Elbil

LADING AV ELBIL & PLUG-IN HYBRID.

Alt du trenger å vite om lading.

LADING AV ELBIL & PLUG-IN HYBRID.Alt du trenger å vite om lading.

Lading og rekkevidde for elbil og plug-in hybrid.

Lad riktig, kjør smart og få lengre rekkevidde.

Plugg i ladekabelen, og bilen lades - enklere blir det ikke. Vi har samlet all informasjonen du trenger om lading og rekkevidde her. Visste du for eksempel at det bare tar 45 minutter å lade batteriet i en BMW i3 til 80 prosent? Det er raskt, ikke sant? Og på 80 prosent kan du kjøre mange ganger til barnehagen, idrettshallen og butikken.

Vurderer du å kjøpe elbil og lurer på hvordan rekkevidde fungerer, finner du en oversikt lenger ned på siden. Klikk på hurtiglenkene for å lese mer, få svar på vanlige spørsmål og informasjon om vår installasjonsservice.

Les mer

Tre ladetips.

 • 01 Lad regelmessig for å bevare batteriet.
 • 02 Sørg for at batteriet er varmt før avreise, så blir rekkevidden lenger.
 • 03 Lad alltid på godkjente ladestasjoner.

IKKE GLEM Å MELDE DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

Sett deg i førersetet – få de siste nyhetene først.

LADING NÅR DU ER PÅ FARTEN.

Lad enkelt og fleksibelt når du er på farten.

Med hjelp av intelligent teknologi og smarte mobilitetstjenester får du raskt oversikt over hvor, når og hvordan det er best å lade elbilen. Vi jobber dessuten kontinuerlig med å utvide nettverket av ladestasjoner i Norge og i resten av verden. Følg med, det kommer flere stasjoner.

BMW Connected

Navigasjonssystem som følger med på ladestatusen.

Navigasjonssystemet med nettilkobling har informasjon om ladestasjoner og viser deg den mest effektive kjøreruten. Du kan alltid se batteriets ladenivå og rekkevidde når du kjører med elmotoren. Last ned BMW Connected-appen og koble deg til.
Last ned BMW Connected
BMW Charging

BMW Charging.

BMWs ladetjeneste BMW Charging tilbyr verdens største ladenettverk med over 140 000 ladestasjoner i 13 europeiske land. UINITY er et annet samarbeid om elektrisk infrastruktur. Sammen med andre store bilprodusenter skal vi bygge 4000 nye ladestasjoner i Europa innen 2020.
Til BMW Charging

SLIK KJØRER DU ELBIL PÅ VÅREN.

 • 01 Om du skal kjøre lange strekninger, planlegg ruten og lademulighetene på veien.
 • 02 For optimal kjøreglede, se opp for kraftige værendringer da disse påvirker rekkevidden.
 • 03 Parker innendørs når du har mulighet til det. Oppvarmede batterier holder lenger.
 • 04 Start med fulladet batteri, og lad opp underveis.
 • 05 La radioen stå på. Den bruker nesten ikke strøm og gjør reisen triveligere.

Faktorer som påvirker rekkevidden.

Slik får du flere mil ut av bilen.

Rekkevidden til elbiler og ladbare hybrider varierer ofte, og iblant varierer den ganske mye. Nedenfor finner du noen av de vanligste årsakene og forslag til hva du kan gjøre for å unngå rekkeviddeangsten.
hastighet

HASTIGHET.

Hastigheten påvirker elbilens rekkevidde. Det er så enkelt at elbilen får kortere rekkevidde jo fortere du kjører. 

 

temperatur

ÅRSTID OG TEMPERATUR.

Bilbatterier er litt som oss mennesker. De trives i behagelige temperaturer der det verken er for varmt eller for kaldt. Batteriet påvirkes derfor ganske mye av utetemperaturen. Jo kaldere det er, desto kortere blir rekkevidden. Det skyldes delvis at underlag som for eksempel snø, gir større rullemotstand, og at vinterdekk ruller dårligere enn sommerdekk. Har du garasje, er det derfor en fordel å parkere i den om natten, i alle fall i vinterhalvåret.

 

klimatanlegg

BRUK AV KLIMAANLEGG.

Rekkevidden påvirkes også av hvordan klimaanlegget og kupévarmeren brukes. Klimaanlegget bruker nemlig energi, og er det veldig kaldt, trengs det også strøm for å holde batteriene varme.

 

bilmodell

BILMODELL.

Ulike modeller bruker ulik mengde strøm. Det påvirker bilens rekkevidde.
Du finner kapasiteten for din elbil i de tekniske dataene for bilen.

 

batteri

BATTERIETS KAPASITET.

Størrelsen på batteriet kan variere fra bil til bil. Det betyr at noen har litt mer å gi enn andre. Du bør derfor tilpasse batteriets rekkevidde til ditt behov før du henter din nye elbil hos forhandleren.

