Intelligent energistyring.

STØRRE EFFEKT, LAVERE FORBRUK.

Intelligent energistyring.

STØRRE EFFEKT, LAVERE FORBRUK.

Intelligent energistyring.

Alle modeller fra BMW leveres med teknologi fra BMW EfficientDynamics som standard. Dette omfatter blant annet Auto Start Stopp-funksjonen, Brake Energy Regeneration og elektrisk servostyring. Samspillet mellom disse teknologiske løsningene kalles intelligent energistyring og sørger for bærekraftig mobilitet i dag.

STØRRE EFFEKT, LAVERE FORBRUK.Intelligent energistyring.

Alle modeller fra BMW leveres med teknologi fra BMW EfficientDynamics som standard. Dette omfatter blant annet Auto Start Stopp-funksjonen, Brake Energy Regeneration og elektrisk servostyring. Samspillet mellom disse teknologiske løsningene kalles intelligent energistyring og sørger for bærekraftig mobilitet i dag.

ECO PRO-MODUS.

Konsentrer deg om kjøreglede. Med et tastetrykk kjører du mer økonomisk. I ECO PRO-modus, som du velger med Driving experience-knappen, er det mulig å spare inntil 20 prosent drivstoff uten at du trenger å gjøre noe. Det er mulig å spare ca. 5 prosent ved hjelp av andre funksjoner. Verdiene legges sammen og regnes om til et antall kilometer som kjørecomputeren viser som bonusrekkevidde. Du kan dermed hele tiden se hvor mange kilometer ekstra du kan kjøre.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

Når du trår på bremsepedalen, oppstår det energi. Denne bevegelsesenergien kan vi utnytte. Brake Energy Regeneration omdanner den til elektrisk energi og lader batteriet med den, i stedet for at den går til spille. I tillegg blir motoren mindre belastet med å lade batteriet, slik at forbruk og utslipp reduseres.

ELEKTRISK SERVOSTYRING.

Vanlige servosystemer fungerer ved hjelp av hydraulikk. De er konstant i drift, også når du ikke dreier på rattet. Dette krever verdifull energi. Den elektriske servostyringen har elektromotor i stedet for hydraulikk, og arbeider kun når du beveger på rattet. Når du kjører rett frem eller holder rattet i samme posisjon i svinger, er den ikke aktivert og bruker følgelig ikke energi. Drivstofforbruket reduseres, mens den dynamiske kjøregleden opprettholdes.

BONUSREKKEVIDDE.

ECO PRO-modusen hjelper deg å redusere forbruket ved å optimere gasspedalens og girkassens karakteristikk. Samtidig styrer den varme- og klimaanlegget på en intelligent måte. Ved hjelp av ECO PRO-tipsene kan du forbedre din egen kjørestil. Bonusrekkevidden informerer deg dessuten om hvor mange kilometer som er spart inn takket være ECO PRO-modusen.

ENERGIBESPARENDE TEKNOLOGI FOR MER KJØREGLEDE.

Ulike situasjoner krever forskjellige handlinger. Energibesparende teknologi, som girindikator og Auto Start Stopp-funksjon, hjelper deg å handle riktig i ulike situasjoner, slik at du kjører mer økonomisk.

 • Girindikator

  Riktig giringstidspunkt er avgjørende for effektiv kjøring. Systemet beregner hvilket gir som utnytter drivstoffet mest effektivt, basert på kjøresituasjonen og motorturtallet, og viser det på informasjonsdisplayet.

  Ved kraftig akselerasjon vises giranbefalingen først ved et høyere turtall. Sammenlignende tester har vist at biler med girindikator har ca. fire prosent lavere forbruk.

 • Auto Start Stopp-funksjon

  Auto Start Stopp-funksjonen sørger for at bilen bare bruker drivstoff når den kjører. Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss eller ved køkjøring, er det mulig å spare drivstoff, og funksjonen slår av motoren. Når du trår clutchpedalen inn igjen (manuell girkasse) eller slipper bremsen (automatgirkasse), starter motoren automatisk på brøkdelen av et sekund.

 • Coasting-funksjonen

  Straks du tar foten av gasspedalen, kobler coasting-funksjonen motoren fra girkassen på biler med automatgirkasse. Dette er en funksjon i ECO PRO-modus. Bilen ruller uten motstand fra motoren, som går på tomgang med minimalt forbruk og lave utslipp.

 • Proactive Driving Assistant

  Proactive Driving Assistant er en funksjon i ECO PRO-modus og hjelper deg å kjøre ekstra økonomisk. I kombinasjon med Navigasjonssystem Professional registrerer assistenten fartsgrenser, tettsteder, svinger, rundkjøringer, avkjøringer og motorveiavkjøringer og tipser i god tid om når det lønner seg å redusere hastigheten.

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

 • Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp.