Intelligent energistyring.

STØRRE EFFEKT,
LAVERE FORBRUK.

Intelligent energistyring.

Alle modeller fra BMW leveres med teknologi fra BMW EfficientDynamics som standard. Dette omfatter blant annet Auto Start Stopp-funksjonen, Brake Energy Regeneration og elektrisk servostyring. Samspillet mellom disse teknologiske løsningene kalles intelligent energistyring og sørger for bærekraftig mobilitet i dag.

STØRRE EFFEKT,<br>LAVERE FORBRUK.Intelligent energistyring.

Alle modeller fra BMW leveres med teknologi fra BMW EfficientDynamics som standard. Dette omfatter blant annet Auto Start Stopp-funksjonen, Brake Energy Regeneration og elektrisk servostyring. Samspillet mellom disse teknologiske løsningene kalles intelligent energistyring og sørger for bærekraftig mobilitet i dag.

Les mer

KJØREGLEDE I FIRE VERSJONER.

Driving experience-knapp med ECO PRO-modus.

Driving experience-knappen garanterer allsidig kjøreglede både på korte og lange strekninger, i saktegående kø og ved vanlig bykjøring. Du kan velge mellom de fire modiene, COMFORT, SPORT, ADAPTIVE (i kombinasjon med ekstrautstyret adaptivt chassis) og ECO PRO.

Les mer

En kjøremodus for hver kjøresituasjon.

Alle nye BMW-modeller leveres med Driving experience-knappen. Den kan du bruke til å velge mellom modiene COMFORT, SPORT, ADAPTIVE (i kombinasjon med ekstrautstyret adaptivt chassis) og ECO PRO.
 

I COMFORT-modus, som er standardinnstillingen, er chassiskomponentene innstilt for å gi en komfortabel kjøreopplevelse. Modusen gir mulighet til å la bilen rulle på tomgang for maksimal drivstofføkonomi og komfort.
 

I SPORT-modus, og SPORT+-modus på M-modeller, er alle motor-, girkasse- og chassisinnstillingene tilpasset sportslig kjøring. Motoren reagerer mer spontant, automatgirkassen skifter girtrinn ved høyere turtall (på modeller med manuell girkasse viser indikatoren senere girskift). Bilen har merkbart mer spontan respons og stivere demping.
 

Den interaktive ADAPTIVE-modusen tilpasser Dynamic Damping Control, styringen og automatgirkassen kontinuerlig etter kjøresituasjon og kjørestil. Den tar også hensyn til veivisning i sanntid.
 

ECO PRO-modusen er den forbruksoptimerte kjøremodusen til Driving experience-knappen som er standardutstyr. ECO PRO er en viktig del av BMW EfficientDynamics og omfatter intelligente tiltak som gjør at du kan redusere drivstofforbruket med opptil 25 prosent.

Les mer

Forbruksoptimert drift.

I ECO PRO-modus endres parameterne for gasspedalen og girkassen. Den slakere ECO-gasspedalkurven reduserer mengden drivstoff som sprøytes inn i forhold til gasspedalvinkelen. Samtidig gir tilpassede giringstidspunkter tidligere oppgiring og senere nedgiring. Disse tiltakene hjelper deg å få en avslappet og økonomisk kjørestil. Når du ved behov trår gasspedalen helt inn, har du likevel full ytelse og fulle nedgiringsegenskaper tilgjengelig.

Les mer

Effektiv energistyring av komfortfunksjoner, belysning og klimaanlegg.

ECO PRO-modus styrer klima- og komfortfunksjonene i kupeen for å holde forbruket lavt. Den reduserer strømforbrukere, som klimaanlegg og setevarme, nesten uten av passasjerene merker det. Sammen med andre ECO PRO-tiltak bidrar dette til å redusere drivstofforbruket med inntil 25 prosent.

Les mer

Effektiv rullefunksjon med intelligent styring.

Proactive Driving Assistant styrer rullefunksjonen basert på den kommende strekningen og hendelser som ennå ikke er synlige, for å redusere drivstofforbruket. System evaluerer data fra navigasjonssystemet og registrering av kjøretøy foran bilen og anbefaler at du tar foten av gasspedalen i passende situasjoner. Hvis du tar foten av gasspedalen da, kolbes kraftoverføringen fra automatgirkassen, og bilen ruller. Siden bilen bare har tomgangsforbruk mens den ruller, kan du reduseres forbruket med inntil fem prosent ved hjelp av Proactive Driving Assistant.

Les mer

Oversikt over alle relevante forbruksdata.

I tillegg til ECO PRO-tiltak, som Proactive Driving Assistant og endret motor-/girkassekarakteristikk, hjelper visninger og informasjonsgrafikk deg å kjøre mer økonomisk. Relevante kjøredata, som gjennomsnitts- og momentanforbruk, forbrukshistorikk, bonusrekkevidde og rullestrekning i kilometer vises på kontrolldisplayet og i kombiinstrumentet. Slik får du umiddelbar tilbakemelding og ekstra motivasjon til å kjøre forutseende og økonomisk.

Les mer

BRAKE ENERGY REGENERATION.

Når du trår på bremsepedalen, oppstår det energi. Denne bevegelsesenergien kan vi utnytte. Brake Energy Regeneration omdanner den til elektrisk energi og lader batteriet med den, i stedet for at den går til spille. I tillegg blir motoren mindre belastet med å lade batteriet, slik at forbruk og utslipp reduseres.

MILD HYBRID-TEKNOLOGI.

MILD HYBRID-TEKNOLOGI.

Mild-hybrid-teknologi brukes til å gjenvinne bevegelsesenergien under bremsing, og bistår forbrenningsmotoren under akselerasjon. Dette reduserer drivstofforbruket og utslippene samtidig som du har fordelen med økt dynamikk. Mild-hybrid-teknologien gjør også Auto Start Stopp-funksjonen enda raskere og mer komfortabel.

ELEKTRISK SERVOSTYRING.

Vanlige servosystemer fungerer ved hjelp av hydraulikk. De er konstant i drift, også når du ikke dreier på rattet. Dette krever verdifull energi. Den elektriske servostyringen har elektromotor i stedet for hydraulikk, og arbeider kun når du beveger på rattet. Når du kjører rett frem eller holder rattet i samme posisjon i svinger, er den ikke aktivert og bruker følgelig ikke energi. Drivstofforbruket reduseres, mens den dynamiske kjøregleden opprettholdes.

BONUSREKKEVIDDE.

ECO PRO-modusen hjelper deg å redusere forbruket ved å optimere gasspedalens og girkassens karakteristikk. Samtidig styrer den varme- og klimaanlegget på en intelligent måte. Ved hjelp av ECO PRO-tipsene kan du forbedre din egen kjørestil. Bonusrekkevidden informerer deg dessuten om hvor mange kilometer som er spart inn takket være ECO PRO-modusen.

ENERGIBESPARENDE TEKNOLOGI FOR MER KJØREGLEDE.

Ulike situasjoner krever forskjellige handlinger. Energibesparende teknologi, som girindikator og Auto Start Stopp-funksjon, hjelper deg å handle riktig i ulike situasjoner, slik at du kjører mer økonomisk.

  • Girindikator
  • Auto Start Stopp-funksjon
  • Coasting-funksjonen
  • Proactive Driving Assistant