 

Kjørestil

KJØRESTIL.

Kjørestilen din påvirker elbilens rekkevidde.
Du kommer alltid lengst med jevn kjøring. Et annet godt tips er å sjekke dekktrykket med jevne mellomrom. Dekk med riktig lufttrykk ruller bedre og gir deg derfor ekstra rekkevidde.

 

INSTALLASJONSHJELP.

Installasjonshjelp

Vi kan hjelpe deg med installasjon av Wallbox.

blabla

BMW NYHETSBREV.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev og motta siste nytt fra BMW Norge med informasjon om modeller, produkter og events.

Les mer

Lading gjort enkelt med BMW Charging.

Uansett hvor du er eller hva du planlegger med din elektriske BMW – med ladeløsningene fra BMW Charging har du alltid muligheter for lading hjemme, underveis og på jobb.

Det grunnleggende utstyret til din BMW inkluderer alltid basisutstyr for lading hjemme og underveis, for eksempel BMW Charging Card, samt ladekabelen (Mode 3) for offentlig lading. I tillegg velger du ganske enkelt produktene og tjenestene fra BMW Charging som er optimale for din situasjon. Kontakt din nærmeste BMW forhandler for mer informasjon. 

Les mer

The world of BMW charging.

BMW elektromobilitet ladestasjon elektrisk kjøretøy lading hjemme

Lading hjemme.

Med BMW Charging er lading hjemme enklere og mer komfortabelt enn noen gang tidligere. Velg mellom vårt store utvalg av produkter og tjenester som gjør det enkelt å lade både elbiler og Plug-in hybrider hjemme med opptil 22 kW.
Oppdag alle produkter
BMW elektromobilitet ladestasjon elektrisk kjøretøy lading underveis

Offentlig lading.

Er du underveis og vil lade din BMW elbil eller Plug-in hybridbil? Med BMW Charging har du tilgang til et stadig voksende nettverk av offentlige ladepunkter i bysentrum, på parkeringsplasser og langs viktige trafikkårer.
Oppdag alle produkter

Lade hjemme.

Med BMW Charging er lading hjemme enklere og mer komfortabelt enn noen gang tidligere. Velg mellom vårt store utvalg av produkter og tjenester som gjør det enkelt å lade både elbiler og Plug-in hybrider hjemme med opptil 22 kW Kontakt din nærmeste BMW forhandler for råd om skreddersydde pakkeløsninger for lading.

BMW elektromobilitet lading hjemme
BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Bensinstasjonen hjemme. Med den fast installerte BMW Wallbox kan din BMW lades raskt, pålitelig og komfortabelt med opptil 22 kW. I tillegg til sine plassbesparende, kompakte dimensjoner i BMW-design, tilbyr BMW Wallbox også praktisk kabeladministrasjon. Gjeldende status for BMW Wallbox kan når som helst kontrolleres via statusvisningen. Den integrerte registreringen av jordfeilstrøm muliggjør enkel og billig installasjon.
BMW elektromobilitet elbil lading BMW Wallbox Essential

BMWi Wallbox Plus.

BMWi Wallbox Plus har de samme produktegenskapene som BMW Wallbox Essential, men er beregnet på flere brukere og har tilgangskontroll via integrert RFID-autorisering.
Mer om BMWi Wallbox Plus
Smart ladeboks inklusive installasjon

Smart ladeboks inklusive installasjon.

Med en ladeboks hjemme lader du din BMW betydelig raskere enn med en vanlig stikkontakt. Du lader trygt og sikkert med ladeboksen og unngår risiko for å overbelaste hovedsikringen. En standard­ installasjon utføres av en sertifisert elektriker.
Mer om hva som inngår
BMW elektromobilitet lading standard ladekabel

Standard ladekabel.

Ledningens lengde på fem meter er vanligvis tilstrekkelig for tilkobling til en stikkontakt. Det er forbudt å bruke skjøteledninger av alle typer. Ladekabelen kan håndtere en ladekraft på opptil 2,3 kW og 10A. Ladekraften kan justeres under innstillinger i kjøretøymenyen. Vi anbefaler en ladeeffekt på 1,3 kW og 6A når du lader via en vanlig stikkontakt.
Connected Charging

Connected Charging.

Med de digitale tjenestene til Connected Charging kan du raskt og enkelt finne de nærmeste ladestasjonene i ditt område. Systemet informerer deg om tilgjengelighet og ladekapasitet som tilbys. Dette sparer deg for tid og krefter når du lader din BMW elbil og Plug-in hybrid.
Charging Support BMW Wallbox.

CHARGING SUPPORT BMW WALLBOX.

Offentlig lading.

