M PERFORMANCE-FAMILIEN. ØKT KJØREGLEDE.

Det ypperste av design, motorkraft og kjøredynamikk.

M PERFORMANCE-FAMILIEN. ØKT KJØREGLEDE.

Det ypperste av design, motorkraft og kjøredynamikk.

M PERFORMANCE-FAMILIEN. ØKT KJØREGLEDE.Det ypperste av design, motorkraft og kjøredynamikk.

M Performance-modellene er et eksklusivt tilbud fra BMW M GmbH som forener det beste fra den enkelte modellserien med de dynamiske genene fra BMW M. Resultatet er en helt egen klasse. De kompromissløse kombinasjonene av sportslighet, praktiske egenskaper og komfort er perfeksjonert i M Performance-modellene: Fra den kompakte BMW M140i og de allsidige X-modellene til den enestående BMW M760Li xDrive er alle modellene en egen tolkning av hva kjøreglede er.

Opplysninger for BMW M140i 3-dørs
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,78 til 0,71 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 179 til 163 g/km


Opplysninger for BMW M140i 5-dørs
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,78 til 0,71 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 179 til 163 g/km


Opplysninger for BMW M760Li xDrive
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,26* l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 299* g/km


* Foreløpige, uoffisielle verdier.

DESIGNEN TIL M PERFORMANCE-MODELLENE.

M Performance-modellene har M Sportspakke som standard. I tillegg til M sportsfjæring omfatter denne pakken også M aerodynamikkpakke. Den byr blant annet på store luftinntak i frontskjørtet for kjøling av motoren og hekkdiffusorinnsats i kontrastfarge. Det er imidlertid langt fra alt. M Performance-modellene har eksklusivt utstyr både utvendig og innvendig som gjør at de skiller seg tydelig fra resten av modellserien de tilhører. De mestrer rollen som praktisk hverdagsbil med adrenalingaranti perfekt både når det gjelder utseende og teknikk, og tetter dermed luken mellom toppmodellene i serien og sportsmodellene fra BMW M GmbH.

ELEGANT OG SPORTSLIG. DE EKSKLUSIVE DETALJENE.

Designdetaljer på fronten.

Blant de umiskjennelige designdetaljene på M Performance-modellene er ekstra detaljer i kontrastfarge på frontskjørtet. I tillegg har hver enkelt modell utvalgte elementer i kontrastfarge på grillen, som her på M760Li xDrive i ceriumgrått.

Eksklusive lettmetallfelger.

Alle M Performance-modellene har eksklusiv felgstyling i kontrastfarge. Her vises BMW M760Li xDrive med 20'' M lettmetallfelger Dobbelteke 760 M i ceriumgrått.

M-logo på siden.

M-logo i modellavhengig mørk krom eller ceriumgrått viser på elegant vis at bilen er en M Performance-modell.

Speilhus i kontrastfarge.

De buede speilhusene er alt etter modell ferrisgrå eller ceriumgrå. Den aerodynamiske designen gir fartsvinden lite motstand.

Enderørsdeksler på begge sider.

M Performance-modellene er lett gjenkjennelige på enderørsdekslene på begge sider, som er utformet spesielt for hver enkelt modell. De gir hekken et kraftfullt uttrykk.

Modellbetegnelse på hekken.

Den spesielle modellbetegnelsen i kontrastfarge med en integrert "M" på hekken understreker M Performance-modellenes nære slektskap med modellene fra BMW M.

Innstigningslister med modellbetegnelse.

I M Performance-modellene ønskes føreren og passasjerene velkommen med innstigningslister med modellbetegnelse. I BMW M760Li xDrive er denne velkomsten ekstra elegant: Den eksklusive V12-logoen erstatter modellbetegnelsen.

Modellbetegnelse på førerplassen.

Instrumentpanelet med modellbetegnelse gir en forsmak på kjøregleden som venter. På den avbildede BMW M760Li xDrive er det i tillegg til M Performance-merket et eksklusivt speedometer som viser inntil 330 km/t.

MOTORENE TIL M PERFORMANCE-MODELLENE.

