Elbil - Maksimer rekkevidden i vinterkulden.

MAKSIMER REKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

MAKSIMER REKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

7 TIPS FOR BESTE REKKEVIDDE.

Det er ingen hemmelighet, Norge er kaldt store deler av året og i noen måneder kan det være minusgrader og snø på veiene. Så hvordan fungerer din elbil eller ladbare hybrid når vinterkulden sveiper inn? Vi har samlet noen tips som er gode å ta med seg.

 

1. Parkering innendørs - hvis mulig.
Har du muligheten til å parkere bilen innendørs? Med et oppvarmet batteri kan du best maksimere kjørelengden på bilen. Hvis du starter elbilen eller den ladbare hybriden når det er kaldt, går det mye strøm bare for å varme opp batteriet.

 

2. Ha bilen ferdigladet like før avreise.
Forsikre deg om at batteriet er ladet og klart rett før avreise, da er batteriet varmt og det trenger å påvirke kjørelengden like mye.

 

3. Varm opp bilen mens den lades.
Slå på varmen i bilen mens den lades, da trenger du ikke å kaste bort batterikapasiteten på å varme opp bilen, da er den også varm og klar ved avreise.

I BMW-appen kan du både planlegge ladingen og skru på varmen i bilen, det beste verktøyet ditt under vinterkulda.

4. Lad heller ofte enn sjeldent.
Enten du skal handle eller løpe inn og kjøpe det salongbordet du har hatt lyst på en stund, er det smart å sjekke om det er lademuligheter der. Hyppig lading betyr at batteriet holder en jevn og god temperatur, noe som er gunstig for rekkevidden.

 

Og husker du punkt tre? Slå på varmen mens du lader, så venter en varm bil etter at dine ærender er unnagjort.

 

5. Sats på ratt- og setevarme.

Du bruker mye energi hvis du slår kupévarmeren på full styrke så fort du setter deg i bilen. Slå på ratt- og setevarmen i stedet, og ha jakken og luen på, så sparer du energi.

 

6. Akselerasjon, dekktrykk og rullemotstand.
Å sørge for at elbilen eller den ladbare hybriden er tipp topp før vinterkulda kommer er bra for både sikkerhet og rekkevidde, de små tingene før og under kjøring kan utgjøre stor forskjell.

 

Tenk på at

  • akselerasjon og kraftig bremsing gjør at den elektriske motoren jobber hardere. Kjør jevnt og planmessig, du vil både være en tryggere sjåfør og skåner batteriet mot ekstra belastning
  • snø gir større rullemotstand og vinterdekk ruller dårligere enn sommerdekk, noe som påvirker batterilengden
  • ha kontroll på dekktrykket. Lavt dekktrykk øker både motstand og energiforbruk

 

7. La bilen gjøre jobben.
Vi avslutter med et generelt tips som gjelder året rundt. Hvis du kjører en ladbar hybrid fra BMW, er et tips å angi reisemålet i navigasjonen og la bilens hybridmodus styre når den kjører på strøm. Bilen optimaliserer kjøremønsteret og maksimerer kjøringen når det er mest effektivt å kjøre på strøm.

 

Les mer
Alt om lading.

BLI FULLADET.

Vi fjerner spørsmålstegnene dine og gir deg alt du trenger å vite om lading.
eAcademy

eACADEMY.

Lysten på mer? Samle noen gode tips og siste nytt om elbiler og ladbare hybrider.