BMW i

FREMTIDENS URBANE MOBILITET.

BMW i.

BMW i står for visjonære elbiler og mobilitetstjenester, inspirerende design og en ny definisjon av premiumklassen basert på bærekraftige løsninger. Med fokus på skreddersydde bilkonsepter, bærekraftige prosesser i hele verdiskapningskjeden og en rekke mobilitetstjenester omdefinerer BMW i begrepet fleksibel mobilitet.

Finn ut mer

KARBON.

BMW i revolusjonerer bilindustrien med de første serieproduserte kupeene av karbon. Dette er komponenter fra den vektbesparende BMW EfficientDynamics-teknologien. Karbon er 50 prosent lettere enn stål og 30 prosent lettere enn aluminium. Det betyr at BMW i ikke bare setter ny standard for lette konstruksjoner, men også fullstendig utligner den ekstra vekten, som skyldes blant annet batteriet (høyspent litiumionbatteri). Samtidig er karbon et svært sterkt material som byr på mange konstruksjonsmuligheter, og som øker sikkerheten for alle passasjerene.

  • Serieproduksjon

    Bruk av det høyteknologiske materialet karbon i serieproduksjonen av biler som BMW i3, er enestående. Tidligere måtte dette materialet bearbeides for hånd og kunne bare brukes i et begrenset omfang. Men etter mer enn ti år med intensivt forsknings- og utviklingsarbeid produserer BMW Group i samarbeid med SGL Automotive Carbon Fibers ikke bare karbonfibre og karbonfiberplater, men har også lagt til rette for serieproduksjon av biler med karbonfibre.

LIFEDRIVE-KONSTRUKSJON.

BMW LifeDrive er den første bilkonstruksjonen som er spesialutviklet for elbiler. Den består av to separate enheter. Life-modulen er kupeen av karbon, og Drive-modulen omfatter chassis- og motorkomponentene samt høyspentbatteriet. Fordelen er at alle drivverkskomponentene er plassert i den nedre modulen. Kupeen har altså ikke noen midttunnel, og det blir mer plass til passasjerene. LifeDrive-konstruksjonen utligner ikke bare vekten av høyspentbatteriet, men gir også bilen lavere tyngdepunkt. Resultatet er at BMW i er akkurat så smidig som du forventer at en BMW skal være.

  • Kupeen

    Den øvre modulen utgjør kupeen. Den er laget av karbonfiberforsterket plast, også kalt CFRP. Den høye fastheten gir passasjerene førsteklasses beskyttelse ved ulykker. Samtidig er materialet lett nok til å utligne den ekstra vekten av høyspentbatteriet. Resultatet er høyere sikkerhet og større plass kombinert med lav vekt og bedre kjøredynamikk.

  • Drive-modul

    Den nedre modulen produseres utelukkende av aluminium og rommer høyspentbatteriet. Hjuloppheng, strukturelementer, kollisjonselementer og motor er også plassert her. Høyspentbatteriet er godt beskyttet mot påvirkning utenfra. Dessuten sørger den lave plasseringen midt i bilen for at bilen har lavt tyngdepunkt og optimal vektfordeling. Det gir kjøreegenskaper og sikkerhet uten sidestykke.

BMW eDRIVE.

Den innovative BMW eDrive-teknologien er et resultat av flere års arbeid med å utvikle BMW EfficientDynamics. Tre viktige faktorer sørger for enestående kjøreglede uten utslipp. Den smidige elmotoren oppnår maksimalt dreiemoment så å si fra stillestående, og momentet er uten avbrudd helt opp til topphastigheten. Innovative batteripakker kombinerer det effektive høyspentbatteriet med et kjølesystem som sørger for at batteriet alltid har optimal driftstemperatur. Det gir batteriet bedre effekt og lengre levetid.
Den intelligente energistyringen koordinerer et optimalt samspill mellom elmotoren og høyspentbatteriet, slik at effekten er maksimal og forbruket minimalt. Gjenvinning av bremseenergi ved hjelp av one-pedal-feeling øker bilens rekkevidde. ECO PRO-modus gjør at du bare trenger å trykke på en knapp for å stille inn alle bilsystemene slik at de er mest mulig effektive og utnytter energien på en intelligent måte.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EfficientDynamics sørger for betydelig lavere forbruk og utslipp kombinert med økt effekt og enda mer kjøreglede. Takket være BMW eDrive, effektiv motor- og girkasseteknologi og konstruksjoner med lav vekt, er bærekraftig mobilitet i dag standard i alle BMW-modeller. I tillegg byr BMW på mange innovative løsninger, for eksempel innen aerodynamikk. BMW i utvikler også nye ideer innen elektrisk mobilitet ved å bygge videre på eksisterende teknologi.

En lang tradisjon.

BMW EfficientDynamics viderefører en mangeårig tradisjon med mange innovative høydepunkter.

DESIGNFILOSOFI.

BMW i følger konsekvent en designfilosofi som gir innovative og bærekraftige løsninger en naturlig plass i premiumklassen. For eksempel strekker det sorte båndet seg fra panseret over taket og helt bak til hekken. Dessuten har bilen en dynamisk strømlinjeformet design som er typisk for BMW i, AeroFlaps og karakteristiske detaljer som U-formede LED-kjørelys og -baklykter. Den innvendige designen er også preget av lette materialer som er produsert på en bærekraftig måte.