DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

Førerassistentsystemer fra BMW ConnectedDrive i BMW X4.

Pålitelige assistenter gir høyere sikkerhet. Førerassistentsystemene i BMW X4 garanterer et høyt sikkerhets- og komfortnivå. Det beste eksemplet på det er BMW Head-Up Display i farger. Det viser all relevant informasjon i førerens synsfelt, slik at du kan konsentrere deg om det viktigste – avslappet kjøreglede.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Alt under kontroll.

Her vises blant annet bilens hastighet og, avhengig av bilens utstyr, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises. Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at du oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert. Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen også kan justeres. Dessuten er det en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

  

DRIVING ASSISTANT.

Driving assistant kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøt- og fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon.
Lane Departure Warning registrerer veimerkingen og varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over ca. 70 km/t. Du varsles ikke dersom du har satt på blinklyset for å skifte felt.
Sammenstøtvarslingen med City-bremsefunksjon registrerer kjøretøyer, mens fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon registrerer fotgjengere. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Først lyser et symbol i kombiinstrumentet, så høres et varselsignal. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Når systemet advarer om at det er fare for en kollisjon, settes samtidig bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen. Systemet kan ha begrenset funksjon i mørket og i tåke.

  • Driving assistant Plus

    Driving assistant Plus (bare i kombinasjon med automatgirkasse) omfatter sammenstøtvarsling og Lane Departure Warning pluss Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon. Systemet hjelper deg i kritiske og monotone kjøresituasjoner når du kjører på motorvei. Driving assistant Plus forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Business eller Professional.
    Sammenstøtvarslingen reagerer trinnvis. Dersom et kjøretøy foran deg plutselig bråbremser eller systemet registrerer et objekt som står i ro, gir systemet fra seg et lydsignal, bremser bilen aktivt eller stanser bilen helt. Er bilen utilsiktet i ferd med å forlate kjørefeltet, advarer Lane Departure Warning deg med vibrasjoner i rattet.
    Aktiv Cruise Control holder valgt hastighet konstant når du ligger i hastighetsområdet mellom 30 og 210 km/t. Er avstandsreguleringen aktivert, tilpasser systemet farten automatisk til bilen foran. Stop & Go-funksjonen reduserer hastigheten helt til bilen står stille og lar bilen kjøre videre når du trår lett på gasspedalen, f.eks. når du kjører i tett trafikk.

Navigasjonssystem Professional med iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Systemet omfatter stemmestyring, radio BMW Professional med DVD-spiller samt 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI. En fastmontert LCD-skjerm i farger på 8,8 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart.

Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

Navigasjonssystem Professional.

Se filmen om utstyret.

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon

    Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse. Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet for utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

INTELLIGENT STEMMESTYRING.

Intelligent stemmestyring med offboard taleprosessering tilbyr avansert stemmestyring. Den forstår naturlig tale, ikke bare begrensede kommandoer.
Stemmestyringen inkluderer ikke bare mange tilpassede og situasjonsbetingede funksjoner. Den forstår også ulike språkvarianter, som dialekter og slang. Det gir større muligheter til å diktere tekster, f.eks. tekstmeldinger og e-poster. Det utvidede antallet funksjoner skyldes blant annet den serverbaserte offboard-stemmegjenkjenningen i ConnectedDrive, som ligger til grunn for den intelligente stemmestyringen. Denne skyfunksjonen muliggjør raske uspesifiserte søk etter spesialmål på Internett. Det er f.eks. mulig å søke etter restauranter i nærheten med et spørsmål med vanlig tale. Samtidig muliggjør lagring i skyen hyppigere oppdateringssykluser, slik at flere innovasjoner blir raskt tilgjengelig i fremtiden, enten det gjelder ny programvare eller forbedrede stemmestyrte systemer.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket.
Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter. BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktenes rekkevidde på over 400 meter sørger for at farlige situasjoner registreres på et tidlig tidspunkt.

SURROUND VIEW.

Surround View er et system som bruker kameraene i sidespeilene, et vidvinkelkamera foran og ryggekameraet til å generere en 360°-visning av området rundt bilen i fugleperspektiv. Systemet hjelper deg å parkere og navigere der det er trangt og uoversiktlig.
Surround View omfatter ryggekamera, Top View og Side View. Top View viser området ved siden av bilen slik at det blir enklere å manøvrere der det er trangt. Side View bruker et vidvinkelkamera mellom nyregrillen i fronten og ryggekameraet og viser panoramabilder av området foran og bak bilen. Varsling om kryssende trafikk skjer ved hjelp av gule stolper i bildekanten og en gul varseltrekant. Når du kjører raskere enn 15 km/t, blir Side View-funksjonen deaktivert automatisk. Du kan velge mellom ryggekamera, Top View og Panorama View og aktivere den funksjonen du ønsker. Systemet aktiveres når giret settes i revers, eller med forhåndsdefinerbare aktiveringspunkter. Bildene vises på kontrolldisplayet.