BMW iX

BMW iX PÅ NORGEBESØK TIL NORDKAPP.

BMW iX PÅ NORGEBESØK TIL NORDKAPP.

BMW iX på Nordkapp besøk.

I tradisjonens tro, testes også protorypen av BMW iX under arktiske forhold - denne gangen gikk turen til Nordkapp. Under kalde og krevende forhold, testes ulike innstillinger og programmering av kjøre- og fjæringssystemene, de elektriske motorene, firehjulsdriften, ladeteknologien, høyspenningsbatteriene og varmestyringen. Bilens to elmotorer, som er produsert uten bruk av sjeldne mineraler, sørger for full firehjulsdrift og leverer en samlet effekt på over 500 hk. 

En viktig del av utholdenhets- og vintertesten til Nordkapp var den endelige innstillingen av det intelligente firehjulsdrift-systemet BMW xDrive og justeringen av det adaptive og akselspesifikke girmomentet, som i tillegg til stabilitet og trekkraft også optimaliserer effektiviteten i BMW iX. Målet er å oppnå et ekstremt lavt kombinert strømforbruk, mindre enn 21 kWh per 100 kilometer i WLTP-testsyklusen. En verdi som ikke er typisk for denne klassen.

Les mer
BMW iX -vintertestene

Rekkevidde på over 600km.

Høyspentbatteriet har en bruttokapasitet på mer enn 100 kWh, noe som gir BMW iX en rekkevidde på over 600 km i WLTP-syklusen. Med ny ladeteknologi, kan BMW iX lynlade (DC) opp til 200 kW. Dermed kan batteriet lades fra 10 til 80 prosent på 40 minutter, mens en «lynlade-økt» på 10 minutter gir 120 km rekkevidde.*.

 

Produksjonen av BMW iX starter i Tyskland til sommeren, og de første bilene kommer til Norge til høsten, med lansering i november 2021.

Les mer

FÅ SISTE NYTT OM BMW iX.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdateringer og siste nytt om THE iX. 

Så fort det blir mulig å bygge bilen i vår konfigurator eller bestille din egen bil, vil du være blant de første som får denne muligheten. 
I mellomtiden kan du holde deg oppdatert med spennende artikler om den innovative teknologien, følge med på reisen mot lanseringen og mye mer.  

Les mer
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.