BMW i Design.

Roadtrip i Oslo.

Elektrifiserende eventyr i høy bypuls.

For de fleste er reiser et hjertespørsmål. For Nienke Krook og Nick Vullings er det dog intet mindre enn et kall i livet. Dette nederlandske paret har forvandlet sin drøm til et yrke med bloggen «The Travel Tester», og har vært på reisefot i nesten 13 år. Reiseekspertene la ut på veien for sin første reise i en helelektrisk bil og rapporterer hvordan BMW iX bidro til nye perspektiver rundt det å reise.

Les mer
Roadtrip i Oslo.Elektrifiserende eventyr i høy bypuls.

Ikke overraskende traff Nienke og Nick hverandre for første gang da de var på reise. De bodde sammen i et vandrerhjem i Australia for 13 år siden, og har vært på reisefot sammen siden. Nienke var lærer før hun begynte å dedikere seg helt til reisebloggen. Nick er arkitekt som også reiser mye med jobben når han ikke er sammen med Nienke. Minst én gang i måneden kjenner de på lysten for eventyr og drar fra sitt hjem i Amsterdam.

 

Deres opplevelse av Covid-19-pandemien forandret deres syn på reiser. Derfor har de unngått flyreiser der det er mulig, og byttet fokus til individuell mobilitet. Bilen viste dem en ny følelse av komfort, samtidig som den endrer måten man tenker på reiser, ved at reisen er like viktig som målet.

 

Denne gangen var de to reiseekspertene i Oslo med BMW iX, og nå deler de sine inntrykk fra sin aller første helelektriske oppdagelsesferd.

Les mer

Hvordan foretrekker du å komme deg rundt på reisene?

Nick: Det er avhengig av hvor vi er på vei. Av og til fins ingen alternativ til fly, men vi forsøker å unngå det. Det fins flere grunner til dette, spesielt når det gjelder bærekraft og fleksibilitet. Vi foretrekker å ta toget eller bilen, og utforske landene og byene nærmere hjemmet. Det fine med å reise med bil er at reisen i seg selv kan bli et aktivt innslag. Du trenger ikke å ha kommet fram til reisemålet før du kan slappe av og nyte.

 

Nienke: Erfaringen har vist at du bør ha rikelig rom i reiseplanen for å kunne ta omveier i eventyret. Selv om jeg liker å detaljplanlegge, er det viktig å ikke henge seg opp alt for mye i planen. Å kunne tillate seg selv å gli rundt når spontaniteten kommer gjøres best med bil.

Les mer

Hva er det som skaper en uforglemmelig reise?

Nienke: Enkelte innslag er alltid viktige for oss på våre reiser: mat, kultur, design og arkitektur. Vi forsøker også bevisst å oppleve nye steder med alle våre fem sanser.

 

 

La oss bruke det på deres reise til Oslo. Hva opplevde sansene?

 

Nick: For meg var det mest slående med denne reisen lydopplevelsen. BMW iX var en så utrolig stillegående bil!

 

Nienke: Ja, og du oppfatter plutselig musikken helt annerledes når du kjører uten motorlyd. Jeg satt også i baksetet en gang og høyttalerne i nakkestøtten i BMWen var fantastiske.

 

Les mer
Kai Langer
Roadtrip iX harbour

Hva fikk dere se?

Nienke: Byens beliggenhet i direkte tilknytting til havet, skogene og fjellene gjør at den ser og føles veldig åpen og romslig ut. Vi merket dette direkte og hadde den nøyaktig samme følelsen i BMW iX. Min favorittfunksjon i bilen var definitivt panoramataket, ettersom det fikk meg til å kjenne at jeg kunne nyte byen fra inne i bilen, spesielt når jeg kjørte gjennom høyere bebyggelse, som i nye Barcode.

 

Nick: Jeg tror at to sanser møttes her: se og føle. For det vi så, følte vi også. Oslo er en veldig kontrastfull by. For eksempel har du de ulike høyblokkene i Barcode på den ene siden, og de typiske skandinaviske tre- og fiskerhusene på den andre siden. Det betyr at du også kan føle kontrasten mellom materialer der du går, berøre det lysende treverket og de kule stål- og betongkonstruksjonene.

Les mer
Roadtrip iX parking
Roadtrip iX street

Hvordan var det å kjøre rundt i byen i en BMW iX?

Nick: Bilen gjorde det veldig enkelt for oss. Den føltes ikke for stor for byen, og assistansesystemene forenklet reisen slik at man kunne fokusere på andre ting. Når det skjer så mye rundt, som det ofte gjør i storbyer, er det veldig fint å ha en bil som er lettnavigert. Og Oslo er fortsatt utstrakt, selv om det ikke er en millionby. Så til tross for den korte tiden vi hadde der, kunne vi se veldig mye. Vi tok oss til og med en tur opp i fjellet en gang for å se solen gå ned over byen.

 

Nienke: Det buede head-up-displayet og 3D-visningen for parkering gjorde av og til at det føltes som å være i et dataspill. Og jeg likte spesielt bevegelsesstyringen med Shy Tech-interiøret.

 

Nick: Jeg var virkelig imponert av hvor ukomplisert alt var. Infrastrukturen for ladestasjoner vokser fort, med Norge som naturligvis leder utviklingen. Og det var nesten like enkelt å lade BMW iX som det er å lade en smarttelefon. De ca. 40 minuttene det tar å komme til 80 prosent går veldig fort, spesielt når du er på reisefot.

Les mer
Roadtrip iX Nick and Nienke

Har denne reisen med BMW iX gitt et nytt perspektiv på reisene?

Nienke: Definitivt! Fremtiden for hvordan vi reiser er alltid noe jeg tenker på, spesielt spørsmål om hvordan vi kan reise mer bærekraftig. Mange mennesker sliter med dilemmaet at reiser vanligvis påvirker klimaet, og det slutter med at det går utover reisegleden. Men nå som vi har opplevd hvor lett det er å reise utslippsfritt i en elbil i Europa, har det forandret vårt syn på bilreiser. Det faktum at vi reiser individuelt men samtidig bærekraftig er ganske tilfredsstillende.

 

Nick: Det kan høres ut som et skritt tilbake til start, for den her typen roadtrip minner oss om våre foreldre som brukte å reise med bil, og om de gamle veikartene de brukte på den tiden. BMW iX derimot er så oppkoblet at vi alltid fikk oppdateringer om stengte veier og hvilken ladestasjon vi skal ta oss til, i sanntid, gjennom hele reisen. Og «My BMW-app» gir oss all nødvendig informasjon om bilen, selv om vi bare ruslet gjennom byen. Som blogger måtte Nienke dele mye innhold når hun er på reisefot og være påkoblet hele tiden. Noe som fungerte uten problemer med BMW iX.

Les mer
Roadtrip iX charging

Hvor ser dere potensialet for forandring som kommer til å gjøre fremtidens reiser mer bærekraftige?

Nienke: Jeg tror forandring kommer til å drives mest av teknikk og design i den sterkt tilkoblede verden vi lever i. Dette kommer ikke bare til å påvirke enkelte produkter, men også en lang rekke områder som er koblet sammen. Jeg tenker her spesielt på resirkulering og gjenvinning av materialer. Design og teknikk må forandres innen dette kanskje, slik at fordelene til slutt kan påvirke reisen. Det kan for eksempel være i form av hotell bygget av bærekraftige materialer, eller restauranter som tar urbant hagearbeid og dermed kortreist mat til et nytt nivå.

Les mer
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.

eAcademy

eACADEMY.

Lysten på mer? Samle noen gode tips og siste nytt om elbiler og Plug-in hybrider.