BMW i Design.

BMW i DESIGN.

En familie med spesiell karakter.

BMW i DESIGN.En familie med spesiell karakter.

Da BMW startet tankesmien "Prosjektet i" 2008, hadde ingen kunnet forutse veien den ville ta. Men målet var da intet mindre enn å bli en pioner for futuristisk bærekraftig mobilitet. Et tiår har nå gått og tankesmien har ikke bare gitt opphav til mange mobilitetskonsepter, men også til varemerket BMW i.

Kai Langer er sjef for BMW i Design og mannen som sammen med sitt team bestemmer hvordan BMW i vil forme mobilitet i fremtiden. Kai Langer har vært en del av initiativet siden starten; I 2013 var han vitne til den store oppmerksomheten som oppsto ved lanseringen av BMW i3, som også satte nye standarder når det gjelder design.

Les mer

HVA ER DET SOM GJØR AT BMW i DESGIN SKILLER SEG UT?

"Visuelt var BMW i3 et stort skritt fremover, for stort for noen mennesker. Men det var viktig for oss å fortsette med vår banebrytende tenkning”, forklarer Kai Langer i dag. Vi tar en mindre drastisk tilnærming med andre modeller for å få folk om bord som ikke liker det futuristiske utseendet. Kai Langer kaller dette "myk transformasjon" og mener den nye BMW i4 er et godt eksempel på hvordan det kan se ut.

 

"Ved første øyekast virker BMW i4 som en klassisk Gran Coupé, men det kjente designet suppleres med nøye utvalgte og meget diskrete BMW i-elementer med futuristisk teknologi i interiøret," forklarer Kai Langer. Dette er spesielt viktig for langsiktige kunder og merkevarefans, pluss at det gjør overgangen fra en drivstoffdrevet bil til en elbil mye enklere. Selv om designene på BMW i3 og BMW i4 er forskjellige fra hverandre, er de fortsatt medlemmer av samme familie – som vokser hele tiden.

Les mer
Kai Langer
"Ved første øyekast virker BMW i4 som en klassisk Gran Coupé, men det kjente designet suppleres med nøye utvalgte og meget diskrete BMW i-elementer med futuristisk teknologi i interiøret."
Kai Langer, sjef for BMW i Design
Hållbarhet och nöje

EN FORENING AV NYTELSE OG BÆREKRAFT.

Den markante i Blue farge er også subtilt integrert i hele estetikken. Fra rammen som omgir nyregrillen og en ring rundt logoen til dørterskelen, som også fremheves av batteriteknologien i gulvet og de blå diffusorelementene der eksosanlegget normalt skulle vært. I tillegg tjener den futuristiske utformingen av felgene to formål: optimaliserer aerodynamikken og forbedrer dermed bilens rekkevidde.

 

"Vi installerer ikke teknologi for sakens skyld eller legger til designelementer som ikke tjener noe formål. I stedet viser vi at kjøring fortsatt vil være morsomt i fremtiden – ikke til tross for at det har blitt mer bærekraftig, men på grunn av det", sier Kai Langer.

Les mer

ET POPULÆRT KJENNETEGN – NYREGRILLEN.

Nyregrillens transformasjon har alltid vært et viktig diskusjonstema, men vi gjenoppfinner den hele tiden for å passe bilens karakter. Til slutt har hver BMW sin egen karakter. Folk innser vanligvis ikke dette før etterpå, når de har vent seg til den nye versjonen. Og det er helt normalt: Hvis folk ikke trengte tid til å venne seg til et nytt design, ville det ikke være nytt.

Les mer
Njuren
Fälgarna

INTELLIGENS OG ELEGANSE I SYMBIOSE – FELGENE.

Felgene på BMW i4 har et svært uvanlig design, ikke minst fordi de må bringe forskjellige verdener sammen. På den ene siden må de bære store, robuste dekk som passer til dynamikken i BMW i4 og kunne ta krappe kurver. De må være effektive, flate og aerodynamiske uten å blokkere luftstrømmen som kjøler ned bremsene.

 

Når det gjelder BMW i4, betyr dette at den klassiske felgen skinner gjennom i bakgrunnen og utseendet har endret seg radikalt ved å bruke futuristiske deler i aluminium. Dette er et godt eksempel på hvordan racingverden og futuristisk effektivitet kan veves sammen. I tillegg til felgene som visuelt stikker seg ut, gjør dette designet også felgene utrolig praktiske. De er en så spesiell designdetalj i BMW i4 at du kan gjenkjenne bilen bare på felgene.

Les mer
Bakljus

BARE ET HJERTESLAG UNNA – BAKLYSENE.

BMW i4 sitt minimalistiske bakparti er hovedsakelig kjent for sine brede skuldre med et viktig visuelt høydepunkt: De karakteristiske baklysene. BMW-baklysene er i utgangspunktet like gjenkjennelige som fronten. Alle som nærmer seg en BMW bakfra om natten, vil umiddelbart gjenkjenne den ikoniske kurven. Når det gjelder i4, minner baklysene om et hjerteslag. Og grunnen til det er enkel: Våre hjerter slår raskere så snart vi kjenner følelser; det finnes ikke en mer direkte måte følelser kan overføres på. Det høres kanskje ubehagelig ut, men det inspirerte oss, og det passer med ektheten hos BMW i Design.

Les mer

FÅ SISTE NYTT OM BMW i4.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for oppdateringer og siste nytt om BMW i4 før alle andre. Du kan allerede i dag bestille den hos din BMW forhandler.

Les mer
FOR DEG SOM KAN KJØRE ELEKTRISK HELE TIDEN

ELBIL – NÅR DU VIL KJØRE ELEKTRISK HELE TIDEN.

En elbil drives av et batteri som du enten lader via et godkjent strømuttak, med en såkalt Wallbox, eller på en offentlig ladestasjon. Elbilene har ikke utslipp fra fossilt drivstoff og regnes derfor som de mest miljøvennlige bilene i dag. Siden de har begrenset rekkevidde, passer de best for deg som kjører kortere strekninger.
BMW i4

THE i4

Den første helelektriske BMW Gran Coupé med en rekkevidde på opptil 600 kilometer*.