Kjør ladbar hybrid og bli belønnet | Lojalitetsprogram | BMW

BMW eDRIVE-SONER OG BMW POINTS.

BMW eDRIVE-SONER OG BMW POINTS.

GLEDEN MED Å KJØRE ELEKTRISK.

Miljøbevisst kjøring med smart hjelp og muligheten til å samle poeng – det nye konseptet fra BMW gjør elbilkjøring enda morsommere. Her forklarer vi alt om hvordan BMW eDrive-soner og BMW Points fungerer, og hvordan de kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av din plug-in hybrid.

 

For å gjøre miljøbevisst kjøring enda enklere og smidigere, tilbyr BMW nå to nye digitale tjenester for Plug-in hybrider: BMW eDrive-soner og BMW Points. eDrive-sonene er utpekte miljø- eller lavutslippsområder i byer der kjøretøy automatisk skifter til eldrift for å redusere utslipp. BMW Points bonusprogram gir sjåfører ekstra belønning for hver kilometer som kjøres elektrisk, og muligheten til å tjene doble poeng når du kjører innenfor eDrive-soner.

Les mer

BMW eDRIVE-SONER – GRØNN BILKJØRING.

Flere og flere byer tar skritt for å redusere utslippene i sentrale områder ved bare å la biler som oppnår en viss eksosstandard kjøre dit. Det er disse grønne bykjernene og miljøsonene som inspirerte oss til å lage eDrive-soner. Det er for tiden nesten 100 slike soner i Europa. Tyskland har 58 av disse miljøsonene, men omfanget inkluderer sentrale områder i Frankrike, Belgia, Østerrike, Norge, Sverige, Storbritannia, Nederland, Sveits og flere som er på vei.

 

BMW bruker geofencing for å sikre at Plug-in hybridene gjenkjenner eDrive-sonene, og lager et virtuelt gjerde rundt de valgte bykjernene. Når bilen kjøres, sammenligner den kontinuerlig den nåværende GPS-posisjonen med koordinatene til eksisterende eDrive-soner. “Det hele skjer gjennom navigasjonssystemet,” sier Katharina Mesin, produkteier for Customer Navigation hos BMW. Fordi eDrive-sonene er markert i navigasjonssystemet på kontrollpanelet, er de alltid synlige for føreren. Så snart kjøretøyet når en grønn sone, viser kontrollpanelet en melding for å informere sjåføren om skifte til elektrisk kjøremodus.

 

 

“Bilen skifter selv til elektrisk kjøremodus, noe som hjelper kundene våre å øke andelen av kjøring i elektrisk modus," sier Katharina Mesin. “Resultatet blir enda mer verdi for våre kunder." Hyppigere bruk av elektrisk kjøremodus reduserer drivstofforbruket til en Plug-in hybrid, noe som også reduserer CO2-utslippet. Sammenlignende beregninger for nåværende Plug-in hybrider viser at energikostnadene på en helt elektrisk reise er merkbart lavere enn med forbrenningsmotor hvis bilen lades hjemme med standardpriser for elektrisitet. Denne fordelen er særlig tydelig i bytrafikk, der elektriske motorer konsekvent oppnår et gunstigere energinivå enn bensin- og dieselmotorer. 

 

Den digitale tjenesten eDrive-soner er nå tilgjengelig i alle BMW sine Plug-in hybrider inkludert BMW 330e, BMW 530e, BMW 745e og BMW X5 xDrive45e. Tjenesten krever at kjøretøyene kjøres på BMW sitt ID7-operativsystem.

Les mer
hej

BMW eDRIVE-SONER I KORTE TREKK:

  • 01 Geofencing brukes for å sikre at Plug-in hybrider gjenkjenner eDrive-sonene.
  • 02 Bilen skifter automatisk til elektrisk modus når den kjører inn i en grønn sone.
  • 03 Sonene som eksisterer i dag er i sentrale deler av Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.
  • 04 Tilgjengelig i alle BMW Plug-in hybrider med det nyeste BMW-operativsystemet ID7.

BMW POINTS: SAMLE POENG MED ELEKTRISK KJØRING.

BMW sine Plug-in hybridførere samler BMW Points for hver elektriske reise de tar. Hver kilometer som kjøres i elektrisk kjøremodus belønnes med poeng – doble poeng opptjenes i eDrive-sonene. Kunder kan deretter konvertere poengene de har tjent til kuponger som kan brukes på offentlige BMW-ladestasjoner. Dette betyr at kundene kan tjene poeng for neste batterilading og få den gratis uten å måtte be om det. For Sverige og Norge er BMW Points planlagt lansert i juli 2021.

 

“Dette programmet er et bevis på BMW sin rolle som innovatører," sa Simon Mareski, produkteier av Digital E-Mobility Services, som er ansvarlig for BMW Points. Spesifikt er BMW Points, det første elektriske belønningsprogrammet for førere av Plug-in hybridbiler. 

