SMARTE LEDSAGERE.

Førerassistentsystemer i BMW X5.

Den beste passasjeren du kan ønske deg. Alle førerassistentsystemene i BMW X5 jobber for at du skal kjøre avslappet.
Skjermbildene på kontrolldisplayet viser den nye designen til brukergrensesnittet med planlagt levering fra oktober 2016.

Finn ut mer

KØASSISTENT.

KØASSISTENT.

Førerhjelp.

Køassistenten avlaster deg ved ensformig kjøring. I hastigheter opptil 60 km/t lar systemet deg flyte med trafikken, slik at køkjøringen blir mindre krevende. Systemet holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran deg og regulerer automatisk hastigheten til bilen står stille. Dette hjelper deg å holde bilen i kjørefeltet så lenge du holder minst én hånd på rattet. Bilen kjører automatisk videre etter nedbremsing til stillestående hvis den ikke står stille i mer enn 30 sekunder. Dette bringer oss ett skritt videre på veien mot automatisk kjøring.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger viser relevant kjøreinformasjon direkte i førerens synsfelt, slik at føreren kan konsentrere seg om trafikken.
Avhengig av bilens utstyr kan displayet blant annet vise navigasjonsmeldinger, Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud og check-control-meldinger. Det kan også vise infotainmentinformasjon, f.eks. informasjon om radiostasjoner, musikkspor, telefonbokoppføringer og anropslister.
Symbolene som projiseres på frontruten, vises med ekstra høy oppløsning slik at trafikksymbolene er tydelige. Visningen er ergonomisk plassert på frontruten, og kan tilpasses etter ønske. Polariserende solbriller gjør det vanskeligere å se BMW Head-Up Display i farger.
Styrken på projeksjonen tilpasses lysforholdene automatisk. Dessuten har den en natt- og en dagmodus. Justeringen av lysstyrken kan konfigureres via iDrive-menyen. Du kan også velge hva du vil se i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

NAVIGASJONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Navigasjonssystem Professional imponerer med design og ytelse i særklasse. Navigasjonssystemet er perfekt integrert i bilen og enkelt å bruke. Det inkluderer iDrive-betjeningskonsept og iDrive-multikontroll med touchfunksjon. Systemet omfatter en USB-port, stemmestyring, BMW Professional radio med DVD-spiller og 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI (trafikkinformasjon i sanntid). En fastmontert LCD-skjerm i farger på 10,25 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart. Du betjener navigasjonssystemet intuitivt med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene, ved hjelp av stemmestyringen (ikke i forbindelse med norsk språkversjon) eller berøringsskjermen. Seks dynamiske felter viser oppdatert live-innhold. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

iDrive-multikontroll med touchfunksjon

iDrive-multikontroll med touchfunksjon

Med iDrive-multikontroll med touchfunksjon, som inngår i Navigasjonssystem Professional, kan du enkelt betjene kontrolldisplayet med én hånd. Takket være den integrerte touchfunksjonen kan du skrive inn for eksempel adresser til navigasjonssystemet med fingeren. I tillegg kan du trykke og dreie på multikontrollen for å vise og stille inn funksjoner og bla gjennom lister. Betjeningen av systemet er enkel og intuitiv. Det gjør det lettere for deg å holde oppmerksomheten rettet mot trafikken. Alle funksjonene som du kan styre med multikontrollen, vises på det oversiktlige kontrolldisplayet.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer personer og store dyr i mørket på lang avstand og markerer dem med lys.
Et varmesøkende kamera i nyregrillen overfører bilder av personer og dyr til kontrolldisplayet. Straks systemet ved hjelp av fjerninfrarød stråling registrerer fotgjengere eller større dyr som er på kollisjonskurs med bilen, retter systemet to separat styrbare Dynamic Light Spot-lykter mot personene, uten at de blendes på en ubehagelig måte. Lyset advarer både føreren og fotgjengerne effektivt mot en potensielt farlig situasjon.
Du advares også ved hjelp av det aktiverte varmebildet som vises på instrumentpanelet eller på BMW Head-Up Display i farger. Når det er registrert at personer eller dyr utgjør en akutt fare, høres i tillegg et lydsignal, og bremsene settes i høyeste bremseberedskap. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovasjon fra BMW ConnectedDrive.

PARKERINGSASSISTENT.

PARKERINGSASSISTENT.

Nyeste generasjon parkeringskomfort.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Den styrer mens du assisterer.
Den automatiske parkeringsassistenten representerer en ny generasjon komfortable parkeringssystemer i BMW-modellene. Systemet girer, styrer bilen og gir gass/bremser. Du trenger bare å sette på blinklyset og holde PDC-tasten inne under parkeringen. Ryggekameraet aktiveres automatisk for å hjelpe deg å følge med på omgivelsene. Når manøvreringen er ferdig, velger systemet kjøretrinn P. Når du kjører i maksimalt 35 km/t og holder en maksimal sideavstand på 1,5 meter til de parkerte bilene, registrerer bilens ultralydsensorer alle aktuelle parkeringsluker som ligger parallelt med kjørebanen, og viser dem på kontrolldisplayet.

KAMERASYSTEMER.

De integrerte kamerasystemene i BMW X5 gir bedre oversikt i utkjøringer og i uoversiktlige trafikksituasjoner.

 • Surround View

  Surround View provides support when parking and manoeuvring in tight situations. To this end, the area to the side of the car and behind it are shown in the Control Display from a bird's-eye perspective (360° Top View).

 • Side View

  Utstyret inkluderer også Side View-systemet som bedrer sikten i områder som er lite oversiktlige (f.eks. utkjøringer og uoversiktlige kryss). Et kamera i grillen registrerer situasjonen på siden av bilen og overfører bildet til kontrolldisplayet. Du får dermed god oversikt over den kryssende trafikken og kan ta hensyn til den.

 • Ryggekamera

  Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 20 km/t. Interaktive linjer viser om parkeringsplassen er stor nok for bilen. Kontrolldisplayet viser linjene som fargede felter som gjør det enklere å manøvrere bilen på plass. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.
  Du kan velge mellom ryggekamera, Surround View og Side View og aktivere den funksjonen du ønsker. Bildene fra valgt funksjon vises på kontrolldisplayet.

BMW SELECTIVE BEAM

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket. Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter.
Systemet registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktenes rekkevidde på over 400 meter sørger for at farlige situasjoner registreres på et tidlig tidspunkt.