BMW iX3

BÆREKRAFTIG KJØREGLEDE MED BMW iX3.

BÆREKRAFTIG KJØREGLEDE MED BMW iX3.

Nye BMW iX3 kommer med både kjøreglede og bærekraft i fokus. I tillegg til en mengde smarte funksjoner, for eksempel varsel når du legger inn et reisemål der batteriet ikke rekker frem, og forslag til steder hvor du kan lade langs ruten.

Bærekraftig og effektiv drivlinje.

BMW iX3 er utviklet med femte generasjon BMW eDrive-teknologi, som også vil benyttes i de kommende elbilene BMW i4 og BMW iNEXT fra 2021. Den nye generasjonen har forbedret forholdet mellom motoreffekt og systemvekt med rundt 30 prosent. Både batteriet og drivlinje-komponentene er skalerbare, slik at både motoreffekten og energikapasiteten kan tilpasses til en rekke bilmodeller i ulike segmenter. Den elektriske motoren i BMW iX3 er helt og holdent konstruert uten sjeldne mineraler. Samtidig er andelen kobolt i batteriet redusert med to tredeler sammenlignet med forrige generasjon. Som en viktig del av verdikjeden, kjøper BMW selv råmaterialene kobolt og lithium.

Les mer
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp

30 % mindre CO2-utslipp med BMW iX3.

Bærekraft er et viktig fokus for BMW, og det er grunnen til at BMW-gruppen rapporterer klimafotavtrykket til sine elektrifiserte modeller, fra innkjøp av råvarer til anvendelse. Det viser at karbondioksidutslippene for en BMW iX3 i løpet av hele livssyklusen reduseres med 30 % ved bruk av en europeisk elektrisk miks og med så mye som 60 % når bilen er ladet med grønn elektrisitet. Dette i sammenligning med en BMW X3 xDrive20d.

 

Akkurat som for BMW i3 kan batteriet i BMW iX3 ha lengre levetid som "stationary battery pack", etter at den først har blitt brukt i bilen. Deler av de gamle batteriene blir også gjenbrukt for å produsere nye.

Les mer

Bare grønn elektrisitet når femte generasjons batterier produseres.

Å redusere CO2-utslipp under batteriproduksjon er en viktig del for BMW, og med BMW iX3 går starten på et løfte fra BMWs produsenter om at de kun bruker grønn strøm når de produserer femte generasjons batterier, altså batteriet som brukes i BMW iX3. I tillegg er det nye batteriet 30 % mer effektivt sammenlignet med eksisterende el-biler fra BMW.

Tanken er at flere modeller, som BMW iX og BMW i4 også skal få batteriet. Og med den økende bruken vil overgangen til grønn elektrisitet spare over 10 millioner tonn CO2 i løpet av de neste ti årene. Til sammenligning er dette omtrent hva en by som München slipper ut hvert år.

Les mer

Gjenvinner energi hver gang du bremser.

I tillegg gjenvinner bilen energi hver gang du bremser, fordi den omdanner kinetisk energi som oppstår, til strøm som blir matet til batteriet som driver den elektriske motoren. Den kan også stilles inn i fire forskjellige moduser for å øke mulighetene for personlig tilpassing og komfort.

Les mer

BMW NYHETSBREV.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev og motta siste nytt fra BMW Norge med informasjon om modeller, produkter og events.

Les mer
BMW iX3

ALT OM BMW iX3.

TIPS OG SISTE NYTT OM LADBARE BILER.

TIPS OG SISTE NYTT OM LADBARE BILER.