BMW i

BORN ELECTRIC.

iPerformance

BMW i.

BORN ELECTRIC.

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

BMW i er et omfattende konsept for bærekraftig og fremtidsrettet mobilitet. Konseptet inkluderer visjonære elbiler og mobilitetstjenester, inspirerende design og en ny definisjon av premiumklassen basert på bærekraftige løsninger og innovative biler. BMW i3 som er en ren elbil og en bærekraftig bybil helt uten utslipp, og BMW i8 som er fremtidens sportsbil.

BMW i

MER ENN EN BIL.

BMW i.

Verden forandrer seg i et voldsomt tempo. Storbyer blir megabyer, og stadig flere er på farten til enhver tid. Samtidig vokser interessen for varige verdier og en bærekraftig livsstil. BMW i er vårt svar på dette.

EN NY FORM FOR MOBILITET.

Med BMW i har vi snudd opp-ned på all kunnskapen vi hadde om mobilitet, og skapt et helt nytt bilkonsept. Det innebærer nye produksjonslokaler og -prosesser, effektive og utslippsfrie elmotorer og nyskapende, bærekraftig design. Resultatet er BMW i3 og BMW i8 – et moderne bilkonsept som tilpasser seg dine behov.

EN FORSMAK PÅ DEN MOBILE FREMTIDEN.

BMW i3 er en teknisk avansert elbil som gir en forsmak på hva fremtiden vil bringe. BMW i3 er visjonær, innovativ og gjennomført bærekraftig og definerer mobilitet på en ny måte. BMW i3 er mer enn en bil, den er en livsinnstilling.

MOT OG VISJONER.

Plug-in-hybriden BMW i8 kombinerer ytelsene til en sportsbil med forbruket til en småbil. Den har design, aerodynamiske egenskaper og lekre detaljer som viser at bærekraftige løsninger ikke betyr måtehold, men er en holdning.

LIFE DRIVE-KONSTRUKSJONEN.

BMW LifeDrive er den første bilkonstruksjonen som er spesialutviklet for elbiler. I Drive-modulen av aluminium er alle chassis- og drivverkskomponentene sikkert plassert sammen med batteriet. Dermed kan hele Life-modulen brukes som kupé. Dette er første gang en kupé av robust karbonfiber er satt i serieproduksjon. Karbonfiber er ti ganger tynnere enn et hårstrå. Det er mer stabilt enn stål og veier bare halvparten så mye. Det gir høyere sikkerhet, lavere vekt og smidigere kjøreegenskaper.

BORN ELECTRIC.

BORN ELECTRIC.

Helt siden lanseringen i 2013 har BMW i gitt folk fra hele verden elektriske kjøreopplevelser. Born Electric-pionerene har delt sine opplevelser på sosiale medier. Her er historiene deres.

SMARTE OG BÆREKRAFTIGE LØSNINGER.

Bærekraftige løsninger er ikke bare et uttrykk, det er grunnprinsippet for BMW i. Derfor er hele livssyklusen til BMW i3 basert på ressursbesparende og bærekraftige løsninger.

UTVIKLING.

I stedet for å montere den elektriske drivlinjen i en eksisterende modell, ble hele BMW i-modellkonseptet utviklet spesielt for elektrisk mobilitet. Det gjelder ikke bare bilens aerodynamiske design, men også materialene i bilen. Der det er mulig, har vi brukt miljøvennlige og gjenvinnbare materialer.

PRODUKSJONEN.

BMW i-fabrikken i Leipzig forsynes med 100 prosent fornybar energi, blant annet strøm fra de fire vindmøllene som er satt opp på fabrikkområdet. Karbonfibrene produseres ved hjelp av 100 prosent vannkraft

BRUK.

Ingen utslipp og nesten ingen lyd og lukt. Det gjør det ekstra gøy å kjøre BMW i, dessuten bidrar du til å redusere luftforurensningen, f.eks. i byene. I tillegg reduserer innovasjoner, som ECO PRO-modus, strømforbruket og øker den elektriske rekkevidden.

RESIRKULERING.

95 prosent av materialene som brukes i en BMW i3, kan gjenvinnes. Overflødige karbonfibre tilbakeføres til produksjonen eller gjenvinnes på andre områder. I tillegg kan batterimodulene brukes til mellomlagring av sol- eller vindenergi.

FREMTIDSRETTET MOBILITET.

SO CONNECTED, YOU'RE FREE.

Ved hjelp av BMW ConnectedDrive har BMW i-modellene den beste netttilgangen i sin klasse. Med det innebygde SIM-kortet er du på nett og har tilgang til alle tjenestene du trenger, og til menneskene du ønsker å holde kontakten med.

DRIVE NOW.

Dette er en bildelingstjeneste i toppklassen fra BMW i, MINI og Sixt, som er uavhengig av utleiekontorer. Konseptet går ut på at du skal kunne hente og sette fra deg bilen der du vil. Drive Now er ikke tilgjengelig i Norge.

CHARGE NOW.

Denne mobilitetstjenesten fra BMW i tilbyr ladetjenester i verdens største nettverk av offentlige ladestasjoner. Charge Now er ikke tilgjengelig i Norge.

PARK NOW.

Dette er en førsteklasses tjeneste som omfatter både gateparkering og parkeringshus. Du finner, reserverer og betaler for den ønskede parkeringsplassen ved hjelp av en app. Park Now er ikke tilgjengelig i Norge.

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures investerer i innovative løsninger som fokuserer på transportbehov i storbyene. Vi støtter utviklingsbedrifter med stort potensial for å fremme globale mobilitetsløsninger for fremtiden.

DAILY ELECTRIC.

E-MOBILITET I HVERDAGEN.

BMW i3 er den første bilen som er konstruert som en ren elbil, og derfor gjør den det enkelt å bruke bærekraftige løsninger i hverdagen. BMW i8 er et konsept og et strålende eksempel på visjonen om å skape en moderne og bærekraftig sportsbil. Vis din stil og dine holdninger med BMW i-modellene.

EN NY FORM FOR KJØREGLEDE.

BMW i3 og BMW i8 er pionerer i en ny epoke. Der du før hørte motorstøy, utfolder kreftene seg nå nesten lydløst. Plutselig kan du bevege deg avslappet gjennom storbyen. For BMW i har designet et helt nytt og bærekraftig elbilkonsept.

PRAKTISK LADING HJEMME.

I gjennomsnitt står en bil parkert i 22 timer hver dag. Bruk denne tiden til å lade BMW i3 og BMW i8, for eksempel ved hjelp av standardladekabelen eller BMW i-Wallbox.

LAD BILEN NÅR DU ER PÅ FARTEN.

Du har mange muligheter til å lade BMW i3 og BMW i8 når du er på farten. Mobilitetstjenesten ChargeNow viser deg hvor du finner ladestasjoner i nærheten. Dermed kan bilen stå på lading mens du handler, jobber eller slapper av.

    

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

 • Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,9

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,6*/13,1**

  Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 13
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 13,5
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,6

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 12*/13**
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 11,3*/11,9**
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,06

  BMW i8 med plug-in-hybriddriften BMW eDrive:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,21
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 49
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 11,9

  * Felgklasse 1: 19" hjul
  ** Felgklasse 2: 20" hjul, vinterhjul

  Verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk er avhengige av den valgte felg- og dekkdimensjonen.

  Rekkevidden avhenger av ulike faktorer, fremfor alt kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

  Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk.