BMW er verdens mest bærekraftige bilprodusent.

BMW ER VERDENS MEST BÆREKRAFTIGE BILPRODUSENT.

BMW er verdens mest bærekraftige bilprodusent.

Vinner av Dow Jones bærekraftsindeks.

BMW Group er kåret til verdens mest bærekraftige bilprodusent 2020 i Dow Jones årlige bærekraftsindeks (Dow Jones Sustainability Indices). I kategorien ”Automobiles”  fikk BMW 80 av 100 mulige poeng og ble dermed kåret til det mest bærekraftige bilselskapet i verden.

Totalt 39 bilselskap ble evaluert og resultatene viste at BMW har forbedret seg på alle de tre områdene som evalueres: Styring og økonomi, miljø samt sosiale dimensjoner.

Siden 2006 har BMW redusert energiforbruket per produsert kjøretøy med 40% og karbondioksidutslipp med 70%.
BMW X5 xDrive45e

Bærekraftsarbeid - et valg.

  • 01 Mellom 1995 og 2019 minket utslippene fra nye BMW-biler i Europa med 42%.
  • 02 Alle BMW-fabrikker drives av fornybar elektrisitet.
  • 03 Andelen kobolt har minket med 2/3 i den siste generasjonen av batterier sammenlignet med de tidligere.
  • 04 BMW har innført miljømessige og sosiale standarder, for eksempel kjøper vi bare kobolt og litium fra sertifiserte gruver i Marokko og Australia.

Fortsatt kamp for et bedre klima.

Frem til 2030 har BMW satt opp en strategisk retning der bærekraftsarbeidet er flettet inn i hele bilens livssyklus, hvor målet er å redusere karbondioksidutslipp per kjøretøy med minst en tredjedel. Av de mer enn 2,5 millioner bilene som ble produsert av BMW i 2019, ville dette tilsvare en reduksjon på mer enn 40 millioner tonn karbondioksid gjennom hele livssyklusen fram til 2030.

Det er fremfor alt økningen av elektrifiserte biler som gjør det mulig. BMW skal i 2023 tilby 25 elektrifiserte modeller der halvparten er rene elbiler. Om ti år bør det være mer enn syv millioner elektrifiserte BMW-biler på veiene.

Les mer
Andelen kobolt har minket med 2/3

Andre viktige deler av bærekraftsarbeidet.

  • BMW eDrive Zones – reduserer utslipp i indre byområder. Når du kjører en ladbar hybrid fra BMW, vil den automatisk slå over til elektrisk kjøring ved hjelp av geofencing-teknologi.
  • Flere modeller med mild-hybrid teknologi.
  • BMW har en avtale med produsenter av battericeller om kun å bruke grønn strøm til produksjon av femte generasjons battericeller.
  • BMW Groups biler er allerede 95% resirkulerbare.
  • EU krever en gjenvinningsgrad for høyvoltbatterier på 50%. Vi samarbeider med den tyske gjenvinningsspesialisten Duesenfeld for å utvikle en metode som gir en gjenvinningsgrad på 96%.
Les mer
BMW og elektrifisering.

BMW OG ELEKTRIFISERING.

TIPS OG SISTE NYTT OM LADBARE BILER.

TIPS OG SISTE NYTT OM LADBARE BILER.