BMW driver

DAB+ RADIO I DIN BMW.

Myndighetene har bestemt at FM-nettet skal slukkes i 2017 og erstattes av digital radio (DAB+). Det betyr at det er DAB+ som vil fungere når du skal høre på riksdekkende radio i bil, ikke FM- eller DAB-radio som mange biler har i dag.

 

På denne siden ønsker vi å gi deg som BMW-eier mer informasjon om DAB+, og orientere deg om hvilke muligheter du har til å oppgradere din FM-/DAB-bilradio dersom du ikke kjører en BMW med DAB+ digital radio.

 

Overgangen til DAB+ vil skje fylkesvis med oppstart 11. januar 2017. Du finner utfyllende informasjon om slukking, DAB+ dekningskart etc, på Medietilsynet sine nettsider ved å trykke på linken nedenfor. 

 

NRKs kanaler, kommersielle kanaler og lokalradioer kan ha ulik dekning i DAB-nettene. Det betyr i praksis at FM- og DAB-radio ikke lengre vil fungere i din bil med unntak av lokalradio-sendinger som fremdeles vil sende på FM-nettet.

Alle nye BMW’er bestilt via en norsk BMW-forhandler etter 31. desember 2015 har DAB+ som standardutstyr. Fra 2011 er også en rekke BMW’er levert med DAB+ som ekstrautstyr.

Er du usikker på om din BMW har DAB+ er det mulig å søke etter radiokanalen NRK P13, som kun sendes på DAB+. Dersom NRK P13 ikke finnes, er det nødvendig med en oppgradering til DAB+.

 

NB! Fra og med 11. januar 2017 anbefaler Medietilsynet alle med en DAB+-radio å oppdatere kanallista i radioen. Dette gjelder for hele landet. Kanallista er oversikten på skjermen i radioen. Natt til 11. januar gjores det endringer i sendernettene og nye kanaler kom til. Ikke alle radioapparater fanger opp endringer automatisk – derfor er en oppdatering av kanallista viktig. Se etter «scan», «full scan» eller «rescan». På noen radioer kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene («factory reset»).


Det er ikke mulig å benytte verken en FM-radio eller DAB radio for å lytte på DAB+ sendinger. En DAB+ mottaker derfor helt nødvendig for å kunne lytte til alle DAB+-kanalene når FM-nettet og DAB-nettet er slukket.


Har du en BMW med FM- eller DAB-radio vil det derfor være nødvendig å oppgradere til DAB+radio/mottaker. Det finnes flere løsninger for at du fortsatt kan høre radio i din BMW. Vi har valgt å satse på 2 hovedløsninger foroppgradering/ettermontering av DAB+:

 

  • Til et stort utvalg av våre nyere BMW modeller kan vi tilby ettermontering av en orginal BMW DAB+ radio.
 
  • Vi tilbyr også montering av DAB+ adapter. Dette er en enklere og rimligere løsning, men som allikevel gir deg mulighet til å utnytte mulighetene som ligger i DAB+. Dette er en løsning som vil fungere på alle BMW-modeller.
Les mer
  • Klikk her for å se oversikt over ettermontering av BMW-modeller

Står ikke din BMW-modell på denne listen, vil din BMW-forhandler kunne hjelpe deg å finne alternative løsninger som best passer ditt behov og din BMW.


BMW vil utvide utvalget av DAB+adaptere dersom flere produkter tilfredstiller våre krav for en best mulig integrasjon i bilens eksisterende elektronikk-system.


For mer informasjon om montering og pristilbud ber vi deg kontakte din BMW-forhandler.


Pris på montering vil kunne variere fra modell til modell.
 

Les mer