KRAFT TIL Å FLYTTE GRENSER.

Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X1.

KRAFT TIL Å FLYTTE GRENSER.

Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X1.

BMW X1 er i sitt rette element overalt og er like presis å manøvrere på veien som i terrenget. Det skyldes en rekke komponenter som er perfekt tilpasset hverandre. Den optimale vektfordelingen på 57:43 mellom for- og bakaksel danner grunnlaget. Det intelligente firehjulsdriftsystemet BMW xDrive (ekstrautstyr) styrer kraften fra BMW X1 til det hjulet som trenger det for øyeblikket, uansett hvilket underlag du kjører på. Chassiset er tilpasset maksimal kjøredynamikk og sørger for at du alltid får presis respons. Ved hjelp av omfattende BMW EfficientDynamics-tiltak reduserer BMW X1 samtidig forbruk og utslipp. Resultatet er kjøreglede for hver meter du kjører.

KRAFT TIL Å FLYTTE GRENSER.Kjøredynamikken og energiutnyttelsen til BMW X1.

BMW X1 er i sitt rette element overalt og er like presis å manøvrere på veien som i terrenget. Det skyldes en rekke komponenter som er perfekt tilpasset hverandre. Den optimale vektfordelingen på 57:43 mellom for- og bakaksel danner grunnlaget. Det intelligente firehjulsdriftsystemet BMW xDrive (ekstrautstyr) styrer kraften fra BMW X1 til det hjulet som trenger det for øyeblikket, uansett hvilket underlag du kjører på. Chassiset er tilpasset maksimal kjøredynamikk og sørger for at du alltid får presis respons. Ved hjelp av omfattende BMW EfficientDynamics-tiltak reduserer BMW X1 samtidig forbruk og utslipp. Resultatet er kjøreglede for hver meter du kjører.

Finn ut mer

TEKNOLOGI FRA BMW EFFICIENTDYNAMICS.

TEKNOLOGI FRA BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Kombinasjonen av økonomiske BMW TwinPower turbomotorer, smarte konstruksjoner med lav vekt og finslipte aerodynamiske egenskaper danner grunnlaget for økt kjøreglede og redusert forbruk i BMW X1. BMW EfficientDynamics-teknologi som energistyringen (standard) med Auto Start Stopp-funksjon og Brake Energy Regeneration er også viktig. I tillegg bidrar ekstrautstyr som 8-trinns automatgirkasse til mer effektiv energiutnyttelse og mer dynamiske kjøreytelser.

BMW X1 sDRIVE16d.

BMW X1 sDRIVE16d.

BMW sDrive16d med ny 3-sylindret BMW TwinPower Turbo dieselmotor har innovativ teknologi som gjør at den yter 116 hk og utnytter drivstoffet svært effektivt. Den tverrstilte motoren og forhjulsdriften er en plassbesparende løsning som gir plass til en romslig kupé, samtidig som bilen har kompakte ytre mål.

BMW xDRIVE.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har din BMW godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakakselen ved hjelp av DSC-sensorene. Dette hindrer over- og understyring i svinger, slik at bilen blir mer retningsstabil. I tillegg kan du kjøre sikkert og jevnt på glatte og bratte strekninger. DSC trenger ikke gripe inn så ofte ved dårlige veiforhold. BMW xDrive kombinerer alle fordelene ved firehjulsdrift – veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet – med de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

AUTOMATGIRKASSE.

Automatgirkassen setter standarden for komfort, kjøredynamikk og effektiv drivstoffutnyttelse. Den er et sentralt tiltak i BMW EfficientDynamics. Girkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre i alle hastigheter. Dette reduserer drivstofforbruket merkbart, samtidig som det gir mer sportslige og dynamiske kjøreegenskaper.

 • 8-trinns automatgirkasse.

  Den 8-trinns automatgirkassen har mindre avstand mellom girtrinnene og minimale turtallsendringer, noe som innebærer betydelig høyere girings- og kjørekomfort. Dette betyr også imponerende dynamikk og redusert drivstofforbruk.

 • 8-trinns sports-automatgirkasse

  Den 8-trinns sports-automatgirkassen tilpasser seg kjørestilen din uansett om den er rolig eller dynamisk. I Sport-modus er giringen optimert for maksimal ytelse. Du kan også gire manuelt med velgerspaken eller girhendlene på rattet.

 • Automatgirkasse med dobbelclutch

  Den 7-trinns automatgirkassen med dobbelclutch har kort avstand mellom girtrinnene og minimale turtallsendringer, noe som innebærer høy girings- og kjørekomfort kombinert med høy virkningsgrad. Dette betyr også høy komfort, imponerende dynamikk og lavt drivstofforbruk.

