DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW Personal førerassistentsystemer i BMW X1.

Disse assistentene er profesjonelle. I BMW X1 får du hjelp av en rekke førerassistentsystemer. De garanterer høyest mulig sikkerhet og komfort i bilen. Dermed kan du fokusere på ene og alene på kjøregleden.

Finn ut mer

NAVIGASJONSSYSTEM PLUS.

Navigasjonssystem Plus inkludert BMW Head-Up Display omfatter mange nyttige komponenter: navigasjonssystem med fastmontert 8,8-tommers LCD-fargeskjerm, radio, MP3-spiller, RDS-dobbelttuner og kombiinstrument med høyoppløselig TFT-skjerm på 5,7 tommer. BMW Head-Up Display i farger viser relevant kjøreinformasjon i førerens synsfelt, slik at føreren kan konsentrere seg bedre om trafikken. Veivisningen foregår ved hjelp av piler eller kart og navigasjonsmeldinger over høyttalerne. Systemet betjenes intuitivt med iDrive-multikontrollen med touchfunksjon, hurtigtaster og åtte favorittaster, stemmestyring eller med berøringsskjermen med dynamiske felter som viser live-innhold. I tillegg er systemet utstyrt med USB-port, Bluetooth-tilkobling og handsfreeanlegg.


Navigasjonssystem Plus er enkelt å bruke. Det viser deg veien på reiser gjennom mange europeiske land og enda lenger hvis du ønsker det. Ved hjelp av TMC-teknologi oppdages hindringer i trafikken tidlig, og du får forslag om alternative ruter, slik at du når målet så raskt som mulig uten å stå i kø.

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon

    Med iDrive-multikontroll med touchfunksjon, som inngår i Navigasjonssystem Professional, kan du enkelt betjene kontrolldisplayet med én hånd. Takket være den integrerte touchfunksjonen kan du skrive inn for eksempel adresser til navigasjonssystemet med fingeren. I tillegg kan du trykke og dreie på multikontrollen for å vise og stille inn funksjoner og bla gjennom lister. Betjeningen av systemet er enkel og intuitiv. Det gjør det lettere for deg å holde oppmerksomheten rettet mot trafikken. Alle funksjonene som du kan styre med multikontrollen, vises på det oversiktlige kontrolldisplayet.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister vises.

DRIVING ASSISTANT.

Utstyret driving assistant omfatter de kamerabaserte assistentsystemene fjernlysassistent, Speed Limit Info og Lane Departure Warning samt sammenstøtog fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon. Fjernlysassistenten sørger for god sikt i mørket ved å styre fjernlyset slik at det ikke blender andre trafikanter. Det intelligente systemet Speed Limit Info registrerer fartsgrenser ved hjelp av kamerabaserte data og navigasjonsdata. Systemet bruker også data fra andre systemer som GPS og regnsensorer for å ta hensyn til for eksempel bestemte tider eller våt veibane. Lane Departure Warning varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over 70 km/t. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Samtidig settes bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen, slik at hastigheten ved sammenstøtet reduseres betydelig. Systemet advarer deg gradvis kraftigere med lett bremsing til slutt dersom kjøretøyet foran bremser kraftig ned.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet parkeringsluker. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke. Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

RYGGEKAMERA.

RYGGEKAMERA.

Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 15 km/t. Det viser området bak bilen på kontrolldisplayet. Interaktive linjer som viser avstand og svingradius, hjelper deg når du skal rygge, og hindringer merkes med farge.

PARK DISTANCE CONTROL.

Park Distance Control (PDC) foran og bak gjør det lettere å parkere og manøvrere på trange steder. Avstanden fra bilen til en hindring varsles med lydsignaler og vises på kontrolldisplayet.

  • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

    Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr. Verdiene for kjøretøyet er allerede basert på den nye WLTP-reguleringen.

    * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

    Fra 1. september 2018 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. I løpet av 2019 er NEDC-verdiene juridisk bindende. WLTP, og ekvivalente NEDC, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.