Elbil

LADING AV ELBIL & HYBRID.

Alt du trenger å vite om lading.

LADING AV ELBIL & HYBRID.Alt du trenger å vite om lading.

LADING OG REKKEVIDDE.

Lad riktig, kjør smart og få lengre rekkevidde.

Plugg i ladekabelen, og bilen lades - enklere blir det ikke. Vi har samlet all informasjonen du trenger om lading og rekkevidde her. Visste du for eksempel at det bare tar 45 minutter å lade batteriet i en BMW i3 til 80 prosent? Det er raskt, ikke sant? Og på 80 prosent kan du kjøre mange ganger til barnehagen, idrettshallen og butikken.

Vurderer du å kjøpe elbil og lurer på hvordan rekkevidde fungerer, finner du en oversikt lenger ned på siden. Klikk på hurtiglenkene for å lese mer, få svar på vanlige spørsmål og informasjon om vår installasjonsservice.

Finn ut mer

TRE LADETIPS.

 • 01 Lad regelmessig for å bevare batteriet.
 • 02 Sørg for at batteriet er varmt før avreise, så blir rekkevidden lenger.
 • 03 Lad alltid på godkjente ladestasjoner.

IKKE GLEM Å MELDE DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

Sett deg i førersetet – få de siste nyhetene først.

Lade elbil hjemme.

Lad hjemme med BMW Wallbox.

Det aller enkleste er å lade elbilen hjemme. Det gjør du raskt og enkelt med BMW Wallbox. Ta en titt på produktbeskrivelsene, og velg den som dekker dine behov best. Trenger du hjelp til installasjonen, er vår installasjonsservice alltid klar til å hjelpe.

BMWi WALLBOX PLUS

BMWi Wallbox Plus

BMWi WALLBOX PLUS

Til flere brukere.

BMWi Wallbox Plus har de samme produktegenskapene som BMW Wallbox Essential, men er beregnet på flere brukere og har tilgangskontroll via integrert RFID-autorisering.

Lading når du er på farten.

Lad enkelt og fleksibelt når du er på farten.

Med hjelp av intelligent teknologi og smarte mobilitetstjenester får du raskt oversikt over hvor, når og hvordan det er best å lade elbilen. Vi jobber dessuten kontinuerlig med å utvide nettverket av ladestasjoner i Norge og i resten av verden. Følg med, det kommer flere stasjoner.
BMW Connected

Navigasjonssystem som følger med på ladestatusen.

Navigasjonssystemet med nettilkobling har informasjon om ladestasjoner og viser deg den mest effektive kjøreruten. Du kan alltid se batteriets ladenivå og rekkevidde når du kjører med elmotoren. Last ned BMW Connected-appen og koble deg til.
Last ned BMW Connected
BMW Charging

BMW Charging.

BMWs ladetjeneste BMW Charging tilbyr verdens største ladenettverk med over 140 000 ladestasjoner i 13 europæiske lande. UINITY er et annet samarbeid om elektrisk infrastruktur. Sammen med andre store bilprodusenter skal vi bygge 4000 nye ladestasjoner i Europa innen 2020.
Til BMW Charging

SLIK KJØRER DU ELBIL PÅ VÅREN.

 • 01 Om du skal kjøre lange strekninger, planlegg ruten og lademulighetene på veien.
 • 02 For optimal kjøreglede, se opp for kraftige værendringer da disse påvirker rekkevidden.
 • 03 Parker innendørs når du har mulighet til det. Oppvarmede batterier holder lenger.
 • 04 Start med fulladet batteri, og fyll på underveis.
 • 05 La radioen stå på. Den bruker nesten ikke strøm og gjør reisen triveligere.

FAKTORER SOM PÅVIRKER REKKEVIDDEN.

Slik får du flere mil ut av bilen.

Rekkevidden til elbiler og ladbare hybrider varierer ofte, og iblant varierer den ganske mye. Nedenfor finner du noen av de vanligste årsakene og forslag til hva du kan gjøre for å unngå rekkeviddeangsten.
hastighet

HASTIGHET.

temperatur

ÅRSTID OG TEMPERATUR.

klimatanlegg

BRUK AV KLIMAANLEGG.

hastighet

HASTIGHET.

