BMW i

BLI KJENT MED VÅRE #BMWreportere

Her er våre fantastiske #BMWreportere! I løpet av den neste måneden skal disse syv personene ut på veien med hver sin BMW i3 i ti dager. På hver sin måte, skal de vise dere hvordan en BMW i3 fungerer i deres hverdag.

Her kan du finne ut litt mer om våre #BMWreportere.

Finn ut mer
bmwreporter

JENNI BRYNJULVSDATTER QVALE

Jenni er først og fremst engasjert, entusiastisk og glad i livet. Jenni bor på Bislett med sønnen Hartwig og mannen Gudbrand. På dagtid er Jenni revisor og jobber i Deloitte i Bjørvika. Hver dag forsøker hun å gjøre minst 3 ting for å vise omverdenen av revisjon er gøy og ikke bare menn i grå dress. På kveldstid liker Jenni å praktisere slagordet «det beste er ofte det enkleste». Da lager hun digg mat av gode råvarer, hører Jay Z og har kvalitetstid med storfamilien og venner.
Neste sommer skal Jenni og familien flytte til Horgen gård og bli økobønder. På Horgen driver de avl av grass fed, økologisk Aberdeen Angus, og mens Gudbrand blir fulltidsbonde, skal Jenni pendle inn til Oslo. Hun drømmer om å ha en liten BMW i3, den er fin å ta til toget – og rekker hun ikke toget, kan hun jo kjøre helt inn til byen med god samvittighet. Jenni vil gjerne ta vare på miljøet, men synes det kan være vanskelig i kombinasjon med et travelt liv. Hun spiser bare økologisk mat, kjøper mange av klærne sine i bruktbutikker – og nå som hun kan kjøre en elbil laget av 95 % resirkulerte materialer, synes hun at det virkelig begynner å ligne på noe!

ALDER: 32
YRKE: Revisor i Deloitte og Bondekone
SNAPCHAT: jennisjotveit/brynjulvsdatter

bmwreporter

MARIUS BECK DAHLE

Marius Beck Dahle er en bilglad fotonerd oppvokst blant sunnmørsalpene i Volda. Han er veldig glad i fjellet, og har de siste tre årene flydd ned fra toppene. Når han ikke befinner seg i luften, susende ned fjellsider med speedflyeren sin, arbeider han som reklamefotograf og promoterer bedfrifter gjennom fotografiet.

 

Tilknytning til bilen:
Marius har alltid hatt sansen for fart og spenning, og el-biler er noe som virkelig gir følelsen av fart. Bilen er en stor del av hverdagen hans, både som arbeidsredskap og noe som frakter han til eventyr rundt om i fjellandskapet.

Som den naturelskeren han er, setter han pris på å kunne bevege seg med god samvittighet rundt i naturen uten å legge igjen andre spor enn fra dekkene. Det blir spennende å se om BMW i3 holder mål og rekkevidde når han skal inn i den norske fjellheimen på nye eventyr med kamera og speedwing.

 

ALDER: 27
YRKE: Fotograf

bmwreporter

MARI MATHEWS

Mari Mathews is an outdoor adventurer from Whistler, Canada currently living in Oslo, Norway. She spends her days as a startup co-founder of Outtt, a community for tracking and sharing local knowledge about outdoor adventures around Norway. When she’s not working on spreading her love for the outttdoors through her app – you can find her trail running and hiking in the summer or looking for fresh powder turns on her skis in the winter.

As a city dweller that also drives around Norway tracking adventures and meeting clients of Outtt, Mari needs a reliable car that looks sleek while also taking care of our precious environment.

ALDER: 29

YRKE: Co-Founder & COO of Outtt

bmwreporter

PER ERIK SMITH (aka. Peri Gold)

Per Erik er gjerne den mest omgjengelige og smilende pesceterianeren du treffer på i Stavanger. Født og bosatt i oljebyen har den 27 år gamle mannen travle dager fylt med mye jobb, litt stress og masse moro. Svært få dager er like på farta i Norges byer med Bring, hvor han skreddersyr logistikkløsninger for landets bedrifter og med Fløyel.no hvor han arbeider med noen av landets hotteste artister, bedrifter og idrettslag: Karpe Diem, Nordea Bank og Stavanger Oilers - men Per Erik elsker å fylle dagene med nye utfordringer, nye mål og nye smil. Mannen med mottoet “they call us dreamers, but we’re the ones that don’t sleep” setter pris på gode venner, et godt måltid, god stemning og selvfølgelig en god fest. Den lille fritiden som er til overs blir som regel dedikert til favorittlaget Arsenal FC. som han er i overkant glad i.


Etter å ha eid både BMW 316 og BMW 116 har Per Erik flere ganger vurdert å gå til innkjøp av en BMW i3. I et hjem fullt av Apple-produkter har han alltid hatt en stor lidenskap for teknologi, og er nå klar for å se hvorvidt han kan legge BMW i3 til i hans egen bilpark uten at det går utover jobb, fritid eller muligheten for å transportere alt fra flyttegods, til varer fra en overdreven shoppingtur på IKEA. Han påpeker også at han er spent på å se om bilens teknologi og egenskaper virkelig byr på en elektronisk kjøreglede. Per Erik håper angsten for å ende opp langs veien med flatt batteri også forsvinner etter hektiske dager med BMW i3.

