PARKERING UTEN STRESS.

Intelligent parkering.

Du skal ikke bare glede deg til å kjøre din BMW, men også til å parkere den. Derfor kan du få intelligente parkeringsassistentsystemer fra BMW ConnectedDrive. Din BMW hjelper deg når du skal parkere, og sørger for at parkeringen går enklere, smidigere og raskere.

Ryggekamera.

Med ryggekameraet er det lett å se alt som befinner seg bak bilen. Kameraet har en vidvinkellinse som fanger opp alle hindringer. Kamerabildet overføres til kontrolldisplayet. Bildet er i farger og vises i riktig perspektiv. Interaktive linjer viser om parkeringsluken er stor nok for bilen og gjør det lettere å parkere. Ryggekameraet har også en utvidet zoomfunksjon som er til hjelp når du skal manøvrere med tilhenger. Heretter overser du ingenting.

Surround View.

Med Surround View får du en 270-graders panoramavisning av området rundt bilen. Du får mye bedre oversikt, spesielt over uoversiktlige inn- og utkjøringer og på trange parkeringsplasser. Dette er mulig takket være kameraer i sidespeilene og et ryggekamera. I tillegg registrerer to digitale kameraer på høyre og venstre side foran situasjonen ved siden av bilen og overfører bilder til kontrolldisplayet. Du får dermed god oversikt over den kryssende trafikken og kan ta hensyn til den.

Park Distance Control.

Parkering og manøvrering på trange plasser blir en enkel oppgave. Park Distance Control (PDC) foran og bak bruker ultralyd til å måle avstanden til mulige hindringer. Systemet varsler deg med lydsignaler og viser avstanden til hindringene på kontrolldisplayet. Systemet slår seg automatisk på når avstanden er 80 cm under kjøring og når den er 30 cm dersom bilen står stille.

PARKERINGSASSISTENT.

Avslappet parkering. Parkeringsassistenten hjelper deg også når du leter etter en parkeringsplass. Når du kjører i maksimalt 35 km/t og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler ultralydsensorene alle aktuelle parkeringsluker. Velg parkeringsluke og hold parkeringsassistentknappen inne. Din BMW girer, styrer, bremser og gir gass, helt på egen hånd. Når du leter etter en parkeringsplass, og mens du parkerer, vises all relevant informasjon på kontrolldisplayet.

 • Forutsetninger/tilgjengelighet

  Tilgjengelighet:

  • En helautomatisk versjon av parkeringsassistenten vil kunne leveres til mange BMW-modeller fra desember 2013.

  • I konfiguratoren for ditt land finner du mer informasjon om hvilket utstyr som leveres til de ulike BMW-modellene.

NYT HVER ENESTE KJØRETUR.

Intelligent kjøring.

Slapp av i alle situasjoner. Du kan stole på førerassistentsystemene fra BMW ConnectedDrive. De leder deg gjennom bilkøer, holder avstand der det er nødvendig, og reagerer lynraskt i farlige situasjoner. Du kan føle deg trygg i din BMW.

Køassistent.

Køassistenten avlaster deg når du kjører på motorveier i Europa og USA, slik at du kan lene deg tilbake og overlate veien til din BMW. I hastigheter opp til 60 km/t lar systemet deg flyte med trafikken, slik at køkjøringen blir mindre krevende. Systemet holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran deg, regulerer automatisk hastigheten til bilen din står stille, og styrer bilen aktivt. Dette hjelper deg å holde bilen innenfor kjørefeltet så lenge du holder minst én hånd på rattet.

Active protection.

Systemet reagerer presist på alle farer. Active protection strammer f.eks. sikkerhetsbeltene i en kritisk situasjon, retter opp setene og lukker åpne vinduer og soltaket. Etter en ulykke kan bilen bremses automatisk til den står i ro. Dette hindrer eller reduserer kraften i påfølgende kollisjoner. For å unngå at farlige situasjoner i det hele tatt oppstår, anbefaler dessuten oppmerksomhetsassistenten deg å ta en pause dersom den oppdager at du blir trøtt.

Lane Departure Warning.

Hold stø kurs. Lane Departure Warning inkludert kamerabasert sammenstøtvarsling registrerer veimerkingen i en avstand på inntil 50 meter når du kjører i 70 km/t eller raskere. Hvis du er i ferd med å krysse veimerkingen på høyre eller venstre side uten at du har slått på blinklyset, griper systemet inn og advarer deg ved hjelp av en svak vibrering i rattet. Den kamerabaserte sammenstøtvarslingen registrerer kjøretøyene foran bilen og varsler deg hvis avstanden til kjøretøyet foran er for liten eller ved fare for kollisjon. Du kan dermed reagere raskt nok slik at du unngår en ulykke.