Hastigheten påvirker elbilens rekkevidde. Det er så enkelt at elbilen får kortere rekkevidde jo fortere du kjører. Vanligvis får du lengst rekkevidde når du kjører i 30–40 km/t, noe som gjør elbilen perfekt til bykjøring der lavere hastigheter er vanlig.

 

temperatur

ÅRSTID OG TEMPERATUR.

Bilbatterier er litt som oss mennesker. De trives i behagelige temperaturer der det verken er for varmt eller for kaldt. Batteriet påvirkes derfor ganske mye av utetemperaturen. Jo kaldere det er, desto kortere blir rekkevidden. Det skyldes delvis at underlag som for eksempel snø, gir større rullemotstand, og at vinterdekk ruller dårligere enn sommerdekk. Har du garasje, er det derfor en fordel å parkere i den om natten, i alle fall i vinterhalvåret.

 

klimatanlegg

BRUK AV KLIMAANLEGG.

Rekkevidden påvirkes også av hvordan klimaanlegget og kupévarmeren brukes. Klimaanlegget bruker nemlig energi, og er det riktig kaldt, trengs det også strøm for å holde batteriene varme.

 

bilmodell

BILMODELL.

batteri

BATTERIETS KAPASITET.

Kjørestil

KJØRESTIL.

bilmodell

BILMODELL.

Ulike modeller bruker ulik mengde strøm. Det påvirker bilens rekkevidde.
Du finner kapasiteten for din elbil i de tekniske dataene for bilen.

 

batteri

BATTERIETS KAPASITET.

Størrelsen på batteriet kan variere fra bil til bil. Det betyr at noen har litt mer å gi enn andre. Du bør derfor tilpasse batteriets rekkevidde til ditt behov før du henter din nye elbil hos forhandleren.

 

Kjørestil

KJØRESTIL.

Kjørestilen din påvirker elbilens rekkevidde.
Du kommer alltid lengst med jevn kjøring. Et annet godt tips er å sjekke dekktrykket med jevne mellomrom. Dekk med riktig lufttrykk ruller bedre og gir deg derfor ekstra rekkevidde.

 

FEM VANLIGE SPØRSMÅL OM LADING.

 • Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

  Her finnes det ikke noe standardsvar, siden det er flere faktorer som spiller inn. Den viktigste faktoren er størrelsen på batteriet, og hvilken ladeeffekt bilen tar. Klikk deg inn på siden til modellen du er interessert i for mer informasjon.

 • Må jeg lade fullt hver gang?

  Nei, du kan avslutte ladingen når som helst.

 • Hva skjer når bilen er fulladet?

  Når bilen er fulladet, stopper ladingen på samme måte som når du lader en mobiltelefon.

 • Kan jeg lade elbilen fra en vanlig stikkontakt hjemme?

  Vi anbefaler alltid at du lader bilen fra en ladestasjon, for eksempel en BMW i Wallbox, for best mulig sikkerhet og ytelse. Vi tilbyr komplette løsninger med BMW i Wallbox og installasjon. Det kan du lese mer om ovenfor.

 • Kan jeg begynne å kjøre mens ladekabelen er tilkoblet?

  Nei, bilen starter ikke når ladekabelen står i.

INSTALLASJONSHJELP.

Installasjonshjelp

INSTALLASJONSHJELP.

Vi kan hjelpe deg med installasjon av Wallbox.

blabla

miljo

BÆREKRAFT OG MILJØ.

BÆREKRAFT OG MILJØ.

LADBAR HYBRID

NYSGJERRIG PÅ HYBRID?

bmwi3

ER DU INTERESSERT I ELBIL?

BMW NYHETSBREV.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev og motta siste nytt fra BMW Norge med informasjon om modeller, produkter og events.

Finn ut mer
 • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

  Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr.

  * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

  Fra 1. januar 2020 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. WLTP, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.