ALDER: 27 unge og lovende år

YRKE: Regionsselger Sør/Vest i Bring & co-founder av Löwetand AS (Fløyel.no + Löwetand Playwear + Noorvik menswear)

bmwreporter

KNUT-MORTEN ØDEGÅRD

Jeg er 37 år. Jobber innenfor IT. Er gift og har en sønn på 17 år. Jeg har vært BMW-fan hele livet, mye på grunn av min onkels forelskelse i BMW. Min første BMW var en 93-modell E36 325i cab.
Etter dette var det ett langt opphold frem til jeg kunne realisere drømmen om en ny BMW X5 M50d i fjor.

ALDER: 37 år
YRKE: Senior Operations Consultant i Evry Norge AS

bmwreporter

MAREN-KRISTINE PETTERSEN

Maren-Kristine er ei aktiv og livsglad dame, som bor i storbyen, men henter energien i naturen og på fjellet. Jobber som distriktsmedarbeider i KRIK og reiser rundt i hele Norge med mål om oppstart av nye lokallag. Jobber med å gjør KRIK kjent blant enda flere barn, unge og familier, kirker, skoler og lokalmiljøer. Spre idrettsglede, trosglede og livsglede.

Maren-Kristine liker å være uavhengig av kollektivtrafikk og planlegging i fht å rekke buss, trikk og t-bane, men er allikevel ingen tilhenger av for mye bilbruk - derfor sykler hun mye. Men enkelte ganger eigner det seg ikke med sykkel, og gleder seg derfor til å bruke en annet miljøvennlig alternativ, dit sykkelen ikke rekker. Maren-Kristine er spent på rekkevidde og organisering med lading, kjørefølelsen og batterilevetid. Dette blir gøy!

 

ALDER: 26 år

YRKE: Distriktsmedarbeider i KRIK

SNAPCHAT: markripet

bmwreporter

ØYSTEIN NYGÅRD

BIO
Pappa til to gutter med et hjerte av refleks. Smilende og lett å se langs veien. Alltid en refleks i baklomma :) Liker alt som brummer og lager lyd. Som trafikklærer får jeg kombinert pedagogikk og min lidenskap for bil. Blant annet skrevet en barnebok om refleks «RefleksEngelen Lyser opp Mørketrollet» og vært medvirkende til boka «Norske Veikryss.» Ønsket om å formidle er enormt stort. Livet er kort og man får jaggu prøve å gjøre det beste ut av det så lenge man puster. Liker spesielt godt nye impulser og utfordre meg selv med å tenke utenfor de fleste bokser. Fotografi er min store lidenskap. Da står tiden stille.

BILEN
Min førstefødte sønn sitt første ord var bil. Min første jobb med rykende ferskt førerkort var pizzabud. Drosjekusk og trafikkdirigent står også på min CV. Milene tilbrakt på veien begynner å rulle på. Hvor kommer så denne lidenskapen for biler fra? Det må være noe med teknikken bak bilen. Det komplekse og trangen om å utforske. Jeg har skrudd og blødd. Min første bil, en rød Fiat Argenta 2000 1982 modell, kjøpte meg med mangellapp for å lære meg bil. Utviklingen er spennende å følge med på. Tenker nå på biler som kjører selv. Er det noe vi ønsker? Kanskje med tanke på at vi er flokkdyr og følger strømmen. Deilig å bare sette seg tilbake og nyte en kopp kaffe på vei til jobb. Kanskje det er fremtiden. Ikke vet jeg. Men jeg vil tviholde på min rett til å føre.
I et trafikksikkerhetsperspektiv kan jeg selvfølgelig forstå meningen. Men for meg er forholdet til bil personlig. Jeg liker å vite hva som skjer når jeg trykker inn bremsepedalen. Jeg tror at det gjør meg til en bedre trafikant. Grunnleggende kunnskap om bil er i mine øyne vesentlig. Gleder meg derfor til å ta et dypdykk inn i hva i3 står for. Er det virkelig slik BMW på står at dette er en nyskapning? Den har vel fortsatt fire hjul? Elektrisitet er jo heller ikke nor nytt.
Helt konkret lurer jeg mest på om bilen kan brukes i opplæring. Holder batteriet til langturer? Ønsker nok førerkort aspiranter å ta opplæring kun på automat. Gleder meg også til å se de ulike reaksjonene til de forskjellige personene som skal få prøvekjøre. Går det greit med to barn i baksetet? Dører som flyr hit og dit. Hva med fire stjerner fra Euro NCAP? Etter den første fototuren kommer vi i alle fall til å bli kjent. Jeg gleder meg. Det tror jeg faktisk bilen også gjør. Jeg er nemlig veldig glad i bil.

 

ALDER: 34 år

YRKE: Trafikklærer