DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

Førerassistentsystemer fra BMW ConnectedDrive i BMW X6.

BMW X6 er den perfekte partner og kan leveres med ekstrautstyr som gjør livet enklere for deg. De intelligente systemene hjelper deg på mange forskjellige måter. For eksempel gjør den automatiske parkeringsassistenten og Surround View det enklere å manøvrere på uoversiktlige steder. Systemene bidrar til maksimal komfort, høy sikkerhet og kjøreglede.


Skjermbildene på kontrolldisplayet viser den nye designen til brukergrensesnittet med planlagt levering fra oktober 2016.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving assistant Plus omfatter ikke bare assistentsystemene driving assistant, Lane Departure Warning og sammenstøt- og fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon, men også Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon og køassistent.

Aktiv Cruise Control holder den innstilte hastigheten og avstanden til kjøretøyet foran i hastigheter opptil 210 km/t. Bilen overtar igangkjøring og bremsing og holder den valgte avstanden også i saktegående trafikk og køer helt til bilen står stille. Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Til slutt varsler systemet med kraftig nedbremsing.

Køassistenten avlaster deg ved ensformig kjøring på motorvei og liknende veier. I hastigheter opptil 60 km/t lar systemet deg flyte med trafikken, slik at køkjøringen blir mindre krevende. Systemet holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran deg, regulerer automatisk hastigheten til bilen står stille, og styrer bilen aktivt.

 

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Her vises blant annet bilens hastighet og, avhengig av bilens utstyr, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises. Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at du oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert. Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen også kan justeres. Dessuten er det en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

PARKERINGSASSISTENT.

Den automatiske parkeringsassistenten representerer en ny generasjon komfortable parkeringssystemer i BMW-modellene. Systemet girer, styrer bilen og gir gass/bremser. Du trenger bare sette på blinklyset og holde PDC-tasten inne under parkeringen. Du må også følge med på omgivelsene, og da får du hjelp av ryggekameraet som aktiveres automatisk. Når manøvreringen er ferdig, velger systemet kjøretrinn P. Når du kjører i maksimalt 35 km/t og holder en maksimal sideavstand på 1,5 meter til de parkerte bilene, registrerer bilens ultralydsensorer alle aktuelle parkeringsluker som ligger parallelt med kjørebanen, og viser dem på kontrolldisplayet.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer personer og store dyr i mørket på lang avstand og markerer dem med lys.
Et varmesøkende kamera i nyregrillen overfører bilder av personer og dyr til kontrolldisplayet. Straks systemet ved hjelp av fjerninfrarød stråling registrerer fotgjengere eller større dyr som er på kollisjonskurs med bilen, retter systemet to separat styrbare Dynamic Light Spot-lykter mot personene, uten at de blendes på en ubehagelig måte. Lyset advarer både føreren og fotgjengerne effektivt mot en potensielt farlig situasjon.
Du advares også ved hjelp av det aktiverte varmebildet som vises på instrumentpanelet eller på BMW Head-Up Display i farger. Når det er registrert at personer eller dyr utgjør en akutt fare, høres i tillegg et lydsignal, og bremsene settes i høyeste bremseberedskap. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovasjon fra BMW ConnectedDrive.

SURROUND VIEW.

Surround View omfatter kamerasystemene Top View, ryggekamera og Panorama View. Kameraer i sidespeilene, et vidvinkelkamera foran og et vidvinkelryggekamera gjør det mulig å generere en 360°-visning av området rundt bilen og en panoramvisning av områdene foran og bak bilen.
Top View registrerer 360°-bilder av området rundt bilen. Basert på disse dataene generer systemet en visning i fugleperspektiv som gjør det enklere å manøvrere. Side View bruker et vidvinkelkamera mellom nyregrillen i fronten og vidvinkelryggekameraet og viser panoramabilder av området foran og bak bilen. Varsling om kryssende trafikk skjer ved hjelp av gule stolper i bildekanten og en gul varseltrekant.
Kamerasystemene aktiveres når du velger kjøretrinn R eller trykker på PDC- eller Side View-tasten. Bildene vises på kontrolldisplayet. Du kan velge mellom ryggekamera, Top View og Panorama View. Når du kjører raskere enn 15 km/t, blir Side View-funksjonen deaktivert automatisk.

Navigasjonssystem Professional med iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Navigasjonssystem Professional imponerer med design og ytelse i særklasse. Navigasjonssystemet er perfekt integrert i bilen og enkelt å bruke. Det inkluderer iDrive-betjeningskonsept og iDrive-multikontroll med touchfunksjon. Systemet omfatter en USB-port, stemmestyring, BMW Professional radio med DVD-spiller og 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI (trafikkinformasjon i sanntid). En fastmontert LCD-skjerm i farger på 10,25 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart. Du betjener navigasjonssystemet intuitivt med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene, ved hjelp av stemmestyringen (ikke i forbindelse med norsk språkversjon) eller berøringsskjermen. Seks dynamiske felter viser oppdatert live-innhold. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

Navigasjonssystem Professional

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon

    Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.