BMW x Matoma

BMW INFINITE JOY.

Gjenvinning skaper glede.

For BMW innebærer resirkulering mer enn bare det å kjøre miljøvennlig, det gjelder i hele produksjonskjeden og helt til hver enkelt bil igjen skal gjennvinnes så mye som overhode mulig. Men det å tenke resirkulering og være bærekraftig er ikke unikt for bilbransjen i seg selv, men det BMW er opptatt av er å oppnå en ekte forandring, og da er gjennvinning en stor del av verdikjeden.

Les mer
BMW INFINITE JOY.Gjenvinning skaper glede.

"NYE IDÉER TAR OSS ALLTID ET SKRITT FRAMOVER. MEN FOTAVTRYKKET BØR FORBLI EN KLASSIKER."

- Matoma

Matoma x BMW
BMW x Matoma

"NÅR JEG LAGER MUSIKK, ER JEG OPPTATT AV KVALITET I ALLE LEDD. AKKURAT SOM I MIN BMW iX, DA DE PRODUSERTE DENNE BILEN."

Matoma, eller Tom Stræte Lagergren, er musikkprodusent og DJ, kjent for å skape god stemning og spre glede gjennom tropical house-sjangeren. Matoma er ikke bare oppmerksom på hvilket klimaavtrykk han har som artist – han gjør også noe med det! For eksempel ble «One in a million»-turneen i USA og UK i 2018 gjennomført på klimanøytralt vis, i samarbeid med FNs offisielle Climate Neutral Now-program.

Dette innebar både enkle tiltak, som å bo i nærheten av spillestedene og å bruke offentlig transport lokalt, samt et som skikkelig monnet: I samarbeid med Chooose kalkulerte han hele turneens klimagassutslipp, dette inkluderte alt fra egne flyreiser til crewet og publikums avtrykk. Matoma kjøpte klimakvoter som kompenserte for utslippene, i tillegg til FN-sertifiserte karbonkreditter som finansierer C02-regulerende prosjekter over hele verden. Matomas donasjon gikk til en vindmøllepark i India.

BMW iX

Kjøreglede i BMW iX.

På samme måte som at dette gjør noe med spillegleden, opplever han en større kjøreglede i sin BMW iX, som delvis er produsert av gjenbrukte materialer. Som igjen skal kunne brukes om igjen og om igjen.

Bærekraft handler ikke bare om utslipp. Vi må tenke sirkulært også. Derfor arbeider BMW for å øke andelen gjenbrukte materialer i sine produkter med opp til 50 prosent innen 2030, som igjen kan brukes på nytt. Det betyr at framtidige generasjoner kommer til å kunne ha glede av den – på mange ulike måter.

BMW iX er produsert av opptil 30% resirkulerte materialer – og godt over 95% av alle materialene i kan gjenvinnes.

OPPDAG BMW iX.

Et førsteinntrykk som vil vare i mange generasjoner.

Det er mye som er spesielt med helelektriske BMW iX. Alt fra det unike utseendet til bilen og til det at nyrene foran på bilen kan lege seg selv. Men en av de viktigste egenskapene er ikke engang synlig. Mange av materialene som brukes i en BMW iX, er faktisk resirkulerte. Og det som kanskje er enda viktigere: De er laget slik at de kan resirkuleres igjen og igjen. BMW iX er en helhetsopplevelse for både denne og neste generasjon. Og neste etter det igjen.
Upptäck BMW iX
BMW iX

Opplev BMW iX.

Helt nye BMW iX kan nå prøvekjøres hos en av våre forhandlere. Å bli med denne bilen er virkelig en opplevelse som det er vanskelig å kunne forklare med ord. Bestill en prøvekjøring hos nærmeste forhandler nå for å forstå hva vi mener.

Bestill prøvekjøring
Tilgjengelige biler

Tilgjengelige BMW iX.

Se tilgjengelige biler hos våre forhandlere. Du kan enkelt kontakte en av forhandlerne med interesse for en bestemt bil. 

Tilgjengelige biler

MER OM BMWs MILJØARBEID.

Et av BMW sine hovedmål har alltid vært å være i forkant av utviklingen. Når det gjelder teknologi, kvalitet og kjøreglede, har vi for lengst innfridd målene med god margin. Det har også gitt oss et stort forsprang på veien mot bærekraft. Les mer om konseptbilen BMW i Vision Circular og vårt overordnete arbeid med bærekraft.
BMW och cirkuläritet
BMW i Vision Circular

BMW i Vision Circular.

Les mer om resirkulering og BMW i Vision Circular, som representerer de planene vi har om å bli den mest bærekraftige produsenten av individuell kjøreglede. Visjonskjøretøyet har gjennom hele design-, utviklings- og produksjonsprosessen blitt designet i henhold til prinsippene for resirkulering. 

Les mer om konseptet
Vårt miljøarbeid

Vårt miljøarbeid.

For oss er kjøreglede så mye mer enn mobilitet. Bærekraft er et viktig spørsmål som vi ikke er villig til å gå på kompromiss med. Tvert imot: Vi har en ny, konsekvent fremtidsstrategi som ikke bare omfatter slikt som vi har direkte innvirkning på, men tar begrepet bærekraft til et helt nytt nivå.

Les om vårt miljøarbeid

BÆREKRAFT SOM TELLER.

Vi vil ikke bare fortelle om bærekraftsarbeidet vårt. Det viktige er at du også forstår. Derfor har vi samlet alle nyheter, prosjekter og fakta om bærekraft på ett og samme sted.

Veien mot bærekraft.

Nysgjerrig på hvordan BMW jobber med bærekraft? Les 17 fakta om bærekraft og lær mer om hvordan vi jobber.
Les mer

Hvordan produserer BMW bærekraftige biler?

Og hva har planting av peanøtter med dette å gjøre? Målene våre for å skape bærekraftige biler og en mer bærekraftig utvikling.
Les mer

Bevist: Plug-in hybrider renere enn diesel.

Vi testet en plug-in hybrid og en dieselbil, og fant ut av hvilken som er mest miljøvinnelig. Les alt om testen og hvorfor plug-in hybriden ble vinneren.
Les mer
Batteritillverkning

Finnes det en bærekraftig batteriproduksjon?

Er det mulig å produsere batterier til ladbare biler samtidig som holdbarheten og arbeidsforholdene opprettholdes? Svaret er ja.
Les mer