FANGER BLIKKET, SLIPPER KREFTENE LØS.

Kjøredynamikken til BMW X4.

FANGER BLIKKET, SLIPPER KREFTENE LØS.

Kjøredynamikken til BMW X4.

Du trenger bare trå lett på gasspedalen, og BMW X4 går inn i sin egen verden. Den 8-trinns sports-automatgirkassen utnytter motorenes potensial til fulle. BMW X4 xDrive35d spurter fra 0 til 100 km/t på kun 5,2 sekunder. Den intelligente firehjulsdriften BMW xDrive overfører kraften til asfalten med enestående veigrep. Variabel sportsstyring og performance control leveres som standardutstyr.

FANGER BLIKKET, SLIPPER KREFTENE LØS.Kjøredynamikken til BMW X4.

Du trenger bare trå lett på gasspedalen, og BMW X4 går inn i sin egen verden. Den 8-trinns sports-automatgirkassen utnytter motorenes potensial til fulle. BMW X4 xDrive35d spurter fra 0 til 100 km/t på kun 5,2 sekunder. Den intelligente firehjulsdriften BMW xDrive overfører kraften til asfalten med enestående veigrep. Variabel sportsstyring og performance control leveres som standardutstyr.

VARIABEL SPORTSSTYRING.

Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må dreie hardt på rattet. Styringen reagerer uavhengig av hastigheten og tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette reduserer rattbevegelsen ved svært store rattutslag. I tillegg blir bilen merkbart smidigere og lettere å manøvrere ved sportslig kjøring på svingete og utfordrende veier. Systemet øker også komforten når du parkerer, svinger og manøvrerer bilen. Styringen stabiliserer små rattutslag, slik at bilen holder stø kurs når du kjører rett frem.

KJØREDYNAMIKK.

KJØREDYNAMIKK.

Med spesialkonstruert chassis, kraftige motorer og rikelig med standardutstyr er BMW X4 fascinerende smidig.

PERFORMANCE CONTROL.

Når du kjører gjennom svinger, fordeler Performance Control driv- og bremsekraften på hvert enkelt hjul. I en sving tilbakelegger det ytre hjulet lengre vei enn det indre. BMW Performance Control griper inn ved å regulere motoreffekten og bremse målrettet. Dette innebærer at de ytre hjulene får mer kraft og de indre får mindre, slik at alle hjulene har maksimalt veigrep. Bilen dreier nærmest inn i svingen, og det gir økt kjøresikkerhet og bedre kjøredynamikk.

8-TRINNS SPORTS-AUTOMATGIRKASSE MED GIRHENDLER.

Den 8-trinns sports-automatgirkassen tilpasser seg kjørestilen din. Det er det samme om du kjører rolig eller dynamisk.
Når det passer deg, kan du selvsagt gire manuelt i stedet for å la girkassen gire automatisk. Da bruker du den korte velgerspaken eller girhendlene på sportsrattet i skinn.
I Sport-modus er giringen optimert for maksimal ytelse. Den ekstra korte avstanden mellom de åtte girtrinnene sørger for rask akselerasjon. Motoren jobber hele tiden svært effektivt, slik at hastigheten og effektiviteten opprettholdes. Med Launch Control-systemet kan du oppnå maksimal akselerasjon. Hele turtallsområdet utnyttes optimalt.
Det ekstra 8. giret sørger for lavere turtall i høye hastigheter. Dette fører til redusert forbruk og mindre motorstøy. Den nyutviklede og effektive momentomformeren bidrar også til dette. Den 8-trinns sports-automatgirkassen kombinerer effektiv utnyttelse av drivstoffet med komfortabel giring.

CHASSIS.

Chassiset er spesielt tilpasset BMW X4 og imponerer med perfekt veigrep, presise kjøreegenskaper og enestående smidighet. Samtidig sørger det hele tiden for å opprettholde komforten. Med Dynamic Damping Control, som har Comfort-, Sport- og Sport+-modus, kan du stille inn kjøreegenskapene. BMW X4 har bred sporvidde og femstags bakhjulsoppheng som gjør at du kan kjøre raskere i svingene uten at bilen krenger så mye.

 • Dynamic Damping Control

  Dynamic Damping Control gjør det mulig å tilpasse demperkarakteristikken kontinuerlig til kjøresituasjonen, øke bilens rullekomfort og forbedre kjøredynamikken. Standardinnstillingen Comfort-modus reduserer forstyrrende bevegelser i bilen til et minimum. I tillegg kan du velge mellom de to programmene Sport- og Sport+-modus. Da blir dempingen hardere, noe som gir mer sportslig kjøreglede.

BMW xDRIVE.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har bilen et godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakhjulene i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. Du får alle fordelene ved firehjulsdrift, samtidig som bilen beholder de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

 • xDrive-status

  xDrive-status hjelper deg å holde oversikten med tydelige meldinger selv i uoversiktlige situasjoner. Når du kjører i ulendt terreng, har du tilgang til informasjon som er relevant for terrengkjøring, på instrumentpanelet og midtdisplayet. I tillegg til et kompass som det er lett å lese (bare i kombinasjon med navigasjonssystem), vises bilens rattutslag og hellingsvinkel på tvers og langs. Informasjonen vises ikke bare med tall, men også med 3D-grafikk.

DRIVING EXPERIENCE-KNAPP.

Med Driving experience-knappen kan du velge mellom Comfort-modusen for standard motor- og girkasseinnstillinger, ECO PRO-modusen for økonomisk kjøring og Sport-modusen som gjør kjøringen mer dynamisk. ECO PRO-modusen hjelper deg å redusere forbruket ved å tilpasse karakteristikken for gasspedalen, girkassen og varme- og klimaanlegget på en intelligent måte.
ECO PRO-modus reduserer drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Med funksjonene coasting (bare i kombinasjon med automatgirkasse), Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger (leveres bare i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional) er det mulig å redusere forbruket ytterligere. Proactive driving assistant registrerer lokale forhold ved hjelp av Navigasjonssystem Professional og gir forhåndstips. Kommer du til en lavere fartsgrense etter neste sving, anbefaler systemet deg allerede før svingen å ta foten av gasspedalen.
ECO PRO-ruteplanlegger bidrar også til å redusere drivstofforbruket. Avhengig av trafikken, kjørestilen din og forholdene på stedet foreslår den en rute som krever mindre drivstoff. Coasting-funksjonen gjør at bilen ruller med frakoblet motor i inntil 160 km/t straks du tar foten av gasspedalen og ikke bremser. I Sport-modus reagerer bilen derimot mer spontant og tilpasses en mer sportslig kjørestil.

 • Sportsmodus

  Det er et spørsmål om innstilling. Når du velger sportsmodus med Driving experience-knappen, reagerer drivverket og kjøredynamikken til en BMW mer direkte og tillater en mer sportslig kjørestil.
  Sport-modus aktiveres med Driving experience-knappen på midtkonsollen. Da aktiveres en forhåndsdefinert innstilling. Sammenlignet med grunninnstillingen gir den en betydelig mer dynamisk innstilling av drivverk og chassis (avhengig av valgt utstyr). Dermed reagerer for eksempel motoren mer spontant. Kombinert med automatgirkasse blir giringstidspunktene mer utpreget sportslige. I Sport-modus kan aktuell effekt (kW) og aktuelt dreiemoment (Nm) vises på midtdisplayet. Dette forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Professional.
  Sammen med adaptivt M sportsunderstell gir det et betraktelig mer smidig chassis. Velger du variabel sportsstyring, blir servostyringen redusert. Dette gir en enda mer direkte styrefølelse.