M Performance-modellene er utstyrt med de kraftigste motorene i hver enkelt modellserie. Hver enkelt motor understreker det særegne ved den enkelte modellen. I BMW 1-serie og 2-serie brukes den eneste 6-sylindrede motoren. M550d xDrive, X5 M50d og X6 M50d har en tretrinns turbolader som gir ekstra dynamisk akselerasjon. Aluminiumsmotoren i X4 M40i har smidd veivaksel i stål og komponenter fra de høytytende motorene i de aktuelle BMW M3- og M4-modellene. Den eneste V12-bensinmotoren med 610 hk er forbeholdt M760Li xDrive. Imponerende motorer med sportslige kjøreytelser og en fet lyd som sørger for enda mer kjøreglede.

 • Fet M Performance-lyd

  Imponerende motorlyd gjør den sportslige kjøreopplevelsen enda bedre. Derfor har M Performance-modellene en særegen lyd. På BMW M140i og BMW M240i for eksempel sørger den intelligente spjeldstyringen og bortfallet av midtlyddemperen for en helt spesiell lydopplevelse. Hver gang turtallet øker, går lyden gjennom alle sanseorganene og rett i hjertet. I BMW M760Li xDrive er lydopplevelsen perfeksjonert. M sportseksosanlegg gir en ekstra fet V12-lyd. Ladningsvekslingsakustikken veksler mellom diskré elegant og kraftfull markant lyd avhengig av førerens preferanser og kjøresituasjonen.

  Opplysninger for M240i Coupé
  Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,78 til 0,71 l/mil
  CO2-utslipp ved blandet kjøring: 179 til 163 g/km

  Opplysninger for BMW M240i Cabriolet
  Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,83 til 0,74 l/mil
  CO2-utslipp ved blandet kjøring: 189 til 169 g/km

Opplysninger for BMW M550d xDrive Sedan
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,62 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 162 g/km


Opplysninger for BMW M550d xDrive Touring
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,63 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 166 g/km


Opplysninger for BMW X4 M40i
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,86** l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 199** g/km


Opplysninger for BMW X5 M50d
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,66 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 173 g/km


Opplysninger for BMW X6 M50d
Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,66 l/mil
CO2-utslipp ved blandet kjøring: 174 g/km


** Den laveste verdien oppnås med ekstrautstyret 17" lettmetallfelger Streamline 306 (SA2AM).

RO OG KRAFT. FRA 6 TIL 12 SYLINDRE.

340 HK.

Den 6-sylindrede M Performance TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren har et slagvolum på 3,0 liter. Den kombinerer Valvetronic, dobbel-Vanos og direkte bensininnsprøytning med en Twin Scroll turbolader. Denne kraftige motoren kjennetegnes av svært spontan respons, et høyt dreiemoment ved lave turtall og et bredt turtallsregister. Resultatet er et maksimalt dreiemoment på 500 Nm. Motoren brukes i BMW M140i og BMW M240i.

360 HK.

Den 6-sylindrede M Performance TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren kombinerer imponerende effekt med et kraftig moment helt opp i det høye turtallsområdet og setter med dette en ny standard. Motoren har en smidd veivaksel i stål og er like turtallsvillig som en typisk BMW M-motor skal være. Det maksimale dreiemomentet på 465 Nm er tilgjengelig mellom 1350 og 5250 o/min. Toppytelsen på 360 hk oppnår 3,0-litersmotoren mellom 5800 og 6000 o/min. Motoren brukes i BMW X4 M40i.

381 HK.

Den 6-sylindrede M Performance TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren driver bilen forover med en imponerende trekkraft. Dette skyldes i høy grad tretrinns turbolader med variabel turbingeometri. Den direkte responsen, den balanserte dreiemomentkurven og det brede turtallsområdet gjør at denne motoren når sitt maksimale dreiemoment på 740 Nm allerede mellom 2000 og 3000 o/min. Imponerende ytelser, som i denne motoren er kombinert med høy virkningsgrad. Motoren brukes i BMW M550d, BMW X5 M50d og BMW X6 M50d.