Lane Change Warning.

holder utkikk for deg. Hvis en bil nærmer seg raskt eller befinner seg i dødvinkelen, hjelper Lane Change Warning deg med å bedømme situasjonen. Dersom kjørefeltet ved siden av deg er opptatt, advarer radarsensorene deg med et symbol i sidespeilet. Dersom du slår på blinklyset, vibrerer rattet og symbolet blinker.

Driving assistant.

Driving assistant kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøtvarsling. Sammenstøt- og fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon varsler om en mulig kollisjon med kjøretøyer eller fotgjengere fra 10 til 60 km/t og bremser i nødssituasjoner. Lane Departure Warning registrerer veimerkingen og varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over ca. 70 km/t. Du varsles ikke dersom du har satt på blinklyset for å skifte felt.

AKTIV CRUISE CONTROL MED STOP & GO-FUNKSJON.

Bilen holder avstanden, slik at du kan slappe av. Aktiv Cruise Control med Stop & Go inkludert radarbasert sammenstøtvarsling med bremsefunksjon gir effektiv hjelp under hele kjøreturen. Radarsensorer overvåker kontinuerlig veibanen, regulerer hastigheten og holder avstanden til kjøretøyet foran. Når veien er fri igjen, akselererer bilen automatisk. Sammenstøtvarslingen varsler deg slik at du kan føle deg sikker i enhver situasjon, selv om cruise control ikke er aktivert. Dersom bilen foran bremser kraftig, blir du advart med et optisk signal og deretter et lydsignal. Dersom du ikke bremser selv, reagerer bilen og bremser for deg.

 • Forutsetninger/tilgjengelighet

  Tilgjengelighet:

  • Køassistenten leveres til mange BMW-modeller fra desember 2013 og er i første omgang bare tillatt brukt på motorveier i Europa og USA.

  • I konfiguratoren for ditt land finner du mer informasjon om hvilket utstyr som leveres til de ulike BMW-modellene.

FULL OVERSIKT.

Et intelligent syn på saken.

Når du er ute og kjører bil, bør du ha full oversikt hele tiden. Det er ikke noe problem med de innovative siktasisstentene. De hjelper deg i uoversiktlige situasjoner og garanterer best mulig sikt når du kjører i mørket. Du ser rett og slett mer med din BMW.

Side View.

Med Side View fra BMW har du oversikt over kryssende trafikk, selv når du har dårlig sikt i vanskelige veikryss og utkjøringer. To kameraer som er montert i de fremre hjulbuene, gjør det mulig å følge med på den kryssende trafikken. Videobildet vises på kontrolldisplayet og gir deg full oversikt.

Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud.

Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt, på instrumentpanelet og eventuelt på Head-Up Display. Et spesielt kamera registrerer de relevante trafikkskiltene. I tillegg identifiseres piktografiske tilleggstegn (lastebil, tilhenger osv.) ved hjelp av et kamera i det innvendige speilet. Det betyr at du kan konsentrere deg om veien og andre trafikanter.

BMW Night Vision.

BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er intet mindre enn en revolusjon som gir økt sikkerhet ved mørkekjøring. Systemet gjenkjenner på lang avstand personer og større dyr ved hjelp av bilder fra et varmesøkende kamera og markerer dem med lys. Du ser alt det er viktig å få med seg, ekstra tydelig. I kritiske situasjoner vises advarsler på skjermen eller BMW Head-Up Display. Ved akutt fare vises et blinkende rødt symbol (dyr eller person). I tillegg høres et lydsignal, og bremsene settes i bremseberedskap.

Fjernlysassistent.

Mer lys betyr mer sikkerhet. Fjernlysassistenten slår fjernlysene på din BMW automatisk av og på når du kjører i mørket. Et kamera plassert ved det innvendige speilet overvåker situasjonen på veien og reagerer på lyskilder som befinner seg inntil 1000 meter unna. Systemet bruker lysforholdene til å avgjøre når fjernlyset skal slås på.

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket. Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktene har en rekkevidde på over 400 meter, slik at farlige situasjoner registreres tidlig.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Hold blikket på veien. samtidig som du får med deg viktig informasjon. Mens du holder øye med veien, projiseres alle relevante kjøredata som hastighet, sammenstøtvarsling, fartsgrenser og kontrollmeldinger i synsfeltet ditt. Du slipper å stadig flytte blikket mellom veien og instrumentdisplayet. Det betyr mer avslappende og komfortabel kjøring.

 • Forutsetninger/tilgjengelighet

  Tilgjengelighet:

  • I konfiguratoren for ditt land finner du mer informasjon om hvilket utstyr som leveres til de ulike BMW-modellene.