BMW iX

BMW iX PÅ NORGEBESØK TIL NORDKAPP.

BMW iX PÅ NORGEBESØK TIL NORDKAPP.

BMW iX på Nordkapp besøk.

I tradisjonens tro, testes også protorypen av BMW iX under arktiske forhold - denne gangen gikk turen til Nordkapp. Under kalde og krevende forhold, testes ulike innstillinger og programmering av kjøre- og fjæringssystemene, de elektriske motorene, firehjulsdriften, ladeteknologien, høyspenningsbatteriene og varmestyringen. Bilens to elmotorer, som er produsert uten bruk av sjeldne mineraler, sørger for full firehjulsdrift og leverer en samlet effekt på over 500 hk. 

En viktig del av utholdenhets- og vintertesten til Nordkapp var den endelige innstillingen av det intelligente firehjulsdrift-systemet BMW xDrive og justeringen av det adaptive og akselspesifikke girmomentet, som i tillegg til stabilitet og trekkraft også optimaliserer effektiviteten i BMW iX. Målet er å oppnå et ekstremt lavt kombinert strømforbruk, mindre enn 21 kWh per 100 kilometer i WLTP-testsyklusen. En verdi som ikke er typisk for denne klassen.

Les mer
BMW iX -vintertestene

Rekkevidde på over 600km.

Høyspentbatteriet har en bruttokapasitet på mer enn 100 kWh, noe som gir BMW iX en rekkevidde på over 600 km i WLTP-syklusen. Med ny ladeteknologi, kan BMW iX lynlade (DC) opp til 200 kW. Dermed kan batteriet lades fra 10 til 80 prosent på 40 minutter, mens en «lynlade-økt» på 10 minutter gir 120 km rekkevidde.*.

Les mer
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.