HENTER UT MAKSIMAL EFFEKT.

Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X5.

HENTER UT MAKSIMAL EFFEKT.

Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X5.

HENTER UT MAKSIMAL EFFEKT.Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X5.

De dynamiske egenskapene til BMW X5 gir deg gode opplevelser uavhengig av hastighet og terreng. Førerassistentsystemene sørger for utmerket veigrep gjennom krappe svinger, i bratte nedoverbakker og i høye hastigheter. Avanserte aerodynamiske egenskaper, økonomiske motorer og en rekke tiltak fra BMW EfficientDynamics gir BMW X5 ekstra effektiv energiutnyttelse. Det gjelder spesielt BMW X5 xDrive40e med eDrive-teknologi.

Finn ut mer

TEKNOLOGI FRA BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Når BMW snakker om maksimale kjøreytelser og minimalt forbruk, dreier alt seg om kjøregleden som BMW er kjent for. BMW EfficientDynamics er navnet på BMWs strategi for å minimere drivstofforbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikk og kjøreglede maksimeres. Disse tiltakene omfatter drivverket, energistyringen og modellkonseptet og finnes på alle BMW-modeller.
I en plug-in hybrid sørger blant annet den intelligente kombinasjonen av en BMW TwinPower turbomotor og en elmotor for høyere ytelse samtidig som forbruket senkes.
Optimerte aerodynamiske egenskaper og BMW EfficientLightweight bidrar til mer effektiv energiutnyttelse. BMW EfficientLightweight reduserer vekten ved å bruke rett material på rett sted og gjør i tillegg bilen stivere. BMW er ledende på innovative løsninger og er den eneste store bilprodusenten som bruker det lette og samtidig høyfaste materialet karbonfiber (CFRP). Tiltakene omfatter også intelligent energistyring og ECO PRO-modus, som du aktiverer selv for å kjøre så økonomisk som mulig.

 • Utslippsstandard Euro6

  Den fremtidsrettede motorteknologien i BMW X5 tilfredsstiller som standard kravene i utslippsstandarden Euro 6.
  Motorer har vært et av BMWs viktigste kompetansefelt helt siden 1917, og vi har alltid vært i forkant av utviklingen. Motorene i BMW X5 beviser dette til fulle. De har imponerende effekt, spontan respons og jevn motorgange. Samtidig tilfredsstiller de høye krav til kjørekomfort.
  Også BluePerformance-teknologien, som leveres som standard til alle dieselmodellene, viser vei inn i fremtiden. Denne teknologien gir enda lavere utslippsverdier. I tillegg til dieselpartikkelfilter og oksidasjonskatalysator sørger en NOx-lagringskatalysator for å redusere andelen nitrogenoksid i avgassen ytterligere. SCR-katalysatoren (SCR = Selective Catalytic Reduction) med AdBlue-innsprøytning bidrar også til redusert utslipp av nitrogenoksid. Innsprøytningen av AdBlue utløser en kjemisk reaksjon som reduserer utslippet av nitrogenoksid betydelig. Dermed kjører du en av de reneste dieselbilene i verden. Den har så lavt utslipp av skadestoffer at den tilfredsstiller kravene i utslippsstandarden Euro 6.

KJØREDYNAMIKK.

Opplev kjøredynamikken til BMW X5.

KJØREDYNAMIKK.

Opplev kjøredynamikken til BMW X5.

8-TRINNS AUTOMATGIRKASSE.

Den 8-trinns automatgirkassen setter standarden for kjøredynamikk og effektiv drivstoffutnyttelse. Den er sentral i tiltakene fra BMW EfficientDynamics.
Girkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre i alle hastigheter. Dette reduserer drivstofforbruket merkbart, samtidig som det gir mer sportslige og dynamiske kjøreegenskaper.
Særlig i høye hastigheter synker turtallet som følge av at bilen har fått flere gir å kjøre på. Dette fører til redusert forbruk og mindre motorstøy. Momentomformeren bidrar til det gode resultatet, også når du girer manuelt. Sammen med små turtallssprang og fint avstemte girtrinn sørger den for svært komfortabel giring og mindre støy.

100 PROSENT SPORTSLIG.

Med adaptivt chassis-pakker* (ekstrautstyr) har du muligheten til å fremheve de sportslige og komfortable egenskapene til BMW X5. Velger du en av adaptivt chassis-pakkene*, velger du enten høyere kjørekomfort, økt kjøredynamikk eller den mest økonomiske kombinasjonen av de to.

 

*Fra september 2017 leveres Dynamik og Professional chassis-pakkene ikke lenger til motoren 30d og 40d.

