Ultrasnabbt bredband banar väg för intelligent teknik.

ULTRARASKT BREDBÅND BANER VEI FOR INTELLIGENT TEKNOLOGI.

ULTRARASKT BREDBÅND BANER VEI FOR INTELLIGENT TEKNOLOGI.

HVA ER DET MED ULTRA WIDEBAND?

BMW iX vil benytte seg av Ultra Wideband (UWB) for å drive BMW Digital Key Plus. For bileiere over hele verden lover UWB-teknologien økt sikkerhet og fleksibilitet ved bruk av bilnøkler. Men hva er egentlig Ultra Wideband, og hvordan fungerer det? La oss gi deg et innblikk i potensialet til UWB-teknologien, og hvordan den hjelper til med å starte opp BMW Digital Key Plus.

Les mer

Hva er Ultra Wideband-teknologien?

 

Ultra Wideband er en trådløs kommunikasjonsprotokoll med kort rekkevidde som bruker radiobølger, akkurat som Bluetooth og Wi-Fi. Men teknologien har et mye større bruksområde, og har en mye høyere sikkerhetsnivå enn lignende radioteknologier. Teknologien er ikke direkte ny, og brukes i dag for det meste i avanserte medisinske apparater, og annen profesjonell bruk. Men takket være de tekniske tilpasningene for mer hverdagslige enheter, som mobiltelefoner og ikke minst biler, blir teknologien mer og mer tilgjengelig for sluttbrukere. Bruken av teknologien vil variere, men for bileiere vil UWBs evne til å gi en svært presis lokalisering være en av hovedfunksjonene. Rent konkret kan teknologien benyttes til avstandslokalisering på opptil 20 meter. UWB blir i dag mer og mer utbrett, og de siste mobiltelefonmodellene har allerede teknologien innebygget, akkurat på samme måte som Wi-Fi og Bluetooth.

Les mer
Econyl
Ultra Wideband

BMW Digital Key Plus - den intelligente bilnøkkelen.

Lanseringen av BMW iX samtidig med det nye tilbehøret, BMW Digital Key Plus blir startet på at alle BMW-førere skal kunne benytte seg av en Digital Key med Ultra Wideband-teknologien.

 

Når du bruker BMW Digital Key Plus hilser BMW iX deg velkommen ved at lampene tennes når du nærmer deg bilen, og låser opp døren rett før du tar tak i dørhåndtaket - uten at du trenger å ta smarttelefonen ut av lommen. For å få til dette vil UWB beregne avstanden til telefonen din, automatisk se hvor langt enheten er fra bilen, og vil deretter starte forskjellige ønskede hendelser.

 

 

Og det blir enda mer behagelig, for du kan starte motoren uten at du trenger å plassere smarttelefonen i smarttelefonrommet. Bare sett deg inn i bilen, og UWB-brikken vil kunne kjenne igjen at du eier bilnøkkelen. Trykk så på start. Det blir ikke enklere enn det.

 

Når du kjører kan det rommet med den trådløse ladingen lade smarttelefonen trådløst. Og hvis smarttelefonen din skulle ha lite strøm igjen, kan du fortsatt låse opp din BMW iX ved at du holder smarttelefonen mot dørhåndtaket, og bruke NFC-teknologien. *

 

* Støtten til lavstrømsfunksjonen er avhengig av hvilken smarttelefon du har.

 

Les mer
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.

eAcademy

eACADEMY.

Lysten på mer? Samle noen gode tips og siste nytt om elbiler og Plug-in hybrider.