Aluminium - den hållbara metallen.

ALUMINIUM - DEN HOLDBARE METALLET.

Aluminium - den holdbare metallet.

Elektriske modeller som BMW iX3 og BMW iX er pionerer når det gjelder fremtidig mobilitet. Men det er ikke bare kjøretøyenes drivverk som er rettet mot bærekraft; også materialene som brukes i bilen er designet for å følge dette prinsippet. Det samme gjelder også for vår aluminiumproduksjon.

Les mer
BMW iX

Fra nå av vil BMW bruke aluminium produsert ved hjelp av elektrisitet som igjen produseres av solenergi fra ørkenen utenfor Dubai. Dette er en milepæl på veien til vårt mål om å redusere CO2-utslippene i vårt leverandørnettverk med 20% innen 2030.

 

BMW Group har et langsiktig leveranseforhold til Emirates Global Aluminium (EGA) hovedsakelig for aluminium. EGA mottar strøm som trengs for å produsere lavkarbon CelestiAL-aluminium fra solparken Mohammed Bin Rashid Al Maktoum som ligger i ørkenen utenfor Dubai. 

 

Aluminium er sterkt, lett og uendelig resirkulerbart, noe som betyr at det spiller en viktig rolle i utviklingen av et mer bærekraftig samfunn. Men fordi produksjonen av aluminium er svært energikrevende, har bruk av fornybare energikilder som for eksempel solenergi et betydelig potensial for å redusere karbondioksidutslipp.

Les mer
EGA
Lättmetallgjuteriet i Landshut

På vårt støperi for lettmetaller i Landshut blir aluminium som er produsert med solenergi videre behandlet til karosseri- og drivkomponenter, som blir brukt i de elektriske drivverkene i de nye elektriske BMW-modellene.

 

Støperiet for lettmetall er et av de største produksjonsområdene på fabrikken vår i Landshut, og BMW Groups eneste produksjonsanlegg for støping av lettmetall i Europa. I fjor produserte fabrikkens med sine 1600 ansatte mer enn 2,9 millioner støpte komponenter.

 

Støperiet for lettmetaller er også et av verdens mest moderne støperier; dets innovative, bærekraftige produksjonsprosesser for motorkomponenter som sylindertopper eller veivhus har allerede vunnet en rekke priser. 

Les mer
BMW iX

I tillegg til å bruke fornybare energikilder til å produsere aluminium, har BMW selv satt seg et mål innen 2030 om å øke andelen av resirkulerte råvarer, såkalte sekundære materialer, og bruke råvarene flere ganger i en sirkulær økonomi.

 

Aluminiumet som produseres ved hjelp av solenergi behandles på en bærekraftig måte på anlegget for støp av lettmetall i Landshut. For å produsere støpegodset bruker lettmetallstøperiet metoder som formede sandkjerner. Sandkjernene produseres ved bruk av uorganiske bindemidler, noe som betyr at det praktisk talt ikke oppstår utslipp under støpingen.

 

Innen år 2030 har BMW som mål å ha satt mer enn 7 millioner elektrifiserte biler på veiene, hvorav to tredjedeler vil være helelektriske. For å nå dette målet vil BMW sørge for at kravene til de bærekraftige tiltakene blir implementert.

Les mer
bærekraftige biler

HVORDAN PRODUSERER BMW BÆREKRAFTIGE BILER?

Og hva har planting av peanøtter med dette å gjøre? Målene våre for å skape bærekraftige biler og en mer bærekraftig utvikling.
BMW sitt bærekraftsarbeid

VEIEN MOT BÆREKRAFT.

Nysgjerrig på hvordan BMW jobber med bærekraft? Les 17 fakta om bærekraft og lær mer om hvordan vi jobber.