 • Adaptivt chassis-pakker

  BMW X5 har en suveren utstråling og viser seg fra sine beste sider på veien. Med adaptivt chassis-pakkene (ekstrautstyr) har bilen optimal kontakt med veibanen, enten du foretrekker en sportslig eller komfortabel kjørestil.

 • Comfort

  Comfort adaptivt chassis-pakke gir maksimal kjørekomfort samtidig som BMWs velkjente kjøredynamikk opprettholdes. Med Dynamic Damping Control kan du til enhver tid endre bilens fjærings- og dempingskarakteristikk. Bakakselens luftfjæring garanterer like god kjørekomfort uansett hvor tungt bilen er lastet.
  Ønsker du iblant et mer dynamisk chassis, kan du ved hjelp av Driving experience-knappen velge mellom modusene Sport og Sport+.

 • Dynamic

  Dynamic adaptivt chassis-pakke lar deg utnytte enda mer av bilens potensial. Dynamic Performance Control og Dynamic Drive gir en svært sportslig kjøredynamikk som ikke minst viser seg i svært nøytral styring og minimale krengninger i karosseriet når du kjører i svinger. Og kjørekomforten er det ingenting å si på.

 • Professional

  Klarer du ikke å bestemme deg for om du vil ha Comfort- eller Dynamic-pakken, kan du ganske enkelt velge Professional adaptivt chassis-pakke, som kombinerer funksjonene i Comfort og Dynamic. Denne pakken byr på det ypperste av både kjørekomfort og kjøredynamikk.

 • Adaptivt M sportsunderstell

  Bilens dynamiske kjøreegenskaper blir enda bedre med adaptivt M sportsunderstell. Dynamic Damping Control og luftfjæringen på bakakselen er utviklet for svært sportslig kjøring. Adaptivt M sportsunderstell leveres bare som en del av M Sportspakke (ekstrautstyr).

BMW xDRIVE.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har din BMW godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakakselen ved hjelp av DSC-sensorene. Dette hindrer over- og understyring i svinger, slik at bilen blir mer retningsstabil. I tillegg kan du kjøre sikkert og jevnt på glatte og bratte strekninger. DSC trenger ikke gripe inn så ofte ved dårlige veiforhold. BMW xDrive kombinerer alle fordelene ved firehjulsdrift – veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet – med de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

AERODYNAMIKK.

Bilens design er helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics. Spesielt det aerodynamisk optimerte frontskjørtet og undersiden av bilen overbeviser med innovative løsninger som reduserer luftmotstanden og drivstofforbruket.

 • Air curtain og air breather

  Frontskjørtet er et designelement som tydelig reflekterer EfficientDynamics-filosofien. Gjennom to loddrette luftinntak leder air curtain fartsvinden langs de fremre hjulbuene. Den akselererte luftstrømmen danner en gardin på yttersiden av hjulene. I tillegg leder air breather luftstrømmen forbi forhjulene. Disse innovative tiltakene reduserer turbulens og luftmotstand, noe som igjen fører til et lavere drivstofforbruk.

 • Luftspjeldstyring

  Den utstyrsavhengige luftspjeldstyringen registrerer kontinuerlig motorens behov for kjøling og åpner og lukker radiatorens luftspjeld i forhold til behovet. Dette gir bedre aerodynamikk og forkorter motorens varmkjøringsfase, noe som reduserer drivstofforbruket.

 • Hekkspoiler og aeroblade

  Hekkspoileren på takkanten henger sammen med aeroblade på sidene. Sammen danner de en svært effektiv spoilerkant. Den definerte luftstrømmen bak bilen reduserer forstyrrende turbulens og bremsende undertrykk til et minimum.

ECO PRO-MODUS.

Avhengig av kjørestilen din kan ECO PRO-modus hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Dette viser en intern forbruksstudie som BMW har gjennomført. Ved hjelp av funksjonene coasting, Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket med ytterligere 5 prosent.
Under coasting slås forbrenningsmotoren av og kobles fra drivlinjen, slik at bilen ruller uten å bruke drivstoff.
Proactive driving assistant bruker data fra navigasjonssystemet og registrerer svinger, tettsteder, fartsgrenser og motorveiavkjøringer. Basert på disse dataene gir systemet deg tips om når det kan lønne seg å ta foten av gasspedalen.
ECO PRO-ruteplanleggeren viser deg den mest drivstofføkonomiske ruten avhengig av trafikksituasjon, kjørestil og veiforhold. Kjørecomputeren viser deg hvor mange prosent drivstoff du kan spare ved å velge ECO PRO-ruten.