BMW iX

MED FOKUS PÅ BÆREKRAFT – BMW IX.

Med fokus på bærekraft – BMW iX.

BMW iX er vår neste store milepæl når det kommer til bærekraftig elektrisk mobilitet. Med BMW iX begynner en ny æra med fokus på en nytolkning av design, teknologi, og ikke minst en bærekraftig tilnærming.

Les mer

Elektriske krefter med god samvittighet.

BMW iX bygger på femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Samspillet mellom de to elektriske motorene, ladeteknologien og høyspenningsbatterietgaranterer eksepsjonell effektivitet. Høyspenningsbatteriet er konstruert  som  en langsiktig ressurs, med en svært  høy gjenvinningsgrad. Motorene er fri for såkalte sjeldne jordarter, mens produksjonenen av battericellene skjer utelukkende med energi fra fornybare kilder. 

Les mer

Naturlige og resirkulerte materialer.

Interiøret i BMW iX består blandt annet av FSC-sertifisert tre og en høy andel resirkulert plast på, som eksempelvis er tatt i bruk i dørpanelene, setene, midtkonsollen og gulvteppene. Hvem sa at bærekraft ikke kan være luksuriøst? . Skinnoverflatene som brukes til setene og instrumentpanelet behandles med et naturlig olivenbladekstrakt, for å unngå miljøskadelige produksjonsrester. Samtidig som  fårskinnet en høy kvalitetsfølelse og et naturlig utseende. Vinn-vinn, kaller vi det.

Les mer
THE iX

BMW Group – verdens mest bærekraftige bilselskap. Ikke uten grunn.

Bilindustrien er igjen nylig evaluert av Dow Jones. Med 80 av 100 mulige poeng er BMW Group nå oppført som det mest bærekraftige bilselskapet i verden. De er også den eneste bilprodusenten som konsekvent har vært bransjeledende siden bærekraftrangeringen til Dow Jones ble etablert. Og ikke uten grunn.Siden 2006 har BMW Group redusert energiforbruket per produserte bil med 40 prosent. Innen 2030 har selskapet et mål om å redusere utslippene fra bilproduksjonen med ytterligere 80 prosent fra de siste årenes nivå. CO2-utslippet vil da være mindre enn 10 prosent av hva det var i 2006.


BMW Group har en tydelig tilnærming til å redusere klimaavtrykket gjennom hele bilens livssyklus, noe som innebærer at det totale CO2-utslippet per bil reduseres med minst en tredjedel innen 2030. BMW iX er en av pådriverne.

 

  • Produksjonen på alle BMW Group sine fabrikker vil være klimanøytral fra 2021.
  • BMW Group er samtidig den første bilprodusenten som setter konkrete CO2-mål for forsyningskjeden.
  • Tidligere i år signerte BMW Group en langsiktig avtale med det svenske selskapet Northvolt for levering av battericeller. Northvolt er er den tredje leverandøren av battericeller som BMW Group har inngått samarbeid med. 
  • BMW Group har også langsiktige avtaler med CATL og Samsung SDI. CATL har for tiden et nytt produksjonsanlegg under bygging i Tyskland. Felles for alle de tre samarbeidspartnerne er at de kun benytter grønn energi for produksjon av battericellene. Dette er vesentlig for BMW Group, da opptil 40 prosent av CO2-utslippet fra produksjonen av en elbiler kommer ene og alene fra produksjonen av battericellene.
Les mer
BMW iX

Få siste nytt om BMW iX.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdateringer og siste nytt om THE iX. 

Så fort det blir mulig å bygge bilen i vår konfigurator eller bestille din egen bil, vil du være blant de første som får denne muligheten. 
I mellomtiden kan du holde deg oppdatert med spennende artikler om den innovative teknologien, følge med på reisen mot lanseringen og mye mer.  

Les mer
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.