Er du underveis og vil lade din BMW elbil eller Plug-in hybridbil? Med BMW Charging har du tilgang til et stadig voksende nettverk av offentlige ladepunkter i bysentrum, på parkeringsplasser og langs viktige trafikkårer.– inkludert High-Power-Charging ladestasjoner for ultrahurtig lading av ditt elektriske kjøretøy. Ladestasjonene vises i navigasjonssystemet til din BMW, via app og online på nettstedet www.bmw-charging.com og kan aktiveres via app eller BMW Charging Card. BMW Charging Card og ladekabel (Mode 3) er allerede inkludert i BMW elbiler eller med BMW Plug-in hybrider.

BMW elektromobilitet offentlig lading
BMW elektromobilitet elbil lading underveis lading BMW Charging Card

BMW Charging Card.

Sammen med ladekabel (Mode 3) er BMW Charging Card inkludert når du kjøper en elektrisk BMW. BMW Charging Card gir deg tilgang til det stadig voksende offentlige ladenettet til BMW Charging. Dette inkluderer også et stort antall High-Power-Charging-stasjoner for ultrahurtig lading når du reiser, f.eks. hos vår partner IONITY i Europa. Ladestasjoner fra forskjellige operatører vises i BMW-navigasjonssystemet, via appen eller på nettstedet og kan aktiveres ved hjelp av appen eller BMW Charging Card. Alle ladinger fra BMW Charging vises i en tydelig månedlig oversikt.
Se mer
BMW elektromobilitet elbil lading IONITY

IONITY.

Joint Venture-selskapet IONITY, medstifter av BMW Group, står for etableringen av et høyt ytende hurtigladernettverk for elektriske kjøretøy i Europa – et viktig skritt for å sikre elektromobilitet også på lange reiser. For eksempel kan du lade BMW iX3 fra 0% til 80% på bare 34 minutter. IONITY High-Power-Charging-stasjoner er integrert i det offentlige ladenettverket BMW Charging. BMW Charging tilbyr i økende grad attraktive prismodeller for alle elektrifiserte kjøretøy. For oppdatert informasjon, vennligst besøk www.bmw-charging.com.
Se mer
BMW Connected Charging

Connected Charging.

Med tjenestene til Connected Charging kan du bruke rekkevidden til din BMW elbil og Plug-in hybridbil effektivt. Systemet informerer deg om de nærmeste ladestasjonene langs ruten din og peker på interessante steder som f.eks. kaféer eller restauranter slik at du kan bruke ladetiden på best mulig måte.
BMW elektromobilitet elbil lading ladekabel (Mode 3) for offentlig lading

Ladekabel (Mode 3) for offentlig lading.

Ladekabelen (Mode 3) gjør det enkelt å lade på offentlige ladestasjoner. Den kan brukes til 3-faselading med opptil 11 kW ladeeffekt. Ladekabelen (Mode 3) er inkludert i leveransen av din BMW i tillegg til BMW Charging Card for offentlig lading.
BMW elektromobilitet BMW eDrive Soner & BMW Ponts

BMW eDrive Zones.

Flere og flere byer rundt om i verden setter opp områder der ingen eller bare begrenset trafikk er tillatt. I tyske byer treffer man på såkalte miljøsoner, som lokalt reduserer utslipp av eksosgasser og CO2-utslipp ved å begrense forurensningsverdiene. Vi har utviklet BMW eDrive Zones for å muliggjøre og fremme utslippsfri kjøring gjennom disse miljøsonene. Dette betyr at BMW Plug-in hybrider automatisk oppdager når man kjører inn i en miljøsone og automatisk skifter til utslippsfri, ren elektrisk drift. 

De viktigaste spørsmålene og svarene om tema lading.

 • Hva er BMW Charging?
 • Hvordan kan jeg lade min BMW-elbil og min BMW Plug-in hybrid hjemme?
 • Kan jeg kjøre et elektrisk kjøretøy hvis jeg ikke har lademulighet hjemme?
 • Hvor kan jeg lade min BMW-elbil og min BMW Plug-in hybrid underveis?
 • Hvordan finner jeg en passende lademulighet underveis?
 • Hvordan får jeg tilgang til offentlige lading, og hvordan faktureres den?
 • Hvordan kan jeg sjekke ladestatusen til min BMW elbil og Plug-in hybrid?
 • Hva bør jeg passe på når jeg lader min BMW Plug-in hybrid?
 • Hva er forskjellen mellom lading med vekselstrøm (AC), likestrøm (DC) og en High-Power-Charging ladestasjon (HPC)?
 • Hvilke batteri-ladenivåer er optimale for min BMW elbil?
 • Kan jeg også kjøre lengre avstander i min BMW elbil?
 • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

  Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr.

  * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

  Fra 1. januar 2020 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. WLTP, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.