 

Les mer
“Fra et kundes perspektiv er kombinasjonen av eDrive-soner og BMW-points en vinn-vinn-situasjon: mindre CO2, lavere drivstofforbruk og du samler nyttige poeng."
- Simon Mareski

BMW Points besto sin første virkelige test allerede i 2018. I samarbeid med City of Rotterdam og Erasmus University Rotterdam pilottestet BMW prosjektet "Electric City Drive" i kombinasjon med eDrive-sonene. Og det ble en stor suksess. Begge teknologiene, BMW Points og eDrive-sonene er nå i produksjonsfasen. I dag er BMW Points tilgjengelig i Tyskland, Nederland, Belgia, Østerrike, Sveits og Frankrike. Tjenesten vil bli rullet ut i flere land i fremtiden.

 

Kunder kan nå løse inn BMW Points for BMW Charging-kuponger, og flere attraktive belønninger er på vei. Som et eksempel vil 1200 poeng gi kunden 100 kr i en BMW Charging-kupong. "Vi ser at motiverte kunder vil nå dette nivået innen en måned," sier Simon Mareski. Og ikke bekymre deg – du trenger ikke å holde rede på dine BMW Points selv. Den enkleste måten er å laste ned My BMW-appen og justere innstillingene slik at du registrerer deg for BMW Points etter å ha lagt til et kompatibelt kjøretøy i appen. "Du kan til og med samle poeng med flere biler," forklarer Simon Mareski. “Det eneste du trenger å gjøre er å sørge for at du er logget på bilen og at du godtar BMW Points personvernerklæring i bilen.” Appen samler deretter poengene automatisk. Kundene kan enkelt se hvor mange poeng de har samlet etter hver reise under “Aktiviteter” i My BMW.

Les mer

For å demonstrere hvor enkelt det er å bruke BMW Points, åpner Katharina Mesin My BMW på hennes telefon: Bare klikk på belønningsfanen og se hvilke kuponger du har nok poeng på for å bruke. Med bare to klikk innløses dine BMW Points til kuponger og blir satt inn på din BMW Charging-konto. Hun forklarer også hvor morsomt det er å snakke med andre og sammenligne poeng. Mange venner rapporterer stolt at de allerede har klart å lade bilens batteri to ganger helt gratis takket være BMW Points.

 

BMW Points har bevisst tatt en leken, konkurransedyktig tilnærming. “Selve saken må være funksjonell, ja, men også morsom," sier Simon Mareski. BMW representerer først og fremst gleden ved å kjøre – og de nye eDrive-sonene og BMW Points-programmene er måter å vise at dette også inkluderer BMW sine elektriske modeller. 

Les mer
BMW Points

BMW POINTS I KORTE TREKK:

  • 01 Hver kilometer som kjøres elektrisk belønnes med poeng.
  • 02 Doble poeng opptjenes i eDrive-sonene.
  • 03 Kunder kan nå løse inn BMW Points til BMW Charging-kuponger.
  • 04 2400 poeng vil gi kunden 100 kr i en BMW Charging-kupong.

SAMLE POENG NÅR DU KJØRER.

I 2020 lanserer BMW det første lojalitetsprogrammet for elektrisk kjøring, der du tjener poeng per kjørt elektrisk kilometer. Gjennom myBMW Points-appen vil du kunne følge med på opptjente poeng som du deretter kan bytte mot forskjellige belønninger.

 

Doble poeng i miljøvennlige soner.
For hver elektriske kilometer du kjører med ladbar hybrid, tjener du ett poeng, men i byer med såkalte miljøvennlige soner vil poengsummen bli doblet.

 

I tillegg vil alle ladbare hybrider fra 2020 være utstyrt med BMW eDrive Zone, et system som gjenkjenner byers miljøvennlige soner og da automatisk går over til elektrisk kjøring.

 

Bilen bruker såkalt geofencing, et system som fungerer som et digitalt gjerde med spesifikke vilkår i et bestemt område, for eksempel at man bare kan kjøre elektrisk.

 

Sjekk filmen om hvordan du samler poeng med det nye lojalitetsprogrammet.

Les mer
PLUG-IN-HYBRID – NÅR DU VIL KJØRE ENDA LENGER.

PLUG-IN-HYBRID – NÅR DU VIL KJØRE ENDA LENGER.

Plug-in-hybrider, som også kalles Plug-in hybrider, drives av to motorer – en elmotor og en forbrenningsmotor. Hybrider er derfor et utmerket valg for deg som kjører kortere turer i hverdagen, men også ønsker å kjøre lenger når du trenger det. Batteriet kan lades under kjøring og på godkjente ladestasjoner.
My BMW App.

FRA SKJERMTID TIL EGENTID MED My BMW.

Er du nysgjerrig på hvordan en BMW-eier bruker My BMW? Les mer om Kristian og hans måte å bruke digital teknologi fullt ut.