610 HK.

Den 12-sylindrede M Performance TwinPower Turbo bensinmotoren er et mesterstykke innen bilproduksjon og en kultivert kraftkilde for overlegen kjøreglede. Med ekstremt rolig motorgange og smidig kraftutfoldelse gir den alle i bilen uforglemmelige opplevelser. V12-motoren kombinerer to turboladere med trinnløs dobbel-VANOS kamakselstyring og High Precision Injection. Det gir den 12-sylindrede motoren et maksimalt dreiemoment på hele 800 Nm i turtallsområdet 1500–5000 o/min. Den maksimale effekten på 610 hk ved 5250–6000 o/min sørger for at BMW M760Li xDrive akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 3,7 sekunder. Takket være High Precision Injection utnyttes drivstoffet svært effektivt. Motoren brukes i BMW M760Li xDrive.

KJØREDYNAMIKKEN TIL M PERFORMANCE-MODELLENE.

M Performance-modellene gir deg en kompromissløs kjøreopplevelse der du verken trenger å gi avkall på enestående kjøredynamikk eller praktiske egenskaper. Den omfattende knowhowen og innovasjonskraften til BMW M GmbH har resultert i en imponerende presisjon. M Performance-modellene har betydelig sportsligere kjøreegenskaper som er tilpasset til den enkelte modellens særpreg. Resultatet kan måles i hvor stort smilet er når bilen kjører ut av en sving.

 • Bedre veigrep: BMW xDrive

  Den intelligente firehjulsdriften BMW xDrive leveres som standard- eller ekstrautstyr til M Performance-modellene. Den fordeler kontinuerlig drivkreftene på alle hjulene avhengig av hjulenes friksjonsverdier. Dette gir merkbart bedre dynamikk, veigrep og smidighet i alle kjøresituasjoner. På M Performance-modellene har systemet prioritert fordeling til bakhjulene for å imøtekomme dem som stiller ekstra høye krav til sportslig kjøredynamikk.

 • Chassis for sportslig kjøring

  Chassiset på M Performance-modellene har en spesiell konfigurasjon for å overføre den suverene motorytelsen til veien på en optimal måte. Dette omfatter spesialtilpasninger av fjærings- og dempingssystemet og en spesiell elastokinematikk for forakselen. I BMW X5 M50d og BMW X6 M50d sørger adaptivt chassis med integrert Dynamic Damping Control for svært presise kjøreegenskaper. BMW M760Li xDrive er utstyrt med chassisreguleringssystemet Executive Drive Pro, som er spesielt tilpasset for ekstra sportslig kjøring. Den elektromekaniske krengningsstabilisatoren i dette systemet gir sedanmodellen utpreget sportslige kjøreegenskaper som standard.

 • Presis styring

  Styrefølelsen i en M Performance-modell er enestående. Den presise responsen på hver eneste rattbevegelse og den suverene styrefølelsen i krappe svinger vekker lysten på enda sportsligere kjøreopplevelser. Servostyringen og selvopprettingen er spesielt tilpasset på alle modellene. BMW M760Li xDrive er i tillegg som standard utstyrt med integrert Active Steering som øker smidigheten og kjøresikkerheten. BMW X4 M40i er en av M Performance-modellene som har spesielt tilpasset variabel sportsstyring, der optimerte tilbakemeldinger om veibanen gir enda mer presis styring.

 • Dekk og bremser i særklasse

  M Performance-modellene er utstyrt med de største tilgjengelige M-felgene. På noen modeller brukes spesielt tilpassede Performance-dekk. Kvalitetsfibre som tåler svært høy belastning, sørger for at slitebanen blir så stabil som mulig og gir maksimalt veigrep også ved dynamisk kjøring i svinger. De utmerkede bremseegenskapene forbedres ytterligere ved å bruke så store bremseskiver som mulig. En del av M Performance-modellene, for eksempel BMW M240i, er utstyrt med M sportsbremser som standard.

BMW M PERFORMANCE TILBEHØR.

Selv om ekspertene fra BMW M GmbH gjennomgående har konstruert M Performance-modellene med tanke på å gi dem så dynamiske kjøreegenskaper som mulig, tilbys BMW M Performance tilbehørskomponenter til en rekke BMW- og BMW M-modeller i kategoriene aerodynamikk, motor, førerplass og chassis separat. Du kan sette et ekstra sportslig preg på bilen med tilbehør som gir deg ekstra fet motorlyd eller økt effekt.

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

Verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk er avhengige av den valgte felg- og dekkdimensjonen. Forbruksverdiene er basert på EU-kjøresyklusen.


Rekkevidden avhenger av ulike faktorer, fremfor alt kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.


Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk.