BMW i

SMARTE TRANSPORTLØSNINGER I HVERDAGEN.

BMW i-mobilitetstjenester.

BMW i tilbyr ikke bare innovative el- og hybridbiler, men også mange tjenester som bidrar til bærekraftig mobilitet. Bilen og mobilitetstjenester knyttes sammen i et nettverk som gir økt mobilitet både med og uten bil. BMWs eget ventureselskap BMW i Ventures finansierer mange slike løsninger. Som regel tilbys tjenestene i flere regioner etter en lokal prøvetid. Her er de viktigste tjenestene.

Read more

DRIVENOW.

DriveNow er en bildelingstjeneste fra BMW i, MINI og SIXT. Denne fleksible tjenesten gir brukerne mulighet til å leie bil når de trenger det, der de trenger det. Konseptet går ut på at du skal kunne hente og sette fra deg bilen der du vil. Du betaler per minutt, og drivstoffkostnader og parkering på offentlige parkeringsplasser er inkludert. Tilgjengelige biler finner du med appen, på nettet eller på gaten. En elektronisk brikke på førerkortet fungerer som nøkkel.
DriveNow er foreløpig tilgjengelig i München, Berlin, Düsseldorf, Köln og San Francisco. Flere byer kommer etter hvert. Bilparken utvides løpende. Elbiler utgjør en viktig del av bilparken.

PARKNOW.

ParkNow er en app- og nettbasert parkeringstjeneste. For det første gir tjenesten deg oversikt over parkeringssituasjonen i en by. Parkeringshusene kan filtreres etter pris, avstand og tilgjengelige tjenester som ladestasjoner eller vaskehaller. For det andre kan du bruke ParkNow til å reservere en parkeringsplass før navigasjonssystemet leder deg dit du skal. Du slipper inn i parkeringshuset ved hjelp av en elektronisk billett. Parkeringsgebyret belastes automatisk kredittkortet ditt etter at du har kjørt ut av parkeringshuset. Leting etter parkeringsplass, dårlig oversikt over kostnadene, plundrete leting etter penger og billett er stressmomenter som hører fortiden til. Og siden du ikke kjører rundt og leter etter en parkeringsplass, sparer du også miljøet.
ParkNow er tilgjengelig i San Francisco-området og vil bli tilgjengelig flere steder etter hvert.

CHARGENOW.

ChargeNow er en mobilitetstjeneste fra BMW i som gjør det enkelt å finne og bruke offentlige ladestasjoner fra ulike selskaper. Du trenger ikke kontanter, men betaler for bruken med ChargeNow-kortet, som er gyldig hos alle ChargeNow-partnere. BMW i ConnectedDrive viser alle tilgjengelige ladestasjoner i BMW i Navigasjonssystem.
En gang i måneden får du en detaljert oversikt over all lading og ladekostnadene.

BMW i VENTURES.

BMW Group har etablert investeringsselskapet BMW i Ventures med hovedkontor i New York City for å skape optimale forutsetninger for bruk og utvikling av innovative mobilitetstjenester. BMW i Ventures investerer i selskaper som har et stort potensial innen mobilitetsløsninger. Det kan skje på et tidlig stadium eller i en senere fase. Foretaket profiterer både på tilgangen til de omfattende ressursene i BMW Group og på hastigheten og fleksibiliteten ved oppstart. Hensikten er å inngå strategiske og langsiktige samarbeidsavtaler. BMW i-kundene får fordelen av mest mulig fleksible mobilitetsløsninger. Du kan allerede benytte deg av tjenestene fra seks BMW i Ventures-selskaper: Life360, MyCityWay, ParkAtMyHouse.com, ChargePoint, Chargemaster og InstantCab.

LIFE360.

Life360 er en innovativ app til smarttelefoner som hjelper familiemedlemmer i urbane strøk å holde kontakten med hverandre. Ved hjelp av posisjonsbasert teknologi og en innsjekkingsfunksjon viser tjenesten på et kart hvor de ulike familiemedlemmene befinner seg. Andre funksjoner er direkte kontakt via chat og navigasjon til stedet der et familiemedlem befinner seg. Dessuten har applikasjonen en nødknapp som sørger for rask hjelp på stedet i nødstilfeller.
Samarbeidet mellom Life360 og BMW åpner for nye muligheter innen innovative, posisjonsbaserte og integrerte mobilitetstjenester. Det blir enklere for familiemedlemmer i byer å holde kontakten med hverandre, og de kan også oppleve byen sammen på en helt ny måte.

MYCITYWAY.

MyCityWay er en gratis app til smarttelefoner som gir deg oversikt over alt som skjer i byen. Den følger deg gjennom hverdagen og fungerer som en elektronisk reiseguide. Appen gir deg masse informasjon – fra oppdaterte trafikkmeldinger og åpningstidene på apoteket til hvor du finner en minibank og tips om gode restauranter. MyCityWay finner ut hvor du er, og gir deg skreddersydd informasjon i sanntid. Avhengig av hvor kjent du er i byen, kan du velge mellom to forskjellige varianter, én for bofaste og én for nyankomne, med informasjon som er skreddersydd for dem.
MyCityWay finnes for mer enn 70 ulike byer, og tilbudet utvides stadig.

JUSTPARK.

JustPark.com is an innovative online marketplace that brings together owners of private parking spaces and people in search of parking. The platform creates an additional supply of parking by making privately owned spaces available.
People who need parking benefit conveniently from parking prices which are usually low, while building and property owners can also earn a little extra: a win-win situation for all involved.
JustPark was founded in London in 2006 under the name ParkAtMyHouse. This is the second strategic investment by BMW i Ventures. The company is expanding globally.
 

CHARGEPOINT.

ChargePoint disponerer verdens største nettverk av ladestasjoner for elbiler. Takket være ChargeNow, vil BMW i-kunder i USA og Canada snart ha tilgang til dette nettverket. I tillegg drar BMW i-kunder nytte av avansert teknikk. I mange land tar ChargePoint-selskapet i bruk skybaserte løsninger som optimerer kundeoppfølging og fakturering.
Dette er mulig fordi BMW i Ventures har gjort en strategisk investering i foretaket Coulomb Tehcnologies, som er morselskapet til ChargePoint. Når BMW er med på laget, kan ChargePoint kontinuerlig utvide og forbedre infrastrukturen for ladestasjoner. I fremtiden vil du kunne bruke et enda mer omfattende nettverk av ladestasjoner når du skal lade din BMW i.

CHARGEMASTER PLC.

Chargemaster Plc leverer omfattende og teknisk avanserte ladeløsninger for elbiler. Produktene omfatter veggmonterte systemer, offentlige ladestasjoner, f.eks. langs veiene, samt tilpassede produkter for blant annet elbiler som inngår i bilflåter. Chargemaster Plc er ledende leverandør for ladeinfrastruktur i Storbritannia og har mer enn 25 års erfaring innen telematikksystemer og bilrelatert infrastruktur.
BMW i og Chargemaster samarbeider på flere viktige områder. Satsningsområdene er å anskaffe ladestasjoner til BMW-forhandlere iht. spesifikasjoner fra BMW, til BMW i-bildelingstjenesten DriveNow og til kunder som deltar i tjenesten ParkAtMyHouse, og å etablere ChargeNow i Storbritannia, slik at også britiske BMW i-eiere kan nyte godt av den fleksible og praktiske ordningen for offentlig lading.