninger (inntil 41 km) uten lokale utslipp. Det vil si at du kan kjøre i byen uten å bruke en dråpe bensin.

 • Kjøring i hverdagen

  Når du kjører til jobben, kommer samspillet mellom de to motorene i plug-in-hybriden virkelig til sin rett. I AUTO eDrive-modus sørger den intelligente kombinasjonen av forbrennings- og elmotor for et svært lavt forbruk. Det ligger betydelig lavere enn forbruket til andre biler i denne klassen. Det er bare å nyte den allsidige BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

 • Langkjøring

  Opplev effektiv kjøreglede, også på langkjøring. Plug-in-hybriden er godt egnet til langkjøring, uten at det går ut over rekkevidde eller bilfunksjoner.

MOTORER.

Den nye 3-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren utmerker seg med temperamentsfull kraftutfoldelse og spontan respons fra lavt turtall. I tillegg har den fet lyd og effektiv energiutnyttelse. Kombinasjonen av elmotor og forbrenningsmotor gjør plug-in hybriden overraskende kraftig. Forbrenningsmotoren driver forhjulene, og elmotoren driver bakhjulene. Motorene kan drive bilen sammen eller hver for seg.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

Den intelligente energistyringen er en av kjernefunksjonene i BMW iPerformance-konseptet. Dette systemet koordinerer samspillet mellom BMW-drivkomponentene og elmotoren slik at bilen får både effektiv energiutnyttelse og dynamiske kjøreytelser.

 • AUTO eDrive-modus

  I AUTO eDrive-modus velger det intelligente systemet BMW EfficientDynamics den mest effektive kombinasjonen av el- og forbrenningsmotoren avhengig av hastighet og batterinivå. Denne modusen deles inn i to faser: Når batterinivået er mellom 100 og ca. 7 prosent, kan du kjøre utslippsfritt uten å forbruke drivstoff i inntil 80 km/t. Hvis hastigheten er høyere eller det er bruk for mer kraft, starter bensinmotoren automatisk. Hvis batteriets ladenivå synker under ca. 7 prosent, kan BMW 225xe iPerformance Active Tourer kjøre kun på elmotoren med moderat akselerasjon i inntil 20 km/t eller med lett akselerasjon eller i konstant hastighet i inntil 55 km/t.

 • MAX eDrive-modus

  Maksimal elektrisk kjøreglede: Med kjøreprogrammet MAX eDrive kan du kjøre helt elektrisk med en toppfart på 125 km/t. Ved høyere hastighet eller raskere akselerasjon, kobles bensinmotoren automatisk inn.

 • SAVE BATTERY-modus

  Når batterinivået er for lavt, kan du velge SAVE BATTERY-modus for å lade batteriet ved hjelp av forbrenningsmotoren eller holde batterinivået på 90 prosent. På den måten kan du spare batterikapasitet, slik at du kan kjøre med bare elmotoren senere.

 • Forutseende energistyring.

  Når reisemålet er registrert i navigasjonssystemet, analyserer den forutseende energistyringen den planlagte strekningen ved hjelp av konstante data som fartsgrenser og sanntidsinformasjon om trafikksituasjonen. Systemet velger ren elektrisk driftsmodus når det er mest hensiktsmessig, effektiv energiutnyttelse og ikke minst det veivalget som lønner seg mest, for eksempel ved kjøring i byen.

 • Drive Performance Control

  Med Driving experience-knappen kan du velge mellom COMFORT-modus for standard motor- og girkasseinnstillinger, ECO PRO-modus for økonomisk kjøring og SPORT-modus som gjør kjøringen mer dynamisk. ECO PRO-modusen tilpasser karakteristikken for gasspedalen, girkassen og varme-/klimaanlegget, slik at energiutnyttelsen blir optimal.

  ECO PRO-modus reduserer drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Med funksjonen ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket ytterligere. Avhengig av trafikkmengden, din kjørestil og forholdene på stedet, kan systemet foreslå en annen rute som vil bidra til å redusere drivstofforbruket.

  I COMFORT-modus er chassiskomponentene justert slik at kjøreopplevelsen er ytterst komfortabel. I SPORT-modus er alle motor- og chassisinnstillingene tilpasset sportslig kjøring. Motoren reagerer mer spontant, automatgirkassen skifter girtrinn ved høyere turtall (med manuell girkasse viser indikatoren senere girskift) og hele bilen reagerer merkbart mer direkte og sportslig.

  Drive Performance Control leveres både til BMW 2-serie Active Tourer med vanlig motor og til BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

LADING.

