The 4 - känslan sitter i linjerna

VEIEN TIL BÆREKRAFTIG KJØRING.

17 fakta om BMW sitt bærekraftsarbeid.

Veien til bærekraftig kjøring.17 fakta om BMW sitt bærekraftsarbeid.

Nysgjerrig på hvordan BMW tenker når det gjelder bærekraft? Nedenfor har vi samlet informasjon og fun facts om hvordan BMW jobber og bidrar til en mer utslippsfri verden. For og ganske enkelt gjøre kjøreglede mer bærekraftig.

#1:
Allerede i 1972 ble vår første elektriske bil brukt som følgebil i maratonkonkurranse under OL. Siden den ikke produserte utslipp, fikk den kjøre foran løperne som en kamerabil.

 

#2:
Rundt 15.000 BMW-ansatte tar firmabusser til og fra jobb. Slår vi sammen dette blir det rundt 70.000 kilometer hver dag. Dette reduserer både antall biler på veiene og unngår utslipp på ca 32.000 tonn CO2 hvert år.

#3:
I Norge er nesten én av to nye biler elektriske – og BMW bidrar til denne utviklingen. Nesten 80% av de nye bilene vi solgte i Norge i 2019 var ladbare modeller.

 

#4:
Mot slutten av 2019 hadde vi solgt totalt 504.000 biler med en elektrisk eller Plug-in Hybrid drivlinje – noe som overgikk BMW sine egne forventninger og etablerte selskapet som markedsleder innen elektriske biler i Tyskland.

Les mer
Ionity

#5:

For å tilrettelegge for elbil og lading har BMW initiert joint venture-selskapet IONITY. Mot slutten av 2020 hadde IONITY satt opp og drevet rundt 400 hurtigladestasjoner langs Europas hovedveier.

Les mer

#6:
Den nye eDrive Zone-funksjonen i navigasjonssystemet hos Plug-in Hybrider skifter automatisk til elektrisk drift i grønne soner.Dette resulterer i at sjåførenedrar nytte av effektivitetsfordelene som e-drive zonen gir i bymiljøer, samtidig som de bidrar til å redusere utslipp og støy i bykjernene. Det første kjøretøyet med denne funksjonen ble levert i mars 2020.

 

#7:
Vår produksjon på nesten 2,5 millioner kjøretøy per år genererer mer enn 780.000 tonn skrapmetall. 99% av materialet resirkuleres og brukes på nytt.

Les mer
BMW Polycycle team

#8:
BMW sitt "Polycycle" team har utviklet bærekraftige gulvmatter. I stedet for å bruke ny plast, behandles det plast fra havene som brukes til produksjonen. Deres langsiktige mål er en lukket syklus der de produserer nye gulvmatter fra gamle. Ideer som disse oppmuntrer til videre utvikling og andre tilnærminger som bidrar til fokuset mot ensirkulær økonomi med et sluttet kretsløp, der det meste resirkuleres eller gjenbrukes på en eller annen måte.

#9:
Siden slutten av 2020 har vi bare kjøpt strøm produsert fra fornybare kilder. Dette gjøres mulig ved å bruke våre egne solcelleinstallasjoner og vindturbiner, men også ved å kjøpe fornybar elektrisitet. I Europa har våre anlegg kjøpt 100% grønn elektrisitet siden 2017.

 

 

Les mer
BMW iX3

#10:

I 2020 ble BMW iX3 vår første helelektriske SUV på veien. Det ga kundene våre en utslippsfri, elektrifisert variant av en av BMW sine mest populære kjøretøy. 

Les mer

#11:
Kobberbøk-treet som brukes til dashbordet til BMW i3 kommer fra 100% sertifisert og ansvarlig skogbruk, i samsvar med Forest Stewardship Council (FSC).

 

#12:
For femte generasjonen høyvoltbatterier har BMW omstrukturert forsyningskjedene, og fra og med 2020 vil BMW selv være ansvarlig for tilførsel av kobolt og litium til battericellene. Dette fører til full transparens om hvor disse to råvarene kommer fra.

#13: 
I løpet av 2021 vil vi ha 5 helelektriske modeller tilgjengelig: BMW i3, Mini Electric, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX. Dette antallet vil øke til minst 12 før utgangen av 2023. Inkludert våre Plug-in Hybrider, vil vårt sortiment bestå av minst 25 elektrifiserte modeller.


#14:

Nesten alle deler av litium-ion-batteriene i våre elektriske kjøretøy kan resirkuleres.

Les mer
BMW i 10 years

#15:

Biler som leter etter en parkeringsplass, kan utgjøre så mye som 30% av bytrafikken. Derfor utvikler vi mobile tjenester som den digitale parkeringstjenesten PARK NOW. Det gjør det lettere å finne ledige plasser, samt at du kan bruke appen til å betale for din parkering, noe som gjør det enklere og smidigere å parkere.

Les mer
BMW i3

#16:
For å oppmuntre ansatte til å ta sykkelen til jobb, lanserte BMW et utleieprogram for sykler, BMW LeaseRad. Dette bidrar til at mer enn 5000 ansatte nå sykler til jobben.

 

#17:
Mer enn halvparten av alle produserte BMW-kjøretøy forlater produksjonsanlegget via jernbane. Som et resultat unngikk vi omtrent 70.000 lastebilturer i 2019, og det var bare i Tyskland.

Les mer
BMW i FEIRER 10 ÅR

BMW i FEIRER 10 ÅR.

Visjonen som ble en suksesshistorie. Les mer om våre elektriske biler som faktisk er mer enn bare elektriske.
Finnes det en bærekraftig batteriproduksjon?

FINNES DET EN BÆREKRAFTIG BATTERIPRODUKSJON?

Er det mulig å produsere batterier til ladbare biler samtidig som holdbarheten og arbeidsforholdene opprettholdes? Svaret er ja.