 • Sports-automatgirkasse med dobbelclutch

  Den 7-trinns sports-automatgirkassen med dobbelclutch legger til rette for ekstra sportslig giring. Du kan når som helst gire manuelt og sportslig i stedet for å la girkassen gire automatisk. En girindikator viser anbefalt gir, og du girer med velgerspaken eller girhendlene på sportsrattet i skinn. I automatmodus tilpasses giringen til kjørestilen din uansett om den er rolig eller dynamisk.

  I SPORT-modus og med velgerspaken i S/M-sporet til venstre er giringen optimert for toppytelse. Minimale turtallsendringer mellom kjøretrinnene legger til rette for kraftig akselerasjon. Dessuten holdes motoren alltid innenfor et høyt turtallsområde der den har rikelig med krefter tilgjengelig. Funksjonen launch control regulerer startturtallet, slik at akselerasjonen fra stillestående blir optimal. Det 7. giret senker turtallet og reduserer forbruket i høye hastigheter. Den ekstra effektive 7-trinns sports-automatgirkassen med dobbelclutch gir sammen med motoren drivstoffutnyttelse, kraftoverføring og giringskomfort i toppklassen.


   

DRIVING PLEASURE - WHEREVER YOU ARE.

Opplev kjøredynamikken til BMW X1.

DRIVING PLEASURE - WHEREVER YOU ARE.

Opplev kjøredynamikken til BMW X1.

ECO PRO-MODUS.

Avhengig av kjørestilen din kan ECO PRO-modus hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Dette viser en intern forbruksstudie som BMW har gjennomført. Ved hjelp av funksjonene coasting, Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket med ytterligere 5 prosent.

 • Coasting

  Coasting-funksjonen kobler motoren fra drivlinjen, og bilen ruller med frakoblet motor når du tar foten av gasspedalen uten å bremse i hastigheter mellom 50 og 160 km/t. Proactive driving assistant kan koble ut coasting-funksjonen ved behov.

 • ECO PRO-ruteplanlegger

  ECO PRO-ruteplanleggeren viser deg den mest drivstofføkonomiske ruten avhengig av trafikksituasjon, kjørestil og forholdene på stedet. Kjørecomputeren viser deg hvor mange prosent drivstoff du kan spare ved å velge ECO PRO-ruten.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

Som alle modeller fra BMW leveres også BMW X1 med teknologi fra BMW EfficientDynamics som standard. Dette omfatter blant annet Auto Start Stopp-funksjonen, Brake Energy Regeneration og elektrisk servostyring. Den intelligente energistyringen sørger for et samspill mellom alle de teknologiske løsningene, som allerede er ensbetydende med bærekraftig mobilitet.

 • Auto Start Stopp-funksjon

  Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, stanser Auto Start Stopp-funksjonen motoren midlertidig, og sørger dermed for at drivstofforbruket reduseres. Når du trår inn clutchpedalen (manuell girkasse) eller slipper bremsen (automatgirkasse), starter motoren automatisk på brøkdelen av et sekund.

 • Brake Energy Regeneration

  Brake Energy Regeneration betyr at dynamoen produserer strøm når du slipper gasspedalen eller bremser. Kinetisk energi som hittil ikke har vært utnyttet, omdannes til elektrisk energi som blir lagret i batteriet. Dynamoen trenger ikke gå permanent, drivstofforbruket reduseres og ved akselerasjon står all motorkraften til disposisjon.

 • Elektrisk servostyring

  Den elektriske servostyringen gir presis styring uansett hastighet. I stedet for en hydraulikkpumpe har den en elektromotor som bare bruker strøm når den er i drift. Det bidrar til å redusere drivstofforbruket.

 • Girindikator

  Ved å skifte til riktig gir på riktig tidspunkt, spesielt ved bykjøring og kjøring på landevei, kan du spare mye drivstoff. Optimal giring gir lavere forbruk. Motorelektronikken beregner hvilket gir som er mest drivstofføkonomisk ut fra kjøresituasjonen og motorturtallet. Et lysende pilsymbol på informasjonsdisplayet viser når du bør bytte til et høyere eller lavere gir for å spare drivstoff. Ved kraftig akselerasjon vises giranbefalingen først ved et høyere turtall. Har bilen automatgirkasse, vises giranbefalingen når du girer i manuell modus. Sammenlignende interne tester som BMW har utført, har vist at biler med girindikator har ca. fire prosent lavere forbruk.

 • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

  Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr. Verdiene for kjøretøyet er allerede basert på den nye WLTP-reguleringen.

  * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

  Fra 1. september 2018 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. I løpet av 2019 er NEDC-verdiene juridisk bindende. WLTP, og ekvivalente NEDC, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.