Det er enkelt å lade høyspentbatteriet. Du kan koble det til en vanlig stikkontakt eller BMW i-Wallbox fra det rikholdige utvalget av produkter og tjenester fra 360° ELECTRIC. Det finnes en rekke offentlige ladestasjoner der du kan lade bilen når du er på farten.

Full elektrisk mobilitet.

 • Lading hjemme

  Hjemme kan du lade bilen fra en vanlig stikkontakt med den standard ladekabelen som leveres med bilen. Batteriet er fulladet etter omtrent to til fire timer. Det går enda raskere og mer komfortabelt med BMW i-Wallbox som leveres separat. Denne ladestasjonen monteres på husveggen, øker ladeeffekten, reduserer ladetiden og matcher i tillegg designen til BMW-modellene. Installasjonsservicen tilpasses individuelle behov. I tillegg til at den har økt ladeeffekt, kan BMW i-Wallbox Pro integreres i hjemmenettet og smarthjem-funksjoner samt energistyringssystemer på en intelligent måte.
  Ladekontakten på bilen sitter under et lokk foran på venstre side. En godt synlig LED-ring på ladekontakten viser ladetilstanden.

 • Lading mens du er på farten

  Ved hjelp av navigasjonssystemet, BMW ConnectedDrive og BMW Remote App finner du på en enkel måte frem til alle ladestasjonene. Bilens ladekontakt befinner seg under et lokk foran på venstre side. En godt synlig LED-ring på ladekontakten viser batteriets ladenivå.

NETTILGANG.

I din BMW har du alltid nettilgang. Ved hjelp av smarttelefonen (iOS) har du tilgang til Remote Services, som fjernlåsing av bilen, og også spesielle funksjoner for hybridmodeller. Det gir deg oversikt over forbruksverdiene og energiutnyttelsen til BMW 225xe iPerformance Active Tourer. BMW services er tilgjengelig i alle situasjoner, og kan brukes i og utenfor bilen.

 • BMW Connected App

  Remote functions i BMW Connected-appen (iOS) for ladbare hybridmodeller viser detaljert informasjon om bilens status, for eksempel bilens posisjon, batterinivå og rekkevidde.

  Du kan fjernstyre ladingen ved hjelp av timeren, og du kan slå på klimareguleringen før kjøreturen begynner uten å måtte gå ut i bilen. Reisemål, såkalte spesialmål, og steder med ladestasjoner kan enkelt sendes fra appen til bilen. Remote functions i BMW Connected-appen (iOS) for ladbare hybridmodeller måler i tillegg hvor økonomisk hver kjøretur er, og gir deg tips som hjelper deg å kjøre mer effektivt, slik at rekkevidden blir lengre.

 • Behagelig kupétemperatur

  Om sommeren kan du sette deg inn i en komfortabelt kjølig kupé og om vinteren i en behagelig varm kupé med klare ruter. Det sørger kupévarmeren i BMW 225xe iPerformance Active Tourer for. Klimaautomatikken har en elektrisk kjølemiddelkompressor og et elektrisk gjennomstrømningsvarmeapparat som arbeider lydløst når motoren er slått av. Du kan programmere to ulike avreisetidspunkter.

  En halvtime før planlagt avreise starter et intelligent styringssystem oppvarming, kjøling og ventilasjon for å oppnå innstilt temperatur. Du betjener funksjonen med iDrive-multikontrollen i bilen eller med BMW Remote Service-appen på en kompatibel smarttelefon.

  Forutsatt at det er nok strøm på høyspentbatteriet, virker kupévarmeren uavhengig av om bilen er koblet til en lader eller ikke.

INNVENDIG UTSTYR OG PRAKTISKE FUNKSJONER.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer har et beskjedent forbruk, mens kupeen er like romslig som du er vant til. Den høye sittestillingen i baksetet gir passasjerene god utsikt. Høyspentbatteriet er plassbesparende plassert under baksetet, slik at du får plass til det du trenger. Baksetet som kan deles i forholdet 40:20:40, gjør bilen enda mer praktisk. Det gjør det enklere å utnytte plassen og frakte store gjenstander i bagasjerommet.

Drivstofforbruk og CO2-utslipp.

 • Fuel consumption, CO2 emissions and power consumption for the BMW 225xe iPerformance Active Tourer:

  Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.1 to 2.0
  CO2 emissions in g/km (combined): 49 to 46
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 11.9 to 11.8

  The figures for fuel consumption, CO2 emissions and power consumption depend on the wheel and tyre sizes selected.
  Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.