OFTE STILTE SPØRSMÅL.

Ofte stilte spørsmål og svar om BMW.

Vil du vite mer om BMW? Besøke en av BMWs fabrikker? Eller kanskje starte en karriere hos BMW Norge? Her finner du svar, lenker og kontaktopplysninger.

Les mer
 • Jeg ønsker å søke på en jobb hos BMW Norge.
 • Jeg vil gjerne arbeide som testfører for BMW.

  BMW Norge har ingen teknisk utviklingsavdeling og er heller ikke involvert i motorsportslige aktiviteter i regi av BMW. Vi anbefaler deg derfor å ta direkte kontakt med BMW AG i München, Petuelring 130, D-80788 München.

 • Hvor høy er restverdien på bilen min?

  Vi kan dessverre ikke vurdere bilens restverdi med den påkrevde tekniske nøyaktighet per telefon eller Internett. Ta derfor kontakt med din BMW-forhandler. Bilvurdering er mulig på Internett via Eurotax. Du må da betale et gebyr. Du finner nærmere informasjon på nettsiden www.eurotaxglass.at.

 • Kan jeg bestille en BMW instruksjonsbok i ettertid? Er det også mulig hvis jeg har en eldre BMW- eller BMW Motorrad-modell?

  Ta kontakt med din BMW-forhandler. Her kan de bestille instruksjonsboken for deg.

 • Jeg ønsker å selge bilen min og få den inkludert blant modellene på BMW Group Börse.

  BMW Group Börse er en eksklusiv tjeneste fra den østerrikske handelsorganisasjonen til BMW. Det er derfor ikke mulig å inkludere bilen din direkte på BMW Group Börse. Din lokale BMW-forhandler kan imidlertid gjøre dette for deg.
  Har du spørsmål til din BMW-forhandler, kan du ringe oss gratis på telefonnummer 0800 21 55 55. Vi hjelper deg gjerne.

 • Hvor finner jeg informasjon om utstyr og priser for eldre BMW-modeller som ikke lenger hører til dagens modellutvalg?

  BMWs kontor i Norge har ikke noe arkiv med informasjon om eldre BMW-modeller. Din BMW-forhandler hjelper deg derimot gjerne med nærmere informasjon.
  Du kan bestille generell informasjon og brosjyrer om BMW veteranbiler og eldre BMW-modeller fra avdelingen BMW Mobile Tradition hos BMW AG i München. Du får nærmere informasjon på telefonnummer +49 1805 235 353 og e-postadresse classic@bmwgroup.com.
  Også nettsiden vår inneholder informasjon om temaet Mobile Tradition under "BMWs fascinerende verden" – "Historie og tradisjon" og "Mobile Tradition".

 • Hvordan kan jeg få tak i informasjon og billetter til BMW Welt og andre BMW-virksomheter i München?

  Billetter til BMW Welt, BMW Museum og en omvisning på BMW-fabrikken i München samt informasjon til besøkende fås fra BMW Welt Infoservice på telefonnummer +49 1802 118822 og e-postadresse infowelt@bmw-welt.com.

 • Hvordan og hvor kan jeg besøke en BMW-fabrikk i Tyskland?

  Under www.bmwgroup.com - Production - Production worldwide - Plant Tours finner du informasjon om omvisninger på BMWs fabrikker i Tyskland og resten av verden. Ta direkte kontakt med ønsket fabrikk ved hjelp av kontaktinformasjonen på det enkelte nettstedet. På grunn av stor pågang kan det lønne seg å registrere seg på forhånd.
  I Tyskland:
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (Her kan du også bestille billetter gjennom BMW Welt Infoservice)
  Kontakt
  BMW Infoservice
  Tlf.: +49 1802 118 822
  E-post: infowelt@bmw-welt.com

 • Hvor finner jeg informasjonen om chiptuning av BMW-modeller?

  Vær oppmerksom på at chiptuning ikke er godkjent av BMW AG i München. Skulle det oppstå en feil som følge av chiptuning, er BMW AG ikke ansvarlig for drivlinjens komponenter (motor, girkasse, bakaksel o.l.).

 • Jeg kunne tenke meg å teste en BMW litt mer grundig. Er det mulig å låne en bil for prøvekjøring en hel helg?

  Ta kontakt med en BMW-forhandler for å diskutere om og under hvilke betingelser du kan få låne en BMW-modell for et lengre tidsrom.

 • Hvor finner jeg informasjon om BMWs historie?

  På www.bmw.no/historie (ev. under "BMWs fascinerende verden" – "Historie og tradisjon") finner du informasjon om den 80 år lange historien til BMW.
  Du kan også bestille diverse bokutgivelser online fra BMW Mobile Tradition. Her har fagforfattere sammenfattet unik dokumentasjon om tysk ingeniørkunst.
  Du finner nærmere informasjon under www.bmw.no/mobiletradition (ev. under "BMWs fascinerende verden" – "Historie og tradisjon" og "Mobile Tradition").

 • Hvor kan jeg ringe hvis jeg punkterer eller får motorstans?

  Med BMW Mobile Care (assistanse underveis), gjelder for biler inntil 5 år, kan du i Norge ringe BMW beredskapstjeneste døgnet rundt på telefonnummer 800 32 062. Du kan også ringe oss fra utlandet på telefonnummer +47 22 08 61 26.

 • Hvor finner jeg mer informasjon om BMW Valvetronic?

  Bak begrepet Valvetronic skjuler det seg to funksjoner. For det første den variable justeringen av ventiltider på innsugnings- og utblåsningskamakselen, kjent under navnet dobbel-Vanos. For det andre effektstyringen ved hjelp av variable ventilåpninger på innsugningsventilene.
  Ventilåpningen justeres trinnløst fra 0,3 millimeter til inntil 9,5 millimeter og overtar dermed gassspjeldets funksjon. Motorstyreenheten sørger for styring og overvåking. Fordelen er 12 prosent lavere drivstofforbruk, økt ytelse og dreiemoment.
  Du finner svar på flere tekniske spørsmål i BMW teknisk leksikon på www.bmw.no/tekniskleksikon. Du finner det også under "BMWs fascinerende verden" – "Teknikk og innovasjon" og "Teknisk leksikon".